FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

feniksptica
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la feniksptica » 28 maj 2021, 23:45

Preoprucili bi mozda SDu nasem i neke igrace i kopali po TM ..al prica u prazno
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 28 maj 2021, 23:53

Samo da je Fince kakve izbjeci, liga im se pipravila, puna liga solidnih crnaca, Danaca itd. Mogla bi nam noga biti vec u prvom pretkolu ako na njih nabasamo, ovo ostalo OK.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 29 maj 2021, 00:01

Testo je napisao/la:
28 maj 2021, 20:38
Mislim da je velika greška Peciju ako sada ode.
Mora on još dosta da radi, naročito na pas igri.
Najgore bi bilo da ode negdje i da završi na klupi.
Samo kroz konstantno igranje, on može da napreduje.
Pa samo u roku pola godine, on je od nekog dmc postao box-to-box igrač.
Odličan potencijal.
Problem sto i ako ostane nece nista vise napredovati kod nas,osim ako ne dovedemo kvalitetnu struku.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 29 maj 2021, 00:11

zagorski je napisao/la:
29 maj 2021, 00:01
Testo je napisao/la:
Odličan potencijal.
Problem sto i ako ostane nece nista vise napredovati kod nas,osim ako ne dovedemo kvalitetnu struku.
On i da ne napreduje moze nam pomoci sa ovim znanjem sto trenutno ima. Sve i da napreduje mi necemo uzet neku astronomsku cifru za njega, nego mozda za par desetina vise nego sto bi sada mogli uzeti, ako me razumijes sta hocu da kazem. To nama ne igra ulogu toliku, bitno je da imamo okosnicu tima i da nam svojim znanjem pomogne da dodjemo do titule.

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 29 maj 2021, 00:18

Ko vodi razgovore sa igracima o eventualnim produzavanjem ugovora kada nismo u stanju SD dovesti?
Mozda Sabrina? A da, ona se ne mjesa u to.

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 29 maj 2021, 00:33

Zastone je napisao/la:
29 maj 2021, 00:18
Ko vodi razgovore sa igracima o eventualnim produzavanjem ugovora kada nismo u stanju SD dovesti?
Pa kome produžiti, svima kojima ističu ugovori je razlaz.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 29 maj 2021, 00:36

amypitar je napisao/la:
28 maj 2021, 21:53
zagorski je napisao/la:
28 maj 2021, 16:35
Denchi je napisao/la:
28 maj 2021, 14:19

2 miliona eura
Udarat se u guzicu
Obzirom na okolnosti ja bi i sa 1,5 miliona eura bio prezadovolja,a 2 bi bila premija.
Bas me interesuje ko ce Fanima uzeti iz BH premijer lige sa 27 godina.Haj do vidimo i to , al ja mislim da ce on ostati kod nas. Nikad se ne bih prodali ni Tatar, Rahmanovic, da nije tu repka pogurala malo.
Slazem se,igrac 27 godina sa solidnim CV treca engleska liga,druga slovenska,mladost doboj kakanj i Sarajevo.Moje misljenje
Kovacevic 400 000 -500 000
Dokanovic 250.000-300 000
Fanimo 200 000
Kovacevic ubjedljivo najveci kvalitete.od ove trojice,mlad,nije tremaros itd
Dokanovic mlad,njegov najveci kvalitet je sto je spreman ali to je vise odraz nespremnosti ostalih igraca.Nije tesko izgledati spremno pored vranjesa,stilica,Dzurica itd.Tehnika solidna ,zavrsnica nista.Pratio sam Dinamo -Osijek znaci liga po kvaliteti izmedu 10 -15 mjesta u Evropi .To je Bogu plakati koliko brze igraju za razliku od nasih klubova.
Fanimo ima godina tako da klub koji ga kupi nema vise vremena da ga preproda .Brzina i zavrsnica top ali oma manu povredivanja.

Kada uzmes da su krpic koji je po broju golova bio medu tri strijelca i graovac ispali iz rumunske lige.Da Zakaric nije imao mjesta u nikad gorem Partizanu,da Duljevic nije imao mjesta u ekipi koja ispada u trecu njemacku ligu,da je Stevanovic otisao u drugu svicarsku ligu govori mnogoo nasim igracima.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 maj 2021, 00:37

Saban123 je napisao/la:
29 maj 2021, 00:33
Zastone je napisao/la:
29 maj 2021, 00:18
Pa kome produžiti, svima kojima ističu ugovori je razlaz.
Ja ba kome produzivati kad jedva cekamo da odu iz kluba. Svima kojim istice ugovor nisu dali nikakav doprinos. Dok su bili svi oni na klupi ili na posudbama mi smo imali godinu dana bsz poraza i zavrsili polusezonu sa +9. Kako su oni poceli dobivati priliku za igru tako smo i mi poceli padati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 29 maj 2021, 00:47

Ko je zaboga Dzuric ?
Fanimo je u najboljim godinama, engleski mentalitet sto u startu ima prednost, jer nije odrastao i naucio fudbal igrati u nasoj ligi. Dobra statistika, brzina, zavrsnica sve ima za jedan solidan transfer.
Za svu trojicu navedena cijena je mizerna, na Kovacevicu i Djokanovicu ako necemo probit taj prosjek prodaje igraca onda necemo ni na kome. Dva nasa najveca talenta iz akademije.

I sto se tiče HNL njihova prednost je samo sto su tereni puno bolji. Mi u nasoj ligi imamo itekako dobrih momaka i talenata koji ne mogu da dodju do izrazaja zbog terena. Ne kazem da liga nije kvalitetnija... ali nema potrebe pretjerivati.

I Zakarić je imao sasvim solidnu epizodu u sasvim solidnom Partizanu. Krpić i Graovac i nisu neki kvaliteti.
Stevanovic je zavrsio 3 u Svicarskoj sa Serveteom... tu su jos Cimirot, Hadziahmetovic, Dzeko, Gojak itd koji imaju i vise nego solidne karijere a otisli iz nase lige. Tako da nije to oliko lose koliko pojedini predstavljaju.
Ne kazem da mozemo uzeti milione ali ove cijene koje je @kometa napisao su bas bas bas mizerne za navedene igrace.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 29 maj 2021, 01:03

ajdohordas je napisao/la:
29 maj 2021, 00:47
Ko je zaboga Dzuric ?
Fanimo je u najboljim godinama, engleski mentalitet sto u startu ima prednost, jer nije odrastao i naucio fudbal igrati u nasoj ligi. Dobra statistika, brzina, zavrsnica sve ima za jedan solidan transfer.
Za svu trojicu navedena cijena je mizerna, na Kovacevicu i Djokanovicu ako necemo probit taj prosjek prodaje igraca onda necemo ni na kome. Dva nasa najveca talenta iz akademije.

I sto se tiče HNL njihova prednost je samo sto su tereni puno bolji. Mi u nasoj ligi imamo itekako dobrih momaka i talenata koji ne mogu da dodju do izrazaja zbog terena. Ne kazem da liga nije kvalitetnija... ali nema potrebe pretjerivati.

I Zakarić je imao sasvim solidnu epizodu u sasvim solidnom Partizanu. Krpić i Graovac i nisu neki kvaliteti.
Stevanovic je zavrsio 3 u Svicarskoj sa Serveteom... tu su jos Cimirot, Hadziahmetovic, Dzeko, Gojak itd koji imaju i vise nego solidne karijere a otisli iz nase lige. Tako da nije to oliko lose koliko pojedini predstavljaju.
Ne kazem da mozemo uzeti milione ali ove cijene koje je @kometa napisao su bas bas bas mizerne za navedene igrace.
Je li ti mislis da su Radovac , Anjudusic osmanovic napredovali ili je liga slabija.Cipetic iz Sirokog top igrac nase lige ,ugurao se u repku u lokomotivi koja je ispala nema mjesta.Ovaj iz sirokog sto ga je je Vranjes udario u Banjaluci ,odlican igrac nije imao mjesta u Osijeku da na pripreme ide.Mnogo faktora utice na prodaju igraca ..Neko poredi Livakovica i Kovacevica i slazem se da ne bi trebala biti tolika razlika u cijeni ali je to cinjenica.Livakovic kao prvo u Dinamu ima oko 600 000 eura godisnje i samo u ligama petice i mozda Rusiji moze vise dobiti.Prosao sve selekcije Hrvatske.Sa 19 godina bio drugi na SP u Rusiji.Igrao LP

lokalpatriota
Kontakt:

Post Postao/la lokalpatriota » 29 maj 2021, 01:13

Sve je to super i prodat, ali što već neko napisa, koga uspjeti dovest kao uspješnu zamjenu za tog igrača? Ne znam kakva je ovo čudna situacija i kakav je period došao za klub, al ovo je izgleda malo dublji problem za riješiti...

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 29 maj 2021, 01:43

Kometa je napisao/la:
29 maj 2021, 00:36
amypitar je napisao/la:
28 maj 2021, 21:53
zagorski je napisao/la:
28 maj 2021, 16:35

Obzirom na okolnosti ja bi i sa 1,5 miliona eura bio prezadovolja,a 2 bi bila premija.
Bas me interesuje ko ce Fanima uzeti iz BH premijer lige sa 27 godina.Haj do vidimo i to , al ja mislim da ce on ostati kod nas. Nikad se ne bih prodali ni Tatar, Rahmanovic, da nije tu repka pogurala malo.
Slazem se,igrac 27 godina sa solidnim CV treca engleska liga,druga slovenska,mladost doboj kakanj i Sarajevo.Moje misljenje
Kovacevic 400 000 -500 000
Dokanovic 250.000-300 000
Fanimo 200 000
Kovacevic ubjedljivo najveci kvalitete.od ove trojice,mlad,nije tremaros itd
Dokanovic mlad,njegov najveci kvalitet je sto je spreman ali to je vise odraz nespremnosti ostalih igraca.Nije tesko izgledati spremno pored vranjesa,stilica,Dzurica itd.Tehnika solidna ,zavrsnica nista.Pratio sam Dinamo -Osijek znaci liga po kvaliteti izmedu 10 -15 mjesta u Evropi .To je Bogu plakati koliko brze igraju za razliku od nasih klubova.
Fanimo ima godina tako da klub koji ga kupi nema vise vremena da ga preproda .Brzina i zavrsnica top ali oma manu povredivanja.

Kada uzmes da su krpic koji je po broju golova bio medu tri strijelca i graovac ispali iz rumunske lige.Da Zakaric nije imao mjesta u nikad gorem Partizanu,da Duljevic nije imao mjesta u ekipi koja ispada u trecu njemacku ligu,da je Stevanovic otisao u drugu svicarsku ligu govori mnogoo nasim igracima.
Imal ko ovog plavog jada vise da otjera on nam naso pisat koliko nasi igraci vrijede

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 29 maj 2021, 01:49

E cuj Djokanovic 300k
Pa Stanojevica smo za pribliznu cifru prodali

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 29 maj 2021, 02:02

lokalpatriota je napisao/la:
29 maj 2021, 01:13
Sve je to super i prodat, ali što već neko napisa, koga uspjeti dovest kao uspješnu zamjenu za tog igrača? Ne znam kakva je ovo čudna situacija i kakav je period došao za klub, al ovo je izgleda malo dublji problem za riješiti...
Sve me više i više strah da cemo u narednu sezonu uci sa sastavom, u kojem ce okosnicu ciniti Kanurić, Bešić, Kurdić, Pidro, Adukor, Ramić, Tarik Hodžić, Mustedanagić, Varešanović, Salčin, Mešanović.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 29 maj 2021, 02:45

zagorski je napisao/la:
29 maj 2021, 00:01
Testo je napisao/la:
Odličan potencijal.
Nema nekih ponuda za njega. Znam da ga zvezda kao prati već dugo, al ništa konkretno.
Ali nije napravio neki bum u ligi kao Cavar naprimjer, pa da se brzo proda. Ok igra, i ostat će vjerojatno.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 maj 2021, 02:58

Bilo bi dobro kad bi zaganjali Cavara. Pozicija CM na kojoj i onako nemamo igraca osim Tinkeca.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 29 maj 2021, 03:14

ElCartel11 je napisao/la:
29 maj 2021, 02:58
Bilo bi dobro kad bi zaganjali Cavara. Pozicija CM na kojoj i onako nemamo igraca osim Tinkeca.
Slažem se za Čavara, mislim da bi se mogao dovesti.Firt je ušao u Bundesligu, njega nije bilo ni na klupi u finišu Cvajte, vjerovatno ce ih napustiti.Također, Stanojević i Lazić su još uvijek slobodni.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 maj 2021, 03:22

Historicar je napisao/la:
29 maj 2021, 03:14
ElCartel11 je napisao/la:
29 maj 2021, 02:58
Slažem se za Čavara, mislim da bi se mogao dovesti.Firt je ušao u Bundesligu, njega nije bilo ni na klupi u finišu Cvajte, vjerovatno ce ih napustiti.Također, Stanojević i Lazić su još uvijek slobodni.
Pošto su oba stranci nisam za njihovo dovodjenje. Kad su strani igraci u pitanju trebamo dovoditi kvalitet, igrace koji ce praviti prevagu i podici igru na visi level. To njih dvojica na žalost nisu.

Ali opet to govorim sad trenutno, jer uvijek očekujem napredak. Ali ako dodje SD i kaze sa tim trenutnim kadrom cemo uci u novu sezonu, mozda jedino dovedemo nesto jeftino ako ispadne, e tad bi nam obojica dobro dosla pogotovo Stanoje.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 29 maj 2021, 03:25

Mili ide gotovo sigurno. Fanimo nadam se da ostaje, ali izgleda da ce ga njegov brat pokusati prodati vani, sto je potpuno legitimno s obzirom na formu i kvalitet. Kova isto tako vrlo izvjesno da ide. Realno vrijeme je da se vani pokaze kao kvalitetan golman. Djokanovic mislim da ostaje jos jednu sezonu.

Lijepe vijesti u svemu ovome su da smo se rijesili vec nekih antifudbalera. Hodzic i Pejovic su prvi, a nadam se da su tu uskoro i Velkoski, Hebibovic, Handzic, Dzafic, Milanovic itd.

Marijan Cavar, Milos Satara, Kurdic, Mujakic, Stanojevic, mozda cak i Lazic, Mirzad Mehanovic itd. neka od imena koja bi trebala doci u obzir.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 29 maj 2021, 08:40

kakvo lupanje....
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Combattente87, mosarajvosa83 i 18 gostiju.