Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Hare_BvB » 21 jan 2012, 00:12

Spomenuh ranije da je mali Hermann zasjenjen Reusovim partijama, a klinjo prsti od talenta. Vec sada je paklen igrac, a tek mu 20 kuka. Inace, Juve je prosle godine bio ozbiljno zagrizao, sva sreca pa ga ne dadose. Malac ne smije van BuLi. 8-)

Odlicna igra velikana iz G'ladbacha, ponovila se 96., kad su zadnji put Bayu oba puta tukli. Duo NN na "sesticama" odlican, odbrana na celu s Stegonjom po obicaju stamena, a trojac u napadu klinicki raspolozen. Fohleni sve jace i jace udaraju po gasu, vidjecemo epilog na kraju sezone. Sve je moguce. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 jan 2012, 00:15

Cvajta :lol:
Hermann svaka čast ;) mali je potencijal i to veliki !! i mišljenja sam da mali Jantscke pomalo se primiče Elfu !!!!
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 21 jan 2012, 00:21, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 jan 2012, 00:20

Nije vam bilo do smijeha prošle sezone , kad ste u majstorici spašavali golu kožu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 jan 2012, 00:24

to jest, da nam nije Favrea bilo ni bi ni izborili opstanak!!

ali, sada pričati o Cvajti, molim Vas.... nećemo mi dugo ( a možda ni tada) tamo
Agieren statt reagieren

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 21 jan 2012, 01:13

Saurman je napisao/la:Nije vam bilo do smijeha prošle sezone , kad ste u majstorici spašavali golu kožu.
To im je bila dopunska nastava,a u ovoj se sezoni vidi da su mnogo naucili iz ta dva casa
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 jan 2012, 09:03

Uh, kako je lijepo provesti večer opijajući se i gledajući poraz Bayerna. :mrgreen: Morate probati, ma'ke mi. :mrgreen:

Ne znam samo kako bi Bayo prošao da nije onako dobro odradio pripreme (moram malo, halalite). :mrgreen: Dobro je neko napisao (mislim da je @Hare, al' nisam siguran), onaj Herman je u Reusovoj sjeni. Gledao sam Monchegladbach nekoliko puta ove sezone i stvarno je od njih Favre napravio odličnu ekipu. Igraju lijepo za oko, a kad tome dodamo učinkovitost, onda se njima nema šta prigovoriti. Šteta što će na kraju sezone ostati bez 2-3 igrača, a šteta će biti još veća ukoliko izbore CL. Sa ovakvim igračkim kadrom i neiskustvom, prijeti im dinamovanje ili partizanizacija. :mrgreen: A, znamo svi kako takve ekipe igraju i domaća prvenstva (Stuttgart, Wolfsburg). Jednostavno, crno se piše onima koji nisu navikli na tempo srijeda + subota. Da se razumijemo, ovo sve treba uzeti sa rezervom, jer ja ipak očekujem pad ekipe Monchengladbaca.

Reusov transfer se već isplaćuje. :lol: A, dobro je i za ligu da se Bayern ne odmakne. Dakle, sada je sve na Schalkeu i Dortmundu. Nadam se da neće dopustiti Bavarcima opuštanje. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 21 jan 2012, 13:00

Monolog je napisao/la:Uh, kako je lijepo provesti večer opijajući se i gledajući poraz Bayerna. :mrgreen: Morate probati, ma'ke mi. :mrgreen:

Ne znam samo kako bi Bayo prošao da nije onako dobro odradio pripreme (moram malo, halalite). :mrgreen: Dobro je neko napisao (mislim da je @Hare, al' nisam siguran), onaj Herman je u Reusovoj sjeni. Gledao sam Monchegladbach nekoliko puta ove sezone i stvarno je od njih Favre napravio odličnu ekipu. Igraju lijepo za oko, a kad tome dodamo učinkovitost, onda se njima nema šta prigovoriti. Šteta što će na kraju sezone ostati bez 2-3 igrača, a šteta će biti još veća ukoliko izbore CL. Sa ovakvim igračkim kadrom i neiskustvom, prijeti im dinamovanje ili partizanizacija. :mrgreen: A, znamo svi kako takve ekipe igraju i domaća prvenstva (Stuttgart, Wolfsburg). Jednostavno, crno se piše onima koji nisu navikli na tempo srijeda + subota. Da se razumijemo, ovo sve treba uzeti sa rezervom, jer ja ipak očekujem pad ekipe Monchengladbaca.

Reusov transfer se već isplaćuje. :lol: A, dobro je i za ligu da se Bayern ne odmakne. Dakle, sada je sve na Schalkeu i Dortmundu. Nadam se da neće dopustiti Bavarcima opuštanje. :mrgreen:
Ni TV bez boje ti ne smeta :lol: 8-) Imas jarana kojeg prcas, neke se stvari ne mogu kupiti novcem!!! 8-)

Sve u svemu idealna noc !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 jan 2012, 13:29

Moram priznati da nisam očekivao poraz Bayerna, barem ne ovakav. Igra Bavaraca je bila totalno podređena Borussiji Monchengladbach, a to pokazuje i činjenica da je domaća momčad imala mnogo više prilika, Bayern tek onu preko Gomeza. Ok, pridodat ćemo i gol Schweinija. Jednostavno, domaćini su iskoristili najbolji momen(a)t, slabu igru Bayerna i iskoristili svoje prilike za golove. Prvi je djelo Reusa, i to nakon greške Neuera. Druga dva su akt sjajnog Hermanna i plodovi odličnih akcija i završnih pasova. Dvostruki strijelac je sa neviđenom lakoćom savladao golmana Bayerna. I ja ću potpisati da je mladi Hermann u sjeni Marca Reusa, te da, upravo zbog golova pomenutog, nije izbijao u prvi plan. Međutim, to bi se u nastavku moglo promijeniti. Lucidan Favre ( :lol: ) je među najboljim trenerima u ligi (mislim kod ovih što su u drugom planu), a njemu možemo pridodati i Slomkea, te Tuchela (i oni su povalili Bayern :mrgreen: ). Ako se Gladbach plasira u CL (ili u kvalifikacije), definitivno je da će uvećati profit, zaradu, sponzore i biti mamac za bolje igrače. Međutim, ako ova ekipa ostane bez Hermanna, Dantea, Nordveita, Ter Stegena, te ostalih važnih karika (pridodajmo i Reusa, koji ima predugovor sa Dortmundom, ekipi čiji će od sljedeće sezone biti član). Naravno, u klubu ima još interesantnih igrača na skoro svim pozicijama, vjerovatno će se i to regulisati. Ipak, ako zapadnu u krizu, neće im biti lako. :mrgreen: Vjerovatno će im tempo biti prenaporan, a znamo da i nemaju tako široku klupu popunjenu solidnim imenima. Ovo sada vrijedi u slučaju plasmana u Ligu prvaka. Mislim da sa EL i ne bi bio takav slučaj, to bi im moglo goditi...

Uglavnom, sada su na potezu Schalke i Dortmund. Mislim da neće propustiti šansu da učine vrh lige paklenim i krajnje neizvjesnim. :D

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 jan 2012, 16:28

Napadači se nisu probudili iz zimskog sna. Samo dva gola na pet utakmica u prvih 45 minuta, valjda prorade u nastavku..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jan 2012, 17:52

Ne baš previše obrta i uzbuđenja, ali ipak solidne utakmice danas. Schalke ubjedljiv, pokazuje da je kandidat za titulu, za Ligu prvaka. Nurnberg i Freiburg ostvarili bitne pobjede i koliko sam mogao vidjet sasvim zasluženo. Freiburg je zakuhao stvari na dnu tabele. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la effe_sa » 21 jan 2012, 17:58

Hoffenheim nastavio s očajnim partijama kući, pravi su Mittelmass, ako ne i gore od toga.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 jan 2012, 18:21

effe_sa je napisao/la:Ne baš previše obrta i uzbuđenja, ali ipak solidne utakmice danas. Schalke ubjedljiv, pokazuje da je kandidat za titulu, za Ligu prvaka. Nurnberg i Freiburg ostvarili bitne pobjede i koliko sam mogao vidjet sasvim zasluženo. Freiburg je zakuhao stvari na dnu tabele. :)
Otprilike, to je to. Ja bih jos dodao da je osamnaestogodisnji Ginter :shock: donio veliki trijumf Freiburgu za odlican start novog trenera Streicha. Takodje, pobjednosni gol za Vukojebinu je zabio talentirani Polter (vec drugi pobjednosni u sezoni). Nicu talenti u BuLi ko gljive poslije kise.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 jan 2012, 18:34

Polter često zabija za Wolfsburg. Nisam ranije primjećivao ovog igrača, sve do trenutka kada je, u meču protiv, zamijenio Salihamidžića i donio pobjedu Vukovima. Sada je ponovo igrač odluke u minimalnoj pobjedi protiv Kolna, inače jako važnoj za ekipu iz grada automobila.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 jan 2012, 18:55

Yebem ti sudiju.
Čovjek ubi Prodla, a frajer ne svira penal. Prije toga na vrhu kaznenog prostora lik polomi Pizzara, a sudija ne svira faul. Ovo nije normalno. Koji majmun je ovaj Robert Hartman ili tako nekako. :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 jan 2012, 22:19

Velika je gužva na vrhu Bayern,Schalke,BvB,M'Gladbach sve u pet deka :D jedno je sigurno čeka nas veoma uzbudljiv drugi dio sezone.Zato volim Buli. 8-)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 jan 2012, 22:53

effe_sa je napisao/la:Hoffenheim nastavio s očajnim partijama kući, pravi su Mittelmass, ako ne i gore od toga.
Koga na klupi imaju dobro i igraju.Poslije Ragnicka,sve neke kokuze od trenera pronalaze.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 jan 2012, 22:56

Sudije iz nase fildzan lige su magistri za ove Svabske.Ne zbog korupcije,vec su fakat ljudi operisani od normalnog sudjenja.Ako je BL trenutno treca po kvaliteti,onda su im sudije prve ubjedljivo po losem sudjenju.
Milion puta mi pokvare cejf kad gledam bundesku.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 jan 2012, 23:19

harishp je napisao/la:Sudije iz nase fildzan lige su magistri za ove Svabske.Ne zbog korupcije,vec su fakat ljudi operisani od normalnog sudjenja.Ako je BL trenutno treca po kvaliteti,onda su im sudije prve ubjedljivo po losem sudjenju.
Milion puta mi pokvare cejf kad gledam bundesku.
Kako onda gledaš EPL, tamo je tek smijurija?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 jan 2012, 23:25

Objektivno gledano u svim ligama petice suđenje je očajno , ona plejada sudija od prije nekoliko godina je otišla a naslijednici su katastrofa.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jan 2012, 01:36

harishp je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Hoffenheim nastavio s očajnim partijama kući, pravi su Mittelmass, ako ne i gore od toga.
Koga na klupi imaju dobro i igraju.Poslije Ragnicka,sve neke kokuze od trenera pronalaze.
E jbga Hare, ti vazdra kontra Staneta. :D Kakvu ekipu ima, 8. pozicija je i vise nego dobra. Helem, ni Guzonje im nisu daleko. A vala se i fino ophodi prema nasim momcima. ;) Danas mu je falilo pola odbrane, a zadrzali su nulu. Uz to, yebeno je igrat protiv Hanofe-Cenife. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas i 1 gost.