MElloo je napisao/la: ↑05 sep 2025, 23:46
Mene je izuzetno strah poljaka, otkad nas adis vodi jos nismo pokazali da znamo usporit brzu sutersku ekipu
Nek puste Loyda da zabije 40 poena kao Fontecchio, ali nek ostale potpuno zatvore (sto s Italijanima nisu uspjeli) i eto pobjede.
Ja iskreno mislim da je Poljska dosad na prvenstvu pokazala vise nego sto je realno, a da ih je u tome pogurala i domaca publika (+ malo i sudije). Otvorili su prvenstvo s nepovezanom Slovenijom, kasnije jedva dobili genocidase (ako se ne varam, tu je bilo sumnjivih sudijskih odluka) i to je sve od njih. Mi definitivno nismo pokazali da znamo braniti suterske ekipe, ali nakon zadnje dvije pobjede imam utisak da ce se nasi bacati na glave i da ce ih samljeti fizikom u prvoj cetvrtini. Ako tako uspijemo otvoriti utakmicu, onda ce se njima jos vise stegnuti m*da i sut ce biti jos klimaviji. U suprotnom, ako im dopustimo da se razmasu i raspucaju u prvoj cetvrtini - ne pise nam se dobro. Odbrana koju smo igrali protiv Italije u zadnjoj cetvrtini s Lazicem na 4 moze posluziti kao pravi primjer kako se postaviti u defanzivi protiv Poljaka sa small ball petorkom. Adis mora izvuci neke dzoker akcije iz rukava, pogotovo u trenucima kad nam stane ono sto inace prolazi. Recimo, Kamenjas je u napadu totalno neiskoristen. Pogledao sam haman sve njegove utakmice u Buducnosti prosle sezone i mogu reci da ga rijetko ko moze odbraniti u pikenrolu, a na prvenstu to jos nijednom nisu odigrali. Takodjer, Gegic je brutalan na niskom postu i ne postoji bek u Evropi koji ga tu moze zaustaviti (jedino on sam sebe zaustavi kad profula zicer nakon sto sve doktorski uradi). On ovog Laczynskog moze staviti za vrat i opet da ga 'rijesi' dolje. Treca stvar, Alibegovic da se spusti na niski post i da odigra protiv fizicki inferiornijeg Sokolowskog. Ni to dosad nije vidjeno od nas na EB, a Amar to itekako moze odigrati. Njemu bi bilo dobro da odgleda utakmicu Poljske i Francuske i da pomno isprati Yabuseleove kretnje (i kako je cesto ostajao sam na sutu, a i kako je kupio ofanzivne skokove). Sve u svemu, morat ce Beciragic naci neke stvari kojima ce iznenaditi Milicica, kao sto je i Dzikica iznenadio.
Btw, ovaj Laczynski strasno razigrava u pik igri. Doslovno kroz noge provlaci loptu protivnickim igracima, a i centri su im specijalci da zavrse takve akcije. Nadam se da ce nasi naci nacina da prekinu tu 'vezu'.