Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

spielführer_21
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la spielführer_21 » 12 jan 2012, 12:53

amerosm je napisao/la:
istina je da je NRW najmnogljudnija pokrajina u Njemackoj, ali sto se tice privrede na niskim su granama. Ovaj sljedeci link ti pokazuje razvoj privrede po pokrajinama u Njemackoj:

http://www.bundeslaenderranking.de/2011 ... esamt.html

Ovaj link ti pokazuje razvoj privrede u velikim gradovima u Njemackoj:

http://www.spiegel.de/wirtschaft/sozial ... 75,00.html

Iapk je ovo sportski forum, a ne ekonomski i primjetno je da su samo cetiri grada iz Bundeslige u top 10, a iznanedjenje predstavlja sto Berlin nije medju njima.
Jarane, da ti ne radiš u njemačkoj ambasadi slučajno?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jan 2012, 13:47

spielführer_21 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
istina je da je NRW najmnogljudnija pokrajina u Njemackoj, ali sto se tice privrede na niskim su granama. Ovaj sljedeci link ti pokazuje razvoj privrede po pokrajinama u Njemackoj:

http://www.bundeslaenderranking.de/2011 ... esamt.html

Ovaj link ti pokazuje razvoj privrede u velikim gradovima u Njemackoj:

http://www.spiegel.de/wirtschaft/sozial ... 75,00.html

Iapk je ovo sportski forum, a ne ekonomski i primjetno je da su samo cetiri grada iz Bundeslige u top 10, a iznanedjenje predstavlja sto Berlin nije medju njima.
Jarane, da ti ne radiš u njemačkoj ambasadi slučajno?
NE. Ne radim u Njemackoj ambasadi, ali uvijek imam argumente i dokaze iza onoga sto napisem. Izuzmemo li Bayern, ostaje cinjenica da Bundesliga ima samo tri grada koja su razvijena po pitanju privrede i mogu kao sponzori pomoci klubu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 12 jan 2012, 14:07

amerosm je napisao/la: NE. Ne radim u Njemackoj ambasadi, ali uvijek imam argumente i dokaze iza onoga sto napisem. Izuzmemo li Bayern, ostaje cinjenica da Bundesliga ima samo tri grada koja su razvijena po pitanju privrede i mogu kao sponzori pomoci klubu.
Ma svaka čast za to.. Ali meni je trebala neka šema u ambasadi pa zbog toga pitam :mrgreen: Bilo mi čudno koliko znaš o Njemačkoj.. potez očajnika..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 jan 2012, 18:42

amerosm je napisao/la:istina je da je NRW najmnogljudnija pokrajina u Njemackoj, ali sto se tice privrede na niskim su granama.
Kako to mislis?? :?

Po mo skromnom znanju, privredno gledano, NRW je i dalje najjaca pokrajina u Njemackoj. NRW je 2010. imala BDP nesto malo manji od BDP-a Turske. :shock: I dan danas ima vise od 20% ucesca u njemackom BDP-u. Sjedista vecine najvecih njemackih kompanija se nalaze u ovoj pokrajini (KfW banka, EON, REWE, METRO, Bayer 04, D. Telekom, D. Post, RWE, etc), Takodje, predstavnistva najvecih ino korporacija su mahom ovoj pokrajini. Privredni rast jeste malo stagnirao, ponajvise zbog znacajnog pada izvoza uslijed finansijske krize u EU i USA (vecini pomentih firmi izvoz je zancajan izvor prihoda). Mislim da se ono na tvom linku odnosilio na privredni rast u pojednim pokrajinama (nije isto "skociti "sa 100 jedinica na 150, i sa 1000 na 1200 - relativni iznosi cesto varaju)), jer nikako ne ide uz gorenavedene cinjenice. :?
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 12 jan 2012, 18:55

Ama ne radi se o razvijenosti nego o broju velikih klubova u tim regijama. Cijela Bavarska stoji iza Bayerna i stoga su u prednosti, dok u NRW ima vise klubova. O ovome je nedavno govorio Watzke, gdje je rekao da bi Dortmund bio u puno boljoj finansijskoj situaciji da nema recimo Schalkea u blizini, da citava regija stoji iza jednog kluba. Veci broj sponzora, veca baza navijaca itd...
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 12 jan 2012, 20:41

Müller: Bundesliga je jača od Primere i Premiershipa

U četvrtak je IFFHS, Institut za nogometnu povijest i statistiku iz Kölna, objavio po svojim izračunima najjača nacionalna prvenstva u svijetu, a titulu je obranila španjolska Primera...

Na drugom se mjestu nalazi engleski Premiership, pa brazilska Serije A, potugalska Liga Sagres i francuski Le Championnat. Tek je na šestom mjestu njemačka Bundesliga, a na sedmom talijanska Serije A.

Nije poznato je li posredstvom toga ili ne, no njemački reprezentativac i jaka karika minhenskog Bayerna Thomas Müller je rekao:

- U Bundesligi je konkurencija daleko šira nego li u Primeri ili Premiershipu. U Primeri zapravo postoje samo dvije prave momčadi, u Premiershipu tri ili četiri. Kod nas mnogo klubova kandidira za sam vrh i svatko svakoga može dobiti - rekao je Müller i dodao:

- Mislim da je daleko bolji balans u Bundesligi nego li u drugim ligama. To našu ligu čini najjačom.
:roll:
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 12 jan 2012, 21:38

Stuttgart je, izgleda, veoma blizu dovođenja Lakića, kao nove devetke. Spominje se Chandler u trampi u kojoj bi sudjelovao i Celozzi, ali ništa prije ljeta. Pogrebnjak, Delpierre i Boulahrouz bi trebali napustiti klub na kraju sezone. Produžen je ugovor sa najboljim igračem ove sezone, Harnikom, dok je Tasci je postao novi kapiten kluba.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 13 jan 2012, 07:05

lakic ce da hladi jaja schieberu ....da je imao mozga ostao bi jos 2 god u kaiseru....prosjecan igrac koji je bljesnuo jednu polusezonu i et...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jan 2012, 16:04

Helmes bi mogao biti zamjena za Gekasa (koji je napustio klub) i biti pojacanje za E. Frankfurt. Kakav pad ovog igraca i nekadasnjeg reprezentativca. Teska povreda ligamenata je totalno unazadila njegovu karijeru.

BvB prati (i kao zanteresiran) za danskog talenta Andersena (17, Aalborg). Za ovog igraca interes su pokazali i Ajax (koji je najveci favorit radi danskih kolega koji vec igraju u tom klubu) i Liverpool.
Vom Jäger zum Gejagten

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jan 2012, 19:54

Ah, i Helmes i Gekas su nekad bili rasni strijelci, odlični igrači u napadu koje je želio svaki tim u svojim redovima. Grka se sjećam po partijama u Bochumu, Leverkusenu, pa i Herthi da kažemo, te, naravno, Ajntrahtu. Theofanis je otiš'o u Samsunspor da namakne još koju paru, koliko-toliko "promoviše" ligu i pokaže svoje nogometno/fudbalsko umijeće. O Patricku Helmesu je također suvišno trošiti riječi; fudbalski znalac iz Kolna, igrač koji je uspješno nosio dres istoimenog kluba (i zabio mnoštvo golova), kao i osoba koja se golovima proslavila u, pogodite - Bayer Leverkusenu. :mrgreen: I on sigurno ne ide u Frankfurt da se dokazuje ili kasnije bolje proda, nego čisto da uživa u fudbalu. Naravno, ovo vrijedi samo ako ga Wolfsburg pusti u navedeni klub. Nešto sam skeptičan po pitanju ovog transfera. :D

Klare

Post Postao/la Klare » 13 jan 2012, 20:33

Stutgart nastavlja po svom :arrow: što skuplje - to lošije, što jeftinije - to kvalitetnije, čudno, ali stvarno to kod njih tako funkcioniše. :)
Ove godine su fino umočili :lol: sa Dancem Kvistom za male pare, a meni posebno fascinantno izgleda oživljavanje Harnika, iz Werdera došao kao propali talenat, a nu sad. :o

Lakić :? , nikad mi nije izgledao kao igrač koji može nešto više od Kaisera, čisto sumnjam da i u Stuttgartu može oživjeti, ali kad su Švabe u pitanju, sve moguće. :?
Dolazak u Wolfsburg čisto Magatovo zaj.ebavanje, što mi taj Magath počinje ići na živce. :x Ah ne možete da vjerujete. :x
Dosta više okolo, nego da direktno i iskreno kažem:"Lakić je skroz bezveze igrač"! ;)

Nedavno su na posudbu za po miliona doveli lijevog beka, Japanac Sakai, ostaje da se vidi. :?

A čudi me da niko ne spominje odlazak u Eintracht B., nikog drugog do našeg Edhema Bičakčića. :lol:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 jan 2012, 21:04

Klare je napisao/la:Stutgart nastavlja po svom :arrow: što skuplje - to lošije, što jeftinije - to kvalitetnije, čudno, ali stvarno to kod njih tako funkcioniše. :)
Ove godine su fino umočili :lol: sa Dancem Kvistom za male pare, a meni posebno fascinantno izgleda oživljavanje Harnika, iz Werdera došao kao propali talenat, a nu sad. :o

Lakić :? , nikad mi nije izgledao kao igrač koji može nešto više od Kaisera, čisto sumnjam da i u Stuttgartu može oživjeti, ali kad su Švabe u pitanju, sve moguće. :?
Dolazak u Wolfsburg čisto Magatovo zaj.ebavanje, što mi taj Magath počinje ići na živce. :x Ah ne možete da vjerujete. :x
Dosta više okolo, nego da direktno i iskreno kažem:"Lakić je skroz bezveze igrač"! ;)

Nedavno su na posudbu za po miliona doveli lijevog beka, Japanac Sakai, ostaje da se vidi. :?

A čudi me da niko ne spominje odlazak u Eintracht B., nikog drugog do našeg Edhema Bičakčića. :lol:
Nije Magath doveo LAkića već Henes.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 jan 2012, 09:48

FRANK RIBERY je napisao/la: Nije Magath doveo LAkića već Henes.
:mrgreen:
Ma bitno mu je prisiti i sto jeste i sto nije. :D Lakic je dosao kao frei igrac, ne moze biti tolika fula.

Sto se tice Edhema B., pa pisalo se na njegovoj temi, tako da se ne ponavljamo.
Vom Jäger zum Gejagten

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 14 jan 2012, 18:55

joj jedva čekam petak da bundeska konačno starta ( i to sa odličnim derbijem), dugo mi traje ova pauza, zaželio sam se pravog fudbala :)
Agieren statt reagieren

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 jan 2012, 18:58

Pale_Companion je napisao/la:joj jedva čekam petak da bundeska konačno starta ( i to sa odličnim derbijem), dugo mi traje ova pauza, zaželio sam se pravog fudbala :)
A tko ne ceka. :D U petak je idealna prilika da se proba "opariti", kvota je 5 na M'gladbach. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 14 jan 2012, 19:00

Hare_BvB je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:joj jedva čekam petak da bundeska konačno starta ( i to sa odličnim derbijem), dugo mi traje ova pauza, zaželio sam se pravog fudbala :)
A tko ne ceka. :D U petak je idealna prilika da se proba "opariti", kvota je 5 na M'gladbach. :mrgreen:

:lol: treba odigrati dok još kvota nije pala ;)
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jan 2012, 19:06

Hare_BvB je napisao/la:
Bolja je prilika u Nedjelju da se covjek "opari". :mrgreen: :mrgreen:
Konacno se i zimska pauza blizi kraju i od Petka pocinje ludilo.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 16 jan 2012, 18:56

amerosm je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
Bolja je prilika u Nedjelju da se covjek "opari". :mrgreen: :mrgreen:
Konacno se i zimska pauza blizi kraju i od Petka pocinje ludilo.
ne kudi majka Muju sto kocka, nego sto se vadi :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jan 2012, 21:07

Papiss Demba Cissé je novi clan Newcastle Uniteda. Freiburg ce za ovaj transfer dobiti 12 miliona eura, i nece ovaj novac ulagati u pojacanja.
Po meni oni vec sada polahko ali sigurno mogu poceti planirati za "Cvajtu". Istina doveli su Freisa iz Kölna, ali on Jendrisek i Reisinger nemaju taj kvalitet da bi uspjeli izboriti opstanak u drustvu najboljih.

Iako se nikad nista ne zna kada je Bundesliga u pitanju po meni jedino je upraznjena pozicija koja vodi u baraz.

Klare

Post Postao/la Klare » 18 jan 2012, 00:10

Eto i Cisse se konačno skrasi, vrijeme je i bilo, sada je pitanje adaptacije, ali sudeći prema Dembi sprema se lom. :?

A favoriti za ispadanje, Augsburg bez premca, a onda su tu u egalu Kaiser i Freiburg, mislim da ostali nisu u opasnosti, mada se to nikad ne zna.
Ko bi rekao da će prošle godine Frankfurt nakon odličnog prvog dijela upasti u onoliku rupu :? , mislim apsolutno nitko!
Tako da...nikad se ne zna. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.