Vrijeme je za pohod na rang vise i to je to

Moderator/ica: GracanicaAA
Kratko jasnoTruhlo je napisao/la: ↑16 nov 2022, 23:33Ni ova prva federalna nije kao nekad, dosta klubova odradi sezonu sa rekordno niskim budzetima, pravo se to resetovalo sa kovid godinom. Gosk ulazi u PL i ako jedinstvo ispadne, najdalje gostovanje ce biti 2 sata voznje. Toliko i o temi putovanja, skupim hotelima i ostalim sranjima kao da gostujes u sudanu![]()
Vrijeme je za pohod na rang vise i to je to![]()
Mozes potpisati pro ugovore a i zadrzati amaterske. Prva federalna nije pro liga, tako da je dobra volja kluba hoce li ili nece potpisati pro ugovor. Slazem se za blokade na racunu, ako se to uspije rijesti do kraja sezone, onda ce ulazak u prvu federalnu imati smisla. Na ovo rijesavanje mislim, da se jedan dio duga do tad isplati i skine blokada, a ostalo dogovoriti kroz rate i vjerovatno na tome rade u klubu.samoposteno je napisao/la: ↑17 nov 2022, 11:00Ulazak u fedralnu samo ako si odblokiro racun inace opet vracanje na pocetak jer mi nemamo trenutno budzet za igranje federalne i vracanje dugova jer u federalnoj moras potpisat sa igracima profesionalne ugovore 20 igraca po 1k minimalno jer konobari imaju vecu platu to ti je 240k a gdje su tek ostali troskovi....malo se treba spustit na zemlju kakva publika i k.urac dodje 5k prodato ulaznica 2k a trazimo visi rang o clanovima da ne govorim kakvu podrsku dajemo
Nadam se da ce moc sve troskove podnjet jer boravak u federalnoj po sredini tabele je veliko sranje i vara se svako ko misli da ce dolaziti vise publike u istoj jedino ako budes medju boljim ekipama to mozes ocekivat a nedaj boze ako budemo gubili utakmice i budemo kanta za nabijanje nece ni 500 ljudi dolazit a da se to nebi desilo morat ce se slozit ekipa koja ce dosta vise kostat nego trenutno ova i samim tim dugovi ce se ostavit po strani i praviti noviTruhlo je napisao/la: ↑17 nov 2022, 11:17Mozes potpisati pro ugovore a i zadrzati amaterske. Prva federalna nije pro liga, tako da je dobra volja kluba hoce li ili nece potpisati pro ugovor. Slazem se za blokade na racunu, ako se to uspije rijesti do kraja sezone, onda ce ulazak u prvu federalnu imati smisla. Na ovo rijesavanje mislim, da se jedan dio duga do tad isplati i skine blokada, a ostalo dogovoriti kroz rate i vjerovatno na tome rade u klubu.samoposteno je napisao/la: ↑17 nov 2022, 11:00Ulazak u fedralnu samo ako si odblokiro racun inace opet vracanje na pocetak jer mi nemamo trenutno budzet za igranje federalne i vracanje dugova jer u federalnoj moras potpisat sa igracima profesionalne ugovore 20 igraca po 1k minimalno jer konobari imaju vecu platu to ti je 240k a gdje su tek ostali troskovi....malo se treba spustit na zemlju kakva publika i k.urac dodje 5k prodato ulaznica 2k a trazimo visi rang o clanovima da ne govorim kakvu podrsku dajemo
Klub je donio odluku za napad na visi rang, vjerujem ovim momcima da su odradili dobru analizu i imaju prave informacije o troskovima i sta nas ceka tamo. Da klub to ne moze isfinansirati, mislim da se ne bi upustali u taj rizik.
Moramo uci u 1.ligu FBiH ova pozitivna prica se mora nastaviti.samoposteno je napisao/la: ↑17 nov 2022, 11:53Nadam se da ce moc sve troskove podnjet jer boravak u federalnoj po sredini tabele je veliko sranje i vara se svako ko misli da ce dolaziti vise publike u istoj jedino ako budes medju boljim ekipama to mozes ocekivat a nedaj boze ako budemo gubili utakmice i budemo kanta za nabijanje nece ni 500 ljudi dolazit a da se to nebi desilo morat ce se slozit ekipa koja ce dosta vise kostat nego trenutno ova i samim tim dugovi ce se ostavit po strani i praviti noviTruhlo je napisao/la: ↑17 nov 2022, 11:17Mozes potpisati pro ugovore a i zadrzati amaterske. Prva federalna nije pro liga, tako da je dobra volja kluba hoce li ili nece potpisati pro ugovor. Slazem se za blokade na racunu, ako se to uspije rijesti do kraja sezone, onda ce ulazak u prvu federalnu imati smisla. Na ovo rijesavanje mislim, da se jedan dio duga do tad isplati i skine blokada, a ostalo dogovoriti kroz rate i vjerovatno na tome rade u klubu.samoposteno je napisao/la: ↑17 nov 2022, 11:00Ulazak u fedralnu samo ako si odblokiro racun inace opet vracanje na pocetak jer mi nemamo trenutno budzet za igranje federalne i vracanje dugova jer u federalnoj moras potpisat sa igracima profesionalne ugovore 20 igraca po 1k minimalno jer konobari imaju vecu platu to ti je 240k a gdje su tek ostali troskovi....malo se treba spustit na zemlju kakva publika i k.urac dodje 5k prodato ulaznica 2k a trazimo visi rang o clanovima da ne govorim kakvu podrsku dajemo
Klub je donio odluku za napad na visi rang, vjerujem ovim momcima da su odradili dobru analizu i imaju prave informacije o troskovima i sta nas ceka tamo. Da klub to ne moze isfinansirati, mislim da se ne bi upustali u taj rizik.
Ima i to drugu stranu medalje. Znam da ima dosta ljudi koji ucestvuju u programima kluba upravo iz glavnog razloga sanacije dugova, jer zele oporavak i u buducnosti da klub bude uspjesan, te da se raduju kao i svi, ali ako se taj balans izgubi da se sredstva uglavnom ulazu u tekuce obaveze, a da se smanji vracanje dugova onda klub rizikuje da izgubi takve. Osjeti se konacno lijepa pricu i zato ide konkretna podrska, a sad dosta takvih da vide da klub i dalje stagnira i tapka u mjestu zbog sportskog segmenta putem kojeg je uostalom i devastiran onda sami zakljucite koliko to moze unazaditi pricu. To je samo realno glediste. Mnogi od sebe odvajaju da vide oporavak, a zatim i napredak, ali bez oporavka sumnjam da bi isto cinili samo da se kotrlja lopta u visem rangu, a za klub bez ambicija. Kad se gleda visi rang kao imperativ, pa se onda i gleda to kao nadogradnja u svakom segmentu, a to nije bas tako, jer u nasem slucaju nema nadogradnje bez vracanja dugova.nickiZe88 je napisao/la: ↑17 nov 2022, 09:04Ne znam samo kako ste dosli na ovu temu uopste, nije mi jasno polemisanje o prvoj federalnoj, kao da je liga prvaka. Uci u federalnu mora biti prioritet, ako se ostane opet, odose igraci, sponzori, vracanje na 450 navijaca u prosjeku. Uci i borit se sa raspolozivim sredstvima kako znamo i umijemo.
Ova trenutna ekipa je vec za vrh federalne i grehota bi bilo ne uci u prvu federalnu. Uz dva, tri nova igraca, to je to. Ovim mladim momcima pro ugovori da se mogu 100% fudbalu posvetiti, a ovi iskusniji koji su pri kraju karijere amaterski i kraj price. Onako po nekoj mojoj procjeni, trebat ce dodatni 100 do 120k, kako bi ove igrace mogli ispostovati i dovesti ono sto nam treba. S druge strane ako ne odblokiramo racun do tada, postavlja se pitanje zasto to raditi. Uprava radi na deblokiranju i kazu da su jako blizu da se to desi. Iznjeli su informaciju da ce biti potrebno oko 550k da se odblokira racun i da dosta povjerioca je spremno na placanje na rate, otpis kamata i otpis jednog dijela glavnice.samoposteno je napisao/la: ↑17 nov 2022, 11:53Nadam se da ce moc sve troskove podnjet jer boravak u federalnoj po sredini tabele je veliko sranje i vara se svako ko misli da ce dolaziti vise publike u istoj jedino ako budes medju boljim ekipama to mozes ocekivat a nedaj boze ako budemo gubili utakmice i budemo kanta za nabijanje nece ni 500 ljudi dolazit a da se to nebi desilo morat ce se slozit ekipa koja ce dosta vise kostat nego trenutno ova i samim tim dugovi ce se ostavit po strani i praviti noviTruhlo je napisao/la: ↑17 nov 2022, 11:17Mozes potpisati pro ugovore a i zadrzati amaterske. Prva federalna nije pro liga, tako da je dobra volja kluba hoce li ili nece potpisati pro ugovor. Slazem se za blokade na racunu, ako se to uspije rijesti do kraja sezone, onda ce ulazak u prvu federalnu imati smisla. Na ovo rijesavanje mislim, da se jedan dio duga do tad isplati i skine blokada, a ostalo dogovoriti kroz rate i vjerovatno na tome rade u klubu.samoposteno je napisao/la: ↑17 nov 2022, 11:00Ulazak u fedralnu samo ako si odblokiro racun inace opet vracanje na pocetak jer mi nemamo trenutno budzet za igranje federalne i vracanje dugova jer u federalnoj moras potpisat sa igracima profesionalne ugovore 20 igraca po 1k minimalno jer konobari imaju vecu platu to ti je 240k a gdje su tek ostali troskovi....malo se treba spustit na zemlju kakva publika i k.urac dodje 5k prodato ulaznica 2k a trazimo visi rang o clanovima da ne govorim kakvu podrsku dajemo
[SPEAKER ALERT]
Izgovori i neuspjeh za najvjernije navijače ne postoje.
Naš drugi govornik, rođeni zeničanin i diplomirani ekonomista, Robert Jonjić, podijelit će sa nama jednu takvu priču.
Član je Upravnog odbora NK Celik Zenica, te jedan od lidera finansijskih i organizacijskih reformi na klupama ovog fudbalskog kluba. Kao član NGG "Za Čelik" implementirao je novi statut kluba po socios modelu, koji je za cilj imao spriječavanje gašenja kluba i povratku na stare staze slave.
Pretpostavljate, nije bilo lahko!
Priču o izazovima vraćanja starog sjaja #NKČelik slušamo 12.12.2022. godine na prvom izdanju #FUNZenica.
-
#samočelik #veliksistarČe #sharethefailure #findFUN
Po tom principu smo mi mogli ostati i u federalnoj ligi i vracati svake godine po 50k maraka duga i tako slijedecih 30 godina. A svake godine bi strepili da li ce biti para za dug, svake godine bi se pitali kada cemo u premier ligu (jer naprijed ne mozes bez ozbiljnijeg budjeta) i tako dalje i tako dalje.Truhlo je napisao/la: ↑17 nov 2022, 13:28Ova trenutna ekipa je vec za vrh federalne i grehota bi bilo ne uci u prvu federalnu. Uz dva, tri nova igraca, to je to. Ovim mladim momcima pro ugovori da se mogu 100% fudbalu posvetiti, a ovi iskusniji koji su pri kraju karijere amaterski i kraj price. Onako po nekoj mojoj procjeni, trebat ce dodatni 100 do 120k, kako bi ove igrace mogli ispostovati i dovesti ono sto nam treba. S druge strane ako ne odblokiramo racun do tada, postavlja se pitanje zasto to raditi. Uprava radi na deblokiranju i kazu da su jako blizu da se to desi. Iznjeli su informaciju da ce biti potrebno oko 550k da se odblokira racun i da dosta povjerioca je spremno na placanje na rate, otpis kamata i otpis jednog dijela glavnice.
Imajte na umu da smo imali finale kupa, plus 6 domaci utakmica sarajeva, znaci 7 utakmica smo rentali stadion. Ok nije ni tu cista dobit, bilo je i troskova, a ako jos dodamo zaradu od kup utakmice protiv pitara, cifra sigurno nije ispod 150k od ovih vandredni priliva. Dodaj na to i naplatu naknade za treniranje za Vrhovca i Mahmica, jos ako se sjecam nekih 25k (ispravite me ako grijesim, mozda je i iznos veci) koji idu direktno na ciscenje blokade koju je stavila UIO, mozda vec ovu zimu dolaze pozitvne vijesti nakon 17, 18 godina![]()
Jos da nas zrijeb kupa pomazi, pa da bude Zeljeznicar kuci, hladno racunaj 30k KM krajem februara. Recimo da sav ovaj novac ode na otplatu blokada, mozda bi ostalo jos 300 do 350k, koje ako budu povjerioci spremni, mozemo vracati naredne 3 godine. Moze li Celik vracati 100k godisnje za otplatu blokada i igrati prvu federalnu? Mislim da definitivno moze. Ovo je jos pod predpostavkom da niti jedan novi sponzor ne dodje, a znamo da samo Mital trazi odblokiran racun. Online clanstvo, online fan shop, prodaja jela i pica na zapadu, sve bi nam ovo donjelo sa cistim racunom.
EDIT: Zaboravi napisati isto tako ovi javni pozivi na federalnom i kantonalnom nivou, gdje bi mogli pokupiti rutinski 40 do 50k sa odblokiranim racunom. I naravno Fudo Turcine![]()
Opet treba ovo sve sa rezervom uzeti, jer kao sto neko napisa, sve se moze u 2 mjeseca okrenuti. Bitno je da momci u klubu rade u interesu kluba i po prioritetima koji su trenutno bitni. Iskreno optimistican sam i ocekujem da cemo rijesiti blokade u narednim mjessecima. Samo Celik![]()
Poredjenje ti nema smisla. Moze se igrati prva federalna i vracati dugovi na istom nivou. Poenta je odblokirati racun pa makar to znacilo 3 godine otplacivanja ugovorenih rata, jer ti potencijalno moze donjeti puno vise priliva, nego cekanje u 2oj ligi centar, sa 300 ili 250 ulaznica umjesto 1000, gdje imas rizik da ti se prihodi od sponzora, navijaca i donatora prepolove. Ne treba gurati na silu, treba naci balans u svemu.habuba je napisao/la: ↑17 nov 2022, 19:01Po tom principu smo mi mogli ostati i u federalnoj ligi i vracati svake godine po 50k maraka duga i tako slijedecih 30 godina. A svake godine bi strepili da li ce biti para za dug, svake godine bi se pitali kada cemo u premier ligu (jer naprijed ne mozes bez ozbiljnijeg budjeta) i tako dalje i tako dalje.Truhlo je napisao/la: ↑17 nov 2022, 13:28Ova trenutna ekipa je vec za vrh federalne i grehota bi bilo ne uci u prvu federalnu. Uz dva, tri nova igraca, to je to. Ovim mladim momcima pro ugovori da se mogu 100% fudbalu posvetiti, a ovi iskusniji koji su pri kraju karijere amaterski i kraj price. Onako po nekoj mojoj procjeni, trebat ce dodatni 100 do 120k, kako bi ove igrace mogli ispostovati i dovesti ono sto nam treba. S druge strane ako ne odblokiramo racun do tada, postavlja se pitanje zasto to raditi. Uprava radi na deblokiranju i kazu da su jako blizu da se to desi. Iznjeli su informaciju da ce biti potrebno oko 550k da se odblokira racun i da dosta povjerioca je spremno na placanje na rate, otpis kamata i otpis jednog dijela glavnice.
Imajte na umu da smo imali finale kupa, plus 6 domaci utakmica sarajeva, znaci 7 utakmica smo rentali stadion. Ok nije ni tu cista dobit, bilo je i troskova, a ako jos dodamo zaradu od kup utakmice protiv pitara, cifra sigurno nije ispod 150k od ovih vandredni priliva. Dodaj na to i naplatu naknade za treniranje za Vrhovca i Mahmica, jos ako se sjecam nekih 25k (ispravite me ako grijesim, mozda je i iznos veci) koji idu direktno na ciscenje blokade koju je stavila UIO, mozda vec ovu zimu dolaze pozitvne vijesti nakon 17, 18 godina![]()
Jos da nas zrijeb kupa pomazi, pa da bude Zeljeznicar kuci, hladno racunaj 30k KM krajem februara. Recimo da sav ovaj novac ode na otplatu blokada, mozda bi ostalo jos 300 do 350k, koje ako budu povjerioci spremni, mozemo vracati naredne 3 godine. Moze li Celik vracati 100k godisnje za otplatu blokada i igrati prvu federalnu? Mislim da definitivno moze. Ovo je jos pod predpostavkom da niti jedan novi sponzor ne dodje, a znamo da samo Mital trazi odblokiran racun. Online clanstvo, online fan shop, prodaja jela i pica na zapadu, sve bi nam ovo donjelo sa cistim racunom.
EDIT: Zaboravi napisati isto tako ovi javni pozivi na federalnom i kantonalnom nivou, gdje bi mogli pokupiti rutinski 40 do 50k sa odblokiranim racunom. I naravno Fudo Turcine![]()
Opet treba ovo sve sa rezervom uzeti, jer kao sto neko napisa, sve se moze u 2 mjeseca okrenuti. Bitno je da momci u klubu rade u interesu kluba i po prioritetima koji su trenutno bitni. Iskreno optimistican sam i ocekujem da cemo rijesiti blokade u narednim mjessecima. Samo Celik![]()
Meni je insistiranje na ligi vise, sa dugovima koje mi imamo potpuno blesava i promasena rabota. Nikakvu korist u ovim uslovima ne vidim osim toga da kazemo da nismo u drugoj vec u prvoj ligi. Konsolidacija poslovanja i crpljenje svih atoma (tj svakog feninga) na vracanje dugova mora biti glavni cilj, pa se shodno tome nadam da ce i upravni time da se vodi.