ona ce se zadnja radit, znaci kad se zavrsi istok pa onda jug, i tek onda ide zapadna, jer ce ona najvise kostati, za nekoliko godine bi sve trebalo biti gotovo, nadamo se ne vise od 5-6, naravno sto vise para bude prije ce se napravit, ako se napravi dobar rezultat u evropi mogla bi ranije, a za sad ostaje kakva jeste dosta se uradilo stvari za njoj i za sada ispunjava osnovne stavke za 2 kategoriju evropskih utakmica, prica se o tome da bi se moglo prije ljeta jos nesto uradit da bi stekla uvjete za trecu kategorijubabino je napisao/la:je li ova zapadna tribina na grbavici ostaje ovakva kakva jeste i po novom projektu?...pretpostavljam da ostaje jer su nedavno u nju dosta ulagali a gledam po ovom slikama iz zraka, ona kao da bjezi u desno kako ide prema jugu?...ili je do mene?
Aferim, jos samo da je glavni teren ovako ureditTristan je napisao/la:
Ne, privatna kuca iz novijeg perioda. Gradnja iz AU doba u Novom Sarajevu je iskljucivo skoncetrisana u blizini Miljacke i pruge. Prema katastru cetiri osobe su vlasnici parcele, a prijatelj koji zivi relativno blizu kaze da se kuca koristi kao rezidencija za neko diplomatsko predstavnistvo.Neutral je napisao/la: Šta je to kod južne tribine, kuća uza AU doba?
Za zapad jos uvijek nema planova jer ce izgradnja te tribine biti ubjedljivo najskuplja. Dok ce istok kostati oko 1,2 miliona KM bez krova i podtribinskih prostorija, zapad moras graditi odmah sa krovom i podtribinskim prostorijama jer ce upotpunosti biti za medije, VIP i klub tj. ispunjavanje kategorije 4 prema UEFA stadioskom pravilniku. To cijenu podize na veoma visoke brojeve za nas standard i izgradnja te tribine je najvise pod upitnikom. Ja govorim da moramo biti iznimno zadovoljni i ponosni ako budemo u mogucnosti okoncati radove na stadionu do 100. godisnjice kluba u septembru 2021.babino je napisao/la:je li ova zapadna tribina na grbavici ostaje ovakva kakva jeste i po novom projektu?...pretpostavljam da ostaje jer su nedavno u nju dosta ulagali a gledam po ovom slikama iz zraka, ona kao da bjezi u desno kako ide prema jugu?...ili je do mene?
Ima šanse ako Džeko ode u MLSSignore je napisao/la:Da do 2021. budu gotovi jug i istok zajedno s krovom i podtribinskim prostorom, a zapad da bude sredjen za cat3 bilo bi dobro. Nisam pesimistican, ali treba malo biti i realan. Ove dvije tribine ce se skuckati od nekih donacija, mozda upadne neki transfer ili tako nesto, ali za zapad nema sanse. Zeljo ce morati uzeti kredit, nema sanse da zaradi toliko para do tad, a nema sanse ni da neki privatnik uzme tribinu jer pod njom nece biti komercijalnog sadrzaja ili ce ga biti jako malo. Nikome se to ne isplati. Mozda Miske da izgradi onako od srcaDaj Boze da grijesim i da za pet godina Zeljo ima gotov stadion, ali mislim da su i u upravi svjesni situacije i da zato i rade istok i jug polako, a ostavljaju zapad za kraj, a zapad je bitniji od te dvije tribine. S novim zapadom se mogla ganjati cat4. Istok i jug tu nista ne znace.
12-13 redova ima tribina u Indjiji. Kostala je 300 tisuca eura s ugradjenim dzepovima. Tih 1.2 milijuna maraka je neka realna cifra za goli beton sa stolicama i par mokrih cvorova kojih sigurno nece biti osam. Rekao bih milijun i pol maraka najvise.brigsiroki je napisao/la:
nešto mi malo tih 1,2 miliona KM, jer ima tu redoova oko 24-25 ??? a dužina bi trebala biti 105 metara, plus trebaju se napraviti wc-ovi na ulazima a imaa i 8 ulaza sto je skuplje kad se radi... uglavnom moja procjena da bi sve moglo koštati oko 2 do 2.5 milijona KM ...
Skupllji su depovi ovih iz uprAva sosona, nego bilo sta nastadionuSignore je napisao/la:Krov kosta jako puno i dize cijenu, a i glavna tribina za cat4 sigurno nije jeftina. Ima tu jako puno sitnica koje kostaju, ali sigurno da se moze napraviti pristojan stadion za manje novaca od onog sto se svakodnevno prezentuje.
kontinen je napisao/la:Vidi ovog slagera
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.