Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 12:17

ti stvarno mislis da nisam citao tvoje postove o italijanskoj ligi i Italijanima na temi Bundesliga ??? i onda , dodjes i govoris o rivalstvu, epiteti koje si davao toj ligi su u pocetku stvarno uvredljivi za sve koji vole italijansku ligu al s vremenom te oznake koje dajes postanu smijesne kad upoznas on line onog koji ih daje, jer uvidis da je to rezultat neceg, cega?? ne znam jos, al tako nazivat tu ligu ,timove i igrace prelazi u blagi fasizam, dobijes osjecaj da zaista su ti italijani nesto ucinili? nadam se da nisu ,sem naravno sportskih poraza koje nanose Njemcima, al to je sport :mrgreen:

p.s. derbi sa 37 000 gledalaca itekako moze bit derbi, ne gleda se samo broj gledalaca nego timovi koji igraju,bude na utakmici Bayern-St.Pauli i 60 000 gledalaca pa jel to mozda neki derbi??? moras poznavat italijane malo bolje i trentno stanje medju navijacima i stanje navijacke scene u italiji pa ce ti stvari bit jasnije,prosiri vidike
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 apr 2011, 12:27

Al gle nemoraš ti biti limitiran. Opusti se. Neznam ćemu ti uvijek moraš uvlačiti BUNDESLIGU u raspravu di je nebi trebalo biti. Kakve veze ovaj post ima sa ićim drugim, to ti meni objasni.
anton 1983 je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:
Roma vs Juventus = 37,000
:o :shock:

daj nemoj srat , pa ja sam brijo da je to derbij!!!!
Znači tolko si već sjeban, da te i ovaj post uzdrma neviđeno. Nigdje ovdje BUNDESLIGA nije spomenuta...Jedino kaj sam se ja čudio ovako malom broju gledatelja i dao opasku za koju ja smatram da ju svako drugi treba dat. Bio ti mrzitelji ili ljubitalje SERIJE A moraš priznati da je ova brojka sramotna za tako, ponavljam, VELIKU UTAKMICU!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 12:33

anton 1983 je napisao/la:Al gle nemoraš ti biti limitiran. Opusti se. Neznam ćemu ti uvijek moraš uvlačiti BUNDESLIGU u raspravu di je nebi trebalo biti. Kakve veze ovaj post ima sa ićim drugim, to ti meni objasni.

Znači tolko si već sjeban, da te i ovaj post uzdrma neviđeno. Nigdje ovdje BUNDESLIGA nije spomenuta...Jedino kaj sam se ja čudio ovako malom broju gledatelja i dao opasku za koju ja smatram da ju svako drugi treba dat. Bio ti mrzitelji ili ljubitalje SERIJE A moraš priznati da je ova brojka sramotna za tako, ponavljam, VELIKU UTAKMICU!
da te ne znam, tj. da nisam citao tvoje ranije postove i vjerovato bih ti, jer tvoja javljanja se uglavnom svode na neku suptilnu provokaciju, mada eto i "kisa padne" pa ti se javis kao sad i ne provociras, hajd eto , nisi nista lose mislio, nego eto iznenadio si se kako malo ima gledalaca, 37 000 , okay to je malo ,slazem se :mrgreen: mada da malo bolje rezonujes, skontao bi da je duel izmedju slabog Juventusa i prosjecne Rome sa 37 000 ,dobar broj za takve uslove, al posto ti ne poznajes italijansku ligu niti mentalitet italijana koji su navikli na uspjehe, onda ce ti bit ovo iznenadjujuce , a ta cifra ima razumne argumente iza sebe,sto je takva, da li je mala, velika itd.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 apr 2011, 12:39

Bez brige ja itekako poznajem mentalitet talijana, zato mi se i gade. Pa ova brojka ti samo govori o tome kakvi su oni ljudi i navjači, ništa više. Sad kad si pročito ove dvije rečenice imaj na umu da ti nisi talijan, ;) Jer pazi za klub se navija samo kad mu ide PREJEBENO! :roll: Utakmica roma - Juve bi uvijek trebala biti utakmica "ROMA - JUVE" - jug protiv sjevera i te brije, a ne da tablica diktira broj ljudi koji će doč na stadion...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 apr 2011, 12:41

bezveze raspravljate . . .
svako ko je gledao tekmu vidio je da je bilo puno vise gledalaca, tacnije 50952 (iskreno se nadam da je ovaj broj dovoljan za bundesligaske standarde i konacan prekid prosipanja kompleksa po ovoj temi) ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 apr 2011, 12:43

Evil Genius II je napisao/la:bezveze raspravljate . . .
svako ko je gledao tekmu vidio je da je bilo puno vise gledalaca, tacnije 50952 (iskreno se nadam da je ovaj broj dovoljan za bundesligaske standarde i konacan prekid prosipanja kompleksa po ovoj temi) ;)
E to je već brojka!

E kad smo već kod toga, se vi talijani brinete za vaše komplekse naspram BUNDESLIGE?

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 05 apr 2011, 12:45

sam si rekao: mi nismo talijani :D

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 12:47

anton 1983 je napisao/la:Bez brige ja itekako poznajem mentalitet talijana, zato mi se i gade. Pa ova brojka ti samo govori o tome kakvi su oni ljudi i navjači, ništa više. Sad kad si pročito ove dvije rečenice imaj na umu da ti nisi talijan, ;) Jer pazi za klub se navija samo kad mu ide PREJEBENO! :roll: Utakmica roma - Juve bi uvijek trebala biti utakmica "ROMA - JUVE" - jug protiv sjevera i te brije, a ne da tablica diktira broj ljudi koji će doč na stadion...
jbga, Rim nije na jugu Italije tako da ta utakmica nikad nece bit Jug protiv Sjevera, a to sto se oni tebi gade, i sto ti znas kakvi su ljudi, dovoljno govori o tvom realnom gledanju na fudbal, generalizujes Italijane da su svi takvi, sto naravno razuman covjek bez predrasuda i nekih unutrasnjih previranja i kompleksa ne bi ucinio, sam si ovim sad postom rekao sto sam ja davno znao i procitao kroz tvoje postove o tebi, bilo mi je jasno kroz nekoliko epiteta upucenih s tvoje strane, za kakvu si ti "diskusiju" spreman, eh onda se javis i govoris i rivalstvu, ja bih prije rekao da je kod tebe slucaj hronicne mrznje i netrepeljivosti prema jednoj zemlji a ispoljavas je kroz sport, a posto je meni sprot a narocito fudbal bitan ja cu se javit na te tvoje izljeve duhovnog ciscenja kroz nazivanjem Serie A gnojem, zabarima i jos dosta toga, velik je repertoar kod tebe :lol:

p.s. boldano govori kako si ti uspjesan psiholog ,valjda si to zavrsio od fakulteta??? pa znas kroz posjecenost jedne utakmice da procjenis kakvi su Italijani ljudi i kakav im je mentalitet :mrgreen: od sad te zovem dr.sci.pshi.Anton, vanredni profa na katedri psihologije :mrgreen:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 12:49

Evil Genius II je napisao/la:bezveze raspravljate . . .
E to je već brojka!

E kad smo već kod toga, se vi talijani brinete za vaše komplekse naspram BUNDESLIGE?
pa kad pises nesto protiv italijanske lige, pri tome vrijedjajuci a to radis na forumu i na temama lige koju volim i klubova za koje navijam, onda se ja moram naci prozvanim, da ti to radis u Rimu na nekom trgu, ja ti nista ne bih rekao,ocekivao bih da ti lokalni Italijani sta kazu,jer to me ne brine, a kad to radis preko foruma,onda mene dotice jer sam ja clan tog foruma,odnosno ti indirektno vrijedzas mene a ne Italijane, jer sam znas da ovdje nijednog jedinog pravog italijana nece naci tako da njih i ne mozes zajebavat ako ti je to cilj, al ne tvoj cilj je nesto drugo :D

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 apr 2011, 12:56

Pazite se ljudi, ovakav post će se ubuduće tretirati kao napad na SERIJU A! Obucite šljemove i naoružajte se do zuba jer ćim kliknete na podforum SERIJE A oćekujte da niste dobrodošli!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 13:02

Pazite se ljudi, ovakav post će se ubuduće tretirati kao napad na SERIJU A! Obucite šljemove i naoružajte se do zuba jer ćim kliknete na podforum SERIJE A oćekujte da niste dobrodošli!
vecina je dobro dosla, a kad dodju takvi kao ti, s kojim smo dobro upoznati, "obuci cemo" sljemove, jer ko zna sta se krije iza narednog posta, mozda neki zabar gnoj smrad ili tako nesto :mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 apr 2011, 13:08

vecina je dobro dosla, a kad dodju takvi kao ti, s kojim smo dobro upoznati, "obuci cemo" sljemove, jer ko zna sta se krije iza narednog posta, mozda neki zabar gnoj smrad ili tako nesto :mrgreen:
pa gle ja sam na to već naviknut jer talijan je taj koji prvi počinje pa na drugog pokuša prebaciti odgovornost. to je čak u biti jedna od odlika autohtonoh talijanskog naroda. ne tako lijepa odlika. Tako si isto ti postupio ovdje. kao što rekoh oćekivano....

samo šteta kaj se nakon određenog vremena priča o tome kakav je ko forumaš a ne o nogometu...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 13:18

pa gle ja sam na to već naviknut jer talijan je taj koji prvi počinje pa na drugog pokuša prebaciti odgovornost. to je čak u biti jedna od odlika autohtonoh talijanskog naroda. ne tako lijepa odlika. Tako si isto ti postupio ovdje. kao što rekoh oćekivano....

samo šteta kaj se nakon određenog vremena priča o tome kakav je ko forumaš a ne o nogometu...
da sam bogdom prvi ja poceo, ti si davno poceo, ima nekoliko mjeseci, ovo je samo nastavak , prica se o fudbalu, sve dok pojedini ne nalete pa pocnu provocirat, al eto ,rekoh ovaj put nisi ti, ja sam poceo :D

Huska
Kontakt:

Re: Derby Della Madonnina

Post Postao/la Huska » 05 apr 2011, 13:27

tony-mortale je napisao/la:
Silvio B je napisao/la:

na ovo, snimku se jasno vide neke stvari 1. je na 0:33 do 0:39 cista rukaaa kaooo suzaaaa. 2.od 1:08 do 1:13 tacno se vidi da lopta nije usla a kamoli presla gol linijuu 3.od 1:36 do 1:41 vidi se da je chivu taj koji je potkacio pata .4 . i na 2:38 do 2 :41 vidi se da je ono start isto za crveni nad cassanom od strane zannetija.
a na sky sportu fino ljudi povukli liniju kod gola flaminija i kažu regularan gol poništen, ostao maicon u liniji s flaminijem, nije da je to nešto bitno 3 ili 4, ali eto kad su se ljudi već potrudili da to i prenesem ;)

slika
Godine 2005. odbor FIFA-e je doneo novo pravilo što se tiče ofsajda, prema kojem je u ofsajdu igrač kojem je bar deo tela (glava, stopalo...) bliži gol-liniji suparničkog gola od lopte i od nekog suparničkog igrača. Položaj ruke se ne gleda.
ja sam samo povukao jednu paralelnu liniju sa tom sto vec ima

slika

[youtube][/youtube]

ne izvlacim se na suce, ali nemojte preuvelicavat neke stvari oko sudjenja...

vama cestitke na zasluzenoj pobjedi...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 13:27

Postao/la anton 1983 dana 24 feb 2011, 09:27

Hare_BvB je napisao/la:
Kad se samo sjetim koliko smo vremena i energije potrošili uvjeravajući pristalice Serie A da je BL mnogo napredovala i da zasluženo uzima tu famoznu treću poziciju na UEFA rankingu. Ni puškom ih nisi mogao natjerati da uzmu u razmatranje mogućnost za trenutni razvoj situacije.

Ja sam dosloFce jednog natjeravo sa puškom nebi li on samo prihvato MOGUČNOST ovakvog raspleta. Znači ne da će BUNDESLIGA prestići SERI GNOJ nego samo da za to postoji šansa...

Ja sam vam o tom glupom koeficijentu počeo govoriti valjda prije 7-8 godina. U prve 2-3 gpodine sam izgubio nadu, no od onda iako je SERI GNOJ svake godine bila jača liga, sa boljim startnim položajem, više novaca, boljim klubovima, BUNDESLIGA je 5 godina zaredom po pitanju koeficijenta prolazila bolje.

A kaj je sada najbitnije ljudi? OVA SEZONA: OVA SEZONA je utoliko bitna jer ona će držati koeficijent slijedećih 5 godina. U ovoj sezoni se treba napraviti razlika koja će SERI GNOJ **** u zdraf mozak još 5 godina. Slijedeće godine SERI GNOJ gubi još 2 cijela boda nasprem BUNDELIGE. No poslije toga BUNDESLIGA će svake godine gubiti više bodova od Talijana, zato nam ova sezona, u kojoj postoji šansa da svi Talijani ispadnu (što je više nego realno) i svi BUNDESLIGAŠI prođu, mora biti temelj za budučnost!

Ja sam uvijek samo želio da BUNDESLIGE bar samo na jednu sezonu prestigne SERI GNOJ tako da se žabarskoj gamadi mogu krvi napiti i to je sve kaj sam ikad htio. No kako ovo prestizanje SERI GNOJA postaje realnost, sve više i više vjerujem da će se BUNDESLIGA puno duže na tom 3. mjestu zadržati nego kaj sam si ja to ikada mogao zamisliti...Možda čak i 5 godina, ako ne i duže.

Vjerujte mi SERI GNOJ će na ovo reagirati, e sad koje će to biti mjere i na koji način će oni pokušati vratiti to mjesto neznam, ali imajte na umu da žabari uvijek kuju neke spletke FUSSBALL IST EIN SPIEL MIT 22 SPIELER UND AM ENDE SIEGEN IMMER DIE DEUTSCHEN!!!!
anton 1983

@anton
i ja posle ovakvog posta i ovakve recenice :"]SERI GNOJ tako da se žabarskoj gamadi mogu krvi napiti i to je sve kaj sam ikad htio" treba da tebe shvatim realno i da pricamo o fudbalu :D a sam si lijepo naveo sta je to "sto si ti ikad htio", ako iz ove jedne jedine recenice koja je dovoljna, ne izvire kompleks onda ne znam , ja sam lud, tako da na osnovu ovakih postova ja "obucem sljem" i cekam naredni atak, mogu mislit,jednog dana kad Njemcka pobijedi Italiju u nekoj vaznoj utakmici, sta ces ti tek radit ovdje na fourmu, a to ce se nekad i desit,tesko al eto Njemci nekad moraju Italijane pobijedit, nema smisla, eh onda cemo da vidimo pravog antona, krvi ces nam se napit, kako sam kazes :D e moj kralju, znam te pusko kad si pistolj bila :mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 apr 2011, 13:34

@anton
i ja posle ovakvog posta i ovakve recenice :"]SERI GNOJ tako da se žabarskoj gamadi mogu krvi napiti i to je sve kaj sam ikad htio" treba da tebe shvatim realno i da pricamo o fudbalu :D a sam si lijepo naveo sta je to "sto si ti ikad htio", ako iz ove jedne jedine recenice koja je dovoljna, ne izvire kompleks onda ne znam , ja sam lud, tako da na osnovu ovakih postova ja "obucem sljem" i cekam naredni atak, mogu mislit,jednog dana kad Njemcka pobijedi Italiju u nekoj vaznoj utakmici, sta ces ti tek radit ovdje na fourmu, a to ce se nekad i desit,tesko al eto Njemci nekad moraju Italijane pobijedit, nema smisla, eh onda cemo da vidimo pravog antona, krvi ces nam se napit, kako sam kazes :D e moj kralju, znam te pusko kad si pistolj bila :mrgreen:
Ček dal ti želiš dokazati da ja mrzim SERIJU A?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 apr 2011, 13:37

Ser.es Tune, znas i sam.
Gnojis o Serie A dosta dugo i tvoja mrznja prema njoj je svima dobro poznata. Ja samo nemam racionalno objasnjenje za tebe. Evropski si covek, ne zivis na raspalom Balkanu, a ponasas se kao primitivno pucanstvo.
Sam znas da je Serie A institucija za sve lige i da svi oni gledaju u nju i raduju se njenim padovima, a zabrinjavaju ih njeni uspesi.
Toliko puta je ova prica ispricana, da je tragikomicno ak je ne mores skapirati.
Roma-Juve: bio je pun stadion, sem onih delova na kojima je bilo vakuuma jer je neophodno za zastitu gostujucih navijaca.

[youtube][/youtube]

Drago mi je da si vidio (ako si gledao) da Krasic nije poluigrac kakvim ga ti smatras.
A ako si gledao Napolija, moga si da vidis koliko je Cavani kompletniji igrac od kvazi matadora Gownjeza.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 05 apr 2011, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 apr 2011, 13:38

@anton
Ček dal ti želiš dokazati da ja mrzim SERIJU A?
ne, ne zelim, meni je to sasvim jasno da je tako, al zelim prije svega da ukazem na ono sta se od tebe moze ocekivat, a pocnes pricati o rivalstvu, i zalis se kako se ovdje ne prica o fudbalu nego o forumasima, vjeruj veoma je bitno, kad neko pise, sta pise, al je jos vaznije ko to pise, a ti si pokazao sta i kako ide kod tebe ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 apr 2011, 14:19

ne, ne zelim, meni je to sasvim jasno da je tako, al zelim prije svega da ukazem na ono sta se od tebe moze ocekivat, a pocnes pricati o rivalstvu, i zalis se kako se ovdje ne prica o fudbalu nego o forumasima, vjeruj veoma je bitno, kad neko pise, sta pise, al je jos vaznije ko to pise, a ti si pokazao sta i kako ide kod tebe ;)
Uh ja bi rekao da želiš. A neznam ćemu potreba za tim kad se to zna. No isto tako ja nemoram svaki puta doć u podforum SERIJE A i pričati o tome kako je SERIJA A trula i tom slično. Isto tako to nisam niti ovaj puta napravio, al naravno ti si se moro prosrat.

Recimo ja od tebe nikad nisam vidio da sereš nekom talijanu kada sere **** o BUNDESLIGI, a ako već pratiš kaj ja pišem onda bi trebao vidjeti da sam se ja par puta zakačio sa ljudima koji su BUNDESLIGAŠI kada je u pitanju koja je bolja liga od te dvije...

Nemoj mi sam reč, da ja u podforumu SERIJE A nisam napisao post koji nema veze sa usporedbom te dvije lige. To što ti želiš svaki puta odvesti raspravu u tom smjeru - TVOJ problem!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 05 apr 2011, 17:46

kad se radi o parama, marketingu, stadionima i broju navijača na stadionima švabe su tu neprikosnovene, niko im ni prismrditi nemože sem engleza (pare+real i barca). ali što se tiče fudbala švabe i svi ostali mogu samo da sanjaju da budu ko italijani i da bundesliga bude kvalitetna ko seria a. pogledajte samo kakvi su igrači igrali u italiji a kakvi u njemačkoji sve će vam biti jasno. novac ne znači nužno i dobar i kvalitetan nogomet, odličan primjer je city. po mome palermo ima 3x većih majstora od citya. ne zaboravimo da je njemačka ekonomski mnogo jača od italije otuda i bolji i moderniji stadioni, jača tv prava, veća kupovna moć navijača što znači i prihvatljivije ulaznice itd. onog dana kada se u italiji vrate navijači na stadion kao što je to bilo prije calciopolija, to će ponovo biti liga br. 1, kvalitet nikad nije ni bio upitan.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.