FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KANA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KANA » 17 sep 2020, 22:37

SudoHusika je napisao/la:
17 sep 2020, 22:18
Raonffa je napisao/la:
17 sep 2020, 22:16
Pa Borac igrao kod kuće jbt, kad je to nas neko nadigrao kod kuće (Grbavica i Koševo) više nego što je Rio Ave večeras Borca? Hapoel, Maccabi, Maribor, Plzen, Ferencvaroš, Standard Liege, AIK, Atromitos, velika većina tih ekipa je u tom momentu u najmanju ruku bila na nivou ovog Rio Avea, a ne znam da nas je ijedna nešto nadigrala kod kuće (ok, osim Atromitosa, oni su nas uništili igrom na terenu).

Edit: Ne Atromitos, Apollon naravno.

Igrati kući i igrati u gostima za naše klubove je nebo i zemlja, Borac da je igrao večeras u Portugalu prošli bi lošije nego mi u Izraelu. Ali helem, teško je objasniti te stvari ako neko ne vidi odmah na prvu.

Složio bih se s tobom. Jednostavno pomislim da možda Amar u Evropi pokaže malo malo više respekta nego što treba.
vise je ta prica krenula radi izjava Amara pred evropske utakmice (odmah te isfura pricom oni imaju ovoliki budjet itd)
neki dan sam gledao intervju Slavena Bilica gdje kaze "moze se desiti da imas pare a da ne uspijes ali bez para nikad neces nista napraviti" ovo veceras 4 napadac kojeg je Svinjski doveo pogodi za prolaz a svaki od nas je pomislio pa sta ce im vise ali evo
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 17 sep 2020, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 17 sep 2020, 22:38

Raonffa je napisao/la:
17 sep 2020, 22:30
SudoHusika je napisao/la:
17 sep 2020, 22:18
Raonffa je napisao/la:
17 sep 2020, 22:16
Pa Borac igrao kod kuće jbt, kad je to nas neko nadigrao kod kuće (Grbavica i Koševo) više nego što je Rio Ave večeras Borca? Hapoel, Maccabi, Maribor, Plzen, Ferencvaroš, Standard Liege, AIK, Atromitos, velika većina tih ekipa je u tom momentu u najmanju ruku bila na nivou ovog Rio Avea, a ne znam da nas je ijedna nešto nadigrala kod kuće (ok, osim Atromitosa, oni su nas uništili igrom na terenu).

Edit: Ne Atromitos, Apollon naravno.

Igrati kući i igrati u gostima za naše klubove je nebo i zemlja, Borac da je igrao večeras u Portugalu prošli bi lošije nego mi u Izraelu. Ali helem, teško je objasniti te stvari ako neko ne vidi odmah na prvu.

Složio bih se s tobom. Jednostavno pomislim da možda Amar u Evropi pokaže malo malo više respekta nego što treba.
Pa sad, i to oko respekta ne znam baš. Yebiga sa Hapoelom smo imali nesreću da prvu igramo u Izraelu, ljudi nas nagurali, pokazali nam da su bolji, u revanšu smo im fino parirali, a te sezone su ljudi na kraju igrali grupnu fazu Lige prvaka.

Godinu poslije došao nam Maccabi na Koševo, realno ne da nismo zaslužili izgubiti 2:0, nego smo ih trebali i dobiti, u revanšu nas ljudi razguzili standardno naše kad tonemo idemo do dna. Te godine Maccabi na kraju igrao grupnu fazu Europa lige.

Sljedeće godine igrali sa Mariborom, hajde svi očekivali otpor, poveli gore, na kraju nas ljudi lagano dobili, a na Koševu nas je sudio uništio. Maribor te godine igrao grupnu fazu EL.

Godinu poslije Plzen, pružili ono maksimum nad maksimumom u dvomeču, ispali časno sa ukupno dva gola razlike. Plzen te godine igrao grupnu fazu Lige prvaka i otišli na kraju u završnicu Lige Europe.

I eto sad Maccabi nakon korone, netreniranja, yebavanja idi u Izrael, vrati se u Sarajevo, ne treniraj, pa ponovo idi u Izrael...

Dakle pod Amarom svi protivnici su bile legitimne europske ekipe koje su u tom periodu faktički standardno igrale grupne faze UEFA takmičenja. Pa ti sad meni nađi ostale bh. predstavnike koji su izbacivali redovne učesnike grupnih faza UEFA takmičenja.
Amar je serifa izbacio,pa malaga kuci 0-0 u spaniji 1-0

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 sep 2020, 22:42

I da, kad smo već kod Amara, jbt Amar izbacio Šerif Tiraspol, ekipu koja je prethodne dvije sezone (prethodne prije naše duela sa njima naravno) igrala grupnu fazu EL.

Pa hajde eto ko je to od naših timova i klubova izbacio tim koji je prethodne dvije godine zaredom igrao grupnu fazu nekog UEFA takmičenja? Jest u qurcu iko :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 17 sep 2020, 22:45

Ja koliko se zacrnjacilo ima da rastavimo krupu na proste faktore :D
moSa ljoŽe

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 sep 2020, 22:46

Svidja mi se kako diskutujete bez nekog podjebavanja i vrijedjanja,bravo momci :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 17 sep 2020, 22:48

braco je napisao/la:
17 sep 2020, 22:37
Ove godine nemam sta zamjeriti Zelji u europi za razliku od drugih europskih avantura.

Dobiju ti igraci koronu, bez nekih si i morao igrat. Igraci pshicki unisteni od samoizolacije. Jos na to igras na onoj sparini.

Jos smo poveli ali realno Cherry dao go koji se ne daje često i time su dobili psihički boost u odnosu na nas. Mozda bi se i mi branili ko Borac veceras do kraja tekme da nismo realno nesretno primili takav go. Doduse nije samo sreca nego i Cherryev kvalitet kod tog gola.

Evo citam i komentare za taj Borac veceras kao izgubili su jer su ostali bez snage. Pa eto taj Borac je izgubio snagu je u full takmicarskom ritmu plus nije imao zarazene. Zamislite da je taj isti Borac izvukao Rio Ave u gostima, zarazeno mu 10 igraca i 2 put mora putovat u Portugal. Na sta bi tek onda fizicki licili.

Protiv Maccabija ti igraju krila koja su SKUPA dali 13 golova u karijeri, i to Veseli 9 u 40. ligi svijeta a 27 mu je godina, Ante 2 u drugoj slovenskoj i 2 u cetvrtoj njemackoj ligi. Na golu ti covjek koji je citavu karijeru rezervni golman 40. lige svijeta. Mesa nema motoricke sposobnosti za europske utakmice. Da ne nabrajam dalje za nase igrace, znamo sve.

Da vidimo tog Zrinjskog sta bi uradili veceras da su Veseli ili Blazevic igrali umjesto Filipovica koji je imao 3 asistencije veceras.

I na kraju krajeva dodajte finansije kluba za koje znamo da su ocajne. Po parama bolji su od nas i pitari i Borac i Zrinjski i Tuzla City. To govorim jer nam igraci imaju neredovne plate, to dosta utice na raspolozenje igraca. Stavite se vi u poziciju da vam u firmi kasne plate kako bi se ponasali.

Kako god zbog svega nabrojanog ove sezone ne zamjeram im Maccabi Haifu za razliku od odredjenih prethodnih europskih izlazaka.
Nemamo sta zamjeriti za Plzen, Makabi, Hapoel, Maribor, Standard...sve su to ekipe na cijem nivou nismo i prolazak bi bio veliko iznenadjenje. Takva iznenadjenja se ne desavaju cesto zato i jesu to sto su. Problem je sto smo mi uvijek u situaciji da budemo autsajderi i da ganjamo neke historijske pobjede. Ono sto ja zamjerim jeste cinjenica da u zadnjih pet godina dva puta nismo igrali uopste kvalifikacije. Nakon pet godina da igras i da nikog ne prodjes imaces koeficijent da budes nosioc barem u prvom pretkolu EL. Tako bi dobio neke vece levate od sebe a ne Apollon ili Makabi.
Primjer je Zrinjski igrali stalno, stalno ispadali, znali se obrukati, ali su konstanta i danas su nosioci, evo cak i pitari postali nosioci u pretkolu LP sto nije mala stvar. Sigurno ce dobiti levate u prvom koje moraju proci, u drugom opet ne toliko jaci protivnik s kojim se moze potuci, pa ako i ispadnes ides u 3. pretkolo EL gdje si opet nosioc. Oni ce nabiti koeficijent da ne budu u situaciji da u prvom pretkolu love veliko iznenadjenje kao mi gdje cemo raspravljati je li bolje izvuci Apollon ili Makabi. Desavaju se iznenadjena ala Standard ili Utrecht, ali ako vec idemo na to onda barem da bude u 3.pretkolu ili Play offu, a ne u prvom pretkolu EL da sanjas neki veliki skalp. Gdje je tu neki iskorak?
Cuva Bog Zelju svog!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 17 sep 2020, 22:52

I ova odgadanja i ako mislim da je nama pauza dobeodosla da se malo igeaci oporave prije svega Dado ide na kitu.Doci cemo u situaciju da necemo igrati 15 dana a onda ce nam uvaliti 4 tekme u 10 dana.Evo sad sarajevo u tuzli dobije npr.tatar 3 zuti nekobdobije crveni ciste kartone protiv krupe npr a tebi dodu kompletni.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 sep 2020, 22:52

Ljudi dragi ovdje niko nije napisao da je nezadovoljan i da je propala sezona jer nismo prosli Makabija,ili ranije Plzena...Ja pricam o nacinu kako se postavimo gdje izgledamo kao konobari iz San Marina kojima je par dodavanja naucna fantastika...Mi bi i sa tim dodavanjima ispali od Makabija da se ne lazemo ali bar bi igrali fudbal eto to je sve
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 17 sep 2020, 22:56

U situaciji u kakvoj jesmo, iz ovoga ili onoga razloga, mi naglabamo jer je neki drugi klub prošao u evropi i spočitavamo našima jer nisu.

Druga stvar, neki drugi klub se proda, još ovi neki dobiju od države tri četiri miliona, isti ti te naguze na pet strana jer drže konce većinom, a mi opet spočitavamo našima, hej snađite se, pa svima je pandemija.

U paralelnom univerzumu našem klubu je danas rođendan, pustili u prodaju karte te izašli predsjednik kluba i trener u javnost, kazali da je teška situacija.

Zvati se navijačem i biti navijač, velika je to razlika!
Željezničar za život cijeli!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 17 sep 2020, 23:00

Sad gledam raspored premijer lige mi poslije krupe do 17 oktobra kad igramo sa olimpikom imamo samo tuzlu 3.oktobra.Znaci za 28 dana jedna utakmica.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 sep 2020, 23:02

Bez ikakvog pretjerivanja sada, ali Dzeki cim zavrsi karijeru treba napraviti spomenik ispred Grbavice.

Kralju em sto si ambasador broj 1 BIH u evropi i svijetu, em sto si najbolji spic sa ex yu prostora, ali nas "spasavas" x puta sa svojim transferima. :salut:
@igrajlopte 🐦

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 17 sep 2020, 23:03

Ma izbacit će ih budućnost a mi im po navici zatefteriti 3-4 komada

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 17 sep 2020, 23:09

avalPacidoroP je napisao/la:
17 sep 2020, 23:03
Mislis da ako ne produ da ce se igrati.Ako savez odgodi tekmu ne igra se prosli ne prosli.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 sep 2020, 23:10

lijevapolutka je napisao/la:
17 sep 2020, 22:45
Ja koliko se zacrnjacilo ima da rastavimo krupu na proste faktore :D
U kakvoj smo formi da je uvalit jedan za 1:0 i Elham :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 17 sep 2020, 23:10

Kometa je napisao/la:
17 sep 2020, 23:09
Mislis da ako ne produ da ce se igrati.Ako savez odgodi tekmu ne igra se prosli ne prosli.
Maloprije čitao da ako prođu odgađa se a neće proći tako da se igra u ponedjeljak 28og

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 17 sep 2020, 23:13

Bbake je napisao/la:
17 sep 2020, 22:56
U situaciji u kakvoj jesmo, iz ovoga ili onoga razloga, mi naglabamo jer je neki drugi klub prošao u evropi i spočitavamo našima jer nisu.

Druga stvar, neki drugi klub se proda, još ovi neki dobiju od države tri četiri miliona, isti ti te naguze na pet strana jer drže konce većinom, a mi opet spočitavamo našima, hej snađite se, pa svima je pandemija.

U paralelnom univerzumu našem klubu je danas rođendan, pustili u prodaju karte te izašli predsjednik kluba i trener u javnost, kazali da je teška situacija.

Zvati se navijačem i biti navijač, velika je to razlika!
niko im ne spocitava ,vise je raji zao sto nisu malo hrabrije pokusali .Kad su ti pojacanja Jamak,Fejzic,Bekric itd sta moze covjek ocekivati :crazy: ovo sve do sada je extra sa kavim se sve problemima susrecemo

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 17 sep 2020, 23:13

@hongkong

Sto se tice(ne)igranja u europi sve si tacno napisao. Cak sam i ja to dosta puta potencirao pa mi je mrsko opet pisat. Kratko i jasno ove sezone nisi imao 3 glavna preduslova za prolazak dalje:

1. Nedovoljno kvalitetna ekipa za europske izazove
2. Fizicka sprema 0 zbog korone
3. Losa finansijska situacija u klubu

S ovakva 3 hendikepa nemas se cemu nadat.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 17 sep 2020, 23:14

17 sep 2020, 23:10
Kometa je napisao/la:
17 sep 2020, 23:09
Maloprije čitao da ako prođu odgađa se a neće proći tako da se igra u ponedjeljak 28og
Ovaj savez nije normalan utakmica se igra u cetvrtak ,pa postoji nestonsto se zove priprema utakmice.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 17 sep 2020, 23:24

sve počinje sa onom znas nas je.bo nas i tjt nista vise nista manje tko ocekuje od nas nesto a vec sedam godina se vrtimo u krug sto su ocekivanja na dnu nista vise covjeka ne moze iznenaditi

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 17 sep 2020, 23:28

Uništeni smo od korone bili, dva treninga urađena, dva puta išli u Izrael, težak protivnik, mada mi je krivo kad vidiš da smo najlošiji klub u Evropi (odnosi se na BiH), a jedan od najjačih klubova u državi. Veoma loše.

Uzeti Krupu lagano, ali uz ozbiljan pristup i onda rastaviti pitare na proste faktore
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MostarReds22 i 7 gostiju.