Champions League 2017/18

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko osvaja LP 2017/18?

Liverpool FC
54
52%
Real Madrid CF
50
48%

Ukupno glasova: 104

gaston
Kontakt:

Re: Champions League 2017/18

Post Postao/la gaston » 03 maj 2018, 13:35

Ma de, raja se nadigla zbog Dzekana pa se sad traže svi mogući razlozi što ga neće gledati u finalu.
Da su protiv neke druge ekipe igrali vjerovatno bih (neosnovano) pisao iste stvari.

Realnost je da dvije najbolje ekipe ovogodišnje LP igraju u Kijevu 26-og.

Puno sreće Realu i da dobiju po pičci.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 maj 2018, 13:40

je li odluka da neće biti VAR-a iduće sezone konačna ili ima još fore da se promjeni odluka?

dosta klubova treba izvršiti pritisak na uefu i to prvenstveno klubova poput bayerna, juventusa, rome, sitija itd., to je već prilično moćna skupina čiji glas ne smiju ignorisati.
suviše kardinalnih grešaka se dešava već decenijama u svim evropskim takmičenjima i nonsens je to ne uvesti u LŠ i LE, pogotovo nakon što je već taj VAR uveliko zaživio u par liga.

koliko god rejal bio guran, toliko je liverpul još duplo bio guran, života mi ulazim u iskušenje da navijam za njih :puke:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 03 maj 2018, 14:01

Believe je napisao/la:Previše grešaka je bilo u obje utakmice.
Liverpool je prvo poguran protiv Citya jer je Salah kod prvog gola bio u ofsajdu, doduše minimalnom. Onda je dosuđen jedan ofsajd Saneu koji nije postojao. U drugoj utakmici jest im poništen regularan gol, ali im je priznat i neregularan.
Što se tiče Rome, kao što rekoh, previše je grešaka bilo da se spominje o nekom navlačenju.
Prvo i osnovno, nijedan od dva penala za Romu se ne bi svirao da nije bila situacija kakva jest (prva utakmica kod rezultata 5:1, sada 93.minuta a fali im 2 gola). Ono nijedno nije penal jer ni u jednom slučaju nije ispružena ruka(o namjeri da ne govorim). Ako je penal ruka Klavana ili Milnera, onda je penal i ruka Naingolana, a svi znamo da to nisu penali.
Arnold je napravio penal, dalje, Karius bi dobio žuti i napravio bi penal da nije bio ofsajd. To jesu penali i to čisti. Salah je bio u ofsajdu kod trećeg gola u prvoj utakmici.
Mislim da je Džekina noga bila u ofsajdu kod drugog gola. Također, bio je faul nad Džekom kod drugog gola Liverpoola.
Bio je penal nad Maneom u prvim minutama druge utakmice (jer ono nije kontakt ko što reče ovaj iznad mene, ono je GURANJE S DVIJE RUKE).
Također, čist prekršaj nad Wijnaldumom sa 16 metara što je realno velika šansa.

Jednostavno previše grešaka i sve osim uvođenja VAR-a ne bi imalo smisla naredne sezone u Ligi Prvaka.
Svi znamo da je suđenje odavno lakrdija i možda su sada greške išle malo više u korist Liverpoola, al isto tako je moglo biti obrnuto.
Dakle priče pojedinaca su smiješne.
Upravo to. Evo, opet se piše kako se Liverpool gura. Jašta radi, satraše se gurajući ih. Jeste bilo grešaka u korist Liverpoola, ali bilo ih je i protiv Liverpoola.

PS

Salah nije bio u ofsajdu kod trećeg gola na Anfieldu, na drugoj strani terena, mislim Manolas je bio korak ispred Salaha.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 03 maj 2018, 14:32

gaston je napisao/la:Ma de, raja se nadigla zbog Dzekana pa se sad traže svi mogući razlozi što ga neće gledati u finalu.
Da su protiv neke druge ekipe igrali vjerovatno bih (neosnovano) pisao iste stvari.

Realnost je da dvije najbolje ekipe ovogodišnje LP igraju u Kijevu 26-og.

Puno sreće Realu i da dobiju po pičci.
Objasnio si prika ;) samo jos da te ispravim, trebao si reći "po pićci" kao neki iz hejterskog tabora. :mrgreen:

Nevideno nakukavanje, prekukavanje, a nema smisla fakat. Uzivajte u finalu, sigurno ce biti spektakl. :salut:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 03 maj 2018, 14:42

A neka ,bice prilike i za inovatora "this time next year" :mrgreen:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 03 maj 2018, 14:45

Uzima Liverpool ovo s pola snage.
Pld W D L
38 26 12 0

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 03 maj 2018, 14:45

Prvobitno se guraju Real i Barsa, pa tek onda idu Bayern i Juve, ovo ostalo je sve neznatno ili slucajno.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 maj 2018, 14:52

Pricati o Romi i finalu je suvisno. Rejal bi im uvalio 5 golova s pola gasa. Pa ljudi su u 3 utakmice primili 11komada. Da 11 komada. :wtf:

Veoma neozbiljno za ovakav rang takmicenja. Cak i za EL. Zaliti moze najvise Barcelona koja je amaterski i neozbiljno shvatila uzvrat.
27.10.2020

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 03 maj 2018, 15:27

Roma je ove godine dogurala dokle je dogurala na račun nevjerovatne odbrane na Olimpicu. I tu im je Liverpool pokvario učinak sinoć, ono su bili prvi golovi koje su primili kod kuće.

U gostima su dobili Qarabag i remizirali kod Chelsea. Bilo bi smiješno da su došli do finala, a prije toga u gostima gubili redom od Atletica (2-0), Šahtara (2-1), Barcelone (4-1) i Liverpoola (5-2).

Kapa dolje za Džeku, 5 golova u 5 zadnjih utakmica nokaut-faze Lige prvaka je vrhunski učinak.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 03 maj 2018, 15:39

RollsRoyce je napisao/la:Prvobitno se guraju Real i Barsa, pa tek onda idu Bayern i Juve, ovo ostalo je sve neznatno ili slucajno.
Juventus se gura, ne prestaju nova otkrica na forumu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 03 maj 2018, 16:01

Pogba je napisao/la:
RollsRoyce je napisao/la:Prvobitno se guraju Real i Barsa, pa tek onda idu Bayern i Juve, ovo ostalo je sve neznatno ili slucajno.
Juventus se gura, ne prestaju nova otkrica na forumu.
Jok eto ne gura se, pogotovo u domacem prvenstvu, ja ne znam gledas li ti utakmice tog kvazi kluba za kojeg navijas, ali sto je Bayern u Bundesligi, vi ste u Seriji A, mozda jos gori.

U Evropi su najgori tu Barsa i Real, onda vi i Bayern dolazite na red.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 03 maj 2018, 16:02

Ne znam vala da je Bayern imao neke zavrzlame oko suđenja u Bundesu, bar ja ne znam.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 maj 2018, 16:04

RollsRoyce je napisao/la:
Jok eto ne gura se, pogotovo u domacem prvenstvu, ja ne znam gledas li ti utakmice tog kvazi kluba za kojeg navijas, ali sto je Bayern u Bundesligi, vi ste u Seriji A, mozda jos gori.

Bayerna toliko guraju u CL da evo već dvije godine zaredom ispada zbog sudija, ako će i dalje ovako gurati najljepše ih molim da to više ne čine.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 03 maj 2018, 16:07

Osim13 je napisao/la:Ne znam vala da je Bayern imao neke zavrzlame oko suđenja u Bundesu, bar ja ne znam.
Koji ce im qurac kad dobiju 5 -0 Borusiju koja bi trebala bit drugi najbolji tim :mrgreen:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 03 maj 2018, 16:08

MElloo je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Ne znam vala da je Bayern imao neke zavrzlame oko suđenja u Bundesu, bar ja ne znam.
Koji ce im qurac kad dobiju 5 -0 Borusiju koja bi trebala bit drugi najbolji tim :mrgreen:
Baš :mrgreen:

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 03 maj 2018, 16:10

Believe je napisao/la:Previše grešaka je bilo u obje utakmice.
Liverpool je prvo poguran protiv Citya jer je Salah kod prvog gola bio u ofsajdu, doduše minimalnom. Onda je dosuđen jedan ofsajd Saneu koji nije postojao. U drugoj utakmici jest im poništen regularan gol, ali im je priznat i neregularan.
Što se tiče Rome, kao što rekoh, previše je grešaka bilo da se spominje o nekom navlačenju.
Prvo i osnovno, nijedan od dva penala za Romu se ne bi svirao da nije bila situacija kakva jest (prva utakmica kod rezultata 5:1, sada 93.minuta a fali im 2 gola). Ono nijedno nije penal jer ni u jednom slučaju nije ispružena ruka(o namjeri da ne govorim). Ako je penal ruka Klavana ili Milnera, onda je penal i ruka Naingolana, a svi znamo da to nisu penali.
Arnold je napravio penal, dalje, Karius bi dobio žuti i napravio bi penal da nije bio ofsajd. To jesu penali i to čisti. Salah je bio u ofsajdu kod trećeg gola u prvoj utakmici.
Mislim da je Džekina noga bila u ofsajdu kod drugog gola. Također, bio je faul nad Džekom kod drugog gola Liverpoola.
Bio je penal nad Maneom u prvim minutama druge utakmice (jer ono nije kontakt ko što reče ovaj iznad mene, ono je GURANJE S DVIJE RUKE).
Također, čist prekršaj nad Wijnaldumom sa 16 metara što je realno velika šansa.

Jednostavno previše grešaka i sve osim uvođenja VAR-a ne bi imalo smisla naredne sezone u Ligi Prvaka.
Svi znamo da je suđenje odavno lakrdija i možda su sada greške išle malo više u korist Liverpoola, al isto tako je moglo biti obrnuto.
Dakle priče pojedinaca su smiješne.
Generalno, sudije su nesposobne. Pa pogledajte trenutne sudijske liste i s kakvim (ne)iskustvom sude sudije na ovako visokom nivou. Prije se nije moglo desiti da zavrsnicu lige prvaka sudi sudija bez iskustva ne ep, sp ili u ligi prvaka. Sada su im to prve utakmice. Jbt, skomina da sudi 1/2 finala lp je u najmanju ruku bruka. To je najveći problem uefe. Neiskusnog sudiju onda ponese, pa ne smije svirati penal kontra reala i slično.

Što se tiče utakmica između rome i liverpoola, da se koristio VAR, situacija bi bila sljedeća:

- 3. go za liv u prvoj --> poništen zbog ofsajda
- 5. go za liv u prvoj --> poništen zbog faula u napadu
- 2. go za romu (penal) u drugoj --> potvrđen (ali to bi zavisilo ko sjedi gore)
- penal na mane-u --> ne bi bio sviran, jer se ne bi zaustavila igra i to se ne bi analiziralo
- 2. go za liv u drugoj --> poništen (faul na džeki)
- faul na lovrenu ne bi bio -- > bio bi penal zbog igranja rukom
- dzeko ofsajd, pa penal --> poništen ofsajd, svirao bi se penal (crveni upitan, zavisi od sudije)
- arnold penal --> potvrđen + crveni
- faul na waijnaldumu --> potvrđen + karton manolas
- faul florenzija --> crveni karton
- penal klavan --> ne bi bio

Svejedno mi je ko je prošao, ali sve u svemu, više je roma oštećena. Naravno, fudbal je takav i splet okolnosti je takav da ne znam kako bi se obje utakmice odvijale samo da je prva greška uočena ili drugačije suđena.

Ponavljam da je ovdje najveći problem Uefa i delegiranje neiskusnih sudija u ključnim i teškim utakmicama.
Pravda za flash-a!!!

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 03 maj 2018, 16:18

Saurman je napisao/la:
RollsRoyce je napisao/la:

Bayerna toliko guraju u CL da evo već dvije godine zaredom ispada zbog sudija, ako će i dalje ovako gurati najljepše ih molim da to više ne čine.
Ove godine ste ispali jer niste imali srece, a bolja ste ekipa od Reala, ali npr 2010. Niste zasluzili da budete u finalu, pa vas sudije pogurase protiv Manchestera u polufinalu opasno. To je samo jedan od primjera, o bundesligi da ne pricam, proslogodisnja utakmica protiv Herthe igraj dok bayern ne zabije je klasicni primjer koliko je bitno da Bayern pobjedi.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 maj 2018, 16:37

Artetitis je napisao/la: Roma je ove godine dogurala dokle je dogurala na račun nevjerovatne odbrane na Olimpicu. I tu im je Liverpool pokvario učinak sinoć, ono su bili prvi golovi koje su primili kod kuće.

U gostima su dobili Qarabag i remizirali kod Chelsea. Bilo bi smiješno da su došli do finala, a prije toga u gostima gubili redom od Atletica (2-0), Šahtara (2-1), Barcelone (4-1) i Liverpoola (5-2).

Kapa dolje za Džeku, 5 golova u 5 zadnjih utakmica nokaut-faze Lige prvaka je vrhunski učinak.
Nije samo odbrane nego i napada,ipak su zabili po tri gola Chelseu i Barseloni i sad ova četiri Liverpulu,kontra Schaktara je jedan bio dovoljan,takva je utakmica bila,.Opasni su u Rimu,pogotovo ovako u euforiji nabrijani,sinoć je Liverpul dobro prošao,drugo poluvrijeme su ih razbili.

Liverpul je svakako zasluženo prošao,ne možeš zabiti sedam golova i ne zaslužiti prolaz,.Sudije su kriminalne iz sezone u sezonu,video tehnologija je pod moranjem.

Dzeko prvi igrač poslije Ronalda i Neymara koji je to uradio,zaslužio je golove kao nagradu za vrhunsku igru,klasa.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 maj 2018, 16:43

Osim VAR-a treba uvesti da jedan sudija obavezno sudi oba meca u dvomecu.
Da nebi neki klub iapusio zbog drugacijeg kriterija.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 maj 2018, 17:10

Pitanje je kome će se vratiti sudijske greške u finalu ? :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.