Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Omark
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Omark » 15 mar 2016, 20:05

DevilsAdvocate je napisao/la:
Omark je napisao/la:Kao prvo nije zabio 9, nego 11.
Kao drugo i u februaru i martu je bio strijelac, dakle nakon te povrede, tako da te svoje tvrdnje možeš objesiti mačku o rep.

Ako su se dogovorili da igra za mladu reprezentaciju, onda uredu, ali reći da je momak u lošoj formi je van svake pameti.
De citaj sta ti govorim, 9 golova prije 3 mjeseca do povrede, i koliko je utakmica odigrao u februaru i martu kada je promasivao sve zivo, zabio u februaru gol iz PENALA i jos jedan samo eto iz igre, proslu utakmicu presjedio na klupi, gdje je trebao davno zavrsiti jer se nalazi u kriminnoj formi i nije se bas oporavio od one povrede, narednih utakmica vjerujem da ce Henriquez igrat ispred njega.
Nisi mi bio jasan, oprosti.
Ne može biti u toliko lošoj formi koliko pokušavaš da ga predstaviš, ali neka ti bude.
Često se on i Henriquez rotiraju, čak nekad obojica ostanu na klupi pa me to ne čudi, ja sam i sa ovim što je napravio prezadovoljan u ovoj sezoni.
Ali ako može pomoći mladoj repki i ako ima neke nade, neka ga tamo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 mar 2016, 23:10

Cijeli dan blejim u spisak i imam jos uvijek nedefinirane osjecaje. Pitanja koliko hoces a svako bez odgovora.
Mislim da je jedino Cimirot stvarno ozlijedjen i ne vjerujem u teorije zavjere u njegovom primjeru. To je ujedno jedino pitanje na koje mislim da imam odgovor.
Ostatak mi uopce nije jasan, dapace. Zasto dugo ozlijedjeni Cocalic? Zasto nema Bicakcica? Zasto Sunjic ako je konstantna igra uvjet? Zasto Anicic koji je tek poceo igrati? Zasto nije umjesto njega pozvao Dumica i isprobao ga? Vec je razgovarao sa njim. Zasto inzistira sa Spahom? Zasto poziva Hadzica a kad mu u odlucnoj utakmici treba DM stavi stopera na tu poziciju? Sta ce mu onda Hadzic? Zasto nema Krunica? Imam osjecaj da provocira momka da odbije poziv. Zasto nema Hodzica?
Zasto nema Bajica? Ne vjerujem u teoriju o U21, makar sto se Hodzica tice.
Ima i par pozitivnih stvari. Graovac, Grahovac, Prcic, TSS, Mateo Susic pa rekao bi i Vrancic u ovim uvjetima. Pozitivno je po meni i onih par igraca koje nije pozvao. Do jedan bez izostanka trenutno nece faliti nimalo. Izuzev Bicakcica naravno. Jos ne mogu sabrati dojmove i napisati nista pametno. Bazdarevic mi uopce nije jasan i ne mogu predviditi sigurno vise od 5-6 igraca koji ce igrati protiv Svicaraca. Covjek ne prestaje iznenadjivati.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 mar 2016, 23:13

Pape vrati se, sve ti je oprošteno!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 mar 2016, 23:16

zizu1991 je napisao/la:Pape vrati se, sve ti je oprošteno!
Nemoj legendo da se on vraca molim te!!! Kako ga je krenulo u Francuskoj igrali bi prijateljske protiv zenskih nogometnih reprezentacija. Nije ni ovaj puno bolji kako je krenuo ali ako nista imamo formacijski sve igrace.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 mar 2016, 23:30

Mateo Susic (Sheriff), Tino Sven Susic (Hajduk)
slika

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 mar 2016, 23:34

dubrovnik je napisao/la:Nemoj legendo da se on vraca molim te!!! Kako ga je krenulo u Francuskoj igrali bi prijateljske protiv zenskih nogometnih reprezentacija. Nije ni ovaj puno bolji kako je krenuo ali ako nista imamo formacijski sve igrace.
Zayebancija. :P
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 15 mar 2016, 23:35

sinan se opet provalio s eksluzivama... :rol:
sta ocekivat od avazovog lista

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 mar 2016, 23:40

baglama je napisao/la:sinan se opet provalio s eksluzivama... :rol:
sta ocekivat od avazovog lista
Teski dani za Avazovce. :urnebes:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 mar 2016, 23:45

Mesa, zovi Veselog, eb'o te Duljevic :tokralju:

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 16 mar 2016, 00:15

dubrovnik je napisao/la:
Nemoj legendo da se on vraca molim te!!! Kako ga je krenulo u Francuskoj igrali bi prijateljske protiv zenskih nogometnih reprezentacija. Nije ni ovaj puno bolji kako je krenuo ali ako nista imamo formacijski sve igrace.
:D :D :D
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 16 mar 2016, 00:19

dubrovnik je napisao/la:
Mozes pricati sta hoces, ali cinjenica je da pod ovim govancetom nismo niti jednu utakmciu odigrali ni priblizno kako smo igrali
VECINU utakmica dok je Pape bio selektor. A plasman da ne brojimo. Yebo to sto imas formacijski sve igrace kada u odbranu stavis PET klasicnih centarhalfova i naprijed 3 sidrasa. Ovaj spisak je mutavko napravio tako da sam dugo kontao da je neka zaebancija. Djubre jedno, pozvao 6 centarhalfovaa najboljeg (pose Spahe) NIJE. Cuj Sunjic, cuj Anicic pa i Graovac (ako se poredi sa Bicom, inace sam rekao da je ok)?????

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 mar 2016, 00:25

Hatuna je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Mozes pricati sta hoces, ali cinjenica je da pod ovim govancetom nismo niti jednu utakmciu odigrali ni priblizno kako smo igrali
VECINU utakmica dok je Pape bio selektor. A plasman da ne brojimo. Yebo to sto imas formacijski sve igrace kada u odbranu stavis PET klasicnih centarhalfova i naprijed 3 sidrasa. Ovaj spisak je mutavko napravio tako da sam dugo kontao da je neka zaebancija. Djubre jedno, pozvao 6 centarhalfovaa najboljeg (pose Spahe) NIJE. Cuj Sunjic, cuj Anicic pa i Graovac (ako se poredi sa Bicom, inace sam rekao da je ok)?????
Ne govorim ja da je ovo dobro ali se sjecam dana kada je Hadzic bio stoper jer drugi nisu postojali. Sjecam se i dana kada nismo imali beka ili napadaca. Nikada se i nikome ne ponovilo. Radije i ovako nego da ne postoje opcije a lik pozove 16 igraca.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 16 mar 2016, 00:31

Sta je sa pavletom susicem iz FK Mladosti, otkud da susic ostane bez poziva?
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 16 mar 2016, 00:40

dubrovnik je napisao/la:
Ne govorim ja da je ovo dobro ali se sjecam dana kada je Hadzic bio stoper jer drugi nisu postojali. Sjecam se i dana kada nismo imali beka ili napadaca. Nikada se i nikome ne ponovilo. Radije i ovako nego da ne postoje opcije a lik pozove 16 igraca.
Dobro ima toga, nego uzgred i ja se sjecam da je Hadzic vise nego solidno to odigrao mada se slazem da ne mozes tako exsperimentisati, posebno ne sa napadacima sto je situacija bila. Sa druge strane sjecam se da smo u citavim kvalifikacijam samo jednu utakmicu izgubili, da smo nabijali po 6 pa i vise, da smo ove u rangu Irske tukli gdje stignemo da smo bara-bara odigrali sa jednom Argentinom. Od ovoga majmuna sadasnjeg, goreg selektora niti smo imali niti mozemo imati, losiju igru od one dvije u barazu pa i dvije tri prije toga nisam nikada gledao, cak ni kada su u reprezentaciji igrali Mulina, Jakirevic, Mekelini, Saraba i slicni. Pa covjeku je Medo bio glavni igrac dok je bio duboko na tribinama a sada ga prekrzio kad je poceo da igra???????? Imali tu ikakve logike???? Za Bicakcica stvarno nemam rijeci, jednostavno to se ne moze objasniti narocito u kontekstu pozvanih stopera. Hodzic je davno morao biti u timu, Krunica najavljuje kao spasioca i onda decka nazove da ne dolazi, je li ziv jos onaj Daidza Muzurovic ili Musovic, samo goni ovoga gada.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 mar 2016, 00:57

Hatuna je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Dobro ima toga, nego uzgred i ja se sjecam da je Hadzic vise nego solidno to odigrao mada se slazem da ne mozes tako exsperimentisati, posebno ne sa napadacima sto je situacija bila. Sa druge strane sjecam se da smo u citavim kvalifikacijam samo jednu utakmicu izgubili, da smo nabijali po 6 pa i vise, da smo ove u rangu Irske tukli gdje stignemo da smo bara-bara odigrali sa jednom Argentinom. Od ovoga majmuna sadasnjeg, goreg selektora niti smo imali niti mozemo imati, losiju igru od one dvije u barazu pa i dvije tri prije toga nisam nikada gledao, cak ni kada su u reprezentaciji igrali Mulina, Jakirevic, Mekelini, Saraba i slicni. Pa covjeku je Medo bio glavni igrac dok je bio duboko na tribinama a sada ga prekrzio kad je poceo da igra???????? Imali tu ikakve logike???? Za Bicakcica stvarno nemam rijeci, jednostavno to se ne moze objasniti narocito u kontekstu pozvanih stopera. Hodzic je davno morao biti u timu, Krunica najavljuje kao spasioca i onda decka nazove da ne dolazi, je li ziv jos onaj Daidza Muzurovic ili Musovic, samo goni ovoga gada.
Ja poslije Iraca sto se tice Medunjanina nikakvih iluzija vise nemam i sa njegovim nepozivanjem se sto posto slazem sa Bazdarevicem. Bicakcica, Hodzica i Krunica ni ja ne razumijem i ne znam sta ti reci na to. Pojma nemam zasto Bazdarevic to radi. Susic je imao Zukanovica a ovaj ima Bicakcica, izgleda da su i po tome slicni. Kakav je da je ovaj ipak nesto pokusava dok onaj u zadnje vrijeme ni to nije radio. A da sam sa Mesom zadovoljan nisam. Uopce ne razumijem sta nekim potezima zeli uciniti. Nekad imam osjecaj da se totalno pogubi.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 16 mar 2016, 01:05

slika
Pa nijednog stopera nije zvao :lol:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 mar 2016, 01:07

I vi ga pretjerali, drago vam je sto je pozvao neke nove igrace a onda idu kritike jer nije pozvao nekih drugih 10. Ne mozemo pozvati 50 igraca jbg. Da li mu je iko postavio pitanje sta je sa Bicom, malo sam listao portale i ne mogu naci.
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 mar 2016, 10:54

pinoglavi je napisao/la:I vi ga pretjerali, drago vam je sto je pozvao neke nove igrace a onda idu kritike jer nije pozvao nekih drugih 10. Ne mozemo pozvati 50 igraca jbg. Da li mu je iko postavio pitanje sta je sa Bicom, malo sam listao portale i ne mogu naci.
Nije problem care sto je zvao ili nije zvao odredjene igrace. Po meni su vise problem mutni standardi na koje se upada ili ispada iz ekipe. Bicakcica za razliku od drugih igraca on i ne spominje. Postujem pravo selektora na izbor ali bi i selektor kao javna osoba morao imati logican odgovor na izostavljanje ili poziv nekim igracima. Evo ti par primjera koji su u najmanju ruku cudni. Koji je razlog izostanka poziva Bicakcicu a u isto vrijeme se poziva npr. Cocalic koji je povrijedjen duze vrijeme? Kako je moguce da 2 utakmice izbace Krunica iz igre a npr. nekim drugim igracima sredine terena to nije bitno(Vrancic npr)? Kako je moguce da najbolji strijelac Dinama bude konstantno ignoriran radi U21 ekipe koja je potonula u svakom slucaju? Zasto zove Anela Hadzica a kada Besic ne igra mjenjaju ga stoperi? Sta ce mu onda Anel i koja je svrha njegovog poziva? Ni jedan od ovih igraca nije igrac koji je nemjerljivo bolji ili losiji od moguce zamjene ali standardi su i vise nego cudni i unose nemir. Slicne stvari smo zamjerali Susicu pa mi nije jasno zasto ne bi i njemu. Ja se ne bi zacudio da mu Anel istrci kao AM protiv Luxemburga. Vise me od njega nista ne bi zacudilo. Niti ga zelim pljuvati niti braniti ali da su mi njegovi cudni potezi pomalo poceli ici na zivce jesu. Zove Dumica dok je igrao u Danskoj i rece mu da ga prati i da ce ga pozvati u ekipu ako nastavi igrati na tom nivou. Momak napreduje, ode u Nizozemsku gdje igra odlicno a ne desava se nista unatoc tome sto ima idealan momenat za isprobati ga. Za razliku od njega u obranu zove igraca ili bolje reci igrace koji vrlo malo ili nikako ne igraju u zadnje vrijeme. Ima puno nelogicnosti i znam da on kao selektor ima pravo izbora. Ipak jednom je pao na ispitu pa i mi sada imamo pravo propitivati njegove poteze. Ni manje ni vise nego sto smo i Safetu radili.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 mar 2016, 12:17

dubrovnik je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:I vi ga pretjerali, drago vam je sto je pozvao neke nove igrace a onda idu kritike jer nije pozvao nekih drugih 10. Ne mozemo pozvati 50 igraca jbg. Da li mu je iko postavio pitanje sta je sa Bicom, malo sam listao portale i ne mogu naci.
Nije problem care sto je zvao ili nije zvao odredjene igrace. Po meni su vise problem mutni standardi na koje se upada ili ispada iz ekipe. Bicakcica za razliku od drugih igraca on i ne spominje. Postujem pravo selektora na izbor ali bi i selektor kao javna osoba morao imati logican odgovor na izostavljanje ili poziv nekim igracima. Evo ti par primjera koji su u najmanju ruku cudni. Koji je razlog izostanka poziva Bicakcicu a u isto vrijeme se poziva npr. Cocalic koji je povrijedjen duze vrijeme? Kako je moguce da 2 utakmice izbace Krunica iz igre a npr. nekim drugim igracima sredine terena to nije bitno(Vrancic npr)? Kako je moguce da najbolji strijelac Dinama bude konstantno ignoriran radi U21 ekipe koja je potonula u svakom slucaju? Zasto zove Anela Hadzica a kada Besic ne igra mjenjaju ga stoperi? Sta ce mu onda Anel i koja je svrha njegovog poziva? Ni jedan od ovih igraca nije igrac koji je nemjerljivo bolji ili losiji od moguce zamjene ali standardi su i vise nego cudni i unose nemir. Slicne stvari smo zamjerali Susicu pa mi nije jasno zasto ne bi i njemu. Ja se ne bi zacudio da mu Anel istrci kao AM protiv Luxemburga. Vise me od njega nista ne bi zacudilo. Niti ga zelim pljuvati niti braniti ali da su mi njegovi cudni potezi pomalo poceli ici na zivce jesu. Zove Dumica dok je igrao u Danskoj i rece mu da ga prati i da ce ga pozvati u ekipu ako nastavi igrati na tom nivou. Momak napreduje, ode u Nizozemsku gdje igra odlicno a ne desava se nista unatoc tome sto ima idealan momenat za isprobati ga. Za razliku od njega u obranu zove igraca ili bolje reci igrace koji vrlo malo ili nikako ne igraju u zadnje vrijeme. Ima puno nelogicnosti i znam da on kao selektor ima pravo izbora. Ipak jednom je pao na ispitu pa i mi sada imamo pravo propitivati njegove poteze. Ni manje ni vise nego sto smo i Safetu radili.
Na te kritike za Dumića sam najviše mislio kada sam napisao onaj post. Imamo dosta stopera a svi su u 5 deka: Zukanović, Šunjić, Spahić, Vranješ, Cocalić, Aničić i sada je poziv dobio i Graovac. Ne znam zbog čega nije pozvao Bičakčića, valjda će se neko od novinara sjetiti da postavi to pitanje. Što se Spahića tiče trenutno je medju našim najboljim stoperima, ali pitanje je kakav će biti za mjesec dana, da ne pričam o tome da ne znamo kakav će biti do početka kvalifikacija. Idealno je vrijeme da uigramo novi stoperski par, nadam se da je Spahić samo pozvan da ostali stoperi nauče neke stvari od njega, a mogu dosta naučiti, i da izabere sebi opraštajnu utakmicu. Uigravanje njega kao stopera za kvalifikacije je ipak greška po mom mišljenju. Slažem se za to poredjenje Krunića i Vrančića, ali možda stvarno ima istine da želi natjerati Empoli da mu daju veću minutažu. Mnogo znači takvim klubovima kad u timu imaju nekog reprezentativca. Svakako je bezobrazno što ga je izlevatio za poziv, evo već drugi put. Pogotovo je nejasno zbog čega Krunić nije dobio poziv a Vrančić jeste. Poziv Hadžiću je retardiran, baš kao što ti reče šta će mu on, ako mu u odsustvu Bešića Cocalić igra zadnjeg veznog.
Što se tiče Hodžića i Bajića, kvalifikaciona utakmica U21 je očito veći prioritet nego prijateljske s Luksemburgom i Švicarskom, možda bi i ubacio Hodžića u spisak da se Prevljak nije povrijedio. Ne smeta mi ova odluka toliko pogotovo jer igramo u formaciji sa 1 napadačem a to je Džeko, a Vedad u ovoj formi mora biti izbor za drugog napadača protiv bilo koje reprezentacije. Neka ih u U21, neka vide da je još godina i godina pred njima i da njihovo vrijeme tek dolazi.

Meša više puta ponavlja da želi reprezentaciju koju će činiti 30-40 igrača a pozive i startnu postavu će dobiti po zaslugama. Krenula je paljba zato jer nije pozvao našeg zmaja najvećeg Seju majstora jedinog iz kineske lige na okupljanje kada smo igrali protiv Andore i Belgije. Ja pisao da će već sljedeće okupljanje dobiti poziv vjerovatno i to se i desilo. Ima dosta grešaka ali ima se kada ispraviti.
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 mar 2016, 12:40

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Na te kritike za Dumića sam najviše mislio kada sam napisao onaj post. Imamo dosta stopera a svi su u 5 deka: Zukanović, Šunjić, Spahić, Vranješ, Cocalić, Aničić i sada je poziv dobio i Graovac. Ne znam zbog čega nije pozvao Bičakčića, valjda će se neko od novinara sjetiti da postavi to pitanje. Što se Spahića tiče trenutno je medju našim najboljim stoperima, ali pitanje je kakav će biti za mjesec dana, da ne pričam o tome da ne znamo kakav će biti do početka kvalifikacija. Idealno je vrijeme da uigramo novi stoperski par, nadam se da je Spahić samo pozvan da ostali stoperi nauče neke stvari od njega, a mogu dosta naučiti, i da izabere sebi opraštajnu utakmicu. Uigravanje njega kao stopera za kvalifikacije je ipak greška po mom mišljenju. Slažem se za to poredjenje Krunića i Vrančića, ali možda stvarno ima istine da želi natjerati Empoli da mu daju veću minutažu. Mnogo znači takvim klubovima kad u timu imaju nekog reprezentativca. Svakako je bezobrazno što ga je izlevatio za poziv, evo već drugi put. Pogotovo je nejasno zbog čega Krunić nije dobio poziv a Vrančić jeste. Poziv Hadžiću je retardiran, baš kao što ti reče šta će mu on, ako mu u odsustvu Bešića Cocalić igra zadnjeg veznog.
Što se tiče Hodžića i Bajića, kvalifikaciona utakmica U21 je očito veći prioritet nego prijateljske s Luksemburgom i Švicarskom, možda bi i ubacio Hodžića u spisak da se Prevljak nije povrijedio. Ne smeta mi ova odluka toliko pogotovo jer igramo u formaciji sa 1 napadačem a to je Džeko, a Vedad u ovoj formi mora biti izbor za drugog napadača protiv bilo koje reprezentacije. Neka ih u U21, neka vide da je još godina i godina pred njima i da njihovo vrijeme tek dolazi.

Meša više puta ponavlja da želi reprezentaciju koju će činiti 30-40 igrača a pozive i startnu postavu će dobiti po zaslugama. Krenula je paljba zato jer nije pozvao našeg zmaja najvećeg Seju majstora jedinog iz kineske lige na okupljanje kada smo igrali protiv Andore i Belgije. Ja pisao da će već sljedeće okupljanje dobiti poziv vjerovatno i to se i desilo. Ima dosta grešaka ali ima se kada ispraviti.
Pa i ja nesto slicno pisem samo sto mi je pocelo ici ovo na zivce. Sjecas se sta smo Susicu pisali za Zukanovica i ne znam zasto bi ovog zaobilazili. Vidis on novinarima objasni nepozivanje svih stalnih reprezentativaca osim Bicakcica. Znaci njega nije duzan objasnjavati. Ja mislim da jest boga mi i vise nego te druge. Sta zove Hadzica ako ga ne smije ubaciti u tim? Sto zahebava Krunica? Brate mili to su 3 igraca i meni se ovo ne svidja. Znaci 3 poteza koja su nigdje veze da ostatak i ne spominjemo a ja mislim da je to puno. Ne valja ovakve stvari ignorirati jer ce se rapidno povecavati broj upitnika ako javnost odmah ne bude propitivala.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: GG3, Kajkutenjoyer i 21 gost.