Nedjelja se bliži. Nedjelja je dan kada ćemo zaboraviti na sve probleme, posao, ispite...samo je jedna stvar bitna tog dana. Naša najveća ljubav slavi 90 godina postojanja, a mi, najbolji navijači u državi, ćemo doći u velikom broju da onako kako samo mi znamo proslavimo taj veliki jubilej.
Kada se okupimo na našem Jugu sve drugo pada u drugi plan. Nije bitno odakle smo, koliko godina imamo, koliko gostovanja imamo iza sebe, kako smo obućeni...naša jedina „furka“ je Željo. Sujete i lične razmirice ostavite kod kuće, u nedjelju smo svi jedno. Svi smo tu zbog Želje i svi smo u prilici da nezaboravnom atmosferom ispišemo novu stranicu historije kluba i historije Manijaka.
Za „ludnicu“ na Jugu koja će se pamtiti smo dovoljni mi i Željo. Nije bitno ko je protivnik. Grla i dlanovi su dovoljni da napravimo atmosferu zbog koje i jesmo najbolji. Svi se s radošću sjećamo nekih nevjerovatnih izdanja u godinama iza nas. Ova i naredne utakmice su prilika da ponovimo ta izdanja, pa čak i bolja. Ovo je prilika da pokažemo da smo najbrojnija i najbolja navijačka skupina u Bosni i Hercegovini. Ne tako davno, u posljednjoj šampionskoj sezoni, smo upravo mi sa tribina odveli Želju do titule. Odveli smo Želju i do Kupa prošle sezone. Želji je ove godine podrška sa tribina potrebnija nego ikad. Kada je Jug onakav kakav treba i može biti, igrači na terenu ne mogu zakazati. Zajedno ćemo Želju odvesti do duple krune!
Možemo biti ponosni i sretni jer naš Klub volimo više od svega. Neki našu ljubav nikada neće shvatiti. Svjesni smo da u našoj ligi ne gledamo fudbal kakav se igra u Engleskoj ili Španiji, ali osjećaj kada se nađemo na tribinama Doline ćupova i gledamo Želju je nezamjenjiv. Sve sjajne utakmice Barcelone, Reala, Manchestera, Chelseaja, Bayerna ne bi mijenjali za jednu utakmicu Željezničara.
Pokažimo koliko ima „bolesnika“ za plavom bojom. Pokažimo da smo najbolji navijači. Pokažimo koliko nam je srce i kolika je ljubav koju osjećamo prema našem Željezničaru.
Nedjelja, 18.09.2011., 19:00 sati