Champions League 2017/18
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2017/18
Ma de, raja se nadigla zbog Dzekana pa se sad traže svi mogući razlozi što ga neće gledati u finalu.
Da su protiv neke druge ekipe igrali vjerovatno bih (neosnovano) pisao iste stvari.
Realnost je da dvije najbolje ekipe ovogodišnje LP igraju u Kijevu 26-og.
Puno sreće Realu i da dobiju po pičci.
Da su protiv neke druge ekipe igrali vjerovatno bih (neosnovano) pisao iste stvari.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
je li odluka da neće biti VAR-a iduće sezone konačna ili ima još fore da se promjeni odluka?
dosta klubova treba izvršiti pritisak na uefu i to prvenstveno klubova poput bayerna, juventusa, rome, sitija itd., to je već prilično moćna skupina čiji glas ne smiju ignorisati.
suviše kardinalnih grešaka se dešava već decenijama u svim evropskim takmičenjima i nonsens je to ne uvesti u LŠ i LE, pogotovo nakon što je već taj VAR uveliko zaživio u par liga.
koliko god rejal bio guran, toliko je liverpul još duplo bio guran, života mi ulazim u iskušenje da navijam za njih
dosta klubova treba izvršiti pritisak na uefu i to prvenstveno klubova poput bayerna, juventusa, rome, sitija itd., to je već prilično moćna skupina čiji glas ne smiju ignorisati.
suviše kardinalnih grešaka se dešava već decenijama u svim evropskim takmičenjima i nonsens je to ne uvesti u LŠ i LE, pogotovo nakon što je već taj VAR uveliko zaživio u par liga.
koliko god rejal bio guran, toliko je liverpul još duplo bio guran, života mi ulazim u iskušenje da navijam za njih

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Upravo to. Evo, opet se piše kako se Liverpool gura. Jašta radi, satraše se gurajući ih. Jeste bilo grešaka u korist Liverpoola, ali bilo ih je i protiv Liverpoola.Believe je napisao/la:Previše grešaka je bilo u obje utakmice.
Liverpool je prvo poguran protiv Citya jer je Salah kod prvog gola bio u ofsajdu, doduše minimalnom. Onda je dosuđen jedan ofsajd Saneu koji nije postojao. U drugoj utakmici jest im poništen regularan gol, ali im je priznat i neregularan.
Što se tiče Rome, kao što rekoh, previše je grešaka bilo da se spominje o nekom navlačenju.
Prvo i osnovno, nijedan od dva penala za Romu se ne bi svirao da nije bila situacija kakva jest (prva utakmica kod rezultata 5:1, sada 93.minuta a fali im 2 gola). Ono nijedno nije penal jer ni u jednom slučaju nije ispružena ruka(o namjeri da ne govorim). Ako je penal ruka Klavana ili Milnera, onda je penal i ruka Naingolana, a svi znamo da to nisu penali.
Arnold je napravio penal, dalje, Karius bi dobio žuti i napravio bi penal da nije bio ofsajd. To jesu penali i to čisti. Salah je bio u ofsajdu kod trećeg gola u prvoj utakmici.
Mislim da je Džekina noga bila u ofsajdu kod drugog gola. Također, bio je faul nad Džekom kod drugog gola Liverpoola.
Bio je penal nad Maneom u prvim minutama druge utakmice (jer ono nije kontakt ko što reče ovaj iznad mene, ono je GURANJE S DVIJE RUKE).
Također, čist prekršaj nad Wijnaldumom sa 16 metara što je realno velika šansa.
Jednostavno previše grešaka i sve osim uvođenja VAR-a ne bi imalo smisla naredne sezone u Ligi Prvaka.
Svi znamo da je suđenje odavno lakrdija i možda su sada greške išle malo više u korist Liverpoola, al isto tako je moglo biti obrnuto.
Dakle priče pojedinaca su smiješne.
PS
Salah nije bio u ofsajdu kod trećeg gola na Anfieldu, na drugoj strani terena, mislim Manolas je bio korak ispred Salaha.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Objasnio si prikagaston je napisao/la:Ma de, raja se nadigla zbog Dzekana pa se sad traže svi mogući razlozi što ga neće gledati u finalu.

Nevideno nakukavanje, prekukavanje, a nema smisla fakat. Uzivajte u finalu, sigurno ce biti spektakl.

A neka ,bice prilike i za inovatora "this time next year" 

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
-
- Kontakt:
Prvobitno se guraju Real i Barsa, pa tek onda idu Bayern i Juve, ovo ostalo je sve neznatno ili slucajno.
Pricati o Romi i finalu je suvisno. Rejal bi im uvalio 5 golova s pola gasa. Pa ljudi su u 3 utakmice primili 11komada. Da 11 komada.
Veoma neozbiljno za ovakav rang takmicenja. Cak i za EL. Zaliti moze najvise Barcelona koja je amaterski i neozbiljno shvatila uzvrat.

Veoma neozbiljno za ovakav rang takmicenja. Cak i za EL. Zaliti moze najvise Barcelona koja je amaterski i neozbiljno shvatila uzvrat.
27.10.2020
Roma je ove godine dogurala dokle je dogurala na račun nevjerovatne odbrane na Olimpicu. I tu im je Liverpool pokvario učinak sinoć, ono su bili prvi golovi koje su primili kod kuće.
U gostima su dobili Qarabag i remizirali kod Chelsea. Bilo bi smiješno da su došli do finala, a prije toga u gostima gubili redom od Atletica (2-0), Šahtara (2-1), Barcelone (4-1) i Liverpoola (5-2).
Kapa dolje za Džeku, 5 golova u 5 zadnjih utakmica nokaut-faze Lige prvaka je vrhunski učinak.
U gostima su dobili Qarabag i remizirali kod Chelsea. Bilo bi smiješno da su došli do finala, a prije toga u gostima gubili redom od Atletica (2-0), Šahtara (2-1), Barcelone (4-1) i Liverpoola (5-2).
Kapa dolje za Džeku, 5 golova u 5 zadnjih utakmica nokaut-faze Lige prvaka je vrhunski učinak.
Juventus se gura, ne prestaju nova otkrica na forumu.RollsRoyce je napisao/la:Prvobitno se guraju Real i Barsa, pa tek onda idu Bayern i Juve, ovo ostalo je sve neznatno ili slucajno.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
-
- Kontakt:
Jok eto ne gura se, pogotovo u domacem prvenstvu, ja ne znam gledas li ti utakmice tog kvazi kluba za kojeg navijas, ali sto je Bayern u Bundesligi, vi ste u Seriji A, mozda jos gori.Pogba je napisao/la:Juventus se gura, ne prestaju nova otkrica na forumu.RollsRoyce je napisao/la:Prvobitno se guraju Real i Barsa, pa tek onda idu Bayern i Juve, ovo ostalo je sve neznatno ili slucajno.
U Evropi su najgori tu Barsa i Real, onda vi i Bayern dolazite na red.
Ne znam vala da je Bayern imao neke zavrzlame oko suđenja u Bundesu, bar ja ne znam.
Bayerna toliko guraju u CL da evo već dvije godine zaredom ispada zbog sudija, ako će i dalje ovako gurati najljepše ih molim da to više ne čine.RollsRoyce je napisao/la:
Jok eto ne gura se, pogotovo u domacem prvenstvu, ja ne znam gledas li ti utakmice tog kvazi kluba za kojeg navijas, ali sto je Bayern u Bundesligi, vi ste u Seriji A, mozda jos gori.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Koji ce im qurac kad dobiju 5 -0 Borusiju koja bi trebala bit drugi najbolji timOsim13 je napisao/la:Ne znam vala da je Bayern imao neke zavrzlame oko suđenja u Bundesu, bar ja ne znam.

BašMElloo je napisao/la:Koji ce im qurac kad dobiju 5 -0 Borusiju koja bi trebala bit drugi najbolji timOsim13 je napisao/la:Ne znam vala da je Bayern imao neke zavrzlame oko suđenja u Bundesu, bar ja ne znam.

Generalno, sudije su nesposobne. Pa pogledajte trenutne sudijske liste i s kakvim (ne)iskustvom sude sudije na ovako visokom nivou. Prije se nije moglo desiti da zavrsnicu lige prvaka sudi sudija bez iskustva ne ep, sp ili u ligi prvaka. Sada su im to prve utakmice. Jbt, skomina da sudi 1/2 finala lp je u najmanju ruku bruka. To je najveći problem uefe. Neiskusnog sudiju onda ponese, pa ne smije svirati penal kontra reala i slično.Believe je napisao/la:Previše grešaka je bilo u obje utakmice.
Liverpool je prvo poguran protiv Citya jer je Salah kod prvog gola bio u ofsajdu, doduše minimalnom. Onda je dosuđen jedan ofsajd Saneu koji nije postojao. U drugoj utakmici jest im poništen regularan gol, ali im je priznat i neregularan.
Što se tiče Rome, kao što rekoh, previše je grešaka bilo da se spominje o nekom navlačenju.
Prvo i osnovno, nijedan od dva penala za Romu se ne bi svirao da nije bila situacija kakva jest (prva utakmica kod rezultata 5:1, sada 93.minuta a fali im 2 gola). Ono nijedno nije penal jer ni u jednom slučaju nije ispružena ruka(o namjeri da ne govorim). Ako je penal ruka Klavana ili Milnera, onda je penal i ruka Naingolana, a svi znamo da to nisu penali.
Arnold je napravio penal, dalje, Karius bi dobio žuti i napravio bi penal da nije bio ofsajd. To jesu penali i to čisti. Salah je bio u ofsajdu kod trećeg gola u prvoj utakmici.
Mislim da je Džekina noga bila u ofsajdu kod drugog gola. Također, bio je faul nad Džekom kod drugog gola Liverpoola.
Bio je penal nad Maneom u prvim minutama druge utakmice (jer ono nije kontakt ko što reče ovaj iznad mene, ono je GURANJE S DVIJE RUKE).
Također, čist prekršaj nad Wijnaldumom sa 16 metara što je realno velika šansa.
Jednostavno previše grešaka i sve osim uvođenja VAR-a ne bi imalo smisla naredne sezone u Ligi Prvaka.
Svi znamo da je suđenje odavno lakrdija i možda su sada greške išle malo više u korist Liverpoola, al isto tako je moglo biti obrnuto.
Dakle priče pojedinaca su smiješne.
Što se tiče utakmica između rome i liverpoola, da se koristio VAR, situacija bi bila sljedeća:
- 3. go za liv u prvoj --> poništen zbog ofsajda
- 5. go za liv u prvoj --> poništen zbog faula u napadu
- 2. go za romu (penal) u drugoj --> potvrđen (ali to bi zavisilo ko sjedi gore)
- penal na mane-u --> ne bi bio sviran, jer se ne bi zaustavila igra i to se ne bi analiziralo
- 2. go za liv u drugoj --> poništen (faul na džeki)
- faul na lovrenu ne bi bio -- > bio bi penal zbog igranja rukom
- dzeko ofsajd, pa penal --> poništen ofsajd, svirao bi se penal (crveni upitan, zavisi od sudije)
- arnold penal --> potvrđen + crveni
- faul na waijnaldumu --> potvrđen + karton manolas
- faul florenzija --> crveni karton
- penal klavan --> ne bi bio
Svejedno mi je ko je prošao, ali sve u svemu, više je roma oštećena. Naravno, fudbal je takav i splet okolnosti je takav da ne znam kako bi se obje utakmice odvijale samo da je prva greška uočena ili drugačije suđena.
Ponavljam da je ovdje najveći problem Uefa i delegiranje neiskusnih sudija u ključnim i teškim utakmicama.
Pravda za flash-a!!!
-
- Kontakt:
Ove godine ste ispali jer niste imali srece, a bolja ste ekipa od Reala, ali npr 2010. Niste zasluzili da budete u finalu, pa vas sudije pogurase protiv Manchestera u polufinalu opasno. To je samo jedan od primjera, o bundesligi da ne pricam, proslogodisnja utakmica protiv Herthe igraj dok bayern ne zabije je klasicni primjer koliko je bitno da Bayern pobjedi.Saurman je napisao/la:Bayerna toliko guraju u CL da evo već dvije godine zaredom ispada zbog sudija, ako će i dalje ovako gurati najljepše ih molim da to više ne čine.RollsRoyce je napisao/la:
Jok eto ne gura se, pogotovo u domacem prvenstvu, ja ne znam gledas li ti utakmice tog kvazi kluba za kojeg navijas, ali sto je Bayern u Bundesligi, vi ste u Seriji A, mozda jos gori.
Nije samo odbrane nego i napada,ipak su zabili po tri gola Chelseu i Barseloni i sad ova četiri Liverpulu,kontra Schaktara je jedan bio dovoljan,takva je utakmica bila,.Opasni su u Rimu,pogotovo ovako u euforiji nabrijani,sinoć je Liverpul dobro prošao,drugo poluvrijeme su ih razbili.Artetitis je napisao/la: Roma je ove godine dogurala dokle je dogurala na račun nevjerovatne odbrane na Olimpicu. I tu im je Liverpool pokvario učinak sinoć, ono su bili prvi golovi koje su primili kod kuće.
Liverpul je svakako zasluženo prošao,ne možeš zabiti sedam golova i ne zaslužiti prolaz,.Sudije su kriminalne iz sezone u sezonu,video tehnologija je pod moranjem.
Dzeko prvi igrač poslije Ronalda i Neymara koji je to uradio,zaslužio je golove kao nagradu za vrhunsku igru,klasa.
- ASD
- Kontakt:
Osim VAR-a treba uvesti da jedan sudija obavezno sudi oba meca u dvomecu.
Da nebi neki klub iapusio zbog drugacijeg kriterija.
Da nebi neki klub iapusio zbog drugacijeg kriterija.
Pitanje je kome će se vratiti sudijske greške u finalu ?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.