FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 23 dec 2015, 19:17

[youtube][/youtube]
Od 6:30 :tokralju:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 dec 2015, 20:03

messilla je napisao/la:Nemoj majke ti da sad pričamo o tviterašu Marcu ispodprosječnom Bartri. Tu je dovoljno da krenemo i stanemo na predsezoni. Njega jedino nije napravio budalom onaj ko nije pokušao, da ne pričam šta su mu radili Apotekari u posljednjoj utakmici, mene bilo stid gledati koliko ispada. I onakav užasan Robocop je bolje igrao od njega ove sezone, što je posebna smijurija. On se jedino može pokriti po ušima, nikako buniti. :lol:
stani ba de mi navedi koji stoper je bio dobar upredsezoni ???? :urnebes: ,zar je dotle doslo da moras predsezonu spominjat
ti branis ter stegena koji je bio smijesan u toliko utakmica takve velike greske pravio i onda mi kazes samo je bio u toliko njih los dok je ovaj povredjen bio a bravo povredjen mjesec dana samo ,nije se vise ni igralo utakmica :urnebes:
a ismijaes bartru i navodis jednu utakmicu i onu predsezonu :tokralju: u kojoj su inace svi ekstra bili ma nema

ma ja ba kakav bartra bolji je ove sezone robocop :rol:
sve da se odbrani ter stegen i njegovo sramotno ponasanje :tokralju:

eto upravu je njemac sto se jedini od 28 igraca (koliko vec) buni i pravi neke scene dok citava ekipa slavi i kvari atmosferu u ekipi
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 23 dec 2015, 20:22

barca_87 je napisao/la:stani ba de mi navedi koji stoper je bio dobar upredsezoni ???? :urnebes:
Nije poenta koji je bio dobar, nego da su svi bili bolji od Bartre.
ti branis ter stegena koji je bio smijesan u toliko utakmica takve velike greske pravio i onda mi kazes samo je bio u toliko njih los dok je ovaj povredjen bio a bravo povredjen mjesec dana samo ,nije se vise ni igralo utakmica :urnebes:
Opet mitomaniziraš. Dok je Bravo bio povrijeđen, samo je protiv Rome izletio Florenziju.
a ismijaes bartru i navodis jednu utakmicu i onu predsezonu :tokralju: u kojoj su inace svi ekstra bili ma nema
Navodim samo primjere od kojih ne treba dalje ići. Ili treba? Sevilla? Eibar? Jel još koju utakmicu odigrao?
ma ja ba kakav bartra bolji je ove sezone robocop :rol:
[youtube][/youtube]
Sasvim dovoljno. I to dok je Bartra ispred tv-a gledao utakmicu.
sve da se odbrani ter stegen i njegovo sramotno ponasanje :tokralju:

eto upravu je njemac sto se jedini od 28 igraca (koliko vec) buni i pravi neke scene dok citava ekipa slavi i kvari atmosferu u ekipi
Nema se tu šta braniti, tebi prvom ne bi bilo svejedno da se nađeš u njegovoj situaciji. Pokušaj malo sagledati stvari iz tog ugla. I ne možeš ba porediti Bartrinu i Matsovu situaciju, de se malo skontaj. Nikakvih dodirnih tačaka nemaju. :rol:

I da, bilo bi dobro da se prestane Bartra po defaultu stavljati pod zaštitu na ovoj temi samo jer je lamasijac.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 dec 2015, 21:12

nakon što smo sinoć pisali o mogućem odlasku Marca Bartre iz Barcelone, danas katalonski "Sport" donosi vijest kako je Luis Enrique upozorio čelnike Barcelone da računa na Bartru te ne želi da se igrač pošalje na posudbu ili čak proda.
bartra sljedece sezone sa piqueom glavni stoper :mrgreen: a robocop na otpad :zviz: :mrgreen:

:mrgreen:
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 23 dec 2015, 21:18, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 23 dec 2015, 21:16

Ovako je govorio i za Adriana. :rol:

Bezveze samo zavlači momka. :? Bolje možda da pokuša ovu polusezonu u Sevilli ili Celti.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 dec 2015, 21:27

nezz ja kad god momka gledam kad igra odigra super ,nista losije nego taj robocop cak dosta dosta sigurniji pri presingu prot ekipe ,dosta bolji osjecaj za prostor ima, za igru ,samo ko robertu treba da procepi i dobije samopouzdanje a ti ga toliko nesto napravio ko da je debil a robocop ispade stopercina. sjecam se da si za roberta isto govorio da je propo i da je smijesno da se on racuna ko neka konkurencija u veznom redu da je imao dosta prilika da se pokaze i tak (ak se ne varam :mrgreen: ) kad momak procepi .

MES QUE UN CLUB !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 23 dec 2015, 21:29

Eto kod mene baš suprotno. Ili ne gledamo iste tekme ili šta već. :rol: Ali da više ne gušimo raju.

A ne možeš mi za Roberta prebacivati jbt. :rol: Ja mislim da je jedino Lucho u cijeloj Barceloni vjerovao da može biti nešto od njega. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 dec 2015, 21:37

messilla je napisao/la:Eto kod mene baš suprotno. Ili ne gledamo iste tekme ili šta već. :rol: Ali da više ne gušimo raju.

A ne možeš mi za Roberta prebacivati jbt. :rol: Ja mislim da je jedino Lucho u cijeloj Barceloni vjerovao da može biti nešto od njega. :mrgreen:
pa moramo gledat iste utakmice :mrgreen:
al bartra je top stoper :P :mrgreen:

ma ne gusimo kakvi to :rol:
citava stranica samo ja, ti i bartra i robocop :rol: :rol: :rol:

MES QUE UN CLUB !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 23 dec 2015, 21:48

:rol:
Sad će brat @romario da razbije monotoniju. :njanjanja: Sad bi priča o hegemoniji došla kao osvježenje. :rol:
Santos urge Barcelona in a statement to pay 2M bonus for Neymar being among Ballon d'Or finalists. They say transfer fee was 17,1M+2M bonus.
A naši ne daju dok se ne završi ona farsa sa transferom :rol:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 23 dec 2015, 21:55

messilla je napisao/la:[youtube][/youtube]
Od 6:30 :tokralju:
Fascinantno ! Strasno! :clap: :tokralju: I onda kad djeca kazu Guardioli se posrecilo, dobra generacija, vanserijski igraci :stop: Okej, vanserijski igraci, ali vidjeli smo npr kako je to bilo pod Martinom , a kako pod Pepom. Ono sto mene najvise kod njega fascinira je koliko ostaje dosljedan svojoj filozofiji i ta filozofija nam je donijela sve moguce trofeje vise puta. I hvala mu na tome. Jedina mana njemu je sto je ponekad tvrdoglav i sto NEMA plan B i to ga je kostalo najmanje jos 2 LP.

Sto se tice Van Gaala , ne znam sta reci trenutno jer je Manchester ocajan. Nije i ne moze biti samo do njega. Covjek je u nogometu preko 30 godina i sigurno je da je mnoge inspirisao , a medju njima i Pepa. Ono sto ja mislim je to, da on nema te igrace da isprati svoju filozofiju. Dzaba ti filozofija , ako nemas klasne igrace ne mozes pucati na sve najvece trofeje. Da se ne lazemo Manchester United je potrosio 400 mil eura i doveo neka velika imena, ali meni osim 2-3 igraca nema tu neke velike klase koja sama moze rijesiti utakmice kad zagusti. Po meni City i Chelsea imaju 2 puta bolje igrace od Uniteda.

Ono sto je jos moguce je to, da igraci ne mogu shvatiti njegovu filozofiju, nemaju taj kapacitet , nisu taj tip igraca za takvu igru i onda dobijemo izgubljenost na terenu, tj smijesnu, amatersku igru. Izgubi li od Stokea, a sve su prilike da hoce, on je bivsi jer lakse je promijeniti trenera, nego 10 igraca.

Mi sto smo svijetu prezentovali 2009e godine, do tada nije bilo vidjeno. Ako pogledate neke utakmice iz te sezone vidjet cete da su protivnici potpuno zbunjeni ostajali u nekoliko navrata svaku utakmicu. Ti okomita dodavanja, ubacivanja iza ledja i to pod kojom brzinom. Nevidjeno do tada. Kasnije je sve vise bilo tesko odrzati tu igru, protivnici i vrhunski treneri su to sve bolje citali i moralo se evoluirati u nesto drugaciji stil, pa smo imali peljanje lopte 2010e, 2011 iako smo osvojili ligu prvaka , po meni nikad dominantno nismo igrali kao 2009e.
27.10.2020

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 dec 2015, 22:04

evo ovo da razbije monotoniju :mrgreen:
[youtube][/youtube]
ovdje je pep stavio messija prvi put na laznu 9ku ,ostalo je istorija

evo pepovog detaljnog objasnjenja zasto je to uradio
[youtube][/youtube]

MES QUE UN CLUB !!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 dec 2015, 22:05

Sergio Busquets – najpodcjenjeniji veznjak svijeta!

:thumbup: odlican tekst o najpodcijenjenijem veznjaku svijeta
Sergio Busquets – najpodcjenjeniji veznjak svijeta!

Od svih pozicija u tipičnim nogometnim formacijama, najviše je zanemarena pozicija zadnjeg veznog igrača, a Sergio Busquets nije samo jedan od igrača na tom mjestu, nego je i najbolji zadnji vezni kojega u ovom trenutku možete pronaći u cijelom svijetu. Trenutno je također pomalo zanemaren, pogotovo zbog efikasnosti njegovih suigrača u vrhu napada Blaugrane i zbog njihovih individualnih postignuća.

Ova bitna pozicija je proizvela mnogo legendarnih igrača u posljednjim godinama. Neki od njih su Claude Makélélé, Lothar Matthaüs, Patrick Vieira, Didier Deschamps i Edgar Davids. Barçin Busquets će se vrlo vjerojatno nakon karijere spominjati u istom kontekstu u kojemu su i ovi velikani spomenuti, a za to ima mnogo razloga. Sergio je osvojio sve što se moglo osvojiti – Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo, Ligu prvaka, La Ligu. Neke od tih titula je osvojio i više od jednom.

Sergio je pravi ‘dragulj’ svoje ekipe. Rijetko gubi lopte, vrlo dobro drži loptu u svom posjedu i često tjera protivničke igrače da ga fauliraju jer je praktički nemoguće oduzeti mu loptu. Također, on svake sezone bilježi nevjerojatnih 85-90% uspješnosti dodavanja. Pep Guardiola ga je nazvao najboljim defanzivnim veznim igračem na svijetu, Vicente del Busque je izjavio kako bi, kad bi bio nogometaš, volio biti Busquets, a Xavi Hernandez smatra da Barça u svojim uspjesima posljednjih godina uživa upravo zbog Sergija. Kao mladić, on je bio toliko talentiran da je iz Blaugranina sastava izbacio Seydoua Keitu te Yayu Tourea, nakon čega je Toure napustio Nou Camp i preselio u ekipu Manchestera Cityja. Tek mu je 27 godina i njegove najbolje godine bi tek trebale doći.

U Guardiolinoj eri, Busquets je savršeno igrao ‘pivota’, ispred dva stopera. Njegova uloga je bila da prekida protivničke kontre i da ponekad glumi ‘trećeg stopera’ kad bi bekovi otišli u napad i ne bi se stigli vratiti u obranu. Ispred njega su se nalazili Xavi i Iniesta, tako da nije trebao sudjelovati u napadu toliko koliko danas sudjeluje. Kad god Sergio ne bi dobro igrao ili bi bio izvan stroja, ekipa je patila, što se najbolje vidjelo u eri Tate Martina, koju nismo baš zapamtili po dobrome. Također, otkako je Luis Enrique preuzeo ekipu, Bus je dodatno pojačao i popravio neke segmente svoje igre. Više nije igrač koji će puno pomagati samo u obrambenim zadacima, sad bitno sudjeluje i u napadima koje organizira i dijeli asistencije ili ‘predasistencije’. Njegova važnost u ekipi svakim danom sve više raste. Prema portalu „Who Scored“, on u dosadašnjem dijelu sezone bilježi prosječno 2,1 oduzetu loptu te 2,75 dobrih startova po utakmici.

Što se njegovog djelovanja u napadu tiče, nakon što primi loptu od braničâ, on koristi svoju besprijekornu viziju kako bi pronašao napadače svoje ekipe. Najbolji primjer toga jest njegova asistencija za Luisa Suareza u nedavnom finalu Svjetskog klupskog prvenstva. Jedna od njegovih sposobnosti jest slanje kratkih dodavanja dok u isto vrijeme traži prostor prema naprijed, gdje bi mogao proslijediti loptu. To je jedan segment igre po kojemu nas Sergio može podsjetiti na već spomenutog Claudea Makéléléa.

Toliko puno dobrih stvari se o njemu može reći, a opet imamo osjećaj da nije dovoljno ‘priznat’ u nogometnom svijetu. Nakon što je po drugi put u svojoj karijeri osvojio trostruku krunu s Barçom i završio godinu sa pet osvojenih trofeja, nevjerojatno je da nije bio uvršten u konkurenciju za UEFA-inu najbolju ekipu godine, a niti u konkurenciju od 23 igrača za dobitnika Zlatne lopte. Ali, njega za to nije briga, tvrdi da su mu važniji trofeji njegove ekipe nego individualne nagrade. Sergio je inače rezerviran i ne voli se isticati previše. Dokle god on bude igrao u vrhunskoj formi, Barça se ima pravo nadati novim trofejima i nastavku dominacije nad svojim rivalima. Busquets je od ove godine treći kapetan svoje ekipe, a s time je došla i velika odgovornost. To je dokazao i na terenu, nastavivši nepogrešivo graditi igru i zauzimavši se ispred sudaca za svoje suigrače.

Sa 25 trofeja ‘u svom džepu’, Sergio se nada da će i dalje voditi reprezentaciju Španjolske te ekipu Barcelone do još nekoliko naslova, prije nego što svoje kopačke ‘objesi o klin’. Kad se on odluči umiroviti, nogomet će sigurno izgubiti igrača koji se rađa samo jednom u čitavoj generaciji!

http://****.com/sergio-busquets-naj ... k-svijeta/

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 23 dec 2015, 22:21

Tottenham aren't willing to include a buy-back option in a deal on the transfer Sandro (20). The forward has a 12M buyout fee. [sport]
U koji papir treba upakovat? :njanjanja:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 dec 2015, 22:46

messilla je napisao/la:
Tottenham aren't willing to include a buy-back option in a deal on the transfer Sandro (20). The forward has a 12M buyout fee. [sport]
U koji papir treba upakovat? :njanjanja:
a munira im dat dzaba ko dar za dobro sklopljen posao jer ne vjerujem da je iko spreman dat bilo sta za tog jada :mrgreen:

MES QUE UN CLUB !!!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 23 dec 2015, 23:05

Piše: E. Škorić

Barca raspolaže milijardama, a žali se na mizernu kaznu.

Barcelona je spremna da se žali Sudu za arbitražu u sportu. Barecelona je kažnjena s 'mizernih' 45.000 eura zbog ponašanja navijača i podrške otcjepljenju Katalonije od Španije u meču protiv Bayera. UEFA ne dozvoljava isticanje političkih poruka i očekivano je Barca dobila kaznu. Iako je ona samo novčana i za klub kao što je Barca neće puno oštetiti budžet, svejedno je katalonski klub odlučio da se žali Sudu za arbitražu u sportu.

Škorić genije

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 dec 2015, 23:10

Rajaz je napisao/la:Piše: E. Škorić

Barca raspolaže milijardama, a žali se na mizernu kaznu.

Barcelona je spremna da se žali Sudu za arbitražu u sportu. Barecelona je kažnjena s 'mizernih' 45.000 eura zbog ponašanja navijača i podrške otcjepljenju Katalonije od Španije u meču protiv Bayera. UEFA ne dozvoljava isticanje političkih poruka i očekivano je Barca dobila kaznu. Iako je ona samo novčana i za klub kao što je Barca neće puno oštetiti budžet, svejedno je katalonski klub odlučio da se žali Sudu za arbitražu u sportu.

Škorić genije
:rol: ,i ja gledam tekst i ne vjerujem sta genije pise

MES QUE UN CLUB !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 dec 2015, 00:52

Imal kakvih habera u vezi nolita, pata, ili fegulija

Ne znam cemu rasprava oko bartre, momak je imao milion prilika da napreduje i vidi se da ne moze meda nikako, previse mlohav jednostavno da izraste u top stopera, vidi se iz aviona kad bi mu enrike dao priliku da do kraja sezone pocne svaku utakmicu nema teorije da izraste u bilo sta bolje od stopera nivoa raja valjecana i sl,zna on dobro odigrati protiv slabijih ekipa, al jednostavno nije to, znam ja da mnogi prizeljkuju da igrac iz nase akademije izraste u top klasu, i ja bi to najvise volio, kako bi to tek enrike volio da se time pohvali, ali sa bartrom je to jednostavno nemoguce,vidi to enrike bolje od nas,a vidimo i mi jbg obicni navijaci

Eh sad, maskerano nije sigurno top klasa stoper, korozija antipatican i cesto nesiguran, vermalen zadro mala kinika, sve je to tako, al ni u toj obecavajucoj situaciji bartra se ne moze probiti, i realno svaki od ovih dilbera je jaci od njega igrac sto jest jest, maskerano ima muda i neko skupljeno stopersko iskustvo, korozija zna grijesiti, al ruku na srce u svim bitnijim utakmicama koje je odigrao, u kojima smo mislili da ce nas skupo kostati, korozirani je odigrao ili korektno ili odlicno, i time se vodi enrike sigurno, meni je zao samo vermalena, vjerovao sam nekako u njega, od svih nasih stopera izuzev pikea u vermalenu ima najvise klase stoperske, iako su ga mnogi otpisali ja sam vjerovao da moze biti sta od njega, kad je pocela sezona i kad je uhvatio duzi period bez povrede,cim je sastavio nekoliko utakmica odmah je poceo pokazivati klasu i vidjelo se odmah da je jaci od maskerana,korozije i bartre, i onda opet hebada i povreda, da nije bilo povrede vjerujem da bi sad uz pikea bio stub odbrane, al jbg, sta je tu je, sad se opet pomalo vraca u formu, al ko da gledam cim se usteli i pocne klasu pokazivati doci ce i nova povreda

Od svih ovih stopera, enrike treba obratiti najvise paznju na zadru, jedino on ima materijala za top klasu i njega vrijedi mozda i cekati, korozija je tu dok se ne nadje sta bolje, maskerana neka da zamijeni kad i sergija u vezi, i da bude uz pikea prvi stoper ako zadro ne uhvati formu, a bartra je tu zadnja opcija realno,drag je i fin momak, ako zeli da ide ne treba ga zavlaciti, ako ostane nek igra slabije utakmice ponekad i to je taj maksimum

Jedino je vermalen vrijedan cekanja i forsiranja, njega treba gurati da igra sto vise, ako ostane zdrav u knock out fazi lige prvaka mogli bi imati klasnog stopera dosta boljeg od maskerana,koji nam je kad su svi u formi realno najslabija karika, ako ne uspije zadro boze moj, izgurat ce se to i s maskeranom i korozijom nekako, ana ljeto ionako mora doci neka igracina stoper jer ce nam to jedino trebati

S golmanima je druga prica, razlika izmedju brava i ter stegena nije velika, bravo je trenutno bolji,pouzdaniji, ali i ter stegen je vec sad klasa i vidi se da moze jos i bolje, moramo vidjeti prvo jel istina ovo da ce u svemu biti rezerva bravu, ako je tako onda ima elemenat da enrike grijesi, jer ter stegena se isplati cekati,nije ko bartra, po meni trebao ga je staviti obje da brani na svjetskom prvenstvu, sta mu je falilo.kad smo znali da cemo to osvojiti kako god,kup isto, cak i u. ligaskim utakmicama nekim da pocinje, a ligu prvaka ovaj put dati bravu, tu treba iskustvo, a stegen nek ga sakuplja u ligi i kupu. Ako je opet istina da je stegen nesto narusavao atmosferu onda ga treba malo i kazniti, al ne previse jer takav dobar golman sa potencijalom top klase se mora pripaziti malo, ako nastavi narusavati atmosferu,onda treba i zestoka kazna, ako pokaze skromnost i odanost timu onda ga i nagradjivati, veliki je potecijal je i steta bi bilo ga jednostvno odhebathi, tu enrike mora dobro balansirati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 dec 2015, 00:57

@romario :bow:

Ka'e Bartra trazi kucu u Londonu. :njanjanja:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 dec 2015, 01:21

messilla je napisao/la:@romario :bow:

Ka'e Bartra trazi kucu u Londonu. :njanjanja:
tu si se zayeb'o :nene:
katalonski "Sport" donosi vijest kako je Luis Enrique upozorio čelnike Barcelone da računa na Bartru te ne želi da se igrač pošalje na posudbu ili čak proda.
možda Sandro traži kucu u Londonu :mrgreen:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 dec 2015, 01:44

let3 je napisao/la:tu si se zayeb'o :nene:
katalonski "Sport" donosi vijest kako je Luis Enrique upozorio čelnike Barcelone da računa na Bartru te ne želi da se igrač pošalje na posudbu ili čak proda.
možda Sandro traži kucu u Londonu :mrgreen:
Kakav ba zayeb :crazy:
Bartra is seriously considering move to EPL. Difficult in January, possible in summer. Could already be looking for house in London. [l'esp]
:njanjanja:

Pusti ba Luchova obećanja, sam znaš da je to prodavanje magle. :mrgreen:

Zamisli ba njega u EPL, ja mislim da bi nabili s noge na nogu nakon par mjeseci. :crazy: :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Napapijri i 3 gosta.