KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

mahalac
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la mahalac » 28 apr 2010, 21:41

Postedi me boze nervnog sloma tj gledanja Bajica u bosninoj postavi.

...a da i donacija gospode iz Centrontransa...nadasve ugladjene gospode :evil:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 28 apr 2010, 21:49

Večerašnja utakmica je najbolji primjer da je ulazak u finale domaćeg prvenstva ovoj ekipi Bosne ravan osvajanju naslova.Teško ćemo mi do finala.Oni su beze ali nažalost ni mi nismo bolji.Široki je neka druga planeta.Bajić,Jovanović...jedinica i petica,dvije najvažnije karike u svakoj ekipi su večeras kao uostalom i tokom čitave sezone pokazali da po kvaliteti nisu dorasli ni za ligu 6,NLB da ne pominjem.Šeha i Božo jedini mogu dobiti prolaz i njima sve čestitke,par njih uključujući i "VELIKANA BH"košarke Feliksa Kojadinovića su strogi prosjek,ostali ni to.Na kraju sezone ostaviti Božu,možda Šehu,ostale vratiti prvim autobusom ili vozom kući.Ne avionom,ne zaslužuju oni da im se plati avionska karta.

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 28 apr 2010, 21:53

ahmiiic je napisao/la:
mirzza je napisao/la:Hebo ovog naseg kapitena, eno mu kafane pa nek se tamo zajebaje, ko ga dovede kloca, samo sebe gleda i svoju statistiku, zar bas mora zabijati 20+ poena u odlucujucoj tekmi,
pored velikana kluba poput felixa i zlaje, te bajnih pojacanja bajica i rakocevica, bosnin podmladak se nasao kofrciti i demolirati igokeu.
sram vas bilo kapitenu i bozo, stidite se, ne igrajte samo za svoju statistiku ostavite nesto lopti da mogu minja i zlaja potrositi!
halo momak sta je s tobom:D

umjesto da pohvalis seju i bozu ti njih blatis...hahaa ja lika majko mila
feliks je pokazo kolko vrijedi..od zlaje se ocekuje vise..ali nisu zato krivi sejo i bozo..

a kolko bajic vrijedi vidilo se je kad izadje rakocevic, odmah messi zabija ko lud pored njega...

1.nisi shvatio post.

2.čovjek je u pravu sve što je rekao.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 apr 2010, 22:15

mirzza je napisao/la:Hebo ovog naseg kapitena, eno mu kafane pa nek se tamo zajebaje, ko ga dovede kloca, samo sebe gleda i svoju statistiku, zar bas mora zabijati 20+ poena u odlucujucoj tekmi,
pored velikana kluba poput felixa i zlaje, te bajnih pojacanja bajica i rakocevica, bosnin podmladak se nasao kofrciti i demolirati igokeu.
sram vas bilo kapitenu i bozo, stidite se, ne igrajte samo za svoju statistiku ostavite nesto lopti da mogu minja i zlaja potrositi!
seha u zadnjih nekoliko utakmica veoma dobro igrao, to je takodjer i zasluga deje koji ga je iz prvog plana postavio po strani da ceka na 6,25 i tako siri odbranu jer ga ili moraju cuvati ili ga ostaviti samog sto ili felix ili jovanovic brzo uocavaju i dobija otvoren sut, a ako ga cuvaju preblizu on probija ulazom gdje ide ili na kos ili na asistenciju, ali u toj ulozi igra veoma dobro

sto se tice utakmice, dobro su nas pogurale sudije, stvarno nevidim ko moze parirati sirokom, da nam je tu hajric rekao bi da cemo proci igokeu, ali ovaku i tu su sanse 51-49

sada jednostavno cekam kraj ove sezone :roll:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 28 apr 2010, 23:36

@deniso, hvala na pojasnjenju,
@nermine, samo da prodjemo u finale pa cemo cekati kraj sezone, ovo danas je bio korak naprijed ali treba ih dobiti jos 2 puta a nek nam je Bog na pomoci.

Samo da navedeni panjevi odu, makar zadnji bili a igrala nasa djeca pa da ovog placenika jovanovica, zali Boze sve preko 500 KM mjesecno sto primi, ne moram vise gledati.

Pored njega fensi smensi lika Minju nabiti nogom u 3 lijepe p.m, on kad ne igra pojaca ekipu, Bozo je za njega zvijer ia na poziciji 3 i na 4, mah pisao bih jos ali stvarno nemam volje ni zelje
Cuva Bog Zelju svog!

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 28 apr 2010, 23:43

Zaslužena pobjeda.Sudije su bile manje više korektne mada bi trebali izbjegavati sviranje previše tehnički u ovakvim osjetljivim susretima.Vidjeli smo kako to iskusni i stručni Slovenci izbjegavaju u finalu NLB-a.Naše sudije nekako previše lako dosuđuju i faulove i tehničke.Recimo čistu blokadu oni okarakteriziraju kao faul.Imam nekad osjećaj da na ružan pogled igrača sviraju mu faul.
Inače očekivano problemi pod košem jer jednostavno nemamo visokih centara osim Bajića koji je mršav ko čačkalica a građen najmanje za sporta.Ipak kad se trudi može biti dobar.Napokon da smo bili efikasniji.Parežanin bi im trebao dopuštati malo više slobode u napadu.Često igraju previše kilavo ne misleći na ovu utakmicu i onu protiv Širokog u drugom poluvremenu.Šehović odličan ušao u formu u pravo vrijeme.

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 28 apr 2010, 23:54

di je sada veliki stručnjak NENO??? Kad me je napao, da sam licemjeran, kad sam rekao da vam ne trebaju pojačanja, i dat ce te biti ispred igosa...E moj NENO, toliko o tvom znanju..još vam se hajrić ozlijedio i opet ste ispred igosa, a da ne pričam o zalaganju, koje je ispod svake granice, ali uza sve to OPET STE ISPRED IGOSA!!!! E moj NENO, A STALNO VISIŠ PO BOSNINIM UTAKMICAMA... :D

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 apr 2010, 00:01

šampioni je napisao/la:di je sada veliki stručnjak NENO??? Kad me je napao, da sam licemjeran, kad sam rekao da vam ne trebaju pojačanja, i dat ce te biti ispred igosa...E moj NENO, toliko o tvom znanju..još vam se hajrić ozlijedio i opet ste ispred igosa, a da ne pričam o zalaganju, koje je ispod svake granice, ali uza sve to OPET STE ISPRED IGOSA!!!! E moj NENO, A STALNO VISIŠ PO BOSNINIM UTAKMICAMA... :D
decko sta ti pricas.....ajde vrati se malo nazad, ja te prvi napadao....stvarno ne znam koliko mogu licemjerni ljudi da budu pa da na mene sve svaljuju.....ako sam ja najveci problem onda ok......http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... start=8560 - evo ti pogledaj, ko te napadao : :D :D :D :D :D :D mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 29 apr 2010, 00:10

Kojadinović je zadnju četvrtinu igrao k'o pijan! Nisam gled'o pomno cijelu utakmicu, ali tu dionicu jesam. Nesigurnost njegovih pasova je fascinantna. Ne znam da sam vidio ikad onakvo izvođenje auta, kad je s 2 metra direktno dao loptu Đikanoviću u ruke. Treba samo pogledati lika koji je uhvatio i odmah znaš da nije trebao nikakav refleks da se to uradi. Onda promašena slobodna... Shvatam ja da je on nekad najbolji igrač Bosne, ali mi se gadi gledati cijeli tim zbog takvih nedopustivih oscilacija i psihičke odsutnosti igrača. Čudi me i da Jovanović još zarađuje hljeb od košarke.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 29 apr 2010, 00:11

ISPRIČAVAM SE NENO, POGRIJEŠIO SAM!!!! Ostalo mi u sjećenju da si ti bio, još jednom SORY!!!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 apr 2010, 00:58

Eh ovako, kao prvo da se zahvalim nama 100- 130 "pacenika" sto dolazimo da gledamo ovu antiekipu, ovu lakrdiju od trenera, direktora bukve, PR - a, do nekih istaknutih licnosti iz uprave koji se usude da sjednu u publiku. Prije utakmice, sam rekao da cemo da ih dobijemo, mislio sam realno jedno 10 - 15 razlike, sto stvarno uopste nije problem ovakvu Igokeu. Iole solidna ekipa sa centrom, playom i jednim solidnim suterom ovo dobija bez problema, pod uslovom da igraju odbranu korektno i da "ginu" za dres. Dejo, hvala ti veceras od srca, sto ih onako bodris, sto samo znas da kazes uredu je, dobro je, uredu je, ajde. Hvala ti i to sto ne smijes da drzis Bozu u igri puno, jer Minjica mora da igra, covjek koji stvarno ali stvarno ne zna nista. Hvala ti takodjer sto nemas nijedne akcije, sto ti play prevede loptu i izvuce centra kojem doda loptu, a ovaj feliksu, pretezno na 11 sekundi napada koji po pravilu ide ulijevo neki pas onda, pokusava nesto, glumi papalukasa. Vracam se na Bozu, covjek zabije u kontinuitetu pet poena, onda ga covjek do kraja cetvrtine ledi bez ikakvog osjecaja, bez ikakvog razloga. Idemo redom, od playeva. Zlaja, veceras los, odnosno covjek nema svoje mjesto u ekipi, sada dejo nesto forsira kao i obicno da feliks organizuje, a ovaj da glumi neku laznu dvojku. Ili jedan ili drugi na playu ne mogu obojica biti u isto vrijeme na parketu, kako ti to vise nije jasno. Muhica, je davno nazalost izgubljen slucaj, ispadaju mu lopte, hvata mu covjek, otima mu u zraku kada je vec uhvatio sa dvije ruke, ne moze da organizuje kao i obicno, onda nesto forsira preko ruke. Sarajlija, mali je ponovo zapostavljen neopravdano, pogodi tricu i to kakvu, vadi ga odmah (trica je bila za 68 - 65). Bacanja nocas nisu isla, ali mora da ima jednostavno vise minuta. Feliks, jednostavno ja sam njega uvijek gotivio kao igraca, ali u posljednje vrijeme stvarno ono sto covjek igra je u krajnjem slucaju degutantno, pa covjek carini loptu da je ne znam stvarno, smatra da je navarro da u svakom trenutku ima rjesenje, a ustvari grijesi baca pasove u noge, baca pogresne pasove, izgubi kamaru lopti, sut mu je veceras bio kriminalan. Kapiten, veceras uz Bozu nas najbolji igrac. Odigrao je odlicno, ali ja nazalost kada bi davao zadnji sut nekom ovaj momak to sigurno ne bi bio. On je stvarno borben, pozrtvovan, kada je njegova noc postigne veliki broj poena, ali nije covjek koji moze da donese prevagu, ne znam zasto, fali mu ono nesto.Najbolji je nas igrac trenutno, Feliks se digao, boli ga djon. Ako bude moglo ostavit ga dogodine, ali pod uslovom da nadjes nekog izvana sutera, ali pravog sutera, hvala mu na vecerasnjoj izvedbi. Bozo, do opisanih njegovih poena, mali se bori kao lav. Bez obzira sto je Seha imao 26 poena, Bozo je takodjer ravnopravno sudjelovao, ravnopravno su iznijeli teret tekme. Raja je to prepoznala u neka doba culo se Bozo, Bozo. Svaka mu cast, jedan od rijetkih koji se u ovom napacenom klubu razvio bez icije pomoci, vlada ga gurno svaka mu cast na tome. Zasto Bosna ne moze da ima par ovakvih igraca, ja se stalno pitam, zasto??Minja, za mene zavrsena prica i prije nego sto je pocela, sa onom izjavom idem poslije ove sezone, ono u fazonu, pa eto ako nabijem sebi brojke dobro i jest, ako ne onda makar cu da se opijam koliko god mogu, Bosna mi ionako nista ne znaci. Bajic, na pocetku sezone je covjek imao stvarno problema sa ledjima, ali ovo sto on pokazuje je u krajnjem slucaju smijesno, ali bas smijesno. Ja ne znam stvarno, pa jer taj Misko tako moze da se ponasa(kada sam cuo pravu istinu za djordjevica smucio mi se zivot jednostavno), covjek dobija pas u reket i hladno sa pola metra masi, kao da lopte u zivotu vidio nije. Rakocevic, vidi se da on ima kvalitet vise to da, ali danas je neke stvari ne znam, pokusava da prekuca onog crnca, stvarno umjesto da lagano polozi. Ponekad se bespotrebno zaleti, pogubi se, on moze da bude back - up centar ali prvi nazalost ne, jer cim je dosao ja sam rekao petica zarobljena u tijelu cetvorke i to to. On jednostavno nikada nece moci da zagradi reket i obezbijedi 10 skokova. Kad sad pogledam iz ove perspektive, pa Lens Vilijams je bio zgoditak, ja ne znam kako se nama ono moglo desiti. Pa covjek sam bi dobijao tekmu u ovoj ligi. Poslije ove sezone automatski znaci nakon trece finalne utakmice otjerati redoslijedom:

- Minju
- Bajica
- Parezanina
- Radonjica

Prvo i osnovno izaci u javnost i reci ciljeve za narednu sezonu, ako bude kao i ove kad je Bukva nesto mahalao idemo ponoviti rezultat kao i prosle godine, ovo ono. Nek fino kaze cilj nam je pokusati napraviti nesto od nekog igraca, isto ce mu ljudi biti gore nista manje, nista vise. Onaj ko voli, medju kojim "pacenicima" sam i ja uvijek ce da nadje nekako vremena da pogleda, ma ko igrao, ali necu da gledam ovu nasu jadnu, smijesnu ligu, necu.

Feliks ce sam otici kao i Rakocevic, kao i Sejo (iz dobro poznatih razloga). Pokusati ostaviti Sarajliju, Bozu, decko igra ovdje za smijesne pare, ali bukvalno automatski na reviziju ugovora i dati mu pare,jer ono sto mu duguju ove godine je presmijesno, Sehu, ako bude htio ali i s njim fino popricati, jer dobija bruku para ima da povede ekipu u kljucnim trenucima da se ne krije, Zlaju, ali pod uslovom da se dovede jedan pravi play, ali klasicni play tipa Bejlija, igraca koji prvo gleda ekipu pa onda sebe, Ivan ako bude ostajao. Klasicnog pravog centra, a ne neke polucentar polu ovo polu ono. Klasicni centar koji moze da obezbijedi 1o skokova i 15 poena u nasoj ligi u utakmicama protiv Sirokog. Koji zna da unese nekog ledjima u reket i koji zna da povremeno pogodi sa distance. Ako se ove godine nije moglo naci igraca onda nije nikada, jer je bilo takvih "zvijeri" da je to cudo jedno. Uz ovih cetiri pet igraca, dovesti tri cetiri pravih igraca, ustvari dva prava jednog playa i centra pravog i beka sutera(ako Ikona bude raspolozen, ali tesko)...I napokon dati sansu nekom igracu, sto ne Kemi Avdicu, nista nije gori od Baje u defanzivi, samo sto Baji neke licne ne sviraju, a Kemo cim pipne covjeka odmah licna. I kada mu das sansu 10 utakmica po 12 - 15 minuta, ne ide, ok ne ide, ali probao si nesto...

Kao i obicno, ja napisem poduzi post, ali jednostavno vise covjek stagod da uradi, ne ide, jednostavno ne ide, ova igokea je presmijesna ekipa, ali bukvalno.....
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 29 apr 2010, 01:09, ukupno mijenjano 1 put.

Ostalo je samo ime.....

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 29 apr 2010, 01:08

Sa mladim trenerima treba strpljivo.Najlakše je otjerati.Ono što sam primjetio na ovoj utakmici je da se Milošević dosta trudio tako da ako pričamo o njoj kritike ne stoje.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 apr 2010, 01:15

blazz je napisao/la:Sa mladim trenerima treba strpljivo.Najlakše je otjerati.Ono što sam primjetio na ovoj utakmici je da se Milošević dosta trudio tako da ako pričamo o njoj kritike ne stoje.
ili si taj ili nisi....dejo to ocigledno nazalost nije.....ne sudim ja na osnovu jedne utakmice, pratim ja odavno to ajde uredu je, ajde.....ne smije igracima nista, nema autoritet, lahko je na djeci sprovodit teror, i pricat idemo primiti manje kos od protivnika, forsirat ih da igraju samo odbranu..ja apsolutno nemam nista protiv deje, jedan od drazih koji su igrali kod nas, ali jednostavno nazalost ne znam , meni se previse cesto gubi, sindrom kao menso bajramovic, kad igrac postigne par poena de ga vadi, to je najgore sto treneru moze da se desi... pa on je bozu na tekmi sa sirokim drzao do 15. minute na klupi zbog neke lopte sto nije uhvatio u mostaru kako treba, od tada nije ni igrao u mostaru...milan milosevic, ne znam ja se bojim da cu da upotrijebim neku ruznu rijec..onaj kos mu je usao tako nafakaski da ni on sam ne zna, ustvari to su ti kosevi koje on tako daje....vise aposlutno nista, cim krene u prodor na desnu stranu(lijeva za njega ne postoji), problem je da li ce koraci da budu, traume nastaju...o odbrani da ne pricamo to je misaona imenica uvijek za njega bila..sut ga rijetko kada sluzi, ne bih mijenjao cetvoricu onakvih za ivana..koji je to doktor......

Ostalo je samo ime.....

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 29 apr 2010, 08:48

Reče neno:
Poslije ove sezone automatski znaci nakon trece finalne utakmice otjerati redoslijedom:

- Minju
- Bajica
- Parezanina
- Radonjica

Ja bi tu za sad ostavio samo Parežanina.Ipak je preuzeo vruć krompir i kako tako spasio sezonu (ukoliko dođemo do tog famoznog finala). Slažem se sa svim ostalim tvojim navodima.Ja nisam ni pratio zadnje dvije utakmice u Zetri jer sam rekao da neću dolaziti sve dok ne otjeraju nekog ( prvenstveno tu mislim na Miloševića).

Slažem se i da jedino Božo daje svoj maksimum kad za to ima priliku. Šeha je tu negdje. Ostali rijetko daju svoj maksimum.Fela očito nema motiva za ligu 6 i ne pruža ni izbliza ono što je trebao.Nadam se prolazu u finale i upravo kako si i rekao na kraju sezone čistka!

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 29 apr 2010, 11:37

baggio je napisao/la:Reče neno:
Poslije ove sezone automatski znaci nakon trece finalne utakmice otjerati redoslijedom:

- Minju
- Bajica
- Parezanina
- Radonjica

Ja bi tu za sad ostavio samo Parežanina.Ipak je preuzeo vruć krompir i kako tako spasio sezonu (ukoliko dođemo do tog famoznog finala). Slažem se sa svim ostalim tvojim navodima.Ja nisam ni pratio zadnje dvije utakmice u Zetri jer sam rekao da neću dolaziti sve dok ne otjeraju nekog ( prvenstveno tu mislim na Miloševića).

Slažem se i da jedino Božo daje svoj maksimum kad za to ima priliku. Šeha je tu negdje. Ostali rijetko daju svoj maksimum.Fela očito nema motiva za ligu 6 i ne pruža ni izbliza ono što je trebao.Nadam se prolazu u finale i upravo kako si i rekao na kraju sezone čistka!
I ja bih ga, iz razloga koji si ti naveo, ostavio, ali kao pomoćnog trenera, jer on još treba mnogo da ući od iskusnijih ,npr. Mutapčića (daj Bože da nam on dođe za iduću sezonu-ne znam kakve su šanse za to, ali ako preuzme repku, po staroj praksi možda preuzme i kkb).
Što se tiče sinoćnje utakmice-ništa novo. Šehović, Đurasović i donekle Rakočević. Zbog ostalih (naročito ovihkoje je Neno apostrofirao)sam u trećem periodu popio pilulu za smirenje jer mi se pojavila aritmija, koju sam dosada osjećao samo kad bi igrali s velikima kao npr. sa Cibonom, Olimpijom, Partizanom pa i Širokim, priznam. Al jbg. evo je sada i kad igramo protiv ekipa koje nisu ni blizu pomenutih.
I ne bih se složio s nekimaovdje da sunas sudije "pogurale" sinoć.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 29 apr 2010, 11:54

neko rece zasto nemamo vise ovakvih kao Bozo. Vrlo jednostavno: zato sto se ne daje prilika mladim igracima, znaci da vec sa 18-19 god ima bar 5-6 minuta. Bozo ima srce, ima muda i to je ono sto uvijek ispravlja neke nedostatke. Sam se borio za minutazu jer nema sistema,u Bosni uopste nemaju plan sta da rade sa mladima kad izadju iz juniora. Niti igraju niti ga otjeraju vec beze sjedi na klupi, niko ne procjenjuje ko ima prostora za napredak niti ga se usmjerava pravilno. Evo Camdjic,decko ce sjediti jos 2-3 god na klupi a nece dobiti priliku,a kad je dobije onda cemo mu zvizdati na prvi promasaj kao uostalom svim domacim igracima i zavrsice kao i ostali.
Ove sezone finale je plafon,i tad se treba udarati nogom u guzicu,jer ako je tacno da idu 2 kluba iz BIH u NLB onda je cak i spasena sezona,jer smo znali biti drugi u ligi sa 50 puta jacim sastavom od ovog

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 29 apr 2010, 13:41

stvarno koji levati igraju u igokei,kako su oni u ligi 12 mogli imati 20 pobjeda,kakve li su ostale ekipe,ajde onaj massie vidi se da nije loš8posebno napadački skok) i bocka ali oni šekularci,đurkovići smješni igrači braate,neznam kako su oni mogli napraviti ikakvu inozemnu karijeru,opet finale široki-bosna ne vjerujem da vas igokea može izbaciti,iako ste i vi dosta loši

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 apr 2010, 16:09

ja sam se pogresno izrazio sinoc, ostaviti deju ali kao pomocnika...kod nas odjednom su obje direktorske titule objedinjene, jer kao manje se para trosi na jednu platu..ustvari objedinjeno je jer je samir avdic vec nasao sebi tal, pa otisao...mada ja samira postujem jer covjek je iz kosarke napravio je sve jednostavno od kosarke..., ali na ljeto ce boga mi da se sjedne i izvrse revizije ugovora, i da se UO dobro konsoliduje kako i sta, i da se dobro vidi sta i kako dalje....da pojedini omladinci ne primaju 2000 KM platu, a sjede na tribinama...da im se da sansa ili da se raskinu ugovori....

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 apr 2010, 17:00

BrigateBL je napisao/la:Pa Neno mislim da Zujovic i Janjusevic takodje mogu itekako pogoditi. Tu je i Djurkovic koji cesto sutne van 6. 25 upravo je on i pogodio kljucne trojke protiv Sirokog

Igokea moze odigrati jaku odbranu. Ako to odigraju kako znaju bice vam veoma zajebano . Medjutim budu li kao protiv Sirokog ostavljali Sehovica i Minju same onda mogu odmah da se vrate u Aleksandrovac

Prije par strana sam napisao da ste jaci na vanjskim a Igokea na unutrasnjim pozicijama
sta sam ti rekao jucer...sve je to daleko od ozbiljnog igraca.....

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 apr 2010, 22:10

mirzza
na pocetku ove sezone sam bio optimista iz vise razloga:
bio je napokon pravi trener na klupi tacnije vv
sehovic je napokon pokazao da ce postat dobar igrac i to prvenstveno velikom borbenoscu
dovelismo extra talenta mahalbasica
doveli smo solidnog centra bajica kojeg sam imao priliku prosle sezone gledati 5-6 puta i dobio sam utisak da je rijec o solidnom (ne veoma dobrom) centru
napokon je izgledalo da ce se zimic trgnuti i postat barem solidan centar
doveli smo najboljeg pleja prvesnstva od kojeg sam ocekivao da daje u prevedenom smislu 60% kao u prvenstvu ili 10-tak koseva i 4-5 asistencija
+ slag na tortu doveli smo mirzu sarajliju nevjerovatno talentovanog combo beka
jedina stvar koju sam lose primio je bio odlazak ikone, ali sam nekako progutao
sta smo dobili
sehovic se promjenio iz izuzetno borbenog svestranog beka u solidnog sutera loseg lidera i bio mu je potreban lider da opet postane dobar
mahalbasic je radi dine konakovica odradio nekoliko treninga i otisao
bajic se odmah povrijedio imao blijesak i posatao tuga i cemer
zimic se jos vise povukao u sebe radi lose atmosfere i nazadovao u kosarkaskom smislu
jovanovic igra pod velikim strahom, napokon izgledalo da ce to razbi teska povrijeda i onda je postao sjena onoga igraca
mirza sarajlija dosao sa stravicnom povrijedom zgloba i velikom mogucnoscu da zavrsi karijeru
vlado se zbog navedenog pogubio i dobio otkaz, a dovedni su polutreneri

mogu i dalje ali svi znamo sta je bilo

neno
najlakse je reci trbaju otici ovaj ili onaj, evo ja se slazem sa tobom, mislim da se sa nekim normalnim novcem mogu dovesti muta nikolic koji radi u kragujevcu za relativno sitnu lovu, vratiti krupaliju iz francuske umjesto hajrica, dovesti askrabica umjesto ivanovica, nesovica koji ih+gra za kikiriki u borcu, ilica za razumne pare iz metalca (mislim za centra njegove kvalitete), ...

ali prvo treba napraviti pravi i realni budjet, a ne da se desava ova sezona, a bilu smo blizu ovoga i prethodnih sezona

prema tome ako ima love onda pravimo ekipu, ako ne onda imati 7-8 solidnih igraca (u koje ubrajam djurasovica, jovanovica i sarajliju + bek, 2 krilna centra i centar) i napokon dati pravu sansu camdzicu, klincu, buzi i demicu, a sa tom ekipom nebi trebali biti zadnji i onda dovesti 2-3 kvalitetna igraca pred prvenstvo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.