FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 24 dec 2015, 02:38

slika

slika

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 dec 2015, 10:33

Kakav bartra i engleska, onako mlohavog bi ga otpuhale engleske mrcine u duelima

Nema od njega nista, moramo bi ti realni,pored svih klasa u zadnje vrijeme, nasa akademija u zadnjih trideset godina nije izbacila top klasu u odbrani,odnosno puyol je jedini primjerak takve vrste, sve ostalo ni blizu, i kad je akademija imala svoj najblistaviji period nije mogla klasu u odbrani stvoriti

Trideset godina nije malo,vidi se da tu nesto ima, zato nasa je sudbina da se ne uzdamo u vlastite snage u odbrani nego te stopere i bekove moramo dovoditi,tako je i sada

Kakav bartra, to je tipicni izdanak odbrambenog igraca nase skole, nesto tipa abelardo,oleger,fontas i ti igraci s kojima se dugo nesto pokusavalo, forsirali se, cekali se i uvijek na kraju skontas da nema hljeba od njih, i da ako hoces dobru odbranu moras naci i dovesti klasu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 24 dec 2015, 11:27

@barca87 argumentovano samara neznalicu @messillu :mrgreen: :tralala:

Slažem se sa svim što je napisao @barca87 vezano za MaTS-a. I da ode nece biti smak svijeta, pa Barca je s Valdezom i Pintom osvajala triplete. :D
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 dec 2015, 13:01

Sastale se dvije neznalice :tralala: Slušajte bolan brata @romaria. :kafa:
Romariooo je napisao/la:i kad je akademija imala svoj najblistaviji period nije mogla klasu u odbrani stvoriti
E ovdje si se malo zayebo i zaboravio Piquea. :mrgreen:

Rafinha reče da bi se trebao vratiti u martu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 dec 2015, 13:44

Ja doduse ima i pike,nisam se zaheba,njega ne racunam kao ni albu,jesu oni prosli akademiju,al ipak su dovedeni iz drugih klubova za pare, bili su tudji igraci znaci, ne moze se to porediti sa ovim igracima koje spominjem i kojima pricamo koji iz akademije ulaze u prvi tim,pa se nadamo da ce postati klase

Sad trenutno nemamo nijednog mladica osim roberta koji nesto obecava, prije smo imali super klase iz akademije ,xavi,puyol pa iniesta messi itd, al primijetno je da osim puyola nikad nismo tako superklasu koja iz juniora predje u prvi tim pa uz forsiranje neko da se isplati

Zanimljivo,la masija je izbacila more igraca,al stopera,bekova i klasicnih spiceva nikad nismo dobili top klasa, isto i krila slabo, samo messi i pedro

Zato ne treba pretjerivati s nadom u nase omladince,ko je klasa to rano i pokaze,u godini dana napravi strasan napredak, bartra je nada evo vec skoro 5 godina i nista ne napreduje,hebes to, izvali pare za laportea,vertongena,markinjosa ili tako nekog i jedino tako se moze dobiti klasa, nema nista od cekanja da bartra nadodje

Ta pozicija drugog stopera je nase najbolnije mjesto vec dugo, jos otkako je grande puyol poceo da se povredjuje u doba pepa, uvijek se tu improviziralo s maskeranom,cekao se bartra,sve se nesto krpilo, velika je greska sto nije dovedena superklasa, tiago silva dok ga je milan prodavao, to je bila velika pogreska jer se uzdalo u bartru,maskerana i sl, strah me da i sad ne bude tako, da smo doveli tad recimo silvu siguran sam da bi imali jos koju titulu, sad se ta greska ne smije ponavljati, imamo sjajan tim, jedan jedini skupllji igrac je potreban i to stoper,ne smije se gledati u pare i pokusavati s polovnjacima ili mladim nadama, mora se dovesti igracina i to je to jer ce biti prvotimac, a polovnjake i mlade nade dovoditi samo kao back up igrace

Bartru nije problem ni pustiti, narocito ako se moze dovesti kakav dobar stoper za male pare vec sad u januaru. Ima ne
kih zanimljivih igraca dostupnih i za posudbe,recimo bane ivanovic, sta fali s njim probati,mozda bi brzo umjesto back upa izborio se za standardnog prvotimca
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 24 dec 2015, 14:30

Mislim da nećemo učinit istu grešku i umjesto klasičnog štopera dovest ZADNJEG VEZNOG na to mjesto :nene:
Bartomeu (president): "Next summer we can spend 60 million, plus what we get for players we sell." [l'esportiu]
Tello 8m Montoya 5m Mathieu 7m Douglas 2m Munir 10m Bartra 15m.
To je 100 miliona.
Laporte 45
Uzmeš Alonsa(lijevi bek ) i krilo na free
Vratit ćemo Denisa za 3 miliona
Odbrana Pique,Laporte,Verma,(KUPOVINA BACKUPA),I tu je Masche da odigra...
Lijevo : Alba,Alonso a može i Verma po potrebi
Desno Alves i Vidal :hmmmmm:
Nije loše :D
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 dec 2015, 15:16

Jaozinho22 je napisao/la:Mislim da nećemo učinit istu grešku i umjesto klasičnog štopera dovest ZADNJEG VEZNOG na to mjesto :nene:
Bartomeu (president): "Next summer we can spend 60 million, plus what we get for players we sell." [l'esportiu]
To je 100 miliona.
Laporte 45
Ako bude pameti tako nesto ce i uraditi i mirni smo, sad u januaru rijesiti pitanje back up u napadu, s jednim ili dva pojacanja jeftinija, na ljeto stoper skup i jedan dva jeftinija back upa, sveukupno nece to kostati vise od 80 miliona,

Zaradit ce se nesto na prodajama tella,delufeua,korozije,adriana,munira,sanddra,bartre, moguce i alvesa i maskerana ako bude htio otici kud

Samo da ne bude kakvih pi.zdarija pa da umjesto klase stopera budu dovodjeni levati, a pare trosene na pogbe i p materine

Mada ne vjerujem,uprava je ova pametna po tom pktanju, dovodi se ono sto enrike trazi a ne marketinski igraci,enrike je vidim zapeo za nolita i vjerujem da ce mu nekako ispuniti zelju u januaru,mozda kakvog i stopera dovedu sad solidnog ako se ukaze prilika, vjerujem da ce se u januaru rijesiti nepotrebnih igraca, vjerujem da nece biti nekih gresaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 dec 2015, 15:27

slika
:opaopa:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 24 dec 2015, 16:41

Leo Messi (o Ronaldinhu): “Pre nego što je otišao 2008, i to nekoliko meseci pre rastanka, pozvao me je da mi nešto kaže: 'Ti ćeš od sada nositi ovu desetku umesto mene.' To mi je rekao. I, ja sam uzeo dres, bez da se upuštam u razmišljanje šta je on sve uradio na terenu noseći ga. Jer, da sam počeo da prizivam to u sećanje - nikada taj dres ne bih mogao da prihvatim”.

slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 24 dec 2015, 16:51

Jaozinho22 je napisao/la:Tello 8m Montoya 5m Mathieu 7m Douglas 2m Munir 10m Bartra 15m.
Za sve nabrojane ne mogu uzeti 20 miliona.
Don't hate what you don't understand.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 dec 2015, 17:03

Jaozinho22 je napisao/la:Mislim da nećemo učinit istu grešku i umjesto klasičnog štopera dovest ZADNJEG VEZNOG na to mjesto :nene:
To je 100 miliona.
Laporte 45
slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 dec 2015, 17:20

Dodaj tu još Adriana, ako produži. Njega ne možemo ni u staro željezo prodati :opaopa: :bih:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 24 dec 2015, 17:32

Romariooo je napisao/la:
To je 100 miliona.
Laporte 45
Ako bude pameti tako nesto ce i uraditi i mirni smo, sad u januaru rijesiti pitanje back up u napadu, s jednim ili dva pojacanja jeftinija, na ljeto stoper skup i jedan dva jeftinija back upa, sveukupno nece to kostati vise od 80 miliona,

Zaradit ce se nesto na prodajama tella,delufeua,korozije,adriana,munira,sanddra,bartre, moguce i alvesa i maskerana ako bude htio otici kud

Samo da ne bude kakvih pi.zdarija pa da umjesto klase stopera budu dovodjeni levati, a pare trosene na pogbe i p materine

Mada ne vjerujem,uprava je ova pametna po tom pktanju, dovodi se ono sto enrike trazi a ne marketinski igraci,enrike je vidim zapeo za nolita i vjerujem da ce mu nekako ispuniti zelju u januaru,mozda kakvog i stopera dovedu sad solidnog ako se ukaze prilika, vjerujem da ce se u januaru rijesiti nepotrebnih igraca, vjerujem da nece biti nekih gresaka
U januaru nas niko nece napustiti 100 %. Jer ne vjerujem i da cemo kupovat nesto u januaru, mozda dodje samo napadac, jer su tu Arda i Vidal. Vjerovatno ce na ljeto otici Douglas, Bartra, Adriano, Mathieu, mozda cak i Vermalen a doci ce neki dobar stoper. Ja bi volio Laportea, ako sa njim pogodimo imamo stopera za narednih 10 godina.

Sto se tice marketinskih igraca, to ce zavisiti od trzista na ljeto, jer ako Bayern, Real Madrid, Chelsea dovedu klasu, Barca ce sigurno dovesti igraca u vidu Verrattija ili Pogbe nema veze sto im mozda i ne treba. I tu se moraju pratiti najveci klubovi na svijetu, sjetite se kad je u Madrid dosao Kaka i Ronaldo, kako smo mi iz vedra neba kupili Ibrahimovica. Isto je Madrid ucinio s Baleom kad je Neymar stigao u Barcu.

Ukoliko u Madrid stigne Hazard, nama dolazi Verratti/Pogba 1000 %.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 dec 2015, 17:53

Sta cemo ih pratiti marketinski, imamo dovoljno imena za to, ibrahimovic je doveden jer je trebao spic umjesto eta, kakav marketing, a verati ili pogba nam ne trebaju jer imamo ardu,raketu i roberta,bas na toj poziciji gdje bi oni igrali imamo najvise igraca,samo stoper treba i to da je klasa, dal je marketinski ili nemarketinski stoper to je nebitno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 dec 2015, 17:58

Neće nama sigurno na ljeto doći veznjak. Samo neki top stoper.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 dec 2015, 18:01

messilla je napisao/la:Neće nama sigurno na ljeto doći veznjak. Samo neki top stoper.
slika

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 dec 2015, 18:07

Džaba se nadaš momčino. Jedino da RakEtića prodamo. :think:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 dec 2015, 18:14

messilla je napisao/la:Džaba se nadaš momčino. Jedino da RakEtića prodamo. :think:
slika

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 dec 2015, 18:27

Vidiš valjalo bi ga utopiti za 40M dok ne zaflopa totalno. :hmmmmm:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 24 dec 2015, 18:49

Veznjak ce doci 100 %. Da bi se zadrzali na vrhu potrebna su pojacanja, odredjene promjene. Nismo kupovali 2012-e na ljetu pa smo vidjeli kako smo zavrsili. Dok nisu 2 klasna napadaca dosla, rezultati i nisu bili bas nesto. Pedro , zasicenje, forma opala, klasa nikad nije ni bio, ofalio. Alexis, dobar ali igrac bez muda da napravi nesto prema naprijed i dobijete 2013u godinu. Villa slomio nogu, odradio sezonu i bio prodan.

Sad necemo imati taj problem jer imamo najbolji napad na svijetu, previse je to talenta, ali bi se problem mogao desiti u sredini. Zamislite samo da Iniesti opadne forma a sve je moguce, kao prije 2 sezone sta se desilo i on je vec u godinama, mi smo odmah u problemu. Rakitic, za balkance je sve moguce, ne bi me cudilo da nakon sezone i on ispari. Arda je klasa, bit ce dobar ali ni on nije mlad vise.

Sad nam sredina sa Vidalom (takodjer moze igrati u sredini) i Turanom izgleda bas pretrpana igracima, ali cim npr Iniesta ispadne iz forme mi smo 40 % slabiji. Jer Rakitic trci, kupi lopte, oduzima, ali nije igrac koji ce povuci kad ne ide.

Moguce da nas na ljeto i napusti neki prvotimac, kao sto su iznenadili sa Ibrahimovicem, Alexisom, Fabregasom, Villom, ne bi me cudilo sekunde da npr ode Rakitic iako ne bih volio.

Kako god, prioritet je stoper i napadac za klupe.
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.