Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

MrMuscle
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la MrMuscle » 21 avg 2014, 14:35

newton_heath_lyr je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Pusti te se vi suplje za ove iz Bosne sto igraju za Hrvatsku da se nisu usrecili I sl, tek je prva utakmica momcima bice oni puno bolji pogotovo colak koji je dosta dugo bio povrijedjen I tek se sad vratio a top prospekt je Evrope (ko imalo prati mlade zna to)..., a vjerujte da bi nama itekako valjalo da imamo I baju I colaka u rotaciji, pogotovo za skokove, gdje smo najtanji, pa mozda I na citavom prvenstvu... jer su svem brod za one nase na klupi... samo mi nije jasno sto nikako campara nije igrao, moze on pruziti dobru partiju I biti taj 6. igrac.... a I bojovic nije los...

Halimic je danas imao dva rjesenja da rotira I da vrlo izvjesno izgubi zbog toga (jer nasa I njihova klupa su kao nebo I zemlja ilI nesto sl tome) ili da konstantno skartira I amortizuje glavne igrace I da vidi dokle mogu igrati (jer nasa trojka (sikiras musa i gega) je sigurno medju 20 najkvalitetnijih igraca na prvenstvu)... I hvala Bogu izdrzali su do kraja (pogotovo msm na onu cetvoricu (plus sandro) jer je labus igrao "samo" 27 min).... I zato smo pobijedili i dosta posla odradili odmah u vezi opstanka... al danas nema sanse da cemo uzeti ako budu igrali kao jucer jer su preumorni...a I Grci su veci od nas pofino visinom, znaci valja opet skakati sa divljacima.... danas mora vise igrati I jahic I bojovic zbog skokova ako nista jer kvalitet se koliko toliko borbenoscu moze nadomjestiti....

Zdrijeb utakmica nas je ako nista pomazio jer zadnju igramo sa Latvijom od koje gubimo u svakom slucaju (oni su prvi favoriti ovdje)... pa zato bolje igrati sa objektivno slabijim Grcima danas I pokusati dobiti I vrlo vjerovatno proci I u cetvrtfinale (pa max se umoriti) a protiv latvije rasteceno sa sto vise rotiranja.... ionako je tu poraz 99% neminovnost ko god igrao...

Al I da izgube danas momcima se nema sta zamjeriti... ionako se sa kratkom klupom niko I ne nada medalji ili cetvrtfinalu, neka opstanu I puna saka brade...
Rusimo sve kosarkaske zakone.
I mene su momci I vise nego iznenadili... ocekivao sam egal utakmicu do 4. cetvrtine I onda nas raspad zbog umora muse, sikirasa I antunovica... gegic je mnogo fizicki nadmocniji ii ima fizikalije koje mu mogu omoguciti veliku karijeru jer se sut moze popraviti treningom pa on tesko moze fizicki pasti...
Znao sam da mi imamo jacu petorku od Grka (I sa latvijskom koja je prvi favorit turnira petorka je u pet deka al zato klupa ce kad tad biti presudna, a njihova pravi razliku vjeruj mi, to ti kaze neko ko dosta prati omladinsku kosaeku... niko nema sirinu kao oni u kadetima...

Al za mene su ovi momci vec osvajaci zlatne medalje.. nek posalju hrvate u B diviziju I niko sretniji od mene zbog svih onih Iigraca sto su uzelo.... al realno pored onakve danske, ukrajine I rusije pa i finske to je nemoguce...
Sutra sve igrace trebamo koristiti... da I Musa dahne malo dusom... ionako prenosimo neke bodove u osminu...pobjeda nije imperativ...niposto ni ne treba biti...
Sutra ocekujem nasu dominaciju u skokovima al suterski su oni barem milju ispred ostalih, pa I nas....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 21 avg 2014, 14:48

Ovo je pravo uzivanje, svaka cast momcima.
Sto se tice skokova zar nije Latvija raznijela Grke u skokovima a Grci sa nama u 5 deka - tako da bice guravo.
Gledajuci grupu A nece biti lako pa bi mozda trebalo zapeti bar prvo poluvrijeme protiv Latvije i vidjeti kako ide.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 avg 2014, 14:58

kengur je napisao/la:Ovo je pravo uzivanje, svaka cast momcima.
Sto se tice skokova zar nije Latvija raznijela Grke u skokovima a Grci sa nama u 5 deka - tako da bice guravo.
Gledajuci grupu A nece biti lako pa bi mozda trebalo zapeti bar prvo poluvrijeme protiv Latvije i vidjeti kako ide.
majke ti koliko je sati sada kod tebe?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 21 avg 2014, 14:59

nerminh74 je napisao/la: majke ti koliko je sati sada kod tebe?
Nermine lave 11 sati :)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 avg 2014, 15:00

kengur je napisao/la:
ma ti si meni legenda, ti si ostajao do gluha doba nocima da bi pratio nase :tokralju:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 21 avg 2014, 15:23

[youtube][/youtube]

Srbija,Turska,Litvanija,protiv koje od ove 3 trebamo tražit četvrtfinale? :D
Nad tobom sunce najljepše sja

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 21 avg 2014, 15:27

pinoglavi je napisao/la:[youtube][/youtube]

Srbija,Turska,Litvanija,protiv koje od ove 3 trebamo tražit četvrtfinale? :D
Mislim da ce najteze biti protiv Srba..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 avg 2014, 15:28

ako pobjedimo latviju i prenesemo pobjedu, mozda nam i jedna pobjeda bude dovoljna

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 21 avg 2014, 15:32

nerminh74 je napisao/la:
kengur je napisao/la:
ma ti si meni legenda, ti si ostajao do gluha doba nocima da bi pratio nase :tokralju:
Svaka cast, dobro se sjecas. Ma 'ta ces kad sam lud.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 21 avg 2014, 15:34

Svaka cast momcima. Imamo par igraca iz ove generacije a nikada se ne zna mozda još neko iskoci poslije iz iste ove generacije. Uglavnom, ovo je mozda i nasa najtalentovanija generacija. :)

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 21 avg 2014, 15:50

Treba vidjeti nakon sutrasnje utakmice kad s kim igramo... na oko izgleda najbolje da igramo sa turcima na kraju ili na pocetku.. na pocetku da ih iznenadimo a I sa njima smo igrali egal utakmicu na onom turniru I to bez sikire koji se povrijedio na pocetku meca.. njihov stil nam najvise odgovara...yurtseven prva zvijezda... ili eventualno na kraju ako im ne bude nizasta trebalo da se malo opuste I igraju pod rucnom...ili da nas podcijene...

Srbi igraju bez svog, uz simanica, najboljeg igraca glisica (vidi cuda iz Bosne) koji je prva liga skakac... al opet ce nas ispreskakivati u skokovima... kad su nam u18 prvenstvu imali 10-tak vise skokova a nasi u prosjeku veci za 6-7cm sta ovdje ocekivati :think: gdje smo medju najmanjim... a imamo jednog jahica kojeg ne koristi a visok je za svoje god dobro...

Litvanija divlja ekipa... daj loptu sederkerksisu I sta on uradi... dosta sl. igrac musi I sikirasu (fuzija izmedju njih dvojice)... mozda I najveci prospekt Evrope u ovom god... vrh suter za svoju visinu... mozemo ih uzeti, samo zaustaviti njega....

ma realno mozemo sve uzeti mozda srbiju teze od ostalog zbog nasih sto se vazda us.eru protiv njih.. petorku za najvece domete imamo.. al nas klupa dosta ebe...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 avg 2014, 16:02

MrMuscle je napisao/la:Treba vidjeti nakon sutrasnje utakmice kad s kim igramo... na oko izgleda najbolje da igramo sa turcima na kraju ili na pocetku.. na pocetku da ih iznenadimo a I sa njima smo igrali egal utakmicu na onom turniru I to bez sikire koji se povrijedio na pocetku meca.. njihov stil nam najvise odgovara...yurtseven prva zvijezda... ili eventualno na kraju ako im ne bude nizasta trebalo da se malo opuste I igraju pod rucnom...ili da nas podcijene...

Srbi igraju bez svog, uz simanica, najboljeg igraca glisica (vidi cuda iz Bosne) koji je prva liga skakac... al opet ce nas ispreskakivati u skokovima... kad su nam u18 prvenstvu imali 10-tak vise skokova a nasi u prosjeku veci za 6-7cm sta ovdje ocekivati :think: gdje smo medju najmanjim... a imamo jednog jahica kojeg ne koristi a visok je za svoje god dobro...

Litvanija divlja ekipa... daj loptu sederkerksisu I sta on uradi... dosta sl. igrac musi I sikirasu (fuzija izmedju njih dvojice)... mozda I najveci prospekt Evrope u ovom god... vrh suter za svoju visinu... mozemo ih uzeti, samo zaustaviti njega....

ma realno mozemo sve uzeti mozda srbiju teze od ostalog zbog nasih sto se vazda us.eru protiv njih.. petorku za najvece domete imamo.. al nas klupa dosta ebe...
ova generacija srbije je beton

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 21 avg 2014, 16:11

MrMuscle je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Pusti te se vi suplje za ove iz Bosne sto igraju za Hrvatsku da se nisu usrecili I sl, tek je prva utakmica momcima bice oni puno bolji pogotovo colak koji je dosta dugo bio povrijedjen I tek se sad vratio a top prospekt je Evrope (ko imalo prati mlade zna to)..., a vjerujte da bi nama itekako valjalo da imamo I baju I colaka u rotaciji, pogotovo za skokove, gdje smo najtanji, pa mozda I na citavom prvenstvu... jer su svem brod za one nase na klupi... samo mi nije jasno sto nikako campara nije igrao, moze on pruziti dobru partiju I biti taj 6. igrac.... a I bojovic nije los...

Halimic je danas imao dva rjesenja da rotira I da vrlo izvjesno izgubi zbog toga (jer nasa I njihova klupa su kao nebo I zemlja ilI nesto sl tome) ili da konstantno skartira I amortizuje glavne igrace I da vidi dokle mogu igrati (jer nasa trojka (sikiras musa i gega) je sigurno medju 20 najkvalitetnijih igraca na prvenstvu)... I hvala Bogu izdrzali su do kraja (pogotovo msm na onu cetvoricu (plus sandro) jer je labus igrao "samo" 27 min).... I zato smo pobijedili i dosta posla odradili odmah u vezi opstanka... al danas nema sanse da cemo uzeti ako budu igrali kao jucer jer su preumorni...a I Grci su veci od nas pofino visinom, znaci valja opet skakati sa divljacima.... danas mora vise igrati I jahic I bojovic zbog skokova ako nista jer kvalitet se koliko toliko borbenoscu moze nadomjestiti....

Zdrijeb utakmica nas je ako nista pomazio jer zadnju igramo sa Latvijom od koje gubimo u svakom slucaju (oni su prvi favoriti ovdje)... pa zato bolje igrati sa objektivno slabijim Grcima danas I pokusati dobiti I vrlo vjerovatno proci I u cetvrtfinale (pa max se umoriti) a protiv latvije rasteceno sa sto vise rotiranja.... ionako je tu poraz 99% neminovnost ko god igrao...

Al I da izgube danas momcima se nema sta zamjeriti... ionako se sa kratkom klupom niko I ne nada medalji ili cetvrtfinalu, neka opstanu I puna saka brade...
Rusimo sve kosarkaske zakone.
I mene su momci I vise nego iznenadili... ocekivao sam egal utakmicu do 4. cetvrtine I onda nas raspad zbog umora muse, sikirasa I antunovica... gegic je mnogo fizicki nadmocniji ii ima fizikalije koje mu mogu omoguciti veliku karijeru jer se sut moze popraviti treningom pa on tesko moze fizicki pasti...
Znao sam da mi imamo jacu petorku od Grka (I sa latvijskom koja je prvi favorit turnira petorka je u pet deka al zato klupa ce kad tad biti presudna, a njihova pravi razliku vjeruj mi, to ti kaze neko ko dosta prati omladinsku kosaeku... niko nema sirinu kao oni u kadetima...

Al za mene su ovi momci vec osvajaci zlatne medalje.. nek posalju hrvate u B diviziju I niko sretniji od mene zbog svih onih Iigraca sto su uzelo.... al realno pored onakve danske, ukrajine I rusije pa i finske to je nemoguce...
Sutra sve igrace trebamo koristiti... da I Musa dahne malo dusom... ionako prenosimo neke bodove u osminu...pobjeda nije imperativ...niposto ni ne treba biti...
Sutra ocekujem nasu dominaciju u skokovima al suterski su oni barem milju ispred ostalih, pa I nas....
Stvarno kako imas obraza ista napisati :crazy:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 21 avg 2014, 16:40

HZ a sta ja sam ja pogrijesio (pobijedili jesmo to ocekivao nisam zbog broja igraca u rotaciji, znao sam da Iimamo bolju petorku od njih, nadskakali nas jesu I to zbog rotacije tj nedostatka iste).... .. mislis da nas nece kostati ova igra sa max 6 igraca kad tad... Bogami ste zaludjeni I previse ako mislite da djeca mogu taj tempo podnijeti... profesionalci to jedva izdrze...a I niste se bavili nekim sportom sigurno cim tako mislite I pisete.. a kosarku je najteze igrati jer si vazda u pokretu...
Koji mislis da je domet ove repke sa ovakvim rotacijama.... kvalitet posjeduju al masine nisu da mogu izdrzati ovaj tempo...
Ispast necemo taman da rotiramo svih 12 igraca jer imaju 3 gore repke od nas minimalno (danska ukrajina rusija).. al nista ni osvojiti jer da bi dobio jace ne smijes puno igrati sa klupasimaa jer nemaju kvalitet a nasi najbolji ce biti premoreni...

A sto se tice mog doprinosa... za neke od njih (koji igraju danas) sam ja pisao mailove harunu I jos nekim ljudima u kos vodama koji su zaduzeni za dovodjenje pod nasu zastavu dok su jos bili na nicijoj zemlji...I za jos mnoge koji zbog raznoraznih okolnosti ne igraju ili ne zele igrati za nas...I u buducnosti cu to raditi... zar mislis Bogati da ja koji to dzabe radim iz ljubavi prema drzavi ne bi zelio da osvoji se nesto a toliko se trudim i trudio i trudit cu se oko ove omladine da igraju za BIH .. al se nece osvojiti I ne moze sa 6 igraca... al ni ne treba nek samo opstaju u A diviziji I to treba uvijek da je cilj... I da se prave igraci za buducnost...

@nermine Srbija ima mocnu ekipu al bez Glise tesko mogu ovo uzeti... al opet ako Borisa poludi... glavno je da rotiraju dosta... svjezi su I odisu atlecizmom... to donosi prevagu kod mladih

edin74
Kontakt:

Post Postao/la edin74 » 21 avg 2014, 17:05

MetanorisBack je napisao/la:

Ma ovom' čovjeku treba zahvaliti,prvi dan -20 od Hrvata najava,danas je najavio da nećemo moći hodat'.
Nadam se da će tipovat na Latvijce sljedeću.

Edo hvala ti.[/quote]

I sta si ti sad, pametnjakovic?
Nisam ja prognozirao nista, osim da ce djeca biti umorna, a ti mora da si strasno glu.
Ne znam kad sam ja napisao da cemo izgubiti od Hrvatske 20 razlike.
Provokacija ti je bijedna...

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 21 avg 2014, 17:08

MrMuscle je napisao/la:HZ a sta ja sam ja pogrijesio (pobijedili jesmo to ocekivao nisam zbog broja igraca u rotaciji, znao sam da Iimamo bolju petorku od njih, nadskakali nas jesu I to zbog rotacije tj nedostatka iste).... .. mislis da nas nece kostati ova igra sa max 6 igraca kad tad... Bogami ste zaludjeni I previse ako mislite da djeca mogu taj tempo podnijeti... profesionalci to jedva izdrze...a I niste se bavili nekim sportom sigurno cim tako mislite I pisete.. a kosarku je najteze igrati jer si vazda u pokretu...
Koji mislis da je domet ove repke sa ovakvim rotacijama.... kvalitet posjeduju al masine nisu da mogu izdrzati ovaj tempo...
Ispast necemo taman da rotiramo svih 12 igraca jer imaju 3 gore repke od nas minimalno (danska ukrajina rusija).. al nista ni osvojiti jer da bi dobio jace ne smijes puno igrati sa klupasimaa jer nemaju kvalitet a nasi najbolji ce biti premoreni...

A sto se tice mog doprinosa... za neke od njih (koji igraju danas) sam ja pisao mailove harunu I jos nekim ljudima u kos vodama koji su zaduzeni za dovodjenje pod nasu zastavu dok su jos bili na nicijoj zemlji...I za jos mnoge koji zbog raznoraznih okolnosti ne igraju ili ne zele igrati za nas...I u buducnosti cu to raditi... zar mislis Bogati da ja koji to dzabe radim iz ljubavi prema drzavi ne bi zelio da osvoji se nesto a toliko se trudim i trudio i trudit cu se oko ove omladine da igraju za BIH .. al se nece osvojiti I ne moze sa 6 igraca... al ni ne treba nek samo opstaju u A diviziji I to treba uvijek da je cilj... I da se prave igraci za buducnost...
Vidi se da se radi o momku/čovjeku koji dobro poznaje materiju ovog sporta,
kao i situaciju u KSBiH.
Nekada je bolje, nama kao vjernim pratiocima reprezentacije BiH u svim timskim sportovima,
prateći individualce koji predstavljaju našu državu, ne očekivati previše.
Naravno, na svakoj određenoj temi, pa tako i o nastupima naših momaka, mišljenja se mimoilaze.
Moje mišljenje jeste da smo najjači, kad nas svi otpisuju.
Naprijed BiH :bih:

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 21 avg 2014, 17:29

edin74 je napisao/la:
armin je napisao/la:Prijateljske nikad nisu pravo mjerilo odnosa snaga.

Nadam se pobjedi, mada ni ona nije presudna za opstanak. U 18 diviziji smo imali dvije pobjede u prvom krugu, pa smo opet morali razigravati za opstanak, jbg, glupi sistem.

A @ Chstal ako očekuješ poraz od 20 razlike, onda je po tebi sigurno da ispadamo i bolje je da nismo ni dolazili na EP.
Neko rece da smo u 5 deka sa Hrvatima? Sparsi bolji od Hrvatske repke???
Samo sanjajte, imate jos 5 minuta, nakon toga molim da se ne oglasavate ovdje bar 10 dana.
Isto cu i ja uciniti ako Bosna dobije Hrvatsku.
A volio bih to...
:bih:
Jesi,g... si.

Upozorenje pred ban ne smiješ vrijeđati forumase
NERMIN
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 21 avg 2014, 17:31

edin74 je napisao/la:
MetanorisBack je napisao/la:

Ma ovom' čovjeku treba zahvaliti,prvi dan -20 od Hrvata najava,danas je najavio da nećemo moći hodat'.
Nadam se da će tipovat na Latvijce sljedeću.

Edo hvala ti.
I sta si ti sad, pametnjakovic?
Nisam ja prognozirao nista, osim da ce djeca biti umorna, a ti mora da si strasno glu.
Ne znam kad sam ja napisao da cemo izgubiti od Hrvatske 20 razlike.
Provokacija ti je bijedna...[/quote]

Šta kažeš za Latviju,možemol' ići ispod -30?

Btw. Zezam se,zato što trčiš pred rudu svaku utakmicu,i zato što sebe unosiš u te prognoze kao da ti neko plaća,eto zato te zajebavam,zato što si to,što si napisao da sam ja u drugom redu.

Eto zato te zajebavam i zajebavat' ću te dok ne prestaneš ispadati smiješan.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 21 avg 2014, 17:56

Latvija - Hrvatska 49-28 posle dva perioda. "Bosancerosi" nastavljaju dominirati u lipoj nasoj. :njanjanja:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 21 avg 2014, 17:58

Latvijci jaki... 9 trojki im stavili i ćao!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.