2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Greivis
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la Greivis » 17 feb 2016, 22:14

Maestro^^ je napisao/la:Bosh izjavio da bi mogao biti spreman za sedmicu dana. :thumbup:
:thumbup:

Jeste li procitali zasto je Griffin udario onoga i slomio ruku? :rol:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 17 feb 2016, 22:15

Kidd zeli Rubija :urnebes:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 18 feb 2016, 10:09

AlphonseKauders je napisao/la:gledam nesto statistike, KAT posljednjih 30 dana- 22.5 pts, 12.5 reb, 2.2 blk, 0.5 3s, 60% FG, 85% FT, uz solidnih 2.4TO - monstrum!
Pričat će se o njemu ko najboljem igraču koji je izabran u 2 najboljem draftu u počecima 21 stoljeća
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 18 feb 2016, 10:32

Nema logike trejdovati jednog od najjacih igraca lige, kada znas da niko nece moci da ti ponudi ono sto ti potrazujes (i to sa pravom). Pa ona prica da su Denveru trazili Manimala, Galoa, Jokica i Bartona je presmesna, sa strane Nuggetsa, jer prvo sto bi se otarasili pola tima, a drugo, dobili bi svakako fransiznog igraca koji opet 99% nece odraditi re-sign sa njima.

Horford u C'sima ?
The Atlanta Hawks have not made a decision on whether they will trade Al Horford but a league **** tells CSNNE.com that the Boston Celtics have emerged as one of the favorites to land him if the Hawks decide to part ways with the veteran forward.
A izgleda i da ce Lawson u Jazz, Trey Burke u drugom pravcu. Verovatno ne samo on, da bi odradili match salary morace Jazz jos neke igrace poslati.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 feb 2016, 10:53

:rol:

slika

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 feb 2016, 12:16

Pola ovih stvari oko trejdova nema veze s istinom. Obicno naprdjivanje medija kao da se mi okupimo i bacamo neke logicne trejd scenarije s tim da bismo mi bili vjerovatno realniji.

Moja prognoza je da ce se do veceras desiti maksimalno 5 trejdova bez nekog velikog trejda, dok ce biti mnogo aktivnije kada krenu buy outi i tu bismo mogli vidjeti pravo pojacavanje playoff ekipa.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 feb 2016, 12:39

Greivis je napisao/la:
Maestro^^ je napisao/la:Bosh izjavio da bi mogao biti spreman za sedmicu dana. :thumbup:

ne, što
nema potpisa

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 18 feb 2016, 12:58

adriano_leite je napisao/la:Pola ovih stvari oko trejdova nema veze s istinom. Obicno naprdjivanje medija kao da se mi okupimo i bacamo neke logicne trejd scenarije s tim da bismo mi bili vjerovatno realniji.

Moja prognoza je da ce se do veceras desiti maksimalno 5 trejdova bez nekog velikog trejda, dok ce biti mnogo aktivnije kada krenu buy outi i tu bismo mogli vidjeti pravo pojacavanje playoff ekipa.
Kome vi mislite uvaliti onaj TPE sto si najavljivao kao strasni potez vaseg GM-a?Ne mogu da vjerujem da oko toga jos nisam nikakvu pricu procitao a kamoli neki konkretniji scenarij..trade deadline je uvijek zanimljiv jer tu mnoge ekipe odredjuju sebi smjer u sljedecih par godina,zakuju se ugovorima ili rasprodaju sve za pikove druge runde :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 feb 2016, 13:57

Slatinash_7 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Pola ovih stvari oko trejdova nema veze s istinom. Obicno naprdjivanje medija kao da se mi okupimo i bacamo neke logicne trejd scenarije s tim da bismo mi bili vjerovatno realniji.

Kome vi mislite uvaliti onaj TPE sto si najavljivao kao strasni potez vaseg GM-a?Ne mogu da vjerujem da oko toga jos nisam nikakvu pricu procitao a kamoli neki konkretniji scenarij..trade deadline je uvijek zanimljiv jer tu mnoge ekipe odredjuju sebi smjer u sljedecih par godina,zakuju se ugovorima ili rasprodaju sve za pikove druge runde :D
Pa TPE ti sluzi da ga sa nekim pickom upakujes za nekog igraca. To je strasan potez GM-a jer ekipa kojoj je pun salary cap ne moze angazovati FA igraca niti ici preko salary capa u nekom trejdu, dok sa TPE mozes uzeti nekog koga se zeli rijesiti neki tim. Evo recimo, Frye se povezuje s nama, mozes ga uzeti sa TPE jer odgovaraju plate, Markieff je na izlaznim vratima iz Sunsa i da imamo neki pick mogli bismo njega dovesti, imas Kevina Martina koji je takodjer na izlaznim vratima itd. itd. itd. Dakle, normalno da je dobar potez kada se kreira TPE, ali kao i u svakom poslu, moras imati dvije zainteresirane strane, TPE kao TPE ti ne znaci nista ako nema ekipe koja je spremna dati ono sto trazis. Neces nuditi TPE za nekog startera PO ekipe jer ce ti svako to odbiti.

Normalno da se nema sta pametno procitati kada ti novinari bacaju bombe. Sigurno nece Griffin nekom novinaru reci da pokusava uzeti nekog za TPE, niti ce bilo kakav potencijalni trejd objelodaniti novinaru da bismo ti ili ja mogli procitati. Logicno, zar ne? Trejd scenarije ti kreiraju novinari i bacaju bombe. Koliko je do ovog momenta bilo trejd scenarija, od strane novinara, a da su se zaista desili? Ja se ne sjecam da ih je bilo puno. Iz tog razloga, vecinom se desavaju trejdovi koje novinari ne spominju, jer je realnost da GMovi u ligi nece nuditi informacije novinarima oko potencijalnih poslova.

Da se vratim na TPE, evo sta bih ja pokusao da sam Griffin: Iman plus Mozgov plus Mo za Gaya, uz obecanje da ce nam dati Kufosa za TPE i neke pickove. Dakle, dva odvojena trejda, ali je problem da li je Gilbert spreman da placa toliki luxury tax? Moguce da se TPE nece ni iskoristiti, ne bi bio ni prvi ni posljednji TPE koji ce se pustiti da istekne. Uostalom, TPE je kreiran trejdom Haywooda i nismo izgubili nista, a daje ti mogucnost da nesto pokusavas na trzistu. Dakle, Haywooda otjeras, a dobijes mogucnost da ga zamijenis nekim igracem u vrijednosti TPE, strasno zar ne? Mora biti strasno jer si TPE stvorio iz nicega, od igraca kojeg bi otpustio i ne bi dobio nista za njega.

Takodjer je moguce da ce igraci tipa Martina, JJ-a, Hicksona, Leea, biti dostupni zbog buy outa i nemas onda potrebe opterecivati salary cap dodatno njihovim ugovorima kad ih mozes uzeti jeftinije kada ih njihove ekipe otpuste.

Trade deadline rumors je obicno smece, jer nema veze s realnoscu i 90% trejd scenarija se ne desi, a bile kao informacije iz prve ruke. Ako pogledas twitter odakle sve to krece, vidjeces da ljudi pustaju masti na volju i cesto znaju navesti scenarije koje procitaju po forumima ekipa (a te scenarije su prikazali obicni forumasi bez ikakvih izvora iz timova).

Mes Que Un Club!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 18 feb 2016, 14:29

Pa kakav je to strasan posao ako ga pustis da propadne..pitam samo jer niste toliko aktivni sa TPE koliko se spominju Love,Mozgov i Iman,malo mi je to cudno a znam da ti citas sve oko Cavsa pa da vidim sta se pise tamo,ne omalovazavajuci poteze vaseg GM-a..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 feb 2016, 14:44

Slatinash_7 je napisao/la:Pa kakav je to strasan posao ako ga pustis da propadne..pitam samo jer niste toliko aktivni sa TPE koliko se spominju Love,Mozgov i Iman,malo mi je to cudno a znam da ti citas sve oko Cavsa pa da vidim sta se pise tamo,ne omalovazavajuci poteze vaseg GM-a..
Pa evo, pitam te, sta ti mislis, da li ce se vise pisati oko trejda Lovea ili uzimanje nekog za TPE? Bez obzira sto Love 99% nece ici nigdje... Novinari su zeljni senzacije i u tom smjeru pisu. Sigurno nece napisati Cavsi ponudili TPE za igraca XY, jer to ne prodaje pricu kao blockbuster 3 team deal, NOH-CLE-BOS, Anderson i Crowder i Bradley u CLE, Love u BOS, Mozy, Jerebko, Mo i neki pick u NOH. To je taj senzacionalizam kojem se stremi, a od kojeg 99% nema nista. Evo citam kako je Houston nudio Howarda Clevelandu i Cleveland to odbio...

Ponovo sto se tice TPE, nije to samo tako jednostavno recimo nazvati Phoenix i reci, evo vam TPE, dajte nam Tuckera ili Kieffa i da se trejd zavrsi. Pita se tu nesto i Phoenix. Ako se ne pise o tome, ne znaci da se ne pokusava. Ja sam misljenja sto se vise pise, manje se radi na tome, jer se obicno radi nesto u pozadini. Dalje, ako se uzme neko cija je plata 8 miliona, placat ce se oko 20 miliona taxe, sto se vjerovatno ne isplati placati toliko za recimo Channinga Fryea ili JJ Hicksona ili bilo kojeg drugog igraca kojeg se neki tim zeli rijesiti, jer nisu svi takvi igraci upgrade u odnosu na ono sto imamo pa da ih placamo 20 miliona kada se sve sumira u salary capu...

Mes Que Un Club!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 feb 2016, 14:59

bolje cuvati taj TPE za ljeto, znamo ko je prvak ove godine sa ili bez trejdova :kafa:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 feb 2016, 15:03

miki_92 je napisao/la:bolje cuvati taj TPE za ljeto, znamo ko je prvak ove godine sa ili bez trejdova :kafa:
Hoces li ? :kafa:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 feb 2016, 15:08

miki_92 je napisao/la:bolje cuvati taj TPE za ljeto, znamo ko je prvak ove godine sa ili bez trejdova :kafa:
Ja ne znam ko ce biti prvak ove sezone, tako da nemoj pricati u mnozini ako su se zvijezde samo tebi obratile :D .

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 feb 2016, 15:45

Koliko jos 20+ demoliranja da Bela prihvati da se novi/stari prvak vec zna ? :kafa:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 feb 2016, 15:51

Belmin6 je napisao/la:
Hoces li ? :kafa:
Juve :zviz:

The Suns are working on a deal to send Mirza Teletovic to Milwaukee.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 feb 2016, 15:57

Admir_Sa je napisao/la:
Greivis je napisao/la:

ne, što
Ovaj mu rekao da su Clippersi bolji kako on ne igra. Inace su kao dobri jarani tako da je vjerovatno kroz zayebanciju bilo a Blake poludi.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Mavs
Kontakt:

Post Postao/la Mavs » 18 feb 2016, 16:22

Sacramento Kingsi i Chicago Bullsi obavili su razgovor o mogućoj zamjeni koja bi uključivala i Pau Gasola. Ako se ovo i dogodi, Kingsi bi dobili Gasola i Tonya Snella, dok bi Bullsi dobili Kostu Koufosa i Ben McLemorea i smanjili bi zaštitu na svome izboru iz prve runde. Sadašnja zaštita je top 10 ali oni bi to smanjili da se Chicagu povećaju šanse da dobije taj prvi izbor runde.
Wake up and live !

Money isn't something I play for. I want to compete. I want to win.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 feb 2016, 16:23

Ovi Sunsi unistili sebe pa onda krenuli i nas :D al nema veze, mi smo obecana zemlja za ovakve izgubljene slucajeve kao Mirza

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.