Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: Derby Della Madonnina

Post Postao/la MaGiCa » 05 apr 2011, 19:08

Ljudi, jos jedanput:

1) kad igrac puca ka golu jako, i lopta pogodi u ruku odbrambenog igraca, bez obzira na polozaj ruke - nije penal.

2) kad je lopta sporija (centarsut, lob i sl.) i desi se isto to - penal.

3) "prirodni polozaj ruke" je odbacen kod jakih suteva, jer su sadasnje lopte mnogo brze i teze je kontrolisati telo kad ide takav jedan sut u njega.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 19:11

tako je sudija Juventusu dosudio penal kad je Totti ili neko iz Rome sutirao jako a Salihamidzic digao ruku iznad glave i blokirao loptu ,koja bi inace otisla u nebesa ,preko gola, al eto opet je dosudjen penal, tako da, neki sudija svira neki ne, valjda ima ta slobodna sudijska procjena
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 05 apr 2011, 19:17

MaGiCa je napisao/la:Ljudi, jos jedanput:

1) kad igrac puca ka golu jako, i lopta pogodi u ruku odbrambenog igraca, bez obzira na polozaj ruke - nije penal.

2) kad je lopta sporija (centarsut, lob i sl.) i desi se isto to - penal.

3) "prirodni polozaj ruke" je odbacen kod jakih suteva, jer su sadasnje lopte mnogo brze i teze je kontrolisati telo kad ide takav jedan sut u njega.
hmm otkud ti ovo, nema mi smisla i skoro sam siguran da nije tako,
znači igrač digne visoko ruku na gol liniji (uzmimo da je okrenut leđima i da je nenamjerno) i spriječi tako siguran gol, ali pošto je bio jak šut to se ne svira kao penal koja je to logika :?:
a sedorfov šut je vjerovatno išao prema golu i bio prava bomba i ko zna kako bi se to završilo da nije maicon rukom zaustavio
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 apr 2011, 19:18

JuveSissoko je napisao/la:tako je sudija Juventusu dosudio penal kad je Totti ili neko iz Rome sutirao jako a Salihamidzic digao ruku iznad glave i blokirao loptu ,koja bi inace otisla u nebesa ,preko gola, al eto opet je dosudjen penal, tako da, neki sudija svira neki ne, valjda ima ta slobodna sudijska procjena
Zaboravio sam da kazem da to ne vazi kod suteva iz slobodnjaka. Svako igranje rukom u zivom zidu se smatra penalom.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 apr 2011, 19:21

tony-mortale je napisao/la: hmm otkud ti ovo, nema mi smisla i skoro sam siguran da nije tako,
znači igrač digne visoko ruku na gol liniji (uzmimo da je okrenut leđima i da je nenamjerno) i spriječi tako siguran gol, ali pošto je bio jak šut to se ne svira kao penal koja je to logika :?:
a sedorfov šut je vjerovatno išao prema golu i bio prava bomba i ko zna kako bi se to završilo da nije maicon rukom zaustavio
Komsija je sudija, pa sam literaturu uzimao od njega. 8-)

Gol linija je opet stvar procene. Kako ce igrac izvaditi loptu sa nje bez ociglednog bloka?

Ali otvoren sut Seedorfa potpada pod ovo sto sam rekao.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 19:21

MaGiCa je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:tako je sudija Juventusu dosudio penal kad je Totti ili neko iz Rome sutirao jako a Salihamidzic digao ruku iznad glave i blokirao loptu ,koja bi inace otisla u nebesa ,preko gola, al eto opet je dosudjen penal, tako da, neki sudija svira neki ne, valjda ima ta slobodna sudijska procjena
Zaboravio sam da kazem da to ne vazi kod suteva iz slobodnjaka. Svako igranje rukom u zivom zidu se smatra penalom.
eh nesto se ne sjecam jel slobodnjak bio, cini mi se da nije, znam da je sutina bila i kamara protesta od strane igraca Juventusa, a to pravilo oko ruke, ili enca, je uvijek predmet diskusije, jer toliko je situacija i mogucnosti da ni pravilnikom ne mozes sve uredit, pa ostavi se sudiji da ono svira kako mu se prohtije :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 05 apr 2011, 19:26

MaGiCa je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la: hmm otkud ti ovo, nema mi smisla i skoro sam siguran da nije tako,
Komsija je sudija, pa sam literaturu uzimao od njega. 8-)

Gol linija je opet stvar procene. Kako ce igrac izvaditi loptu sa nje bez ociglednog bloka?

Ali otvoren sut Seedorfa potpada pod ovo sto sam rekao.
ma moj najbolji drug je sudija i pitaću ga baš ako se sjetim ali i sam sam malo čitao te njihove pravilnike i ne vjerujem da postoji takvo pravilo, jer hajd nek nije na crti zamisli situciju sedorf-maicom samo što nema golmana na golu recimo išao u tuđi 16 na skok poslije kornera i sedorf šuta jako i maicom loptu zaustavi rukom a ona išla u gol 100% i nije imao ko drugi da je spriječi.
penal ko kuća ;)
a potražiću baš pravilnik fifin šta kaže, čim uhvatim više vremena ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 apr 2011, 19:28

ma penal je ono....ne moramo izmisljat toplu vodu...kad lopta ide u gol,a igrac je blokira rukom....nema tu sta...

PENAL...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 19:38

[youtube][/youtube]

evo jedne slicne situacije, aktivna igra, sut u ruku Pepea i penal a isto se desilo i sa Salihamidzicem, samo ne sjecam se tacno koja utakmica, valjda je Roma, nesto mi blijedo sjecanje al na isti fazon

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 05 apr 2011, 19:45

ma penal je, jer ima neko pravilo ako se dobro sjećam nešto je u fazonu "making yourself biger" ili sl.
znači ne smiju se ruke držati u neprirodnom položaju jer tako zauzimaš puno više prostora i tako spriječavaš protivnika da šutira loptu pored tebe i to se onda naravno svira, da nije tako svi bi odbrambeni kod jakih šuteva raširili ruke ko orlovi i naravno da bi bila ogromna šansa da neko od njih i spriječi tu loptu da dođe do gola ;)

a maiconova je bila definitivno u neprirodnom položaju

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 apr 2011, 20:40

JuveSissoko je napisao/la:[youtube][/youtube]

evo jedne slicne situacije, aktivna igra, sut u ruku Pepea i penal a isto se desilo i sa Salihamidzicem, samo ne sjecam se tacno koja utakmica, valjda je Roma, nesto mi blijedo sjecanje al na isti fazon
To ti je slobodnjak. Zivi zid mora da bude miran i bez pomeranja ruku u svrhu ojacavanja zastite gola.

U igri da je Pepe uradio tako nesto, tesko da bi sudija svirao penal.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 20:47

ali nakon jednog udarca, tj.dodavanja Tottiu to je aktivna igra, nije slobodnjak, zivi zid se mogao rasformirati i krenut naprijed, nije ovo klasicni slobodnjak niti klasicni zivi zid, on to vise nije nakon prvog dodavanja, to postaje aktivna igra, drugi udarac nije "slobodni" vec ga smijes blokirat na udaljenost manju od 9 metara, dakle zivi zid smije raditi sta hoce poslije dodavanja Tottiu, tako da po meni ovim kratkim pasom sva pravila oko zivog zida prestaju da vaze, jer Tottiev udarac nije iz mjesta niti "slobodni" udarac nego aktivna igra,eto zato je to toliko "komplikovano" pa se prepusti sudiji na slobodnu procjenu, tesko je tu pravila odredit i istih se uvijek striktno drzat

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 05 apr 2011, 21:27

slika
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

anton 1983
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la anton 1983 » 06 apr 2011, 16:33

Pfff sad ću vam secirati gluposti koje je baresi napiso u svom postu i niko do vas talijana mu niš nije rekao nego ste se OPET obrušili na mene:
baresi#6 je napisao/la:kad se radi o parama, marketingu, stadionima i broju navijača na stadionima švabe su tu neprikosnovene, niko im ni prismrditi nemože sem engleza (pare+real i barca). ali što se tiče fudbala švabe i svi ostali mogu samo da sanjaju da budu ko italijani i da bundesliga bude kvalitetna ko seria a. pogledajte samo kakvi su igrači igrali u italiji a kakvi u njemačkoji sve će vam biti jasno. novac ne znači nužno i dobar i kvalitetan nogomet, odličan primjer je city. po mome palermo ima 3x većih majstora od citya. ne zaboravimo da je njemačka ekonomski mnogo jača od italije otuda i bolji i moderniji stadioni, jača tv prava, veća kupovna moć navijača što znači i prihvatljivije ulaznice itd. onog dana kada se u italiji vrate navijači na stadion kao što je to bilo prije calciopolija, to će ponovo biti liga br. 1, kvalitet nikad nije ni bio upitan.

On napiše da svi po pitanju fudbala mogu sanjati da budu kao talijani. Sad koji su argumenti za to neznam, jer EPL ih šiša na veliko, za španjolce se to isto more reč, a švabi im dišu za vratom. Kao što on kaže kakvi su igrači IGRALI, to je prošlo svršeno vrijeme i to nema veze sa italijom danas, no niko od vas da bi riječ rekao. Danas Inter gubi od jednog Schalkea doma 2:5, toliko o kvaliteti! Pazite uz to još on napiše jednu veliku bruku kad kaže da Palermo ima 3x većih majstora nego City - opet nema reakcije od vas. On govori da je u Njemaca kupovna moć jaka a to nema veze kada je u pitanju nogomet jer je bit u tome da je Italija ispred švaba baš zbog toga što im nekolicina klubova ima PK para i to ne svojih već onih koje im daju njihovi vlasnici. Kada bi Talijani smijeli trošiti samo ono kaj imaju, njemci bi ih pojeli, ali to niej tako i umjesto da sada Juve mora rasprodati ekipu on će do "Fiata" dobiti pare koda se ništa nikada nije dogodilo...

I sada na sve to ja dobivam ovakve komentare:
MaGiCa je napisao/la:Kobasicaru, lepo ti je @Baresi objasnio.

Ali tebi ne vredi pricati, izgleda.
tony-mortale je napisao/la: nemoj tako magica pa znaš li ti da je bajern bio prvak evrope 2001. i dortmund 1997. :?:
znači čak 2 puta u zadnjih 15 godina, nema dalje sam vrh fudbala tj fusbala ;)
Ok dečki, samo tako nastavite dalje i sve 5! Samo nemojte se kasnije pitati zakaj se ljudima talijani gade ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 apr 2011, 16:39

Pa ti se prvi gadis nama ovde koji tvoje gluposti citamo iz dana u dan.
Napisi, sisso, sta si govorio uoci ovog meca.
Sad si dosao da likujes, a tresle se gacice pred jucerasnji duel.
Svi mi znamo da je Leonardo nedovoljno kvalitetan trener. To se dalo videti i u milanskom derbiju. To sto ih je Schalke nabio nije dokaz kvalitete istog, vec Leonardove gluposti. Nabile bi ih mnoge ekipe koje poseduje brze igrace prema napred.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 apr 2011, 16:44

slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 apr 2011, 16:49

MaGiCa je napisao/la:slika
Gol sezone, ali najvjerovatnije ce biti slaba utjeha za Nerazzurre.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 apr 2011, 16:53

Omerbavarac je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:slika
Gol sezone, ali najvjerovatnije ce biti slaba utjeha za Nerazzurre.

Gazzetta je rekla da je gol postignut sa 55.5m razdaljine.

Inter je ispao, ali ovo je remek delo. 8-)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 06 apr 2011, 16:55

MaGiCa je napisao/la:Pa ti se prvi gadis nama ovde koji tvoje gluposti citamo iz dana u dan.
Napisi, sisso, sta si govorio uoci ovog meca.
Sad si dosao da likujes, a tresle se gacice pred jucerasnji duel.
Svi mi znamo da je Leonardo nedovoljno kvalitetan trener. To se dalo videti i u milanskom derbiju. To sto ih je Schalke nabio nije dokaz kvalitete istog, vec Leonardove gluposti. Nabile bi ih mnoge ekipe koje poseduje brze igrace prema napred.
Je li Leonardo jedini krivac za pet komada od Schalkea u sred Milana?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 apr 2011, 16:57

spielführer_21 je napisao/la: Je li Leonardo jedini krivac za pet komada od Schalkea u sred Milana?
Najveci jeste, ali ne i jedini.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.