Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 24 maj 2018, 14:58

Memara je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:Sloboda ce platit
slika
Jel do mene ili ovaj frajer lici na krompir?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 maj 2018, 15:01

Licencu su svi dobili

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 maj 2018, 15:04

Placanjem RTV-takse jacate JS-BiH a samim tim jacate i Drzavu

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 maj 2018, 15:06

svrakino1921 je napisao/la:Placanjem RTV-takse jacate JS-BiH a samim tim jacate i Drzavu
A ne placanjem jacate svoj kucni budzet :urnebes: :urnebes:

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 24 maj 2018, 15:08

tuzlak1987 je napisao/la:@YNWA

Sto onda 4 igraca zele na reprogram, a 2 ne zele i pored dobre volje Slobode? Ocito da ih je neko nagovorio. Dok u drugim klubovima koji duguju igraci sute jer im se tako kaze.

Sablon je jasan: nego nagovori igraca-igrac ne zeli uopste da prica-sindikat stupa na snagu i pljuje Slobodu.
Jel imaš dokaze da ih je neko nagovorio, al konkretne ?
Zašto bi mene neko nagovorio da primam u rate kad imam pravo da tražim sve odjednom, a hoćul bit čovjek ili gofno, to je moja stvar ?
Kako da očekujemo da pristane pogotovo Kostić, nakon što je javno izvrijeđan od strane Kruškoglavog, bundoglava....?
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 24 maj 2018, 15:20

Celik ipak ostaje. U Zenici danas vec Bajram. Sav kriminal posljednjih 20+ godina su uspjeli odstraniti u i oko kluba za samo 3 mjeseca. Ovo neka bude primjer svim ostalim klubovima, samo postenjem i transparentnim radom se moze do uspjeha. Neke se stvari ne mogu kupiti novcem, za sve ostalo tu je Djidic/Dzidic.
? ? <3
Mirise cvijece ko moja Rinaka
Šaka bosasa i vopi, doručak šampiona <3

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 maj 2018, 15:22

dvokorak je napisao/la:Celik ipak ostaje. U Zenici danas vec Bajram. Sav kriminal posljednjih 20+ godina su uspjeli odstraniti u i oko kluba za samo 3 mjeseca. Ovo neka bude primjer svim ostalim klubovima, samo postenjem i transparentnim radom se moze do uspjeha. Neke se stvari ne mogu kupiti novcem, za sve ostalo tu je Djidic/Dzidic.
Ne siri lazi na ramazan

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 24 maj 2018, 15:25

samoposteno je napisao/la:
dvokorak je napisao/la:Celik ipak ostaje. U Zenici danas vec Bajram. Sav kriminal posljednjih 20+ godina su uspjeli odstraniti u i oko kluba za samo 3 mjeseca. Ovo neka bude primjer svim ostalim klubovima, samo postenjem i transparentnim radom se moze do uspjeha. Neke se stvari ne mogu kupiti novcem, za sve ostalo tu je Djidic/Dzidic.
Ne siri lazi na ramazan
100% tacno. Nazalost. Nama i Borcu nisu izdate licence. Vi ste se uspjeli konsolidovati na vrijeme i tako ste se i izvukli. Nije mi drago ali vam moram cestitati. Valjda nam ovo bude lekcija za nadolazece godine i valjda se i mi vratimo uskoro u drustvo najboljih. Ovako vise nije islo. Sretno u PL i do vidjenja.
? ? <3

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 maj 2018, 15:30

dvokorak je napisao/la:
Ne siri lazi na ramazan
100% tacno. Nazalost. Nama i Borcu nisu izdate licence. Vi ste se uspjeli konsolidovati na vrijeme i tako ste se i izvukli. Nije mi drago ali vam moram cestitati. Valjda nam ovo bude lekcija za nadolazece godine i valjda se i mi vratimo uskoro u drustvo najboljih. Ovako vise nije islo. Sretno u PL i do vidjenja.
:nene: ako idete vi idemo i mi jer bez vas mi ne zelimo da ostanemo.......dobili ste uslovnu provjereno

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 24 maj 2018, 15:33

jesu li nama isključili aparate il još živimo?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 24 maj 2018, 15:35

Ako laze moj izvor, lazem i ja. Imate jak lobi i vasi ljudi su vrhunski posao odradili.
? ? <3

TofiTofita
Kontakt:

Post Postao/la TofiTofita » 24 maj 2018, 15:36

dvokorak je napisao/la:Ako laze moj izvor, lazem i ja. Imate jak lobi i vasi ljudi su vrhunski posao odradili.
Toliko jak da nam ne daju reprogram bez obzira što smo sve ispunili.
Dobili ste isto kao i prošle godine.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 24 maj 2018, 15:38

Mortus je napisao/la:

Sto onda 4 igraca zele na reprogram, a 2 ne zele i pored dobre volje Slobode? Ocito da ih je neko nagovorio. Dok u drugim klubovima koji duguju igraci sute jer im se tako kaze.

Sablon je jasan: nego nagovori igraca-igrac ne zeli uopste da prica-sindikat stupa na snagu i pljuje Slobodu.
Jel imaš dokaze da ih je neko nagovorio, al konkretne ?
Zašto bi mene neko nagovorio da primam u rate kad imam pravo da tražim sve odjednom, a hoćul bit čovjek ili gofno, to je moja stvar ?
Kako da očekujemo da pristane pogotovo Kostić, nakon što je javno izvrijeđan od strane Kruškoglavog, bundoglava....?
Progledaj mortuse !!!
slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 maj 2018, 15:39

dvokorak je napisao/la:Ako laze moj izvor, lazem i ja. Imate jak lobi i vasi ljudi su vrhunski posao odradili.
Slab ti je izvor vjeruj mi

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 24 maj 2018, 15:42

Riziko je napisao/la:jesu li nama isključili aparate il još živimo?
Treneru ce vam tesko isključiti aparate :D Vojvoda stari Book of Ra gambler :D
? ? <3

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 24 maj 2018, 15:44

Slab ti je izvor vjeruj mi
Zivi bili pa vidjeli. Niko sretniji od mene ukoliko grijesi.
? ? <3

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 24 maj 2018, 15:56

Imal kakve novosti ?

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 24 maj 2018, 15:58

slika

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 24 maj 2018, 16:02

Dobre volje Slobode nakon sto je doslo do toga da im je upitna licenca.
Ne traje ovaj spor sa Kosticem i Faticem tri mjeseca. Ovo se vuce godinu i po.

Imaju pravosnaznu odluku da njima Sloboda duguje pare koje traze, i jos tu odluku Sloboda ne priznaje, i zasto bi nakon svega oni pricali sa Slobodom ?

Ti kad ne ispostujes ugovor i igrac te tuzi, on dobije papire i jos mu moras isplatiti cijeli ugovor, bez obzira sto on taj ugovor nece odraditi, i vi to nikako da skontate, duzan si Kosticu pare, on te tuzio, dobio na sudu, i moras mu isplatiti cijeli ugovor, nema veze sto je on pola godine proveo negdje daleko od Slobode. On je otisao nakon sto je tuzio, isto tako Dzidic i ostali, nisu bili osigurani, tuzili klub i dobili papire i ne mozes im nista, jer je zakon na njihovoj strani.

I nema to veze sa Slobodom, nego sa igracem koji trazi pomoc od sindikata, ko je kriv macku sto je zaratio sa nekoliko igraca, pa sad ne zele ni pricati sa njim.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 maj 2018, 16:06

YNWA je napisao/la:
Dobre volje Slobode nakon sto je doslo do toga da im je upitna licenca.
Ne traje ovaj spor sa Kosticem i Faticem tri mjeseca. Ovo se vuce godinu i po.

Imaju pravosnaznu odluku da njima Sloboda duguje pare koje traze, i jos tu odluku Sloboda ne priznaje, i zasto bi nakon svega oni pricali sa Slobodom ?

Ti kad ne ispostujes ugovor i igrac te tuzi, on dobije papire i jos mu moras isplatiti cijeli ugovor, bez obzira sto on taj ugovor nece odraditi, i vi to nikako da skontate, duzan si Kosticu pare, on te tuzio, dobio na sudu, i moras mu isplatiti cijeli ugovor, nema veze sto je on pola godine proveo negdje daleko od Slobode. On je otisao nakon sto je tuzio, isto tako Dzidic i ostali, nisu bili osigurani, tuzili klub i dobili papire i ne mozes im nista, jer je zakon na njihovoj strani.

I nema to veze sa Slobodom, nego sa igracem koji trazi pomoc od sindikata, ko je kriv macku sto je zaratio sa nekoliko igraca, pa sad ne zele ni pricati sa njim.
Siguran sam da je u ovom slucaju se prvo desilo da je Dzidic prekrsio svoj ugovor tako sto nije ispunjavao obaveze, pa onda i Kostic u januaru kao i Fatis suspendovani od kluba. Tako da nema nikakve osnove da se njima isplati citav ugovor jer nisu ispunjavali svoje obaveze po ugovoru.
A ko i dobrom dijelu igraca u ligu uvijek nesto kasni, obaveze koje su zakasnjele Sloboda ne osporava. Da su oni odradili svoj ugovor i trazili sve sto su zaradili u trajanju ugovora davno bi to dobili.
Zasto u drugim ekipama niko ne raskida ugovore, a poznato je da je manje redovno nego u Slobodi?

Sta cemo sa tim da su neki igraci uzeli ratu ugovora za prvu polusezonu i samo otisli. Kako u ovoj ligi dokazati da igrac ne ispunjava obaveze do trenutka raskida i jel to nekom nekad uopste uspjelo od klubova? Dok se ne okonca postupak ti si clan kluba i kao suspendovan moras obavljati obaveze, a kada dobijes raskid onda idi u tuzbu. Ovdje se desilo nepostivanje ugovora i sa strane igraca dok je ugovor trajao.

Karic krene sa ekipom u Janju, usput ga neko nagovori, on ode. Ali dobro. Igrac ode iz kluba na dan utakmice, sa prvom ratom ugovora i klub tu ne moze nista iako je mislim njemu do utakmice sve zivo bilo isplaceno.

Isto gdje je tu tolerancija igraca prema novom poslodavcu. Stari otisao, a oni mnogi nisu dali novom ni 10 dana da se sabere i to rijesi, nisu ni popricali. Mehidic, Djidic, Karic odmah su odlazili. Azmir im obecavao, a onda ispade eto kriv Mujkanovic jer se sa njima ne moze normalno. Oni mogu reci nije ispostovano ali sve u saradnji sa Husicem. Nije Mujaknovic kriv za to jer treba vremena da se to poslozi i ko je ostao normalno i imao strpljenja u konacnici ce svaku marku biti isplacen. Kostic je odmah u januaru trazio neke velike pare iako ih nije bilo u klubu, sa namjerom isao da iscenira sve ali dobro. Da je ostao do kraja sezone niko mu ne bi osporio nista.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 24 maj 2018, 16:17, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.