Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

prisonbreak
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la prisonbreak » 22 maj 2018, 14:13

Signore je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:Sad je moguce da ako ispadne Borac da i Sloboda nogu dobije , jer ispast ce da su za sve ista pravila ...
Onda opet gledamo Celik i raspali Vitez :D
Celik mozda, ali Vitez sigurno ne. Sama UEFA zahtjeva da posljednjeplasirana ekipa MORA ispasti iz lige. Vitez je 100% federalni prvoligas, za njih nema nikakve nade da ce ostati u PL, bez obzira tko sve ne dobio licence. Kod licence imas pet segmenata za zadovoljiti, a oni nisu zadovoljili rezultatski segment.

Nisam 100% siguran, ali mozda cak i za Celik grijesim. Mrsko mi je traziti pravilnik, ali postoji mogucnost da NFSBiH zahtjeva ispadanje i predposljednje ekipe, bez obzira na licence bolje plasiranih klubova.
A mogao si potražiti :D
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 maj 2018, 14:18

prisonbreak je napisao/la: A mogao si potražiti :D
Nemam volje, imam los dan :mrgreen: I ovo sto sam napisao mi se mota po glavi jer mislim da je netko od forumasa nekad ovdje pisao to. Sad bi bilo dobro da se taj isti javi i potvrdi nam. Isto tako bi bilo dobro naci u pravilniku, ali ne ja da trazim, rekoh vec da nemam volje. Mozda veceras, trenutno mi je jedini cilj u zivotu zavrsit ovaj radni dan i odmorit malo :lol:

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 22 maj 2018, 14:21

Signore je napisao/la:
prisonbreak je napisao/la: A mogao si potražiti :D
Nemam volje, imam los dan :mrgreen: I ovo sto sam napisao mi se mota po glavi jer mislim da je netko od forumasa nekad ovdje pisao to. Sad bi bilo dobro da se taj isti javi i potvrdi nam. Isto tako bi bilo dobro naci u pravilniku, ali ne ja da trazim, rekoh vec da nemam volje. Mozda veceras, trenutno mi je jedini cilj u zivotu zavrsit ovaj radni dan i odmorit malo :lol:
Pošteno od tebe :D ako ne potvrdi do večeras baci se malo na posao, ja sam pokušao naći al nisam bio uspješan :D

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 22 maj 2018, 14:27

Ima sve clan 40 ako nedobije licenci ostaje klub koji je dobio a nije bodovno osto

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 22 maj 2018, 14:28

Brcanskamalta je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
vlakanje je napisao/la:Ako borac i sloboda ne dobiju licence, automatski skratiti ligu na 10 klubova!
I prosle godine je bilo natezanja i poslije drugostepene komisije, razvlacenja i navlacenja.
Ako se opet bude gledalo kroz prste bilo kome, je8es sve to, to nije ni savez ni liga vec obicna qrchina!
Bez pomilovanja, vracanja u ligu na mala vrata i slicno!
Najbolje neka uvedu sve na pro ugovore, full porez od svakog, isti ugovor za svakog bez na ruke, sporazumi i ostale pm. Tako bi nam najbolje pomogao, a ne da igraci donose neke papire gdje im je neko tamo obecao novac. Ako ne isplatis igraca na pro ugovoru i drzavu pravac druga liga. Pa koliko ko moze, ista pravila za sve.
Veliki su porezi na plate kod nas....A fudbaler nece igrat za 500 maraka....
Da mu das full prijavu na 3000 maraka..(primjer).ugasi ligu odma...ili Zebi na 7000 u Slobodi...de ba.
Drzava mora imati zakon o sportu i regulisati to tek onda klubove pritisnut.
Jah njima ja tesko placati porez sto zaraduju par hiljada, a sirotinji koja zaraduje par stoja nije tesko.
Sve oporezovati, pa ko hoce nek igra ko nece nek ide gdje moze igrati ili nek se bavim drugim stvarima.
Svakako nam je liga na nivou amaterskih liga po kvalitetu.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 22 maj 2018, 14:33

Porez placa klub...taj porez je veliki....mislim oko 70 posto....
Ako das 1000 igracu 700 drzavi......velike pare za klub a ne zbog igraca radnika i td....
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 maj 2018, 14:34

Brcanskamalta je napisao/la: Veliki su porezi na plate kod nas....A fudbaler nece igrat za 500 maraka....
Da mu das full prijavu na 3000 maraka..(primjer).ugasi ligu odma...ili Zebi na 7000 u Slobodi...de ba.
Drzava mora imati zakon o sportu i regulisati to tek onda klubove pritisnut.
Slazem se i za zakon koji treba izglasati. Ali i u drugim drzavama je tako, klubovi plate 50% poreza na platu, godisnje jedan klub petice plati desetine miliona poreza. Pa ko ima ko nema. Mozda je za neke i bolje da posluju u granicma u kojim mogu, tako ce razviti mlade igrace i dobiti od transfera. Ko ima da dovodi placenike neka im plati.

Ovako se sa cirkus ugovorima samo bogate manageri. Mladim igracima raskidaju ugovore i uzimaju procenat, a starohane uvaljuju za masne ugovore.
Ovi igraci mlate svakako vise nego sto zasluze duplo. igrali bi oni ovdje i za 1000 KM kad im propane inostrani angazman, a svima im propadne nesto pa zavaljuju ovdje cifre domacim klubovima.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 22 maj 2018, 14:37, ukupno mijenjano 1 put.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 22 maj 2018, 14:37

Brcanskamalta je napisao/la:Porez placa klub...taj porez je veliki....mislim oko 70 posto....
Ako das 1000 igracu 700 drzavi......velike pare za klub a ne zbog igraca radnika i td....
Taj omjer sto si napisao je otprilike tacan, al to nije ni blizu 70%, blize 40%.
A druga stvar, klub treba gledati kao firmu, ne dovodis radnika kojeg ne mozes platiti. Imas budzet toliki i toliki, isplaniras troskove na osnovu budzeta. Pa ni ja ne vozim auto od 50 000, a bilo bi lijepo da mogu, ili recimo nemam kod kuce spremacicu koju placam nego sam cistim i spremam jer to sebi ne mogu priustiti.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 22 maj 2018, 14:38

prisonbreak je napisao/la:
Signore je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:Sad je moguce da ako ispadne Borac da i Sloboda nogu dobije , jer ispast ce da su za sve ista pravila ...
Onda opet gledamo Celik i raspali Vitez :D
Celik mozda, ali Vitez sigurno ne. Sama UEFA zahtjeva da posljednjeplasirana ekipa MORA ispasti iz lige. Vitez je 100% federalni prvoligas, za njih nema nikakve nade da ce ostati u PL, bez obzira tko sve ne dobio licence. Kod licence imas pet segmenata za zadovoljiti, a oni nisu zadovoljili rezultatski segment.

Nisam 100% siguran, ali mozda cak i za Celik grijesim. Mrsko mi je traziti pravilnik, ali postoji mogucnost da NFSBiH zahtjeva ispadanje i predposljednje ekipe, bez obzira na licence bolje plasiranih klubova.
A mogao si potražiti :D
Ja na google ukuco samo sta ce bit ako Sloboda ne dobije licencu izbacilo mi odma da ostaje Celik :D clan 40 provjeri

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 maj 2018, 14:38

prisonbreak je napisao/la: Pošteno od tebe :D ako ne potvrdi do večeras baci se malo na posao, ja sam pokušao naći al nisam bio uspješan :D
Ma evo, zaboravio bih samo
Aplikant za licencu dužan je ispuniti sve zahtjeve u skladu sa pozitivnim
propisima NS/FS BiH kako bio primljen u takmičenje Premijer lige.
Ukoliko neki od klubova Premijer lige BiH koji je po plasmanu obezbjedio
učešće u Premijer ligi ne dobije licencu za učešće u takmičenju Premijer lige BiH u
određenoj takmičarskoj sezoni, umjesto njega pravo učešća stiče klub koji po
plasmanu nije obezbijedio učešće, ali posjeduje licencu (klub sa boljim plasmanom).
U situaciji kada više od dva kluba Premijer lige BiH koji su po plasmanu
obezbijedili učešće u Premijer ligi BiH nisu dobila licencu za učešće u takmičenju
Premijer lige BiH u određenoj takmičarskoj sezoni, tada se taj broj upražnjenih mjesta
u Premijer ligi BiH može popuniti klubovima iz Prvih entitetskih liga (niži rang
takmičenja) prema redoslijedu sportskog plasmana i uslova dobijanja licence u
postupku vanredne primjene sistema licenciranja klubova.
U skladu sa prethodnim stavom, prednost ulaska u Premijer ligu BiH ima klub iz
one entitetske lige u koju se vraća klub iz Premijer lige BiH.
Ukoliko neki klub iz nižeg ranga takmičenja koji je po sportskom rezultatu
ostvario pravo na ulazak u takmičenje Premijer lige BiH, a u postupku vanredne
primjene sistema licenciranja klubova nije dobio licencu za učešće u takmičenju
Premijer lige BiH u određenoj takmičarskoj sezoni, umjesto njega pravo učešća u
takmičenju Premijer lige BiH stiče prvi slijedeći klub prema plasmanu, a koji je dobio
licencu u postupku vanredne primjene sistema licenciranja klubova.
Shodno prethodnim stavovima, Administracija za licenciranje dužna je pozvati
najmanje po 3 (tri) kluba iz prvih entitetskih liga (niži rang takmičenja) da učestvuju u
postupku vanredne primjene sistema licenciranja klubova
Ukratko. Celik moze ostati, Vitez ne. Ako npr. Borac ne dobije licencu ostat ce Celik. Ako licencu ne dobiju Borac i Sloboda onda ce uci netko iz entitetskih liga.

PS. Ne zaboravi da Celik isto nije dobio licencu :mrgreen:

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 22 maj 2018, 14:44

tale07 je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:Porez placa klub...taj porez je veliki....mislim oko 70 posto....
Taj omjer sto si napisao je otprilike tacan, al to nije ni blizu 70%, blize 40%.
A druga stvar, klub treba gledati kao firmu, ne dovodis radnika kojeg ne mozes platiti. Imas budzet toliki i toliki, isplaniras troskove na osnovu budzeta. Pa ni ja ne vozim auto od 50 000, a bilo bi lijepo da mogu, ili recimo nemam kod kuce spremacicu koju placam nego sam cistim i spremam jer to sebi ne mogu priustiti.
Valjda je 70 posto od sto maraka 70 maraka...A od hiljadu 700...ili sam ja nesto pobrko...
Bingu koji yebe radnika za 500 maraka udario bi porez 200 posto a onom koji radniku daje 2000 i lagodan zivot dao bi neke olaksice...manji porez...
Valjda...nebitno..
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 22 maj 2018, 14:45

Signore je napisao/la:
prisonbreak je napisao/la: Pošteno od tebe :D ako ne potvrdi do večeras baci se malo na posao, ja sam pokušao naći al nisam bio uspješan :D
učešće u Premijer ligi ne dobije licencu za učešće u takmičenju Premijer lige BiH u
plasmanu nije obezbijedio učešće, ali posjeduje licencu (klub sa boljim plasmanom).
obezbijedili učešće u Premijer ligi BiH nisu dobila licencu za učešće u takmičenju
Premijer lige BiH u određenoj takmičarskoj sezoni, tada se taj broj upražnjenih mjesta
u Premijer ligi BiH može popuniti klubovima iz Prvih entitetskih liga (niži rang
takmičenju Premijer lige BiH stiče prvi slijedeći klub prema plasmanu, a koji je dobio
najmanje po 3 (tri) kluba iz prvih entitetskih liga (niži rang takmičenja) da učestvuju u
Ukratko. Celik moze ostati, Vitez ne. Ako npr. Borac ne dobije licencu ostat ce Celik. Ako licencu ne dobiju Borac i Sloboda onda ce uci netko iz entitetskih liga.

Ja nigdje ne vidim u ovom odlomku to sto ti kazes da vitez ne moze nikako ostati!?

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 22 maj 2018, 14:46

Signore je napisao/la:

Dobiti će Čelik licencu, rješeno je sve potrebno za licencu :D

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 maj 2018, 14:48

Za platu od 5000 maraka ukupan trosak za poslodavca da sve ispostuje treba biti 8900 KM. Ako imaju 5 imaju i 9.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 22 maj 2018, 14:51

tale07 je napisao/la:
Valjda je 70 posto od sto maraka 70 maraka...A od hiljadu 700...ili sam ja nesto pobrko...
Bingu koji yebe radnika za 500 maraka udario bi porez 200 posto a onom koji radniku daje 2000 i lagodan zivot dao bi neke olaksice...manji porez...
Valjda...nebitno..
1700 bruto
70:100 X 1700= 1190
70% od te plate je 1190KM
tako da drzava uzme nesto malo vise od 40%. Dosta ljudi kod nas zaleti se pa konta 70% nisi prvi :)

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 22 maj 2018, 14:54

tuzlak1987 je napisao/la:Za platu od 5000 maraka ukupan trosak za poslodavca da sve ispostuje treba biti 8900 KM. Ako imaju 5 imaju i 9.
Lako je tebi reci to hladeci jaja u dnevnom.....
Zato se firme kod nas gase umjesto da narod i omladina firme o obrte pokrecu....nije to bas tako dijete drago.Valja te pare zaraditi ...
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 maj 2018, 14:56

tuzlak1987 je napisao/la:Za platu od 5000 maraka ukupan trosak za poslodavca da sve ispostuje treba biti 8900 KM. Ako imaju 5 imaju i 9.
Zato se firme kod nas gase umjesto da narod i omladina firme o obrte pokrecu....nije to bas tako dijete drago.Valja te pare zaraditi ...
Pa u ovim fudbalskim klubovima ih ima, znam da u drugim firmama nema. Igrac koji ne zna potrcati sa ovim sporazumima nekim pokupi 100 hiljada maraka. Uvijek se pare rode u zadnji trenutak. Problem je losa transfer politika i talovi sa managerima.
Pare koje se ukradu bi samo isle drzavi i imao bi legalan ugovor 1/1.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 22 maj 2018, 14:58

tuzlak1987 je napisao/la:
Pa u ovim fudbalskim klubovima ih ima, znam da u drugim firmama nema. Igrac koji ne zna potrcati sa ovim sporazumima nekim pokupi 100 hiljada maraka. Uvijek se pare rode u zadnji trenutak. Problem je losa transfer politika i talovi sa managerima.
Pare koje se ukradu bi samo isle drzavi i imao bi legalan ugovor 1/1.
Zamolicemo Hin da ne kradu. Jbg
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 maj 2018, 15:01

tale07 je napisao/la:
Ja nigdje ne vidim u ovom odlomku to sto ti kazes da vitez ne moze nikako ostati!?
u Premijer ligi BiH može popuniti klubovima iz Prvih entitetskih liga

To znaci da jedan nelicencirani klub moze zamjeniti neki klub koji je ispao, u ovom slucaju Celik. Drugi klub mijenja netko iz nizeg ranga. Vitez je out, to sama UEFA trazi.

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 22 maj 2018, 15:09

Signore je napisao/la:
tale07 je napisao/la:
u Premijer ligi BiH može popuniti klubovima iz Prvih entitetskih liga

To znaci da jedan nelicencirani klub moze zamjeniti neki klub koji je ispao, u ovom slucaju Celik. Drugi klub mijenja netko iz nizeg ranga. Vitez je out, to sama UEFA trazi.
Ne znači.
To znači da nelicencirani klub mijenjaju klubovi iz entitetskih liga... gdje piše da to teba da bude Čelik?
Čelik tek slijedeće sezone da se dokažeda je bolji od ostalih u entitetskoj ligi...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.