Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pisac
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la pisac » 29 jun 2014, 18:38

Donnie Darko je napisao/la:Fejzić je isto bolji od Asmira. Čuo sam da je stručnjak za penale.
Naravno da Fejzic nije bolji, naravno da ni ovaj Ochoa ni ovaj holandjanin sto ih sad gledam nisu bolji, naravno da je Asmir VRHUNSKI golman, ali ovdje ljudi pucaju bez ikakve osnove da je golman Stouka TOP 5 na svijetu.
Samo malo realnosti ;)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 jun 2014, 18:43

pisac je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Fejzić je isto bolji od Asmira. Čuo sam da je stručnjak za penale.
Naravno da Fejzic nije bolji, naravno da ni ovaj Ochoa ni ovaj holandjanin sto ih sad gledam nisu bolji, naravno da je Asmir VRHUNSKI golman, ali ovdje ljudi pucaju bez ikakve osnove da je golman Stouka TOP 5 na svijetu.
Samo malo realnosti ;)
Keylor Navas brani u Levanteu i bez ikakve sumnje je top10 golman svijeta. Da ne bude da sad glumim zbog njegovih partija na SP, bukvalno svako ko imalo prati Primeru svjestan je toga. I šta sad, činjenica da brani za mali Levante utiče na njegove golmanske sposobnosti? :crazy: Ni Caballero nije daleko.

Mignolet je školski primjer da klub u kojem braniš apsolutno nema nikakve veze. Brani za Liverpool, a nije ni blizu nivoa golmana Stokea, toga su i navijači Liverpoola svjesni.

Al dobro hajd, ima 10 boljih golmana od Begovića u bundesligi. Predajem se evo, pobjedio si.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 29 jun 2014, 18:46

Donnie Darko je napisao/la:
pisac je napisao/la:
Samo malo realnosti ;)
Keylor Navas brani u Levanteu i bez ikakve sumnje je top10 golman svijeta. Da ne bude da sad glumim zbog njegovih partija na SP, bukvalno svako ko imalo prati Primeru svjestan je toga. I šta sad, činjenica da brani za mali Levante utiče na njegove golmanske sposobnosti? :crazy: Ni Caballero nije daleko.

Mignolet je školski primjer da klub u kojem braniš apsolutno nema nikakve veze. Brani za Liverpool, a nije ni blizu nivoa golmana Stokea, toga su i navijači Liverpoola svjesni.

Al dobro hajd, ima 10 boljih golmana od Begovića u bundesligi. Predajem se evo, pobjedio si.
Za pocetak, haj ti jos jednom procitaj pa onda ISPRAVNO citiraj, tek tad cemo moci razgovarati :wave:

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 29 jun 2014, 19:35

Ljudi ajd vi stav'te i ovog Ochou na te svoje liste najboljih 10 golmana. Ovo nije slucajno nista. Zna lik sto jest jest.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 jun 2014, 20:09

IronMany je napisao/la:Ljudi ajd vi stav'te i ovog Ochou na te svoje liste najboljih 10 golmana. Ovo nije slucajno nista. Zna lik sto jest jest.
Ma, Ochoa je prevara, pogadjaju ga lopte cijeli turnir. Imao je samo onu jednu kontra Brazila koja je stvarno bila ekstra...

A, naravno da se znalo za Navasa ranije. Dario Plavsic sa SK-a ga je davno proglasio najboljim golmanom danasnjice :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 29 jun 2014, 20:11

Ne bih se slozio za Ochou, al' ne idem se prepirat u stilu: moj tajo ima veci qrac od tvog. :kafa:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 29 jun 2014, 20:24

Consigliere je napisao/la:Ma, Ochoa je prevara, pogadjaju ga lopte cijeli turnir. Imao je samo onu jednu kontra Brazila koja je stvarno bila ekstra...
:tokralju: Napokon neko normalan
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 29 jun 2014, 20:53

Kakav Oćuća :lol: upravo tako protivnicki igraci ga gadjaju....pri tome valja probiti do njega - mehiko igra 3-5-2 :tokralju:

SamoOstroINaPrvu
Kontakt:

Post Postao/la SamoOstroINaPrvu » 30 jun 2014, 00:18

MB7 je napisao/la:Kakav Oćuća :lol: upravo tako protivnicki igraci ga gadjaju....pri tome valja probiti do njega - mehiko igra 3-5-2 :tokralju:
htjeli su i nasi protiv nigerije tako igrali pa propuh oko Spahe, ne zna odakle mu prolazi Emenike :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Safet Susic, trener koji prije utakmice uz prvih 11 ima u glavi i izmjene koje ce napraviti, bez obzira na razvoj situacije na utakmici! Ukratko, fenomen!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 jun 2014, 01:37

Consigliere je napisao/la:
IronMany je napisao/la:Ljudi ajd vi stav'te i ovog Ochou na te svoje liste najboljih 10 golmana. Ovo nije slucajno nista. Zna lik sto jest jest.
Ma, Ochoa je prevara, pogadjaju ga lopte cijeli turnir. Imao je samo onu jednu kontra Brazila koja je stvarno bila ekstra...
:clap:
Dobro je,ima nas još da nismo slijepi.
Nad tobom sunce najljepše sja

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 30 jun 2014, 01:40

Kad neko kaze bitan je klub, ne mozes biti medju najboljima ako ne igras u dobrom klubu itd...

Evo Navas i Begovic su dokaz da moze i suprotno.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 30 jun 2014, 01:49

Mozambik je napisao/la:Kad neko kaze bitan je klub, ne mozes biti medju najboljima ako ne igras u dobrom klubu itd...

Evo Navas i Begovic su dokaz da moze i suprotno.
Problem je sto se danas golmani rangiraju prema statistickim podacima kao sto je broj primljenih golova ili broj clean sheet- ova sto je totalna glupost. Uporedi samo odbranu Levanta sa jednim PSG-om npr. naravno da ce Sirigu na papiru biti bolji od Navas, dok je stvarnost drugacija (uzeo sam Sirigua radi poredjenja, nemoj sad da mi se javljaju neki wanna be talijani i da pisu redove o Siriguu :mrgreen: )
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 30 jun 2014, 01:57

To je najgore, svi Begovica podcjenjuju a niko da sagleda da je momak svaku utakmicu za streljani protiv velikih ekipa.

Pa onda pogledas igrace Stokea, Citya, Chelsea itd...

Golman Arsenala u utakmicama protiv Chelsea, Uniteda, Liverpoola, Citya primio 20 golova, a Begovic u ocaj bacao napadace tih velikih klubova.

pisac
Kontakt:

Re: Odg: Asmir Begović

Post Postao/la pisac » 30 jun 2014, 02:05

Ja ne vidim zaista da iko podcjenjuje Begovica. Sama cinjenica da se uvrsatava u red ponajboljih golmana top liga je vrh. Stvar ukusa je da li je nekome Begovic peti najbolji ili dvadeset peti najbolji golman na svijetu. Tih nekih tridesetak golmana koje ovdje pominjemo su svi vrhunski.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 30 jun 2014, 02:15

Vecina njih nisu golmani koji prave razliku u korist svojih ekipa, kao Begovic ili Navas. Da ne pominjem Neuera, Buffona, Cecha, Casillasa nekad prije.

U Engleskoj je recimo Cech golman koji pravi razliku, dok Mignolet i Szczesny to nisu.

Szczesny je dobar protiv Norwicha, Wigana, Hulla. Al kad dodje City on primi 6, Chelsea 6, Liverpool 5 itd.. Kad treba da on napravi prednost u korist Arsenala nista od toga.

Kad treba spasiti Stoke od Uniteda, Begovic briljira. Kad treba protiv Liverpoola vaditi sve zivo, Begovic briljira. Protiv Citya, Chelsea itd... Kad treba spasavati bodove protiv malih ekipa, Begovic briljira.
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 30 jun 2014, 02:28, ukupno mijenjano 1 put.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 30 jun 2014, 02:17

Evo recimo u svoj ovoj prici niko nije pomenuo onog golmana Celtica. Covjek strasno brani, mnogi ga smatraju ponajboljim na svijetu, ali brani za manji klub iz manje lige i zato ga se niko i ne sjeti po forumima diljem svijeta. Nirmalni je da ce ovi eksponiraniji biti i popularnuji na tim nekim anketama. Moje misljenje je recimo da je u ovom trenutku Asmir bolji od Checa, ali kad bih to rekao nekom spancu, francuzu, dancu, pitali bi jesam li dobar.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 30 jun 2014, 02:20

E, zbog ovog što @Moza napisa, drago mi je što Beg nije ranije otišao u neki veliki klub, nego je pokazao baš to. :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 30 jun 2014, 02:24

Ma Cech je strasan golman, pa sjeti se samo finala LP

Malo koji golman moze biti onakva prevaga na jednu stranu. Casillas je to bio nekada, zadnjih godina ni blizu tome, Buffon je takodjer malo oslabio, al je jos dobar.

Neuer je ta prevaga recimo. On je za mene apsolutni No:1, iako ne volim prepotentne Bavarce. Izaziva neki strah na golu za gledatelje, a kamoli igraca koji puca penal.

Courtois mi je itekako zanimljiv golman, dosta je mlad mogao bi izrasti u fantasticnog golmana, iako do sada nije briljirao u tim odlucujucim trenucima kad trebas tog 11-og igraca na terenu da te spasi.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 jun 2014, 12:21

I Bogu i narodu je jasno da je Begović klasa kakva Szczesny nikad biti neće ali totalno je nerealno da Wenger sad ostavi mladog golmana na cjedilu kada ulazi u neke malo ozbiljnije godine (nema ni 25 još) a prethodno je 4 godine trpio njegove čarke i gluposti na golu...Ja da se pitam Begson bi bio jedinica u Arsenalu ali ne pitam se jbg.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 30 jun 2014, 12:44

Consigliere je napisao/la:
Da iole pratis Francusku ligu i da imas ikakve veze sa golmanskim zanatom ne bi pisao ovakve (sorry na izrazu) gluposti. Covjek je u Ajacciu primio oko 70 golova za sezonu. Od toga je njegovih 10-ak sto je odlican prosjek. Odbrana je jedan obicni kanister, sto je i rezultiralo tolikom negativnom gol razlikom. Kazes pogadjaju ga lopte cijeli turnir, jesi li razmislio o tome da se mozda ODLIČNO postavlja?!? Vecina ga je ovdje i vidjela prvi put u zivotu, ima sve sto vrhunski golman treba da ima. Fenomenalan reflex, odlican 1 na 1 kao i super postavljanje te izlaz na visoke lopte. Jedina mana je sto mu majka priroda nije dala koji cent više i to je sve. Prije nego sto iduci put napises da je neko prevara, pitaj nekoga ko se makar rekreativno bavi branjenjem za Ochou i 90% tih ljudi ce ti reci isto sto i ja. Protiv PSG-a u Parizu sam vidio najjaci omjer suteva u okvir golova na jednoj utakmici. Mislim da je bilo 38:1 za PSG. Ochoa je na tom mecu skinuo brat-bratu 10 golowa. Zavrsilo 0:0. Mogao bih ovako do ujutro.... Ochoa :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Zglavkar i 42 gosta.