Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Kome smeta idolopoklonik Edin?
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Hvala Allahu, Gospodaru svjetova! Neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog poslanika, Muhammeda, s.a.v.s., njegovu porodicu, ashabe i sve one koji ga slijede na putu islama!
Poštovana braćo i sestre, draga djeco i omladino!
Ono u čemu smo mi muslimani danas podbacili je
dostavljanje poruke ljubavi nemuslimanima. To je nešto
što se čini djelima, a ne riječima.
Da li musliman može da čestita Božić, Uskrs i slične nemuslimanske praznike? Da li im smije davati ili od njih primati poklone? Musliman smije čestitati biranim riječima drugim konfesijama njihove praznike,
smije davati i primati poklone, ali ne smije ni na kakav
način slaviti njihove praznike.
Uzvišeni Allahu, molimo Te, uputi nas Pravim putem.
Putem onih kojima si dao svoje blagodati, a ne na put onih na koje si se rasrdio i koji su zalutali. Amin!
Poštovana braćo i sestre, draga djeco i omladino!
Ono u čemu smo mi muslimani danas podbacili je
dostavljanje poruke ljubavi nemuslimanima. To je nešto
što se čini djelima, a ne riječima.
Da li musliman može da čestita Božić, Uskrs i slične nemuslimanske praznike? Da li im smije davati ili od njih primati poklone? Musliman smije čestitati biranim riječima drugim konfesijama njihove praznike,
smije davati i primati poklone, ali ne smije ni na kakav
način slaviti njihove praznike.
Uzvišeni Allahu, molimo Te, uputi nas Pravim putem.
Putem onih kojima si dao svoje blagodati, a ne na put onih na koje si se rasrdio i koji su zalutali. Amin!
Istinu si rekao, Sheyi. 

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Biti balija je dobra baza - neki su dogurali do Rima. 

dubrovnik je napisao/la:Nama u reprezentaciji trebaju samo Vranjesi. I to proporcionalno zastupljeni Vranjesi iz sva 3 naroda.
Nisam siguran da "Ostali" imaju takve predstavnike.
Momke kao sto su Edin ili ljude kao Robert dobar dio naroda iz BiH ne razumije. U Bosni satovi idu unazad prema 19 stoljecu dok je ostatak svijeta vec debelo zagazio u 21. Evo Ibra se sprdao sa Bozicem mozda je on tim svojim cinom postao predstavnik hard core Bosnjaka iz nase nesretne zemlje.
Evo postajemo pomalo i Jugo-balije samo zato sto nam Edinov okiceni bor ne smeta. Sramota me u ime pojedinaca na ovoj temi.
Vrijedjanje Dzekove zene i ulazak u njegovu privatnost je izgleda fetish modernih Ultra Bosnjaka. Gadna smo mi nacija i to dobro gadna. Ogledala imamo preko Drine i Une. Nema tu nikakve razlike.
Rade Krunic je danasnjom izjavom o Edinu Dzeki pokazao da je bolji i posteniji covjek nego pola nas na ovom forumu.
Ne znam zasto si se ti pronasao u mom komentaru. Ti ne vrijeđas nekoga ko zeli biti Bosnjak Musliman i nisi neko ko ih zbog toga sto se deklarisu Muslimanima nazivas dzamahirijom i Bog zna kakvim pogrdnim imenima.
Jugobalije su najgori sovinisti kojima sve drugo i drugacije smeta.
Sto se Dzeke tice, ne smeta nikome okicena jelka, i ne radi se samo o okicenoj jelci.
Radi se o tome, da je ta jelka okicena na Božić, da su familijarno na Božić bili odjevenu u duhu tog praznika, da su djeca na Bozic pjevale bozocne pjesme, paketici bozicni...
Ovo nije samo "okicena jelka", nego proslava tuđeg vjerskog praznika, osobe koja sa Fatihom izlazi na teren.
Ovo brate Dubrovnice ne ide, ali nikako.
Ovo nece meni smetati da i dalje volim naseg dijamanta, ni manje, ni vise nego prije ovog događaja.
On ostaje ponos bosanskohercegovacki za sva vremena. I srcem i dusom cu da pratim svaki njegov nastup.
Ali ako se ne slozim sa necim, ne znaci da ga ne volim, ili ne daj Boze mrzim.
I ovo ce od mene biti poslijednji komentar na temu Bozic-Dzeko.
A jugo-balija nisi ti, nego neko ko mrzi nekog zato sto je Bosnjak Musliman, i koji misle da je pogresno ako neko ide u tom pravcu, a ima ih ovdje.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
koda se ti ne bi krio da si muslimanOsim13 je napisao/la:Znači i Tuzlak je musliman, samo krije?
Zarathustra
Hipotetički, pa šta i da stvarno proslavlja Božić?
Njegova religijska uvjerenja su njegova privatna stvar, koja ne mjenjaju činjenicu da je dobar čovjek, igrač i najbolji ambasador ove države koji je bezbroj puta pomagao i uveseljavao naš narod.
Kod mene je još više porastao u očima jer nije religiozan i jer ga boli qurac šta će bošnje reći. Ljudina.
Njegova religijska uvjerenja su njegova privatna stvar, koja ne mjenjaju činjenicu da je dobar čovjek, igrač i najbolji ambasador ove države koji je bezbroj puta pomagao i uveseljavao naš narod.
Kod mene je još više porastao u očima jer nije religiozan i jer ga boli qurac šta će bošnje reći. Ljudina.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Jesi li svjestan koliko si kontradiktoran?rope11 je napisao/la:Hipotetički, pa šta i da stvarno proslavlja Božić?
Kontradiktoran po čemu? 

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Paso sad rece da ti je onaj komentar zadnji na ovu temu. Kad ti opet prste nesmiri i ople po tastaturi. 

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Ja bi da pričamo o football, dosta mi je više off topica, uništavatr temu!!! 1!1!1!1Moggi je napisao/la:koda se ti ne bi krio da si muslimanOsim13 je napisao/la:Znači i Tuzlak je musliman, samo krije?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Libo me racku neka proslavlja sta zeli sto se mene tice neka i Hanukkah slavi samo onda neka ocekuje razne komentare pobjesnjele neuracunjljive mase. Ipak sam se eksponira jer licno meni je suludo postavljati slike iz privatnnog ambijenta porodicne kuce, zbog toga i nisam na drustvenim mrezama.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Stvarno sam imao namjeru da ne pisem na tu temu vise. Onda se pojavi cova koji kaze da mu je postao veci u ocima jer nije religiozan, ali mu ne smeta da slavi Bozic. Jos sad pita gdje je kontradiktoran.Maestro je napisao/la:Paso sad rece da ti je onaj komentar zadnji na ovu temu. Kad ti opet prste nesmiri i ople po tastaturi.

Pa po kontradiktornostirope11 je napisao/la:Kontradiktoran po čemu?

® GONGASHI POWERHOUSE ®
- ASD
- Kontakt:
Bozic na Zapadu nije samo vjerski praznik, i ovo sve sto je Dzeko uradio nema nikakve veze s vjerom.emir79 je napisao/la:Stvarno sam imao namjeru da ne pisem na tu temu vise. Onda se pojavi cova koji kaze da mu je postao veci u ocima jer nije religiozan, ali mu ne smeta da slavi Bozic. Jos sad pita gdje je kontradiktoran.Maestro je napisao/la:Paso sad rece da ti je onaj komentar zadnji na ovu temu. Kad ti opet prste nesmiri i ople po tastaturi.
Ni dalje ne vidim kontradiktornost niti šta pokušavaš reći.
To što nisam religiozan i što više preferiram takav krug ljudi oko sebe, ne znači da ne poštujem i uvažavam drugačija uvjerenja od mojih, pa kakva god ona bila. Svakom svoje.
Može biti zagriženi musliman, ne interesuje me. Može se prekrstiti u Edena i postati "vlah", opet me ne interesuje. Ili slaviti Hanuku, opet nije bitno. Ništa od ovoga ne mjenja fakt da je Džeko ljudina i igračina u svakom smislu te riječi.
On je prije svega bosanac, naš sugrađanin koji nam je puno toga dao i koji je puno puta pokazao svoju veličinu. A ja religiju ne vezujem za nacionalnost niti za ljudske kvalitete tako da me zaista ne interesuje u kojeg boga vjeruje i da li uopšte vjeruje.
To što nisam religiozan i što više preferiram takav krug ljudi oko sebe, ne znači da ne poštujem i uvažavam drugačija uvjerenja od mojih, pa kakva god ona bila. Svakom svoje.
Može biti zagriženi musliman, ne interesuje me. Može se prekrstiti u Edena i postati "vlah", opet me ne interesuje. Ili slaviti Hanuku, opet nije bitno. Ništa od ovoga ne mjenja fakt da je Džeko ljudina i igračina u svakom smislu te riječi.
On je prije svega bosanac, naš sugrađanin koji nam je puno toga dao i koji je puno puta pokazao svoju veličinu. A ja religiju ne vezujem za nacionalnost niti za ljudske kvalitete tako da me zaista ne interesuje u kojeg boga vjeruje i da li uopšte vjeruje.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Oprostite mu, on navija za Milan, to je tezak teret. 

Džeko je stvarno babuka ove nacije na njegovoj temi ni moderatori nemaju moć da išta obrišu
Trenutno korisnika/ca: emir79, invincible1921 i 37 gostiju.