Tako sto npr svaku provjeru stanja racuna na bankomatu naplacuju 40ak feninga. Mobilno bankarstvo ocajna aplikacija, lafo paket kosta 12 KM mjesecno a nemam ni obavijest o transakciji (moram uci u aplikaciju i provjerit da li su pare "legle" na racun, dok mi Intesa za istu stvar salje notification). Aplikacija prespora, ako danas dignes pare ili nesta platis karticom, transakciju ti nece pokazat 3 dana. Nego moras uci u rezervacije pa oduzet cifru koja je tu prikazana od stanja koje ti pokazuje "na racunu".Donnie Darko je napisao/la: ↑14 okt 2025, 13:46but why
mislim znatiželjam sam, na koji način može banka sjebat najosnovnije moguće usluge poput korištenja bankomata i mobilne aplikacije, mada vjerujem da mogu
čitav život sam u intesi, i nisam nikad imao nekih problema, osim što su konzervativni (ili spori) prilikom punjenja bankomata, pa svaki mjesec bude prazan bankomat 1-2 dana nakon što legnu penzije, al hajd to je minorno. što se plate tiče prilično su brzi, dosta brži od unicredita i raiffeisena, desi se da kolegama iz tih banaka legne plata 2 ili 3 dana kasnije.
samo su mi se jednom baš zamjerili, nešto sam trebao do njih a radim u drugom gradu, nazovem ih da pitam do kad rade, kažu do 16:00. ja odem ranije s posla mahsuz, dođem u pola 3, zatvoreno. nazovem, reko što ste rekli da radi do 16:00 kad je u 14:30 zatvoreno, kad će ti lik "pa gospodine danas je petak". kao petak ono, kraj sedmice, ide se ranije kući![]()
Zatim, u poslovnicama sam imao hrpu problema kad je doslo do kredite dokumentacije, traze mi platnu listu u augustu da mi srede neku sitnicu, onda me opet zovu za 40 dana da donesem novu platnu listu jer je istekao rok za prvu, 40 dana nije niko ni pogledao. Kad sam ja uzimao kredit bile su one pogodnosti tipa poklanjaju uredjaj uz kredit, nikad taj sokovnik nisam dobio, svaki put kad nazoves daju neki glupi izgovor. Imaju milion nekih sitnih troskova koje na Intesi nisam nikad imao, kad otvorim listu ransakcija, mjesecno uzmu barem 6-7 maraka kroz neke gluposti i naknade, tipa kunu se u mrezu BH bankomata, a ako dignes pare s tih bankomata uzmu ti 2-3% provizije iako svugdje pise da je bez naknade. Mogu do sutra nabrajat.
Nazalost kad mi je trebao kredit, jedini su imali uslove koji su meni odgovarali i nisam bas imao izbora. Al su stvarno ocajni, il sam ja udario na takvu poslovnicu i bankarku da svaku sitnicu moram iz drugog ili treceg pokusaja rjesavat.