NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

RubikovaKocka
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la RubikovaKocka » 16 nov 2022, 11:51

Sa strane kluba i zarade od ulaznica, Zeljeznicar kuci.
S one strogo navijacke strane isti klub u gostima :beba:

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 16 nov 2022, 12:41

Mislim da nas Željo ne bi volio u Kup-u :kafa:

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 16 nov 2022, 13:20

Sad bi bolje bilo po nas da dobijemo nekod drugoligasa ili treceligasa, gurati sto dalje pa onda dobiti Zelju ili Veleza, sto dalje to bolje zbog finansija. Navijacku stranu sada potisnuti u cosak, sto vise para, 0 baklji, 0 ispada, 0 kazni, tako se klub najvise voli. Idemo sto dalje u kupu, to je jedini cilj.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 16 nov 2022, 13:31

Odmah sada zelim najjaceg moguceg protivnika kuci, da napunimo stadion i ispadnemo iz tog Kupa. Mi smo ocito zaboravili da smo 3 liga i da nemamo fond igraca da igramo na dva fronta. Podsjeticu vas da na proljece imamo najtezi raspored i da se u zimskoj pauzi moramo dodatno pojacat, jer ove sezone ne smijemo nista prepustiti slucaju. Gostujemo Mosevcu, Borcu Jelah, Bosni, Kolini, Famosu, sve ekipama iz vrha tabele
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 16 nov 2022, 14:14

Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 16 nov 2022, 15:49

dinodino2019 je napisao/la:
16 nov 2022, 13:31
Odmah sada zelim najjaceg moguceg protivnika kuci, da napunimo stadion i ispadnemo iz tog Kupa. Mi smo ocito zaboravili da smo 3 liga i da nemamo fond igraca da igramo na dva fronta. Podsjeticu vas da na proljece imamo najtezi raspored i da se u zimskoj pauzi moramo dodatno pojacat, jer ove sezone ne smijemo nista prepustiti slucaju. Gostujemo Mosevcu, Borcu Jelah, Bosni, Kolini, Famosu, sve ekipama iz vrha tabele
Istog sam misljenja
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 16 nov 2022, 16:25

Svaka ti je na mjestu ali de zamisli euforije u Zenici na uzvratnoj utakmici četvrtfinala kupa protiv ovih smradova s šugavice s pozitivnim rezultatom iz prve utakmice.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 16 nov 2022, 16:33

PonosniSmogovci je napisao/la:
16 nov 2022, 16:25
Svaka ti je na mjestu ali de zamisli euforije u Zenici na uzvratnoj utakmici četvrtfinala kupa protiv ovih smradova s šugavice s pozitivnim rezultatom iz prve utakmice.
Vrati se buraz u realnost malo, kakvo cetvrtfinale i kakvi bakraci

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 nov 2022, 16:44

:clap:

Da igramo kuci, da izvucemo Zelju ili Zrinjski. Napuniti stadion do kraja, uzeti lovu i to je to. Onda se okrenuti prvenstvu i svaku utakmicu 100% ici.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 16 nov 2022, 16:45

Sto se tice lige akobogda maximalno ozbiljno i pobijedit akobogda i otic na pauzu sa prvog mijesta a sto se tice kupa kakva mastanja cetvrtfinale samo molit boga da igramo u Zenici i sto jaceg atraktivnijeg izvuc .Moja zelja je Zeljeznicar napunit stadion ,napunit i kasu kluba i i naravno ispast i posvetit se nasoj realnoscu a ne zbog kupa da upropastis sezonu i da ne udjes.Taman je kup.pred prvenstvo.izvuc sto atraktivnijeg i zavrsit sa kupom a u FL se mora uci,ne smijemo mi vise igrat Centar e onda da vidimo.i upravu jesul.sposobni za vise rangove.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 16 nov 2022, 17:59

Previse polemike oko neceg o cemu nema smisla raspravljati, ali kad trazimo muzicke zelje onda bi moja bila da izvucemo Rudar Kakanj u kupu. Iako je Rudar solidan drugoligas, nas klub im moze parirati u dvije tekme i ima realne sanse za prolaz. Takodje moze i ispasti, ali ima realnije sanse za prolaz u odnosu na premijerligase. Na domacoj tekmi bih ocekivao posjetu kao protiv visocke Bosne, dok je blizu Kakanj za vecu podrsku u gostima. Eventualni prolazak donosi novu tekmu sa atraktivnijim protivnikom, nove prihode itd. Ipak, ovo je muzicka zelja, a vidjet cemo sta je realnost. Ako ne bude Rudar onda bih volio Zrinjski, jer su daleko najuspjesniji klub otkako se igra Premijer liga i ako cemo bit u podredjenom polozaju kao autsajderi onda nek to bude u jednoj takvoj utakmici gdje igras protiv najboljeg, a opet pred itekako brojnom publikom. Kad se tako sloze stvari da nemas sta izgubiti, pa mozda i iznenadis. Ekipa je dokazala da je to moguce.

U ligi su ambicije problem bez sredstava od Grada, jer dosli smo u situaciju najgoreg scenarija i nisam siguran da ce dodatni prihodi na osnovu sponzora, clanstva i publike narasti da dostignu dodatne troskove u visem rangu, a to znaci manje vracanja duga sto opet znaci duzi oporavak. Ipak, kad su ljudi zapeli za visi rang onda trebaju znati da taj napredak u ligi vjerovatno donosi sporiji napredak u Premijer ligu. Klub kad udje u visi rang, nece i dalje biti ni blizu spreman da napada Premijer ligu, ali ce vracati manje dugova nego iz nizeg ranga sa manjim troskovima i to je velika vjerovatnoca. Za nas klub su i dalje velika sredstva 100, 200k. Nas problem je sto smo stavili u drugi plan izgradnju mentaliteta da je klub daleko bitniji od protivnika, ranga u kojem se takmici, da je navijacima i simpatizerima bitno stvaranje potrebe za davanjem iz ljubavi bez obzira u kojoj ligi klub igrao i kakve bile okolnosti samo ako je zdrav rad. Izgradnja snaznog kluba zahtijeva proces, nikakvo brzanje, jer kad imas i dalje klub u dugovima koji se dize iz pepela, kad nemas podrsku visih instanci koje su bitne za ubrzavanje oporavka onda posebno ne vrijedi srljati. Dominira ta prica o visem rangu da se zadovolje potrebe ljudi vise nego potrebe kluba i ocigledno je da proces ide tom linijom lakseg otpora. Dok ne shvatimo da je interes kluba na prvom mjestu sputavat cemo sami sebe, vrsiti nepotreban pritisak da se nesto mora itd. Ova ekipa i u klubu i na terenu zasluzuje podrsku Grada, Kantona i drugih privrednika da bi klub napredovao i nazalost velika je nepravda sto jedna cista i lijepa prica nema vecu podrsku. Takve stvari su pokazatelj i u kakvom qrcu je drzava kad se ne prepoznavaju lijepe price nego se jos opstruisu, ali jedno treba uvijek naglasiti da su tradicija, ime i boje kluba iznad svakog igraca i pojedinca. Svi su prolazni, klub je tu da bude zauvijek. Oporavak kluba kako bi dobio sansu da u buducnosti bude ambiciozan i uspjesan bez dugova i repova proslosti mora biti glavni prioritet. Interes kluba iznad svega.

Uprava je sposobnija za vise rangove od svih dosadasnjih uprava, pokazuju to djelima iako i tu ima dosta prostora da se kapaciteti nadograde, ali nas problem je sto Čelik nije podoban politici kao sto su ranije uprave bile. I iskreno, drago mi je da je tako, jer znam onda da se gradi dugorocno uspjesan klub, pa makar to zahtijevalo duzi proces. Medjutim, trebamo biti spremni da ako klub udje u visi rang zbog potrebe ljudi, ne zahtijevamo vec sljedece sezone napad na Premijer ligu, jer to nije do sposobnosti uprave koliko bi bilo do zablude tih istih ljudi, navijaca i simpatizera koji misle da ovaj proces moze preko noci iako okolnosti klubu ne idu na ruku. Treba se malo spustiti na zemlju i biti realan, a ne samo daj, daj kako nam je qrcu cejf. Treba malo biti zahvalan i skontati da smo zamalo ostali bez kluba, a sad bismo uspjeh preko noci. Ne moze, i dalje je ovaj klub u velikom hendikepu, treba svesti ocekivanja na mjeru i postepeno dizati pricu, jer u suprotnom sve napore dovodimo u rizik. Prema tome, moramo gledati da kao pojedinci prije svega razmisljamo u interesu kluba i na taj nacin cemo svi zajedno biti jaci vjetar u ledja klubu. Vise djela, manje hirova i doce to na svoje kad bude moguce. Ne moze prije vremena. moSa likČe!

SVI U VOGOŠĆU!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 16 nov 2022, 18:05

Jedna utakmica se igra u 1/8 finala
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 16 nov 2022, 18:13

U pravu si, a sto onda znaci da nam puno vise znaci da igramo tekmu kuci zbog prihoda. Znam da su u proslom kolu nizeligasi igrali kuci, a sad evo kao i ovo pravilo za jednu tekmu ne znam da li ima jos nekih dodatnih pravila po pitanju domacinstva.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 16 nov 2022, 18:56

Steelman je napisao/la:
16 nov 2022, 18:13
U pravu si, a sto onda znaci da nam puno vise znaci da igramo tekmu kuci zbog prihoda. Znam da su u proslom kolu nizeligasi igrali kuci, a sad evo kao i ovo pravilo za jednu tekmu ne znam da li ima jos nekih dodatnih pravila po pitanju domacinstva.
Jedna tekma se igra, moze svako sa svakim, znaci mozemo i mi u goste Zrinjskom

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 16 nov 2022, 19:11

Nadovezati cu se na ovaj tekst od Steelmana. Ono sto je i mene dugo zanimalo je da li klub zaista ima dovoljno sredstava da igra Prvu Federalnu? Znamo kakva je liga, troskovi su veci, imas daleka gostovanja na koja ne mozes ici na dan utakmice. Znaci dan prije ides, trebas platiti smjestaj, hranu igracima, strucnom stabu... Sezona je duga, a na sve to moramo se opet fokusirati na vracanje dugova.

Oke ove sezone smo najavili ulazak u visi rang, ali hoce li nam to donijeti dobro. Moje misljenje je da nema smisla ici u Prvu Federalnu i tamo igrati 5-10 sezona. Jer ta liga je preskupa ako nam je cilj vracati dugove i odblokirati racun, pitanje je koliko bi za cijelu sezonu uspjeli "ustedjeti" odnosno vratiti novca, posebno ako znamo situaciju sa gradom, i sa ostalim prihodima.

Bez pomoci grada oporavak kluba moze potrajati 10-15 godina. Ja sam vise volio da smo igrali DLC jos jednu ili dvije sezone jer su nam troskovi manji pa bi vise novca uspjeli i vratiti. Znam sad ce neko reci da te sponzori nece finansirati ako godinama igras trecu ligu itd. Ima i to smisla, ali opet..

Ipak vjerujem da su ljudi u klubu dobro razmislili prije samog cilja ove sezone, i da i oni sami znaju kako ce sve teci u visem rangu. To je bilo moje misljenje, nadam se da ste shvatili poentu svega, volio bih da mi neko ko je mozda upuceniji u sve odgovori

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 16 nov 2022, 20:27

Trebamo pod svaku cijenu zavrsiti na prvom mjestu, pa onda povuci crtu. Ima tu i za i protiv, mora se bas mudra odluka donijeti. Ako odemo u 1.federalnu treba to sve iz finansirati, opet ako ostanes dokle ce te ljudi, simpatizeri, sponzori trpiti. Plus sto bi se ekipa sigurno raspala, ove igrace sigurno ne bi zadrzali.

Na kraju sezone treba to dobro prostudirati.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 16 nov 2022, 20:30

JEDNA TEKMA SE IGRA U KUPU! Čelik če 100% bit domačin protiv Borca Bl to je davno izvučeno samo če sad snimak bit 21.😁 Ako se udje u federalku valjda se onda potpisuju i profi ugovori s igračima! Valjda se onda može koji igrač i prodat nekome??? Ili vi mislite da se samo igra bez da se proda neko??? Jel moguče za Durmiša,Hondu,Medzuseljca,Durmu u budučnosti dobiti i milion km, ili dva,tri??? Jel se može i od prodaje igrača zaradjivat za klub,a ne samo od sponzora itd...Manite se više socijale i pomozimo klubu,kupujmo u fan shopu,kupujmo karte,daj ba da se udje u federalku i proizvodi i prodaji igrače! A nije se moglo do sad ni proizvoditi kad su trenirali samo u večini DEBILNI BABINI SINOVI,a dok su talenti bez štele propadali pored DEBILNIH BABINIH SINOVA,pljuc😉
::::SAMO ČELIK::::

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 16 nov 2022, 21:35

^^ Ovo sto prica ovaj gore je odraz razmisljanja nekog ko je "odvojen" od realnosti. Realnost je sasvim druga, ali potpuno jednostavna. Bez saniranih dugova i odblokiranog racuna mi nemamo sta traziti u visem rangu. Mozes uraditi milion analiza, svaka ce ti pokazati da argument za ulazak u ligu vise, nije opravdan. Pricati o milionima kroz neke transfere u ligi iz koje je jedan ili ni jedan igrac otisao za sumu blizu miliona u posljednjih dvadeset godina je neozbiljno. Mi znamo kakve probleme imamo, znamo koliko dugujemo, znamo sta nam je potrebno da dodjemo na zelenu granu i nema potrebe da se koraci preskacu, niti da se dublje uvaljujemo u vnago. Zavrsiti sezonu na prvom mjestu, podvuci crtu, ako racun ne bude odblokiran, zahvaliti se NS i slijedecu sezonu opet igraj u drugoj ligi i nastavi sa sanacijom. Po meni nema potrebe za nekim pretjeranim ushicenjima, niti prevelikom depresijom. Procitajte postove od onog momenta kada smo otisli u kantonalnu ligu. Raspravljali smo o ovim stvarima i o tome da se radi o jednom duzem procesu, u kojem ovisimo o svom radu, a da ubrzanje moze MOZDA doci ukoliko se vlast smiluje i pomogne. Pomoci trenutno nema, sada polahko "uzdaj se use i u svoje kljuse" i nastivit tamo gdje se stalo. Ako sta kapne i ubrza sve ovo, dobro i jeste, ako se to ne desi nije kraj svijeta. Samo polahko i doci ce se do cilja.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 16 nov 2022, 21:53

Preko svog posla znam neke ljude iz uprave Rudara iz Kaknja koji 20 godina igra 1.ligu FBiH. Oni su u posljednje dvije sezone potrosili 300.000 i 400.000 i bili su medju 3-4 ekipe u ligi

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 16 nov 2022, 23:10

Isto i ja znam da neke ekipe oko 350-400 hiljada potrose po sezoni u 1.ligi fbih i budu otprilike na sredini tabele.Radi finansija ne bi bilo lose jos jednu sezonu ostat u ovoj ligi ali treba se voditi aspektima i drugim prvo ova djeca u klubu cisto sumnjam da bi ostala da igraju jos u ligi centar jbg kad ti dode ponuda bolja svi bi smo mi nju prihvatili,druga stvar navijaci evo ove sezone vidi se napredak u posjeti cim smo najavili ulazak u visi rang a u proslog sezoni kada smo svi znali da necemo da idemo u visi rang i bilo je necu na tekmu sta cu ici kad necemo u 1 ligu fbih a to je nazalost realnost nasa.Sponzori bi poceli polako odustajat ja msm itd... i jos jedna stvar upamtite da mi kad god udemo u 1 ligu fbih nema sanse da budemo odmah prvaci jer to je najteza liga za igrat uvijek ti se nade neki sa lovom i namjesti tekme ili moras imati svoje ljude u savezu pa pogledajte npr.Jedinstvo Bihac do sada su 5 puta najmanje trebali ispast ali sudije ssvez itd..ih poguraju i ostanu.
Sto se tice kupa iskreno volio bi atraktivnijeg protivnika i da igramo na BP da napunimo kasu jos malo, licno iz privatnih razloga volio bi Velez da dobijemo.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.