Senijad Ibričić

Saban
Kontakt:

Re: Senijad Ibričić

Post Postao/la Saban » 20 avg 2010, 23:27

Cartman je napisao/la:Je li jos Ibricic bolji od Misimovica? Mislim jedan razvali neke rumune, drugi Bayern. Tu je to negdje...
A sto razvali, izvede korner iz kojeg Dzeko nadskoci cuvare i zabije golcinu? Ako bi bili picajzle onda bi rekli da je dobar poceo bi utakmicu, a ne ulazio u drugom poluvremenu. Ne zelim ovim reci da je Misimovic los igrac iako mu nikada Portugal zaboraviti necu. Misimovic i Ibricic ne iskljucuju jedan drugoga i ima i mora biti mjesta za obojicu.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 avg 2010, 23:32

Saban je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Je li jos Ibricic bolji od Misimovica? Mislim jedan razvali neke rumune, drugi Bayern. Tu je to negdje...
A sto razvali, izvede korner iz kojeg Dzeko nadskoci cuvare i zabije golcinu? Ako bi bili picajzle onda bi rekli da je dobar poceo bi utakmicu, a ne ulazio u drugom poluvremenu. Ne zelim ovim reci da je Misimovic los igrac iako mu nikada Portugal zaboraviti necu. Misimovic i Ibricic ne iskljucuju jedan drugoga i ima i mora biti mjesta za obojicu.
E yebiga sad. Jos je napravio dvije ciste prilike za Dzeku i imo je i dvije solo akcije. Mozda je malo pretjero zadnji put, ali da je bio gol, bio bi gol sezone. Odigrao je maestralno, moras to priznat.

A mozda mogu obojica igrat, ali protiv Luksemburga. Velik je rizik igrat sa tako dva ofanzivna igraca u veznom protiv Francuske (plus ce igrat i Pjanic). Pogotovo ako cemo jos igrat sa dva napadaca. Valjda Susic ima neki plan. On barem mjenja taktiku i trazi pravu, ne ko Ciro koji je zaglavio u onoj 3-5-2, i dere istu taktiku protiv Estonije i Spanije.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 20 avg 2010, 23:53

Da Cartmane,HNL je slaba liga,zato se i Chelsea,Tottenham,Lyon,Blackburn,Bayer Leverkusen,Arsenal zanimaju za igrače iz hrvatske lige,i nebi mi vjerovao jarane,čak i kupuju igrače iz te lige.
Hajduk je po tebi jadan koliko imam "čast" čitati tvoje upise,i opet takav jadan igra euroligu.
Ibričić je kriv za gol od Portugala?Jarane igrao je desnog bočnog igrača,što se tvoj idol Miske nije žrtvovao svjesno za desnog bočnog?
Ti sebe nazivaš navijačem BiH?Pljuješ po 90% igrača BiH,veze ti jarane nemaš ni s BiH,a još manje s fudbalom.Uživaj.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 20 avg 2010, 23:57

Slovojed je napisao/la:Da Cartmane,HNL je slaba liga,zato se i Chelsea,Tottenham,Lyon,Blackburn,Bayer Leverkusen,Arsenal zanimaju za igrače iz hrvatske lige,i nebi mi vjerovao jarane,čak i kupuju igrače iz te lige.
Hajduk je po tebi jadan koliko imam "čast" čitati tvoje upise,i opet takav jadan igra euroligu.
Ibričić je kriv za gol od Portugala?Jarane igrao je desnog bočnog igrača,što se tvoj idol Miske nije žrtvovao svjesno za desnog bočnog?
Ti sebe nazivaš navijačem BiH?Pljuješ po 90% igrača BiH,veze ti jarane nemaš ni s BiH,a još manje s fudbalom.Uživaj.
Nije baš sve tako kao što kažeš ali nije ni bitno. Ja volim Hajduk zbog Ibre, dabogda osvojili tu Euroligu (koju, uzgred, još ne igraju nego igraju kvalifikacije) ali je činjenica da je Ibro sam vrijedan za taj klub kao pola kluba. Kad on igra igra i Hajduk.

Za ovo protiv Portugala se slažem.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 21 avg 2010, 00:13

Ibričić je najbolji igrač Hajduka,tu nema diskusije,to će svako s imalo pameti priznati,ali po tom Cartmanu ispada da su ostali igrači preloši,što je samo po sebi smiješno,jer Hajduk ima 3 reprezentativca Hrvatske na popisu Slavena Bilića.
Što se "Ibre" tiče,ja se nadam da će ostati što duže u Hajduku,legenda je kod nas u Splitu,ima tretman kakav unazad 20g nije imao niti jedan igrač Hajduka,točnije od Blaža Sliškovića.
I stavite "Ibru" protiv Rumunjske u igru,vidite da gotivi Rumunje. :D

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 21 avg 2010, 00:18

Slovojed je napisao/la:Ibričić je najbolji igrač Hajduka,tu nema diskusije,to će svako s imalo pameti priznati,ali po tom Cartmanu ispada da su ostali igrači preloši,što je samo po sebi smiješno,jer Hajduk ima 3 reprezentativca Hrvatske na popisu Slavena Bilića.
Što se "Ibre" tiče,ja se nadam da će ostati što duže u Hajduku,legenda je kod nas u Splitu,ima tretman kakav unazad 20g nije imao niti jedan igrač Hajduka,točnije od Blaža Sliškovića.
I stavite "Ibru" protiv Rumunjske u igru,vidite da gotivi Rumunje. :D
Vjeruj da sam i ja odmah na to pomislio :D A Ibri je sjajno u Splitu, on je zadovoljan to se vidi i njemu se ne žuri nigdje jer dole ima status ikone, solidna primanja, lokalni jezik, u Sanu može na kafu da skokne a ako negdje ode onda praktično ide sve iz početka. Doduše, za reprezentaciju bi bilo dobro ako bi otišao u jaču ligu i takmo IGRAO a bilo bi loše da ode pa da grije klupu... U Hajduku se njemu prilagođava sistem igre a Bogami da ode negdje onda od tog nema ništa, bio bi jedan od X igrača koji se moraju uklapati u sistem. Helem, želimo Hajduk što duže u Evropi, Vi zbog Hajduka a mi zbog Ibre. ;)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 avg 2010, 00:24

Čitam sad na jednom cro portalu, navodno za Ibru se sprema novi podebljani desetogodišnji ugovor. Inače, pune su ga hrvatske novine, hvalospjevi an sve strane. :)
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 21 avg 2010, 00:26, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 21 avg 2010, 00:25

NoName je napisao/la: Vjeruj da sam i ja odmah na to pomislio :D A Ibri je sjajno u Splitu, on je zadovoljan to se vidi i njemu se ne žuri nigdje jer dole ima status ikone, solidna primanja, lokalni jezik, u Sanu može na kafu da skokne a ako negdje ode onda praktično ide sve iz početka. Doduše, za reprezentaciju bi bilo dobro ako bi otišao u jaču ligu i takmo IGRAO a bilo bi loše da ode pa da grije klupu... U Hajduku se njemu prilagođava sistem igre a Bogami da ode negdje onda od tog nema ništa, bio bi jedan od X igrača koji se moraju uklapati u sistem. Helem, želimo Hajduk što duže u Evropi, Vi zbog Hajduka a mi zbog Ibre. ;)
Ne treba se brinuti za Ibru,neće on propasti ako ostane kod nas.
A sad pogriješio je protiv Portugala,jao pa što sada?Nije njegova pozicija,koju usput i nije tako loše igrao kako neki želi to prikazati,što nisu napadači Bosne pogađali mrežu u Lisabonu a ne stative.
Dobar je on igrač,može igrati u Europi samo tako,ali obećao je nama naslov prvaka i držimo ga za riječ. :D

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 21 avg 2010, 00:26

Cartman je napisao/la:
Saban je napisao/la:
E yebiga sad. Jos je napravio dvije ciste prilike za Dzeku i imo je i dvije solo akcije. Mozda je malo pretjero zadnji put, ali da je bio gol, bio bi gol sezone. Odigrao je maestralno, moras to priznat.

A mozda mogu obojica igrat, ali protiv Luksemburga. Velik je rizik igrat sa tako dva ofanzivna igraca u veznom protiv Francuske (plus ce igrat i Pjanic). Pogotovo ako cemo jos igrat sa dva napadaca. Valjda Susic ima neki plan. On barem mjenja taktiku i trazi pravu, ne ko Ciro koji je zaglavio u onoj 3-5-2, i dere istu taktiku protiv Estonije i Spanije.
Slusaj, sve to stoji, odigrao je odlicno, ali ja pod razvaliti smatram da igrac zabije bar jedan gol, namjesti par te bude odlucujuca prevaga za dobar rezultat njegovog tima. Bajern je pobjedio i nema tu govora o razvaljivanju iako je lijepo vidjeti da su nasi odigrali pristojno. Ja u principu izbjegavam reci nesto lose za bilo kojeg igraca (osim izdajica) a i ne insistiram plaho da bude onako kako ja zamisljam i mislim da mi je ovo sa Ibrom prvi put da budem iskljuciv i kazem "mora igrati", sto je izgleda i sam Safet uvidio. Misimovic i Ibricic i te kako mogu i trebaju igrati zajedno, meni je to puno logicnije nego da recimo Dzeko i Muslimovic (pa i Ibisevic) igraju zajedno. Misimovic bi bio malo manje ofanzivan nego do sada, a Ibricic malo vise nego u Hajduku i eto ti dobre mogucnosti za vise opcija. Na zalost Pjanic bi onda morao desno, lijevo nisam ni sam siguran...pozadi Rahimic. U zadnjoj liniji nemamo puno kalkulacija : Mujdza, Nadarevic, Spahic, Jahic. Jedina alternativa (bar za mene)je Ibricic na lijevom boku a Ibisevic sa Dzekom u spicu pa sta bude. Mozda bi to bilo dobro za Luksemburg, ali za Francuze sumnjam.

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 21 avg 2010, 00:27

VanBasten je napisao/la:Čitam sad na jednom cro portalu navodno za Ibru se sprema novi podebljani desetogodišnji ugovor. Inače, pune su ga hrvatske novine, hvalospjevi an sve strane. :)
To je rezultat euforije.Nemoj to preozbiljno shvatiti..Ima ugovor do 2014. s 250.000 eura godišnje.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 21 avg 2010, 00:28

Ibro je čovjek od riječi ali nije baš obljubljen kod navijača reprezentacije BiH, nisam nikada uspio dokučiti zašto. Uvijek je davao svoj maksimum, igrao je na dosta pozicija samo nije nikad na onoj koja mu odgovara. Sve u svemu super igrač i čovjek i što se mene tiče neka ga dole, nek' ne misle Dalmatinci da mi samo znamo da nosamo argetu i paradajz po plaži, nek' znaju da i mi znamo igrat' lopte. :D

Pozdrav.

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 21 avg 2010, 00:30

NoName je napisao/la:Ibro je čovjek od riječi ali nije baš obljubljen kod navijača reprezentacije BiH, nisam nikada uspio dokučiti zašto.
To ni meni nije jasno.
Split je užasno teška sredina,ne priznaje ni svoje,a kamoli tuđe,a kad jedan stranac ima ovakav tretman onda znaš da je ljudina samo takva.Zašto ga neki u BiH ne vole,neznam.Nije mi to najjasnije.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 avg 2010, 00:31

Slovojed je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Čitam sad na jednom cro portalu navodno za Ibru se sprema novi podebljani desetogodišnji ugovor. Inače, pune su ga hrvatske novine, hvalospjevi an sve strane. :)
To je rezultat euforije.Nemoj to preozbiljno shvatiti..Ima ugovor do 2014. s 250.000 eura godišnje.
Ne shvatam pretjerano. No to ne bi bio loš potez uprave kada se ozbiljno razmisli, osigurali bi dvije stvari; klasu od igrač na duži period, i znatno povećali cjenu eventualnog obeštećenja. Kakogod, Hajduk ne bi bio na gubitku. Mislim ni da Senijad ne bi imao ništa protiv.

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 21 avg 2010, 00:33

VanBasten je napisao/la: Ne shvatam pretjerano. No to ne bi bio loš potez uprave kada se ozbiljno razmisli, osigurali bi dvije stvari; klasu od igrač na duži period, i znatno povećali cjenu eventualnog obeštećenja. Kakogod, Hajduk ne bi bio na gubitku. Mislim ni da Senijad ne bi imao ništa protiv.
Njemu je baš ove zime dat novi ugovor da mu se digne cijena.Prije toga je imao ugovor sa 120.000 po sezoni do 2012. a sada ima ugovor od 250.000 do 2014.Nitko sretniji od nas ako ostane još doista 10 godina u klubu.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 21 avg 2010, 00:35

Slovojed je napisao/la:
VanBasten je napisao/la: Ne shvatam pretjerano. No to ne bi bio loš potez uprave kada se ozbiljno razmisli, osigurali bi dvije stvari; klasu od igrač na duži period, i znatno povećali cjenu eventualnog obeštećenja. Kakogod, Hajduk ne bi bio na gubitku. Mislim ni da Senijad ne bi imao ništa protiv.
Njemu je baš ove zime dat novi ugovor da mu se digne cijena.Prije toga je imao ugovor sa 120.000 po sezoni do 2012. a sada ima ugovor od 250.000 do 2014.Nitko sretniji od nas ako ostane još doista 10 godina u klubu.
Koliko je bio plaćen Kalinić dok je igrao dole? Mislim, ova cifra je jako malo za dobrog igrača u Evropi ali me zanima poređenje sa igračima dole. Koji je bio najplaćeniji ikad?

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 21 avg 2010, 00:36

A da, samo jos ovo protiv Portugala. Jeste na neki nacin Ibro odgovoran sto mu se covjek usuljao iza ledja, ali yebiga imaju i olaksavajuce okolnosti. Jurio je cijelu utakmicu gore dole (cak i precku stigao pogoditi), a i ona lopta se brate setala po ivici peterca tako da su Bogami i centarhalfove, pa i Hasagic odgovorni ako ne kao i Ibricic a ono poblizu. Medjutim sto neko rece, kada bi sve bilo perfektno ne bi niko dao nikada gola, zar treba Barbarezu vjectio pamtiti sto je bio posmatrac glavatanja Zigic - Kezman ili Spahi sto je par puta naivno ispao, te Salihovicu sto je znao polijepo zakasniti da pokrije svoju stranu? Oni koji hoce istjerati nekakvu svoju pravdu i drzati mak na konac, ce i taman da Ibro ponovi ovo sto je uradio Rumunima i jednoj Francuskoj reci "A greska protiv Portugala"?

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 avg 2010, 00:37

Slovojed je napisao/la:
NoName je napisao/la:Ibro je čovjek od riječi ali nije baš obljubljen kod navijača reprezentacije BiH, nisam nikada uspio dokučiti zašto.
To ni meni nije jasno.
Split je užasno teška sredina,ne priznaje ni svoje,a kamoli tuđe,a kad jedan stranac ima ovakav tretman onda znaš da je ljudina samo takva.Zašto ga neki u BiH ne vole,neznam.Nije mi to najjasnije.
Dok je bio kapiten U21 raja ga je masovno gotivila, bio je predvodnik možda i najbolje U21 generacije koju smo imali. Pružao je stvarno odlične partije. E, nakon što je prekomandovan u A selekciju, njegova igra nije bila na nivou očekivanog. I raja se ohladila. Odmah da razjasnimo, Ibrina prilično slaba izdanja u A selekciju su ponajviše rezultat toga što Ibro za A selekciju nije odigrao utakmice na svojoj poziciji. Povjerena mu je defanzivna uloga, najčešće kao desni bek.

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 21 avg 2010, 00:39

NoName je napisao/la: Koliko je bio plaćen Kalinić dok je igrao dole? Mislim, ova cifra je jako malo za dobrog igrača u Evropi ali me zanima poređenje sa igračima dole. Koji je bio najplaćeniji ikad?
Kalinić je imao 40.000 eura godišnje.
Najplaćeniji je bio Florin Cernat,službeno oko 500.000 dolara,neslužbeno 700.000 dolara.

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 21 avg 2010, 00:42

VanBasten je napisao/la:Odmah da razjasnimo, Ibrina prilično slaba izdanja u A selekciju su ponajviše rezultat toga što Ibro za A selekciju nije odigrao utakmice na svojoj poziciji. Povjerena mu je defanzivna uloga, najčešće kao desni bek.
Ljudi bi ipak morali shvatiti da se Ibro žrtvuje za momčad.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 21 avg 2010, 00:42

Ja se apsolutno ne slažem da nije pružio najbolje partije. Uvijek je davao sve od sebe na poziciji na kojoj je igrao i vidio se na terenu za razliku od nekih koje raja gotivi ali još uvijek nisu napravili ništa a imaju status nekih zvijezda jer su, zaboga, za svoj klub dali xy golova. Ibro ima kvalitet i to je uvijek i pokazivao na terenu.

Jo, Cernat :D To onaj što nešto nije mogao da trči, ko naš Miske :D E ta cifra bi bila potaman za Ibru, ova neslužbena i nek ne mrda nigdje.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.