Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

keno94
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la keno94 » 22 sep 2013, 00:20

eto i prvi poraz ove sezone je stigao, svakako nece biti ni poslljednji, ali mozda vise boli zbog dobrog starta. Southampton je jaka ekipa, uz Swansea sam se njih i najvise bojao. Nije sramota izgubiti od njih.
uz sve te probleme sa povredama nije bilo lako, ali ni to nemoze biti izgovor jer jaka ekipa mora imati plan B, a Rodgers ga nije imao. Doduse imao je, ali mu nije prosao. Samo se ne mogu oteti utisku da, kad vec nemas bekove, zasto onda ne igrati u formaciji 3-5-2. Svakako je dobra protiv prekida a nemas potrebe za pravim bekovima. Ta dva krilna igraca su komotno mogli biti Hendo i Moses. Ali opet trener je pokusao ono sto je mislio da ce uspijeti, a nije uspijelo. Bitno je da uci na greskama. Ima jos do kraja sezone, jos preko 30 utakmica da se postigne veliki ilj, povratak u Ligu Prvaka.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Glodar
Kontakt:

Post Postao/la Glodar » 22 sep 2013, 02:03

keno94 je napisao/la:eto i prvi poraz ove sezone je stigao, svakako nece biti ni poslljednji, ali mozda vise boli zbog dobrog starta. Southampton je jaka ekipa, uz Swansea sam se njih i najvise bojao. Nije sramota izgubiti od njih.
uz sve te probleme sa povredama nije bilo lako, ali ni to nemoze biti izgovor jer jaka ekipa mora imati plan B, a Rodgers ga nije imao. Doduse imao je, ali mu nije prosao. Samo se ne mogu oteti utisku da, kad vec nemas bekove, zasto onda ne igrati u formaciji 3-5-2. Svakako je dobra protiv prekida a nemas potrebe za pravim bekovima. Ta dva krilna igraca su komotno mogli biti Hendo i Moses. Ali opet trener je pokusao ono sto je mislio da ce uspijeti, a nije uspijelo. Bitno je da uci na greskama. Ima jos do kraja sezone, jos preko 30 utakmica da se postigne veliki ilj, povratak u Ligu Prvaka.
Da bi diskutovao o fudbalu moraš imati neko predznanje koje nije bazirano na PES-u ili FM-u ; Naime, preći tek tako iz 4-4-2 ili 4-5-1 formacije na 3-5-2 je moguće samo na PES-u ili FM-u ; Na isti način možeš klasičnog krilnog igrača ( Mozesa ) prebaciti na tzv. wingera u 3-5-2 formaciji. Ti ako si pogledao deset utakmica i shvatio šta pojedini igrači radU na terenu, evo glave. Ne provaljuj se živ bio.

Što se tiče Liverpoola,pa ****, gledajući prošlu sezonu, ova je odlična. Previše ozljeda ključnih igrača, a tanka klupa.

BR dječica pljuju zaboravljajući da je upravo taj "levat" doveo Koutinja, Staridža, Minjolea - zajedno su plaćeni manje od krapme Kerola, a značajno su unaprijedili igru Liverpoola. Jedini igrač za kojeg se može reći sa sigurnošću da je Rogersova fula, a skupo je plaćen, jeste Borini. Liverpool je par godina odron od kluba, treba par godina da se izvuče iz sivila. Nije ovo plejka ili FM. To vam je valjda jasno ?

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 22 sep 2013, 02:21

Valencia je napisao/la:I kako izgledaju nova pojacanja, oni za koje su pojedinci govorili da ce Liverpulu donijeti nekakvu sirinu?

Ti koji su dovedeni da donesu 'sirinu' ce brzo biti otjerani i dovest ce se novi igraci koji ce ciniti 'sirinu'... Poslije ce i oni biti otjerani, pa ce se dovesti novi...

Ozbiljan klub 'sirinu' ne pravi dovodeci polovnjake. Sirinu pravis dovodeci dobre igrace, a one koji ne mogu povesti tim prema vrhunskim rezultatima ostavis na klupi da budu 'sirina'.

Manco je dovodjenjem Persija dobio sirinu i jaku klupu. Persi u prvi tim, a Cica i Velbek na klupu.

Liverpul dovodi igrace za klupu i kontaju nesto napraviti. Zbogom pameti.

Bacene pare. Bolje da su doveli jednog dobrog igraca nego kojekakve 'igrace' od kojih nece imati nikakve koristi.
Baki, nemoj se izvaljivati, tek je pocelo prvenstvo, zasto ovo nisi napisao kada je LFC pobedjivao ??? :? Par pojacanja se vec isplacuju, cujes bacene pare, pa najbolje da svako pojacanje pokaze da je iznad svoje placene cene. Smaras sa tim polovnjacima, klub je probao dovesti igrace, klasu, nije uspeo i sta hoces vise ???
Jbt kakav smarac umes biti uzas.

Tekma danas katastrofa, visak na krilu nije niko pravio jer mi nismo ni imali ofanzivno orijentisane bekove, vec stopere. Sakho daj boze da je jednom presao pola, dok je Kolo bio drugaciji, ali taj njegov touch, ne moze puno napred da pruzi. Ne razumem tu BR-a uopste, ocigledno neuspeli eksperiment, ili mozda povreda Enriquea, koji jeste igrao u drugom, ali u ko zna kakvom fitnesu.

Vezni red ocajan i napred i nazad. Lucas ocaj, covek imao par startova, ali koliko je rupa bilo u vezi u drugom poluvremenu, da su Sveci lagano dolazili do sesnaest, bez ikoga da izvrsi presing, Stivi je to radio pre, sada delovao bas umoran. A pogledajte vezni Svetaca, i sta su sve Wanyama i Schneiderlin radili, e to je prava veza, nismo mogli nista, em sto nismo imali ideju, em sto su nam tu uzeli 150 lopti i svaki put stvorili opasnu kontru.

Henderson slabo, ali sta od njega da ocekujes na krilu. Moses i Mignolet jedini prelazna ocena.

I da Sterling je bio katastrofalan, pa gori od Aspasa koji na kraju, bolje da je ostao.
Bez Coua, nemamo tu varnicu napred, on sem pasova, ume da napravi visak sa jednim ili dva poteza, bilo da je dupli, ili dribling ili obican pas u prostor.

Valjda ce ovo biti upozorenje. Ja sam rekao jos pre da se vrlo pribojavam Swansea i Svetaca, jer su to ekipe koje igraju moderan fudbal i mogu svakoga da namuce, i obe imaju sjajne individualce.
Vraca se Kanibal sledeci mec, i to ce biti osvezenje, idemo Sunderlendu na megdan, tim koji je u ocajnom stanju, to ako ne dobijemo, ja ne znam...

AggerYNWA
Kontakt:

Post Postao/la AggerYNWA » 22 sep 2013, 10:29

eh da nam je sad suso tu umjesto coua,momak zabija i asistira,trebao bi biti nas isco sljedece sezone :mrgreen:
Raúl: "Bit ću vječno zahvalan za sve ovo što su mi priredili. Osjećao sam se kao igrač Reala. Iker mi je dao vrpcu, Cristiano dres... Svi su se ponašali kao da sam i dalje igrač Reala. Osjećao sam se kao u debiju protiv Atletico Madrida."

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2013, 10:34

Kada sam vidio da igramo sa 4 stopera, znao sam da cemo u napadu biti dosta losiji nego inace. Jednostavno, svi bekovi su povrijedjeni, sa Enriqueom se nije moglo rizikovati. Taman kada nas je krenulo desi nam se da nam nema 4,5 standardnih igraca bez kojih je nezamislivo biljeziti dobre rezultate.
Izvukli se misevi iz rupa, neka neka. 8-)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 sep 2013, 10:56

I kad naredni put dobijemo bit će nas duplo manje na temi

Sent from my ST21i using Tapatalk 2
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2013, 10:57

Liverpool have lost five of their last seven matches against Southampton.
Jednostavno, ljudi nam ne leze. :D

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 22 sep 2013, 11:06

Glodar je napisao/la:
keno94 je napisao/la:eto i prvi poraz ove sezone je stigao, svakako nece biti ni poslljednji, ali mozda vise boli zbog dobrog starta. Southampton je jaka ekipa, uz Swansea sam se njih i najvise bojao. Nije sramota izgubiti od njih.
Da bi diskutovao o fudbalu moraš imati neko predznanje koje nije bazirano na PES-u ili FM-u ; Naime, preći tek tako iz 4-4-2 ili 4-5-1 formacije na 3-5-2 je moguće samo na PES-u ili FM-u ; Na isti način možeš klasičnog krilnog igrača ( Mozesa ) prebaciti na tzv. wingera u 3-5-2 formaciji. Ti ako si pogledao deset utakmica i shvatio šta pojedini igrači radU na terenu, evo glave. Ne provaljuj se živ bio.

Što se tiče Liverpoola,pa ****, gledajući prošlu sezonu, ova je odlična. Previše ozljeda ključnih igrača, a tanka klupa.

BR dječica pljuju zaboravljajući da je upravo taj "levat" doveo Koutinja, Staridža, Minjolea - zajedno su plaćeni manje od krapme Kerola, a značajno su unaprijedili igru Liverpoola. Jedini igrač za kojeg se može reći sa sigurnošću da je Rogersova fula, a skupo je plaćen, jeste Borini. Liverpool je par godina odron od kluba, treba par godina da se izvuče iz sivila. Nije ovo plejka ili FM. To vam je valjda jasno ?
Volim kad vam ovako neko očita bukvicu. Bravo za post !
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

RtoX
Kontakt:

Post Postao/la RtoX » 22 sep 2013, 11:28

OTNYS_YNWA je napisao/la:
Liverpool have lost five of their last seven matches against Southampton.
Jednostavno, ljudi nam ne leze. :D
Mah man' price lezanja :D kad budala vidi da smo od utamice sa Stoke-om sve gori i gori.
"You'll Never Walk Alone"

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2013, 11:41

Prve 3 utakmice smo takticki odlicno odigrali, na rezultat i to je donijelo maksimalan broj bodova. :)

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 sep 2013, 11:46

Prva je bila Liverpool od Januara , a poslije Aston Ville i sve do sad je katastrofa igra . Znaci slabo skroz . Nema posjeda lopte , nema presinga nikako a dok nas ekipe stalno napadaju Lucas pocne gubiti koncentraciju pa recimo negdje od 5 minute svake utakmice i mi se ne mozemo trgnuti i poceti igrati malo vise napadacki tako da i kad gubimo il' imamo rezultat koji nam ne pase mi opet sjedimo nazad i nadamo se nekom sretnom golu .

Scouser
Kontakt:

Post Postao/la Scouser » 22 sep 2013, 11:50

A sunce ti i Enrique je povrijeđen, Cissokho, Johnson, Coutinho, kako je krenulo...slika Kelly također nije 100% spreman da izdrži tempo Premiershipa pa ga zato i ne koristi, Agger isto vuče povredu. Sa ovakvim izostancima i povredama teško da se moglo više, iako je činjenica da se ovakve utakmice protiv ovakvih protivnika moraju pobijeđivati. Uvijek imamo to neko prokletstvo koje nas prati, ili su sudije, okviri gola, silne povrede... Naravno, opravdanja za poraz nema, no ovo navedeno je kumovalo porazu, ipak je Rodgers morao improvizovati, pogotovo u odbrani, mada u izostanku Coutinha i Suareza nije mnogo bolje ni u ofanzivi. Sada će nam baš odlično doći povratak Suareza, u odličnom trenutku, da se pokuša ponovo izaći iz krize i ući u seriju dobrih rezultata. Dosta uticaja imala je i mrtva reprezentativna pauza, u kakvom smo naletu bili i onda mini odmor...
I igra i rezultat su veliko razočarenje, da budem potpuno iskren. Tehnički smo danas bili dosta kratki, bez prepoznatljive igre, bilo je veoma očajno, i razočaravajuce za nas, kako rezultat, tako i igra.
Izdvojio bih ovaj citat iz izjave Rodgersa. Nije teško pogoditi zbog čega smo tehnički bili dosta kratki, zbog čega je izostao presing na protivnika koji nas je krasio na samom početku prvenstva.
Kolo i Mamadou su stoperi, i sa njima na bekovskim pozicijama smo izgubili ubojitost u napadu.
Također i ovaj dio objašnjava mnogo toga. Ne možeš od štopera ni zahtjevati da nadomjeste bekove, u defanzivi da, ali ofanzivno ipak je to ogroman nedostatak koji nas je danas koštao.
This Klopp fella, he's not bad is he?

"Don’t criticize what you don’t understand, son. You never walked in that man’s shoes."

"IT'S ENDED... THE EUROPEAN CUP IS RETURNING TO ENGLAND AND TO ANFIELD."

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 22 sep 2013, 11:52

Gori od Lucasa su juce bili i Agger, i Gerrard, i Aspas, i Sturidge, ali dobro .. nekako je na njega najlakse osuti drvlje i kamenje. :mrgreen:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 sep 2013, 11:55

Pa svako od tih ima jednu tekmu losu jednu dobru . Lucas nekako konstantno pravi te prekrsaje oko 16 metara il' ostavljam 15 metara praznog prostora sebi iza leđa gdje se igrači usetaju , pa jučer nam je Luke Shaw uletio u 16 metara , samo se usetao i zamalo gol zabi . Svi su bili losi , al' uz Gerrardove godine dolazi i slabija kretnja , nama treba neko ko ce trcati za njega ako on vec mora igrati svaku utakmicu , Lucas jedva trci i za sebe .

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 22 sep 2013, 11:55

OTNYS_YNWA je napisao/la:Gori od Lucasa su juce bili i Agger, i Gerrard, i Aspas, i Sturidge, ali dobro .. nekako je na njega najlakse osuti drvlje i kamenje. :mrgreen:
...i Sterling i Alberto i Henderson...Zato se kaže, jednom krivac - uvijek krivac :roll:

Baš jučer Lucas nije uradio ništa loše po čemu bi bio jedan od većih krivaca, po meni je odigrao sasvim solidno.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 sep 2013, 11:57

Lucas,Aspas,Allen su dezurni krivci na ovoj temi :roll: :roll:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 sep 2013, 12:02

Nisam tip koji nekog pljuje bez evidentnog razloga . Lucas je domaci u ovoj ekipi i kad mi igramo napadacki nogomet gdje imamo vecinu posjeda lopte i kad nam ljudi pokusaju puknuti kontru on se tad istice . Lucas mi je jedan od drazih igraca u ekipi , al' on i Gerrard mi nekako skupa skroz slabo igraju , ekipe nas nadtrcavaju bez problema , cesto imamo problem i loptu iznijeti sa svoje polovine , ne znam nije eto Lucas kriv . Kriv je Sturridge sto ne dođe pred svoj 16-erac pokupiti loptu i iznijeti je malo dalje od gola .

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 22 sep 2013, 12:10

Poraz uvijek dođe kada su na temi prije utakmice svi sigurni da dobijamo. :) :mrgreen: al istinito i provjereno ;)

Saintsi nam ne leže nikako i eto nakon više od decenije ljudi nas dobili na našem stadionu, ali šta je tu je.

I protiv Swansea i Sotona, možemo primjetiti da nam je tim bez Coutinha i Suareza poput TOŠK-a. :mrgreen: Nema igre, jednostavno se polovina ne može prijeći što je zaista tužno, a branimo se ko da igramo protiv Barce. :?

Stvar je u tome što za ovakav tim koji želi da bude u top4, nisu igrači poput Aspasa, Alberta, Hendersona, Borinija, Assaidija i sl. Fino je tražiti talente po jugu Španije ili sjeveru Engleske ali da ti igrači budu jokeri ili prevaga na terenu, ne može nikako. ;)

Od igrača koji su me zadivili mogu plus dati samo Sakhou ali tek nakon što se vratio na centralnog defendera, na lijevom krilu je odigrao katastrofalno. Igrač koji daje loptu lijevom nogom da igra na lijevoj strani - NEMOGUĆE.

Henderson kao što je i rekao i čovjek koji je prenosio utakmicu je bio najslabija karika sinoć. Njegova jučerašnja igra je odgovor svima ovdje koji misle da je Henderson polivalentan igrač i da može igrati bilo koju poziciju. Nemam ništa protiv tog igrača i naravno da bih želio da uspije u ovom klubu ali ne može se od svakakvih igrača praviti zvijezde. ;)

Aspas sve više i više pokazuje da nije za ovaj tim, samo mi nije jasno gdje se izgubio onaj Aspas sa priprema. :?

Što se tiče, dežurnog krivca Lucasa, momak je juče bio jedan od boljih i nekoliko puta je pokazao kako se lopta može uzeti bez faula, u stilu najboljeg defanzivnog veznog. ;)

Možemo samo zahvaliti Bogu što nam se vraća najveće pojačanje ljeta, Suarez i što ćemo gledati mnogo bolju igru u drugim poluvremenima. ;)

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 22 sep 2013, 12:15

ljevak ne može igrat na lijevoj strani ? :?
Vođa zna.

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 22 sep 2013, 12:30

nedim1993 je napisao/la:ljevak ne može igrat na lijevoj strani ? :?
ne. Sakho je na lijevoj strani polomio kičmu sebi. ;) :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Brkooo, JackW i 23 gosta.