KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

fera
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la fera » 03 maj 2010, 23:40

ŠB_Fidelis je napisao/la:E ne znam neno, meni je zaista na Pecari djelovala Igokea totalno nepovezano i bezopasno. Al sto kazes, mogu zamisliti Bosnu onda. Rekao sam odmah da ocekujem da ce bolji biti Igosi s vremenom, i prirodno je da ce s vremenom sve bolji biti, al kontah da nemaju vremena i da ne mogu ozbiljno ugroziti Bosnu ukoliko nemaju prednost domaceg terena pa makar iz obicnog razloga uloga NLB lige sto je jako bitno za Bosnu, a igraju sa vec uigranom momcadi, pa makar ona u zadnjem kolu izbjegla ispadanje. Ali, bas zbog toga sam ja zaista ocekivao da ce biti kudikamo opasniji i bolji u BH ligi, da ce dobiti krila, motiv, da ce igraci sami skontati da nesto ipak i mogu, i da ce se htjeti iskupiti onom manjem broju publike koja im je i sad ostala vjerna. I onda se desi ovakvo nesto kao kulminacija losih igara i ne mogu da skontam KK Bosnu, sta oni misle, kako ih nije stid ne pruziti svoj maksimum i svojski se ''ubiti'' na terenu za pobjedu bar sad, pa mene bilo stid na Pecari gledati kako igraju mlitavo, bezvoljno, zalosno i smijesno, a kamoli fanove Bosne. Kako se ne motiviraju i odigraju za svoju ekipu da valja i opravdaju pruzeno povjerenje i dobiveni novac kad vec imaju realnu sansu i dogodine igrati NLB ligu. Pa ne bi da igraju protiv ne znam koga, a ne tek stvorene ekipe. Tu su problemi sigurno dublji od toga i steta je da izgleda nece biti tradicionalno finale, ali, sta je tu je, mozda je za Bosnu bolje da malo i pauzira dok ne skonta kako ce i sta ce. Bolje i to nego na silu nesto pokusavati vec iskusanim i propalim receptom.
krimokea je totalno bezvezna ekipa li bosna je jos gora i popucala je po svim savovima... neki od nas su to vec davno skontali nekima je trebalo puno vise vremena, glupih uvreda i provokacija na nas racun da to shvate i pomire se sa tim i sada ih nema ni na mapi jednostavno se ne javljaju... i onda kad corava koka ubode neko zrno opet ce se vratiti ti instant navijaci i poceti da likuju...
You are someone else I am still right here

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 03 maj 2010, 23:41

ŠB_Fidelis je napisao/la:E ne znam neno, meni je zaista na Pecari djelovala Igokea totalno nepovezano i bezopasno. Al sto kazes, mogu zamisliti Bosnu onda. Rekao sam odmah da ocekujem da ce bolji biti Igosi s vremenom, i prirodno je da ce s vremenom sve bolji biti, al kontah da nemaju vremena i da ne mogu ozbiljno ugroziti Bosnu ukoliko nemaju prednost domaceg terena pa makar iz obicnog razloga uloga NLB lige sto je jako bitno za Bosnu, a igraju sa vec uigranom momcadi, pa makar ona u zadnjem kolu izbjegla ispadanje. Ali, bas zbog toga sam ja zaista ocekivao da ce biti kudikamo opasniji i bolji u BH ligi, da ce dobiti krila, motiv, da ce igraci sami skontati da nesto ipak i mogu, i da ce se htjeti iskupiti onom manjem broju publike koja im je i sad ostala vjerna. I onda se desi ovakvo nesto kao kulminacija losih igara i ne mogu da skontam KK Bosnu, sta oni misle, kako ih nije stid ne pruziti svoj maksimum i svojski se ''ubiti'' na terenu za pobjedu bar sad, pa mene bilo stid na Pecari gledati kako igraju mlitavo, bezvoljno, zalosno i smijesno, a kamoli fanove Bosne. Kako se ne motiviraju i odigraju za svoju ekipu da valja i opravdaju pruzeno povjerenje i dobiveni novac kad vec imaju realnu sansu i dogodine igrati NLB ligu. Pa ne bi da igraju protiv ne znam koga, a ne tek stvorene ekipe. Tu su problemi sigurno dublji od toga i steta je da izgleda nece biti tradicionalno finale, ali, sta je tu je, mozda je za Bosnu bolje da malo i pauzira dok ne skonta kako ce i sta ce. Bolje i to nego na silu nesto pokusavati vec iskusanim i propalim receptom.

Zato moj care jer su pare na 1 mjestu i interes,a ne ljubav prema klubu i cast da igraju u klubu kakva je Bosna

Eto sta je!!! :evil:

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 04 maj 2010, 00:35

Da bi se gost ponašao kako treba u kući domaćina sa tradicijom, prvo domaćin treba da se ponaša na vrhunskom nivou. Pošto je domaćin stoka samo takva, onda ne možeš očekivati od gosta da poštuje kuću domaćina.
U ovom slučaju je domaćin Uprava, a gosti igrači.

Kako će jednom igraču biti čast i obaveza da gine za dres bivšeg evropskog prvaka, kad sama Uprava ne gaji taj osjećaj!?

Svu tu kriminogenu gamad rastjerati iz Uprave, zabraniti im ulazak u prostorije kluba doživotno!!!

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 04 maj 2010, 00:55

hz1987 je napisao/la:Da bi se gost ponašao kako treba u kući domaćina sa tradicijom, prvo domaćin treba da se ponaša na vrhunskom nivou. Pošto je domaćin stoka samo takva, onda ne možeš očekivati od gosta da poštuje kuću domaćina.

Kako će jednom igraču biti čast i obaveza da gine za dres bivšeg evropskog prvaka, kad sama Uprava ne gaji taj osjećaj!?

Svu tu kriminogenu gamad rastjerati iz Uprave, zabraniti im ulazak u prostorije kluba doživotno!!!
Po cemu si to zakljucio

Mozda samo zato sto si navijac Sarajeva,pa mislis ako je tako u Sarajevu,onda mora biti i u Bosni???

A sta je sad bilo u nedjelju,kako Sarajevo razvali Zrinjskoga??

Imaju igraci pare i sve povlastice,ali je to sve lijeno i mrsko im se boriti i truditi

Uprava je kriva takodjer,ali nisu ni igrace cvjecke ;)

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 04 maj 2010, 09:53

Janez je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:Da bi se gost ponašao kako treba u kući domaćina sa tradicijom, prvo domaćin treba da se ponaša na vrhunskom nivou. Pošto je domaćin stoka samo takva, onda ne možeš očekivati od gosta da poštuje kuću domaćina.

Po cemu si to zakljucio

Mozda samo zato sto si navijac Sarajeva,pa mislis ako je tako u Sarajevu,onda mora biti i u Bosni???

Imaju igraci pare i sve povlastice,ali je to sve lijeno i mrsko im se boriti i truditi

Uprava je loša to stoji ali ne igra uprava.Igrač koji ne zna igrati je jedno ali igrač koji igra kao da dva dana nije ništa jeo je sasvim drugo! Pola Bosninih igrača igra upravo tako.

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 04 maj 2010, 10:06

baggio je napisao/la: Uprava je loša to stoji ali ne igra uprava.Igrač koji ne zna igrati je jedno ali igrač koji igra kao da dva dana nije ništa jeo je sasvim drugo! Pola Bosninih igrača igra upravo tako.
Saboteri.

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 04 maj 2010, 21:01

U svom ovome jadu i čemeru od sezone ima i jedna dobra stvar: nakon sutrašnje utakmice više nećemo gledati KK Bosna u sadašnjem sastavu. :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 maj 2010, 02:35

neno#4 je napisao/la:
harishp je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Eh ovako, posto necu biti u sarajevu sutra, da nasim ipak pozelim srecu, previse sam toga prozivio uz ovaj tim i previse utakmica odgledao uzivo. Sutra je malo veci pritisak na nama, ali Igokea je ekipa stvarno koja je grdno poslozena, oni nemaju ni pravog pleya niti ista, imaju polustera djerasimovica koji kada ga krene moze da pogodi, ali kada stane nista ne moze. Imaju centra mesija, koji je njihov najbolji igrac, ali koji igra samo povremeno dobro. Sutra minji dati sto manje minuta, sto vise bozi, pa iako ga ne bude islo, nek igra nek dobija minute. Sto manje soliranja, sto vise dobre igre u odbrani, borbe jedan za drugog, tecne igre. Sutra dejo mora da se malo trgne, u smislu da malo vrsi pritisak na nase da grizu citavo vrijeme. Bez ikakve sumnje, oni ce da budu bolji nego sto su bili u utorak, tako da i mi moramo da budemo bolji, i da nam se ne ponavlja situacija da imamo sansu da zatvorimo mec da ih ne vracamo natrag u igru. Feliks mora da se digne za ovu seriju, mora dosta lose je sutirao, previse solirao, stalno ide u lijevo, ali mora da nastima nisanske sprave. Sumnjam da kapiten moze da ponovi onu predstavu, ali mora sutra da bude pravi, Bajica sto vise da drzi na klupi, i da Zare ne pravi onako glupe faule. Sarajliju bih ja pokusao sutra gurnuti, ali opet ce da bude nazalost to neka limitirana minutaza kao i do sada. Ja se uzdam u Karalica, jer on jednostavno se uvijek pogubi, zasto ne i sutra aBd. Sve u svemu mi i sutra sigurno dobijamo, onda je pritisak na njima, u kojem vidim nasu sansu. Sta bih ja sutra dao za Ivana spremnog, da samo par minuta odigra kako treba. Posto znam ko ce da bude na tekmi, tako da cu moram da mu telefoniram :mrgreen: :mrgreen:

@harishp, napokon si skontao sta znaci ko je prava vrijednost ovog foruma :D :D :D :D
:roll: :shock: Nemoj vise prognozirati. :roll:
za promjenu mogao bi da procitas nesto sto sam pisao prije tekme sa igokeom u srijedu.....i ovaj moj post da procitas, ali sta ces ionako ti sve to gledas kroz statistiku i novinske izvjestaje....majstore moj, neno je vise vremena ostavio u skenderiji i zetri nego sto si ti ispred tv - a gledajuci bosnu, tako da mozes samo lagano da iskuliras...
Kako rekoh ne prognoziraj vise.Sta je tu nejasno. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

george town
Kontakt:

Post Postao/la george town » 05 maj 2010, 14:50

Sretno veceras! Kakve su sanse da igramo skupa u finalu? ( da ne gubimo obicaj :) )

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 05 maj 2010, 15:25

george town je napisao/la:Sretno veceras! Kakve su sanse da igramo skupa u finalu? ( da ne gubimo obicaj :) )
minimalne!

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 05 maj 2010, 15:31

baggio je napisao/la:
george town je napisao/la:Sretno veceras! Kakve su sanse da igramo skupa u finalu? ( da ne gubimo obicaj :) )
minimalne!
Koliko i moje da će me večeras neka 18-togodišnjakinja uhvatiti i odraditi 8-) , čuda se dešavaju ali to treba i zaslužiti .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 05 maj 2010, 15:34

kksiroki je napisao/la:
baggio je napisao/la:
minimalne!
Koliko i moje da će me večeras neka 18-togodišnjakinja uhvatiti i odraditi 8-) , čuda se dešavaju ali to treba i zaslužiti .
Prijatelju mislim da su ti veće šanse nego da ovi naši kilavci dobiju Igokeu :P

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 maj 2010, 16:20

@harishp, nemas potrebe da vise ista pises sto se tice mene.....imas tema gdje pises danonocno, pisi tamo i ostavi nas da uzivamo u ovoj plemenitoj igri...imas lovrena, olica, mandzukica i ostale....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 maj 2010, 16:26

kksiroki je napisao/la:
baggio je napisao/la:
minimalne!
ah cuj znajuci finansijsko stanje @kk sirokog, vrlo je moguce da bi mogla da uleti tu jedna 18 - godisnjakinja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 05 maj 2010, 16:59

neno#4 je napisao/la:
ah cuj znajuci finansijsko stanje @kk sirokog, vrlo je moguce da bi mogla da uleti tu jedna 18 - godisnjakinja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Definitivno prezadužen pa šanse nestaju :shock:
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

CP3
Kontakt:

Post Postao/la CP3 » 05 maj 2010, 18:32

baggio je napisao/la:
Janez je napisao/la:

Po cemu si to zakljucio

Uprava je loša to stoji ali ne igra uprava.Igrač koji ne zna igrati je jedno ali igrač koji igra kao da dva dana nije ništa jeo je sasvim drugo! Pola Bosninih igrača igra upravo tako.
Kakava je uprava pokazuje i to sto AVDIC nosi dres Demica ,,,,pa mogli su bar zamoliti nekoga da prelijepi prezime istog ...Nikada nije bila losija atmosfera i medju igracima i upravi ... To su mnogi od njih davno nagovjestili .... Zar je moguce da se nasi jos nisu uvezali ,,,a Igosi se lafo uklopise i uigrase za 20 dana ... Ovo je dno dna ,,citavu sezonu se nesto vuku ,,,,ali opet SRETNO veceras ... pozdrav...
Zadnja izmjena: CP3, dana/u 05 maj 2010, 18:43, ukupno mijenjano 1 put.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 maj 2010, 18:39

Parežanin: Ako hoćemo da budemo veliki tim, moramo pobijediti Igokeu
Vjerujem da su igrači svjesni da više nemamo pravo na popravni, kaže trener "Studenata" uoči revanša polufinala plej-ofa
Autor: E. J.05.05.2010. 13:15

Parežanin: Izboriti majstoricu u Sarajevu
Foto: I. Šebalj

Košarkaši Bosne ASA BH Telecoma večeras (20.15 sati) u Aleksandrovcu igraju utakmicu istine ne samo kako bi zadržali šansu da se domognu finala Prvenstva BiH nego i kako bi razbili epitet domaćinske ekipe, koja samo na svom parketu bilježi velike rezultate.

- Ako hoćemo da budemo veliki, moramo pobijediti u Aleksandrovcu bez obzira na to što nas očekuju teška utakmica, paklena atmosfera i rival koji će učiniti sve da iskoristi ovu šansu - kaže Dejan Parežanin.

Kao i uoči prve polufinalne utakmice u Sarajevu, koju je Igokea u subotu dobila sa 85:73, Bosnin trener naglašava da očekuje mnogo bolju reakciju u organizaciji napada i skoku.

- To je naš problem ne samo protiv Igokee nego i u kompletnoj završnici. Moramo napraviti ravnotežu skoka, prije svega borbenošću i željom, čega nam je nedostajalo u prvom susretu.

Zbog toga je dilema samo jedna - hoćemo li ili nećemo? Vjerujem da je odgovor potvrdan, odnosno da su igrači svjesni da više nemamo pravo na popravni i da će dati sve za pobjedu kako bismo izborili majstoricu na svom terenu - ističe Parežanin.

Iako planira izvesti standardni sastav sa posljednjih mečeva, Parežanin kaže da je upitan nastup bekova Zlatka Jovanovića i Mirze Sarajlije (povrede zgloba).

- Njih dvojica nisu redovno trenirali, a ako ne budu mogli igrati, popunit ćemo sastav mlađim igračima. Problemi sa povredama za nas nisu ništa novo, to nam neće predstavljati alibi, ali ni umanjiti ambiciju da pobijedimo - rekao je Parežanin.

ja mislim da ni dejo ne vjeruje u ono sto je izjavio :D :D :D :D :D :D ..odnosno u ovo sto su mu rekli da kaze....ali od veceras nema vise patnje, nema s ovim kvazi timom pa do naredne godine, pa makar i u bh. ligi, ali makar necemo gledati bezvoljne i totalne nezainteresovane igrace na parketu....najbolje bi bilo da svaki clan uprave povede po jednog od njih u svoje firme i to je to :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ..a da bosnu ostave nekom drugom, jer ima itekako mnogo ljudi koji mogu pomoci bosni, a ne zele zbog ovih koji su tu....

Ostalo je samo ime.....

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 maj 2010, 19:05

Ako nebudemo igrali NLB ligu iduce godine,ja mislim da ce se nas klub raspasti.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 05 maj 2010, 19:10

majestic24 je napisao/la:Ako nebudemo igrali NLB ligu iduce godine,ja mislim da ce se nas klub raspasti.
previše dramatizuješ, ali si u jednoj stvari upravu.
raspašće se uprava kk bosne!
i red je vise.
živiš u zabludi da ako ode nihad i uprava da ce se i bosna ugasiti, bilo je bosne i prije ovih majmuna, bice i poslije ovih majmuna koji su doveli bosnu na ovako niske grane svojom politiko misleci da su nezamjenjivi i da ako asa nije sponzor nema ko da bude u bosni. previse su sebi dali vaznosti. eto, bosne prije njih nije ni bilo?
ima ko preuzeti bosnu, i preuzece je, samo sto ovi lopovi nece dati tako lako svoje fotelje, a ti se pitaj zasto!

george town
Kontakt:

Post Postao/la george town » 05 maj 2010, 19:22

vidim da ce biti prenosa na rtrs,posto ga nemam na tv*u moze se pratiti preko interneta,zanima me koliko se prometa u MB napravi za nekih 10 min gledanja?

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.