I mene su momci I vise nego iznenadili... ocekivao sam egal utakmicu do 4. cetvrtine I onda nas raspad zbog umora muse, sikirasa I antunovica... gegic je mnogo fizicki nadmocniji ii ima fizikalije koje mu mogu omoguciti veliku karijeru jer se sut moze popraviti treningom pa on tesko moze fizicki pasti...newton_heath_lyr je napisao/la:Rusimo sve kosarkaske zakone.MrMuscle je napisao/la:Pusti te se vi suplje za ove iz Bosne sto igraju za Hrvatsku da se nisu usrecili I sl, tek je prva utakmica momcima bice oni puno bolji pogotovo colak koji je dosta dugo bio povrijedjen I tek se sad vratio a top prospekt je Evrope (ko imalo prati mlade zna to)..., a vjerujte da bi nama itekako valjalo da imamo I baju I colaka u rotaciji, pogotovo za skokove, gdje smo najtanji, pa mozda I na citavom prvenstvu... jer su svem brod za one nase na klupi... samo mi nije jasno sto nikako campara nije igrao, moze on pruziti dobru partiju I biti taj 6. igrac.... a I bojovic nije los...
Halimic je danas imao dva rjesenja da rotira I da vrlo izvjesno izgubi zbog toga (jer nasa I njihova klupa su kao nebo I zemlja ilI nesto sl tome) ili da konstantno skartira I amortizuje glavne igrace I da vidi dokle mogu igrati (jer nasa trojka (sikiras musa i gega) je sigurno medju 20 najkvalitetnijih igraca na prvenstvu)... I hvala Bogu izdrzali su do kraja (pogotovo msm na onu cetvoricu (plus sandro) jer je labus igrao "samo" 27 min).... I zato smo pobijedili i dosta posla odradili odmah u vezi opstanka... al danas nema sanse da cemo uzeti ako budu igrali kao jucer jer su preumorni...a I Grci su veci od nas pofino visinom, znaci valja opet skakati sa divljacima.... danas mora vise igrati I jahic I bojovic zbog skokova ako nista jer kvalitet se koliko toliko borbenoscu moze nadomjestiti....
Zdrijeb utakmica nas je ako nista pomazio jer zadnju igramo sa Latvijom od koje gubimo u svakom slucaju (oni su prvi favoriti ovdje)... pa zato bolje igrati sa objektivno slabijim Grcima danas I pokusati dobiti I vrlo vjerovatno proci I u cetvrtfinale (pa max se umoriti) a protiv latvije rasteceno sa sto vise rotiranja.... ionako je tu poraz 99% neminovnost ko god igrao...
Al I da izgube danas momcima se nema sta zamjeriti... ionako se sa kratkom klupom niko I ne nada medalji ili cetvrtfinalu, neka opstanu I puna saka brade...
Znao sam da mi imamo jacu petorku od Grka (I sa latvijskom koja je prvi favorit turnira petorka je u pet deka al zato klupa ce kad tad biti presudna, a njihova pravi razliku vjeruj mi, to ti kaze neko ko dosta prati omladinsku kosaeku... niko nema sirinu kao oni u kadetima...
Al za mene su ovi momci vec osvajaci zlatne medalje.. nek posalju hrvate u B diviziju I niko sretniji od mene zbog svih onih Iigraca sto su uzelo.... al realno pored onakve danske, ukrajine I rusije pa i finske to je nemoguce...
Sutra sve igrace trebamo koristiti... da I Musa dahne malo dusom... ionako prenosimo neke bodove u osminu...pobjeda nije imperativ...niposto ni ne treba biti...
Sutra ocekujem nasu dominaciju u skokovima al suterski su oni barem milju ispred ostalih, pa I nas....