FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

RBA 1987
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la RBA 1987 » 18 apr 2010, 17:05

Borčevac je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:
Borčevac je napisao/la:Dovesti Stepanovića za trenera i Avduku za golmana, za početak.
Mislim da je trenutno najbolje rješenje Vlado Jagodić, golmana ne treba tražiti preko svijeta, maloprije sam spomenuo Marčetića, ako nije da bude prvi golman, a ono drugi može biti sigurno... e sada malo oko tog veznog reda, nije samo uprava dovodila igrače, ovaj Vukobratović ti je igrač kojeg je Marić izmislio, momak je došao u Borac a da godinu ipo dana nije uopšte igrao fudbal, dalje za Marka, pa on već skoro dvije sezone igra sa povredom leđa, nije se on povrijedio zimus nego to vuče odavno, ali je i takav igrao stalno, njegovo tjeranje je možda i najveća grška Marića, jer poznavajući Marka on bi igrao i sa jednom nogom, ali onda nebi bilo mjesta za Vukobratovića, to ti je priča o kojoj svi treba da se zamislimo, prošle sezone je klupa bila još tanja, jer su danas svi iskusniji za jednu polusezone i za jedan ciklus priprema u Antaliji...
Može i Jagodić, slažem se, a za Marčetića već ne, on nije kalibar kakav nama treba, treba nam neko jači, agresivniji.
možda nisam bio najjasniji, sramota je da Borac ima tri golmana, a da ni jedan nije Banjalučanin, to je poenta...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 18 apr 2010, 17:07

Da da, to svakako, slažem se u potpunosti.

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 18 apr 2010, 17:15

Ja sam do sinoć bio uzdržan u vezi tog smjenjivanja trenera, ali nakon onog nabijanja ne mogu više mirno da posmatram situaciju vezanu za klub. Pa nismo mi iz neke provincije da nas nabija ko stigne sa 3 ili više gola, nešto se zbilja mora mijenjati.

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 18 apr 2010, 17:21

Schlager je napisao/la:Nase slabe tacke
1-trener
2-golman
3-vezni red
4-klupa
Moguca rjesenja:
1-Vlado Jagodic ili Stepi
Prvi zato sto je nas trener,koji je zapoceo ovaj uspon Borca,i stvorio onu ekipu koja je gazila sve pred sobom,i to skoro sve od domacih igraca. ;) Drugi zato sto je dokazani strucnjak i veliki gospodin,sto i pokazuje u Laktasima.

2-Mi imamo tri kvalitetna golmana,medjutim nisam siguran da Milinovic zasluzuje mjesto ispred Knezevica i Susca!Pogotovo ovog drugog koji se nekoliko puta dokazao uprkos svojoj mladosti.Dakle definitivno probati sa nabrojana dva,ako ne,onda traziti pojacanja.

3-Vezni red katastrofa,niti sjenka od onog prosle sezone!Samo se sjetite,Ljubojevic,Jandric,Maksimovic i Vranjes!Iskustvo i mladost.Ovo sad sto imamo je smijesno,jedino Stanceski nesto pokazuje,ali i to je odskora,ranije nije tako igrao.A i ne moze sam.Dakle tu se MORAJU dovesti najbolja moguca pojacanja,jer je vezni red motor ekipe,i ako on ne stima,pisi propalo!

4-Mozda cak i veca katastrofa od veznog reda! :mrgreen: Ljudi moji,NE DAJ boze da se nama povrijede Stevanovic i Vukelja,koga mi imamo na klupi da ih zamjeni?!Nikoga!Da nam se povrijede Sakan i Stanceski,koga imamo?!Vuleta mozda?Vidjeli smo kako se on snalazi na zadnjem veznom.Covjek u Khimkiju igra stopera,a Maric ludak ga stavlja u vezu...Dakle pred nasom upravom je golem posao,golem.
Treci put castimo

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 18 apr 2010, 17:21

Ne nabijaju nas svi srećom ali sa ovakvom taktikom i pristupom igri bi nas mogli nabijati. Sva četiri gola primiti glavom, pa to je za Riplija. Odbrana katastrofa blago rečeno.

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 apr 2010, 17:24

tatamata je napisao/la:
Schlager je napisao/la:Nase slabe tacke
1-trener
2-golman
3-vezni red
4-klupa
Moguca rjesenja:
1-Vlado Jagodic ili Stepi
Prvi zato sto je nas trener,koji je zapoceo ovaj uspon Borca,i stvorio onu ekipu koja je gazila sve pred sobom,i to skoro sve od domacih igraca. ;) Drugi zato sto je dokazani strucnjak i veliki gospodin,sto i pokazuje u Laktasima.

2-Mi imamo tri kvalitetna golmana,medjutim nisam siguran da Milinovic zasluzuje mjesto ispred Knezevica i Susca!Pogotovo ovog drugog koji se nekoliko puta dokazao uprkos svojoj mladosti.Dakle definitivno probati sa nabrojana dva,ako ne,onda traziti pojacanja.

3-Vezni red katastrofa,niti sjenka od onog prosle sezone!Samo se sjetite,Ljubojevic,Jandric,Maksimovic i Vranjes!Iskustvo i mladost.Ovo sad sto imamo je smijesno,jedino Stanceski nesto pokazuje,ali i to je odskora,ranije nije tako igrao.A i ne moze sam.Dakle tu se MORAJU dovesti najbolja moguca pojacanja,jer je vezni red motor ekipe,i ako on ne stima,pisi propalo!

4-Mozda cak i veca katastrofa od veznog reda! :mrgreen: Ljudi moji,NE DAJ boze da se nama povrijede Stevanovic i Vukelja,koga mi imamo na klupi da ih zamjeni?!Nikoga!Da nam se povrijede Sakan i Stanceski,koga imamo?!Vuleta mozda?Vidjeli smo kako se on snalazi na zadnjem veznom.Covjek u Khimkiju igra stopera,a Maric ludak ga stavlja u vezu...Dakle pred nasom upravom je golem posao,golem.
Opet ću ja, nije ekipa ništa lošija od Zrinjskog ili od želje, nakaradno se postavlja sistem, trenera otjerati pod hitno pa i po cijenu da sezonu doi kraja odradi Ćelo Malbašić...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 apr 2010, 17:26

Posto Laktasi nemaju vise skoro nikakvih sansi,trebalo bi vec sada bezecovati Stepija....

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 apr 2010, 17:26

Schlager je napisao/la:Posto Laktasi nemaju vise skoro nikakvih sansi,trebalo bi vec sada bezecovati Stepija....
Mislim da se varaš za Laktaše...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 18 apr 2010, 17:28

VB 1987 je napisao/la: Opet ću ja, nije ekipa ništa lošija od Zrinjskog ili od želje, nakaradno se postavlja sistem, trenera otjerati pod hitno pa i po cijenu da sezonu doi kraja odradi Ćelo Malbašić...
Nije nista losija,al kad su svi zdravi i pravi!Onda bi ih i ja mogao voditi do pobjede! :mrgreen: Ali problem nastaje kad je neko povrijedjen ili iz nekog razloga ne moze igrati...Klupa ocajna.Za Marica kazem,ne svidja mi se jednostavno njegov stil,i mislim da treba otici,ali stvarno ne znam da li je pametno mjenjati trenera u ovom trenutku.Ako bi na primjer to bili Jagodic,ili Stepi ili neko provjeren onda da,ali sad eksperimentisati sa nekim...ne znam.
Treci put castimo

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 apr 2010, 17:29

Kako se varam,pa ko ce ispasti uz Modricu ako ne Laktasi?

Analizirao sam raspored,da su juce pobjedili imali bi minimalne sanse,ovako nemaju nikakve...

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 18 apr 2010, 17:30

Schlager je napisao/la:Kako se varam,pa ko ce ispasti uz Modricu ako ne Laktasi?

Analizirao sam raspored,da su juce pobjedili imali bi minimalne sanse,ovako nemaju nikakve...
Ne varas se i ja sam im gledao raspored,i oni su donji kao i Modrica.Tu bi trebalo upasti i rasformirati ih!Njima i Slaviji oduzeti nekoliko igraca,i trenera Stepija.
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 apr 2010, 17:32

tatamata je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la: Opet ću ja, nije ekipa ništa lošija od Zrinjskog ili od želje, nakaradno se postavlja sistem, trenera otjerati pod hitno pa i po cijenu da sezonu doi kraja odradi Ćelo Malbašić...
Nije nista losija,al kad su svi zdravi i pravi!Onda bi ih i ja mogao voditi do pobjede! :mrgreen: Ali problem nastaje kad je neko povrijedjen ili iz nekog razloga ne moze igrati...Klupa ocajna.Za Marica kazem,ne svidja mi se jednostavno njegov stil,i mislim da treba otici,ali stvarno ne znam da li je pametno mjenjati trenera u ovom trenutku.Ako bi na primjer to bili Jagodic,ili Stepi ili neko provjeren onda da,ali sad eksperimentisati sa nekim...ne znam.
Ma znaš zašto ti ja to kažem, realno, ovakvim ponašanjem igrača na terenu mi ni u kupu nemamo šta tražiti, jel mislimo sa onakvom igrom kao protiv Slavije?!, Sinoć si bio tamo i znaš bolje od mene, dali smo golove na 2-0 i 4-1, dakle u trenutcima kada se ekipa želje zadovoljila sa rezultatom, pa je došlo do opuštanja, sreća pa je Kajkut proradio, znači ako bude ovako kao što je sada nema se šta izgubiti, a i znaš sam šta sam ti malo ranije napisao iako se ne bavim prognozama pogotovo za klub koji volim...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 18 apr 2010, 17:37

Marić nije njbolji moguci treber, ali on juce i nije imao neka pretjerano drugacija rjesenja, po meni pogijesio je u postavci ekipe jer nije smio da mineja postavku sa dva zadnja vezna, i da taj jedan bude vule. Dalje pogrijesio je sto je stevanovica staviom u spic tu je mali poptuno neupotrebljiv pored visokih zeljinih stopera i to je trabo da zna. Dalje kad je vidio da osim postavlja koncepciju sa bucanom (desni bek) i bekricem ( desni veznjak) po toj desnoj strni morao je da odgovori an tu igru koja je po svojoj postavci govorila da ce na bucanovoj strani biti dosta prostora, i zaista cak je i jedan dzo damjnaovic nekoliko puta tu dobro prosao ali on ne zna da centrira. Tu je morao prebaciti stevanovica na lijevu stranu a kajkuta staviti u spic i na taj nacin pokusati rjesavati tj problem s tim da je stavnovcu pas igrac po toj strani trebao biti jandric koji je ipak odigrao jako lose, a i petrovic da ne govoi dok nie izasao nije se vidio, zato ga je maric trebao staviti vise po sredini da pomogne stevanociu po toj loijevoj strani i tu bi se stbvarao prostor.

Dalje odbrana je bila katastrofalnpo losa, i to bas zato sto je postojao nesmetan prok lopte prema zeljinim krilima, i tu je maric trebao odreagovati odmah postaljajuci igru sa sakanom i vukobratovic (jes da je rovit ali trebao je). Vidjelo se jos u prvom pluvremenu da mozemo umrtviti igru zeleje prije primjelnog gola, uzdrzali smo pritisak, i tad je bilo vrijeme da se pritisne zadnja linija zelje da se rastereti odbrana da odahne dusom . Golovi su vecinom greska odbrane a ne milinovica, sem cetvrtog gola koji je njegovo bezvezno izletanje.
Isitna mozda bi trebalo pokusati sa suscem sad s rudarom treba da i sansu nekom drugom golmanu.

sve u svemu, ono sto me raduje, je povratak kajkuta koji je podlicno odigrao, i vi mozete govoriti sta god hocete, ja mislim da kad smo kompletni mozemo pobjediti zelju bilo gdje kao sto naravno mozemo i izgubiti, to su dvije potpuno ravnopravne ekipe.
Ovdje je istina da je osim nadmudriuo marica, sto kaze schlager sigurno je racuno na naseg golmana linijasa i naredio centarsuteve u peterac.

Da klupa nam je kriticna, ali sta je tu je, na prelaznom rou klupa se treba pojacavati. Dalje Bojic defintivno nije za ove lige, to treba otjerati iz kluba.

Pazite mi smo sa losom igrom dali zelji dva gola, zamislite kako bi bilo da smo igrali kompletni i da smo igrali normalno.

Jos jednom zelji svaka cast dobra je to ekipa, ali sto matija beckovic kaze

ĆERAĆEMO SE JOŠ :)
TREĆI PUT ČASTIMO !

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 18 apr 2010, 17:37

VB 1987 je napisao/la: Ma znaš zašto ti ja to kažem, realno, ovakvim ponašanjem igrača na terenu mi ni u kupu nemamo šta tražiti, jel mislimo sa onakvom igrom kao protiv Slavije?!, Sinoć si bio tamo i znaš bolje od mene, dali smo golove na 2-0 i 4-1, dakle u trenutcima kada se ekipa želje zadovoljila sa rezultatom, pa je došlo do opuštanja, sreća pa je Kajkut proradio, znači ako bude ovako kao što je sada nema se šta izgubiti, a i znaš sam šta sam ti malo ranije napisao iako se ne bavim prognozama pogotovo za klub koji volim...
Ma shvatam ja tebe,eto mozda je do mene,jer nekako jos u sebi mislim mozda ce se onaj kloc Maric opametiti,mozda cemo konacno proraditi,mozda cemo krenuti fino igrati...Ali sto vrijeme odmice i utakmice,optimizam mi se smanjuje.Ne znam da li uprava ima dilemu,da li uopste razmisljaju o promjeni trenera.
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 apr 2010, 17:42

tatamata je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la: Ma znaš zašto ti ja to kažem, realno, ovakvim ponašanjem igrača na terenu mi ni u kupu nemamo šta tražiti, jel mislimo sa onakvom igrom kao protiv Slavije?!, Sinoć si bio tamo i znaš bolje od mene, dali smo golove na 2-0 i 4-1, dakle u trenutcima kada se ekipa želje zadovoljila sa rezultatom, pa je došlo do opuštanja, sreća pa je Kajkut proradio, znači ako bude ovako kao što je sada nema se šta izgubiti, a i znaš sam šta sam ti malo ranije napisao iako se ne bavim prognozama pogotovo za klub koji volim...
Ma shvatam ja tebe,eto mozda je do mene,jer nekako jos u sebi mislim mozda ce se onaj kloc Maric opametiti,mozda cemo konacno proraditi,mozda cemo krenuti fino igrati...Ali sto vrijeme odmice i utakmice,optimizam mi se smanjuje.Ne znam da li uprava ima dilemu,da li uopste razmisljaju o promjeni trenera.
Ma ja uopšte ne mislim dali oni razmišljaju, ja mislim da oni već imaju rješenje, jer znaju i oni da je on u 90 posto slučaja bio krivac, valjda je to svima jasno, nema čovjek viziju kako treba da mu igra tim i to je gotovo... sastav sa šest defanzivaca sa golmanom je za svaku osudu...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 18 apr 2010, 17:45

@borcev_navijac

To sto je Maric napravio od sinocnje postave igraca je smijurija teska!Covjek stavio Stevanovica u spic,pa halo,one Zeljeznicarove drvosjece u odbrani ga pojedose!I dijete od 5 godina zna to!Dalje Vule u veznom?!Ako je u ruskoj ligi igrao stopera i to odlicnog stopera,zasto ne bi i kod nas igrao?

Po meni je to trebalo izgledati puno drugacije,puno.

@VB

Ako uprava ima kvalitetno rijesenje onda bi trebala otpustiti Marica,ali sad dok jos imamo sanse za oba trofeja,medjutim ako nema,onda bolje nista ne dirati.
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 apr 2010, 17:46

Misliš imamo šanse za jedan trofej, oba nećemo uzeti ni mi, a ni Željo, siguran sam...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 18 apr 2010, 17:47

VB 1987 je napisao/la:Misliš imamo šanse za jedan trofej, oba nećemo uzeti ni mi, a ni Željo, siguran sam...
Ma mislim dok smo jos u igri za oba trofeja,tj. dok mozemo birati koji cemo uzeti od ta dva! :lol:
Treci put castimo

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 apr 2010, 17:48

tatamata je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:Misliš imamo šanse za jedan trofej, oba nećemo uzeti ni mi, a ni Željo, siguran sam...
Ma mislim dok smo jos u igri za oba trofeja,tj. dok mozemo birati koji cemo uzeti od ta dva! :lol:
Ja mislim da je kup naš, ima više razloga za to, pogledaj istorijat takmičenja u Premijer ligi, naša je sledeća sezona...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 18 apr 2010, 17:53

VB 1987 je napisao/la: Ja mislim da je kup naš, ima više razloga za to, pogledaj istorijat takmičenja u Premijer ligi, naša je sledeća sezona...
Istog sam misljenja,ali eto nikad ne mozes biti siguran. ;) Sad imamo ritam srijeda,subota,dvije kuci,protiv realno protivnika za klasu ispod nas.Tu samo 6 bodova dolazi u obzir i nista vise.Mislim da ce Zeljeznicar izgubiti u Tuzli jer im gori pod nogama,tako da bi se mogli s njima izjednaciti,a onda da krene ganjanje.

Da li se zna mozda termin utakmice u srijedu?Nadam se da ce biti nocni,zbog posla,skole,raznih obaveza.

EDIT:Sad gledam ove golove sve,sto smo primili sinoc...Koliko su naivni,to je strasno.
Treci put castimo

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.