Demografija
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Demografija
Jel se fakat novorodjenim bebama upisuje etnicka odrednica? Zar nije to nesto sto ti trebas izraziti, kao i religijska pripadnost?
Odmah pisu jugosloven i bravarovu sliku ispod jastuka metnu, protiv uroka i rata.Bajramovic1999 je napisao/la: ↑22 jul 2020, 15:30Jel se fakat novorodjenim bebama upisuje etnicka odrednica? Zar nije to nesto sto ti trebas izraziti, kao i religijska pripadnost?

"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
-
- Kontakt:
Cuj beba od 2 sata starosti zna svoju etnicku pripadnost i religiju. Nek sam i to saznao. Jel upisu i da glasa za SDA ili HDZ? E moj Balkane 

& је оно " " $, а то & " га ?, ' је важно.Blejzer10 je napisao/la: ↑22 jul 2020, 15:27
Ma jok, nemam djece pa ni ne znam šta sve sadrži formular za novorođenče. A pitanje mi je konkretno sinulo, jer sam sa srpkinjom u vezi 3g, pa kontam gdje bi naše dijete svrstali![]()
Ako naletiš na podatke novorođenih koji nisu u ove tri nacionalne kategorije, postavi![]()

" " $.
", " $, & $, & $ нас ' " " ". $ & % " $ " попуњавању тог $ у ? не ' $ ?/" $. Зато " " $/" у ? $.Bajramovic1999 je napisao/la: ↑22 jul 2020, 15:39Cuj beba od 2 sata starosti zna svoju etnicku pripadnost i religiju. Nek sam i to saznao. Jel upisu i da glasa za SDA ili HDZ? E moj Balkane![]()
" " $.
-
- Kontakt:
Cekaj, na sta ima uticaj etnicitet koji ti roditelji upisu? Znam da se za neke dokumente gleda kako si se izjasno na popisu ili fakultetu itd. A to od roditelja nisam nigdje vidio da ima u papirima upisano.
-
- Kontakt:
Nisi shvatio pitanje, ima li negdje u papirima, dokumentima, to kako si upisan? Ja nigdje nisam vidio... nacionalnost je u rodnom listu svima nama BiH, ali etnicka pripadnost sam prvi put vidio na popisu 2013.
? ', а & " " " ", & се у ' у " % " ?, " $ $ " " " " јесте " $ о ?.
$ са ? ' " везе.
edit: & је у " $ тај $, е $ не ' $ се % " ?...

$ са ? ' " везе.
edit: & је у " $ тај $, е $ не ' $ се % " ?...

" " $.
-
- Kontakt:
Drzavljanstvo Bih,a nacionalnost Bosnjak,Srbin ili Hrvat ili neki drugi. Naravno da ima
Predlazem da se djeci nista "ne daje".
Kada odraste neka slobodno sebi dadne ime "iks na kvadrat minus korijen iz tri plus gama".
Pol. Kad skonta da li zeli gu'ziti ili biti gu'zen neka samo sebi montira sta zeli.
Do tada neka se zove "Ono dijete ###". Ipak je njegovo pravo kako ce se zvati i kojeg ce pola biti.
Kada odraste neka slobodno sebi dadne ime "iks na kvadrat minus korijen iz tri plus gama".
Pol. Kad skonta da li zeli gu'ziti ili biti gu'zen neka samo sebi montira sta zeli.
Do tada neka se zove "Ono dijete ###". Ipak je njegovo pravo kako ce se zvati i kojeg ce pola biti.
Ja sam držo Selimovu. Kae stara dok ne mecnu Selima ispod jastuka nisam mogo zaspat.VolimTz je napisao/la: ↑22 jul 2020, 15:35Odmah pisu jugosloven i bravarovu sliku ispod jastuka metnu, protiv uroka i rata.Bajramovic1999 je napisao/la: ↑22 jul 2020, 15:30Jel se fakat novorodjenim bebama upisuje etnicka odrednica? Zar nije to nesto sto ti trebas izraziti, kao i religijska pripadnost?![]()
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
-
- Kontakt:
Za razliku od tebe covjek je iznio neke argumente ili je barem probao,Ukriaga i Ortega se barem trude sa nekim statistickim podacima prikazati nesto i onda uleti balvan kao ti koji moze spojiti dvije recenice jedino ako vrijeđa.
Vjeverica777 je napisao/la: ↑22 jul 2020, 16:50Za razliku od tebe covjek je iznio neke argumente ili je barem probao,Ukriaga i Ortega se barem trude sa nekim statistickim podacima prikazati nesto i onda uleti balvan kao ti koji moze spojiti dvije recenice jedino ako vrijeđa.

it's football day
- Fantasista
- Kontakt:
Ortega je klasični nacionalista i mučki provokator.
"Imam dojavu da je stavio 4s na krevetac pi*ka mu materina".Heller je napisao/la: ↑22 jul 2020, 16:24Ja sam držo Selimovu. Kae stara dok ne mecnu Selima ispod jastuka nisam mogo zaspat.VolimTz je napisao/la: ↑22 jul 2020, 15:35Odmah pisu jugosloven i bravarovu sliku ispod jastuka metnu, protiv uroka i rata.Bajramovic1999 je napisao/la: ↑22 jul 2020, 15:30Jel se fakat novorodjenim bebama upisuje etnicka odrednica? Zar nije to nesto sto ti trebas izraziti, kao i religijska pripadnost?![]()
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Samo se vi uzdajte u Rusiju.

Rusija, rodjeni:
I-IV 2016: 605.916
I-IV 2017: 537.235
I-IV 2018: 514.187
I-IV 2019: 478.544
I-IV 2020: 440.400
Skupo kosta taj Krim, jebu sankcije, aaa jelda?
To su ipak Hrvati (procentualno). Bosnjaci i Srbi imaju identican pad procentualno, od perioda 1999. (Nemam podatke po etnickoj pripadnosti majke prije 1999.) Oko -37% je pad kod Bosnjaka i Srba od 1999. Hrvati biljeze pad od 40%.
Posavski i Livanjski kantoni su najveca tragedija u Federaciji.
Kalinovik u RS-u je sinonim za raspalu opcinu u cijeloj BiH. Rudo, Cajnice i Visegrad su jos tragicniji od PK-a i LK-a. Gotovi cijeli istok RS-a sa izuzetkom par opcina je velika tragedija. A nije sjano niti u Pounju. Pounje ide stopama Podrinja.
Netacno, Bosnjaci su narod koji posjeduje najduzi zivotni vijek u Ex-Yu, dok su Srbi narod sa najkracim zivotnim vijekom.
Izvor: https://www.vecernji.ba/vijesti/od-zema ... ji-1103275
Ne trpaju se djeca, nego roditelji. Gleda se etnicka pripadnost majke ili oca. Federacija BiH i Brcko Distrikt BiH prikazuju podatke za oboje roditelja, dok Republika Srpska samo za majku. Tako i poredimo ovdje brojke, prema etnickoj pripadnosti majke.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ne znam od kad je etnička pripadnost, ali kod mene u djeteta na rodnom listu piše etnička pripadnost, čini mi se čak i državljanin federacije ili rs, to moram provjeriti, neka me neko ispravi.Bajramovic1999 je napisao/la: ↑22 jul 2020, 15:58Nisi shvatio pitanje, ima li negdje u papirima, dokumentima, to kako si upisan? Ja nigdje nisam vidio... nacionalnost je u rodnom listu svima nama BiH, ali etnicka pripadnost sam prvi put vidio na popisu 2013.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Da objasnimo sta se treba dogoditi u 2020. da bi Bosnjaci+Ostali pali sa 58% na 57%.Vjeverica777 je napisao/la: ↑22 jul 2020, 14:36prazna je Istocna Hercegovina ali i Krajina takodjer samo sto je Istocna Hercegovina po zadnjem popisu imala nekih 70 000 stanovnika a USK skoro pa 300 000,mozda su procentualno jednake brojke iseljavanja ali brojcano su puno vece u USK.
Bosnjaci trebaju zabiljeziti minus od -1200 zivorodjenih,
Hrvati ne smiju imati pad vise od -200 zivorodjenih, a
Srbi trebaju nadoknaditi pad iz prvog kvartala od -155 manje zivorodjenih.
Cuda su moguca. Svakako ne vjerujem da ce pad na kraju godine biti -7%. Msm, da ce to biti oko -5%.
Opcine u Istocnoj Hercegovini su povrsinski velike. Opet je USK gusce naseljen i sa ovim padovima. USK nije niti priblizno prazan prostor, kao Istocna Hercegovina.
Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog, invincible1921, VolimBiH96 i 20 gostiju.