Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

svejedno77
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la svejedno77 » 25 feb 2013, 22:18

http://www.nba.com/nets/news/nets-prep- ... um=twitter" onclick="window.open(this.href);return false;

evo kaze PJ na kraju da bi Mirza mogao ponekad igrat SF zavisno od Matchupa navjerovatnije protiv sporijih SF ko MWP (Artest) a najvjerovatnije ne protiv Duranta i Lebrona kaze isto da ce mu trebat malo period da se navikne da igra SF, mislim da moze igrat protiv sporijih SF a PJ izgleda hoce kad se Tekma prelama da igra Mirza - Blatche - Lopez ako dozvoli Mirzi Matchup da bude na 3.

Ako dozvoljava Matchup ja mislim da se Mrza ne bi trebao bunit jer jednom rekao kao da on to bas ne bi volio igrat kad ga je pitao novinar poslje jedne Tekme i to igranje 3 ponekad donijelo bi mu novu dimenziju u igri to je sigurno ne vjerujem da ce ga sad stavljat protiv brzih SF al eto vidjecemo .. nerviraju me oni novinari NY Daily i NY Post i neznam ni ja seru po twitteru al samo par vecina je za Mirz al oni kao ima i Mirza svoje greske u prosloj Tekmi jer ih raja zabombardirala sa tim da j Evans sranje i da bi Mirza trebao igrat al to su jedna dva Novinara ovaj jedan je blizak bio sa Avery pa kad Mirza nesta pogrijesi drago mu ko

Al sve na stranu ovo je i dalje period adaptacije i ima jos dobrih 25 Utakmica do Playoff-a i moze uc sigurno u rotaciju da dobije 20 min ako ponekad bude igrao SF mozda 25-30 al treba isto bit realni i ne bit previse euforicni ima ce on sigurno i losih tekmih do kraja sezone al ga i tad treba podrzavat al mislim da je def izborio svojih 10 + min po tekmi pa dalje ce se vidjet sta ce bit

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 25 feb 2013, 22:54

Mislim da je to losa ideja, pa sinoc je pokazao da se moze nositi s visokim igracima u reketu, odlicno je cuvao Marca. A koji bi to matchup bio povoljan po njega, pa Delfino uopste nije neki atletski SF, pa opet nije mogao ostat ni jednom uz njega, da ne govorimo o jacim i brzim krilima.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 feb 2013, 23:06

dziza_23 je napisao/la:Mislim da je to losa ideja, pa sinoc je pokazao da se moze nositi s visokim igracima u reketu, odlicno je cuvao Marca. A koji bi to matchup bio povoljan po njega, pa Delfino uopste nije neki atletski SF, pa opet nije mogao ostat ni jednom uz njega, da ne govorimo o jacim i brzim krilima.
i ja mislim da bi to bila greska jer bi ispao nesposoban kada bi cuvao brze igrace, sto bi onda jedva docekali da ga zaljepe za klupu
on se razvio u izvrsnu 4 i sada bi bila grehota to unistavati
PJ neka pravi od lopeza beka sutera ako hoce, ali neka mirzu ostave gdje je najbolji
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 25 feb 2013, 23:09

moze artesta jer je spor onog iz spursa, dudleya iz phoenix, novaka iz knicksa, williamsa ili kirilenka ili bilo koju SF iz Minesote mozda i Butlera iz Clippersa one SF iz pistonsa mozda cak i protiv ovog Aminua iz NO mislim oni zele da pokusaju jer tako imju u igri Mirzu - Blatche - Lopeza a video je PJ da na Mirzu na Sut izlaze dvojica ko kod ono dodavanja za Blatcha i Mirzin igrac i Randolph izasli na njega pokazuje da ima neku brzinu Mirza naravna lateralne kretnje mu se jos mora popravit al mislim da bi to upravo popravio igrajuci SF

Mislim ne radi to PJ da ga obruka video je da Mirza moze cuvat visoke igrace vec u par navrata al hoce on da proba i to, da bi mu nasao minute jer Mirza je ovim posljednim igrama izmjesao rotaciju a Wallace nemoze nista da pogodi kad je otvoren pusta ga svako da puca

Delfino je 1,98 manji, brzi PJ vise tu misli na visocije i sporije SF i to ne bas tako cesto ponekad kad je Matchup odgovarajuci

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 feb 2013, 23:30

svejedno77 je napisao/la:moze artesta jer je spor onog iz spursa, dudleya iz phoenix, novaka iz knicksa, williamsa ili kirilenka ili bilo koju SF iz Minesote mozda i Butlera iz Clippersa one SF iz pistonsa mozda cak i protiv ovog Aminua iz NO mislim oni zele da pokusaju jer tako imju u igri Mirzu - Blatche - Lopeza a video je PJ da na Mirzu na Sut izlaze dvojica ko kod ono dodavanja za Blatcha i Mirzin igrac i Randolph izasli na njega pokazuje da ima neku brzinu Mirza naravna lateralne kretnje mu se jos mora popravit al mislim da bi to upravo popravio igrajuci SF

Mislim ne radi to PJ da ga obruka video je da Mirza moze cuvat visoke igrace vec u par navrata al hoce on da proba i to, da bi mu nasao minute jer Mirza je ovim posljednim igrama izmjesao rotaciju a Wallace nemoze nista da pogodi kad je otvoren pusta ga svako da puca

Delfino je 1,98 manji, brzi PJ vise tu misli na visocije i sporije SF i to ne bas tako cesto ponekad kad je Matchup odgovarajuci
ja gledam mirzu redovno od kada ga je perasovic doveo u Tau i uvjek je imao problema sa brzim igracima
i dan danas ima problema sa brzim 4 tako da nema terije da bi on na 3 mogao i solidno braniti kirilenka
licno mislim da to nece bas dobro ispasti
on po onome sto sam do sada vidio zasluzuje 15 min. na poziciji 4, a ako nastavi ovako igrati odbranu i vise
na 3 bi se opet vratio na pocetak i morao iznova dokazivati
boli mene tuki sto PJ nezna sta ce sa tri 4 od kojih najskuplja najlosije igra, realno stanje je da mirza kao sto napisah ranije zasluzuje tih 15-tak minuta na 4
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 25 feb 2013, 23:43

dzaba mozda si i upravu prijatelju al se ja i ti ne pitamo, ja to pozitivno gledam ali ako ga PJ ubaci u tu ulogu morace se snaci ili bar pokusat ali jedno je isto istina da su govorili pojedini nema on snage pa eto izgura Gasola iz reketa mislim vidjecemo ja isto mislim da mu je najbolje na 4 i da ima na toj poziciji treba jos da radi na pojedinim segmentima igre al nadat se sta god da bude da se bar kolko tolko odazove tom zadatku **** nba je uvijek malo i politika i ostalo

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 feb 2013, 00:42

Velika bi to bila greska njega gurati na krilo.
Sport je lijek za tijelo i duh.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 26 feb 2013, 00:42

To je pokusaj P.J-a da ga ubaci u rotaciju, jer on jos uvijek nema ustaljenu rotaciju, nema jasnu sliku sta moze ocekivat od nekih igraca, a jos nekih 25 utakmica samo ostalo je do playoffa. I dalje mislim da je to cisti promasaj, sam MIrza je rekao da mu ta pozicija ne odgovara. Po mom misljenju @svejedno on od svih tih koje si naveo moze cuvati Novaka, koji i ne igra tako mnogo, a Buttlera ili Kirilenka nema sanse. Ne razumijem zasto ga sad ne probati s vise minuta na 4-ci kad je pokazao da se moze igrati i odbranu dobro, nije da su Redzo i Hump neke zvijeri u odbrani, pa su nezamjenjivi. Njegove fizicke predispozicije mu dozvoljavaju da se moze ravnopravno nositi s vecim igracima koji igraju post-up, nije on za letenja po terenu za nekim brzim atletama ;)
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 26 feb 2013, 00:51

Sta ste se uskukali za tu poziciju neka ga stavi samo da igra a tesko da moze biti losiji od cupavca, nece tu igrat stalno vec po potrebi , a standardno ce igrat cetvorku bar ja tako skontah.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 feb 2013, 15:07

Ameri su se poceli sprdati na racun Evansa da to nije normalno. Mislim da prizeljkuju vise od nas Teletovica u startnoj postavi ili barem da ima 20tak minuta po tekmi... :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

AdoS
Kontakt:

Post Postao/la AdoS » 26 feb 2013, 16:58

https://www.change.org/petitions/brookl ... ovic#share" onclick="window.open(this.href);return false;
:D

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 26 feb 2013, 17:23

http://www.grantland.com/story/_/id/898 ... ng-houston" onclick="window.open(this.href);return false;
3. Mirza Teletovic's Slow Curve

It's always tantalizing when an international star comes to the NBA, but Brooklyn's home loss to Houston over the weekend reminded me of the main reason Teletovic hasn't yet earned consistent minutes: He's still in the early stages of learning NBA defense. Houston's spread pick-and-roll attack flummoxed Teletovic, especially when it was his job to rotate from the weak side into the middle. This will come with time, and Teletovic's shooting will buy him that time.
Ima pravo. Bori se, i tvrd je, 1 na 1 je dobar. Prati igraca, ali sto se tice rotacije, jos mu treba malo.

Usput, narucio sam i Mirzin bijeli dres. Ustedio sam nesto para i eto. hehe. Crni mi je nesto lijepsi od bijelog, ali moram podrzati Mostarca. :)
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 feb 2013, 17:37

aBd vcrs nekih 15tak minuta 10 poena koji skok i mjera :D
Da ne ustajem nocas bezveze.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 feb 2013, 17:48

Jel veceras u 2 tekma.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 feb 2013, 17:51

Pirke je napisao/la:http://www.grantland.com/story/_/id/898 ... ng-houston

It's always tantalizing when an international star comes to the NBA, but Brooklyn's home loss to Houston over the weekend reminded me of the main reason Teletovic hasn't yet earned consistent minutes: He's still in the early stages of learning NBA defense. Houston's spread pick-and-roll attack flummoxed Teletovic, especially when it was his job to rotate from the weak side into the middle. This will come with time, and Teletovic's shooting will buy him that time.
Ima pravo. Bori se, i tvrd je, 1 na 1 je dobar. Prati igraca, ali sto se tice rotacije, jos mu treba malo.

Usput, narucio sam i Mirzin bijeli dres. Ustedio sam nesto para i eto. hehe. Crni mi je nesto lijepsi od bijelog, ali moram podrzati Mostarca. :)

Jablanica druze ;)

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 26 feb 2013, 18:17

lumani je napisao/la:
Pirke je napisao/la:http://www.grantland.com/story/_/id/898 ... ng-houston

Jablanica druze ;)
Pft, rodjen u Mostaru. :P Hajmo reci Hercegovca. More?
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 feb 2013, 18:22

Mirza je jablanicanin prijatelju, ni hercegovac ni mostarac ;) i ja sam rodjen u mostaru, al nisam mostarac ;)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

mirzaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la mirzaaaaa » 26 feb 2013, 18:56

Imal sanse da Mirza veceras zaigra na 3 ko igra u Hornetsima trjku???

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 feb 2013, 18:58

mirzaaaaa je napisao/la:Imal sanse da Mirza veceras zaigra na 3 ko igra u Hornetsima trjku???
aminu igra SF kod njih, covjek je mnogo brzi od mirze tako da bi to bilo samoubistvo za netse
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 feb 2013, 19:11

veceras lagano el clasico,pa na spavanje sa alarmom navijenim u 2:10...samo mi jos recite igral JJ ?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.