Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
Ja nikako ne mogu Sakhoa i Aggera zajedno zamisliti u igri zato sto bi obojica trebali igrati lijevog stopera jer su ljevaci. Zato nesto kontam da bi Brendan mogao kombinovati sa njima dvojicom, Toure Agger, Skrtel Sakho, Toure Sakho, Skrtel Agger. Samo ne znam koliko bi valjalo stalno mijenjati zadnju liniju.
F.K. Željezničar
Liverpool F.C.
Rođen sam 1992. godine i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo !
Liverpool F.C.
Rođen sam 1992. godine i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo !
Možeš li mi reći ko je oduzeo loptu Youngu i dodao loptu do Sturidga? Može li ta oduzeta lopta ići u neku statistiku? Da je Henderson Hrvat, u Večernjim bi bio naslov sjajna predasistencija našeg Jordana Hendersona.Otelo je napisao/la:@rockfeller sinoc smo se malo pridruzili zezanju za Ozila jer ste i vi to radili.
@henderson za sve igrace nam nabijas statistku za nos osim za svog najdrazeg igraca,daj ba bjezi.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
A sta je sa 3-5-2 formacijom?
..Toure...Sakho...Agger..
itd.
itd.

- BeyKopites
- Kontakt:
Na kraju, ovako stoje stvari :
GK - Mignolet, Jones, Ward
CB - Sakho, Agger, Toure, Skrtel, Ilori, Coates
RB - Johnson, Wisdom, Kelly
LB - Enrique, Cissokho
DM - Lucas, Allen
CM - Gerrard, Henderson
AM - Coutinho
SMF - Moses, Sterling, Ibe, Alberto
CF - Sturridge, Suarez, Aspas
Dakle ekipu sačinjavaju 26 igrača na koje Rodgers može apsolutno ozbiljno računati, isključujući povrede, suspenzije i sl.Tu se još mogu dodati omladinci, koji će uglavnom igrati za U21 tim :
stoperi - Sama, L.Jones
bekovi - Flanagan, McLaughlin
napadači - Yesil, Morgan, Sinclair
Zapravo to su svi igrači koji već imaju svoj broj na dresu u prvom timu Livepoola.
Nešto o prelaznom roku :
Došli su :
Kolo Toure - free transfer
Luis Alberto - 8.000.000 €
Simon Mignolet - 10.500.000 €
Iago Aspas - 8.200.000 €
Aly Cissokho - loan 1.000.000 €
Mamadou Sakho - 21.000.000 €
Tiago Ilori - 7.500.000 €
Victor Moses - loan 1.000.000 €
Total: 57.200.000 €
Otišli su :
Danny Wilson - free transfer
Petar Gulacsi - free transfer
Andy Carroll - 17.500.000 €
Jonjo Shelvey - 6.000.000 €
Jay Spearing - 1.500.000 €
Stewart Downing - 6.000.000 €
Dani Pacheco - free transfer
Fabio Borini - loan 2.000.000 €
Michael Ngoo, Suso, Conor Coady, Pepe Reina, Krisztian Adorjan, Jack Robinson, Oussama Assaidi - loan
Total: 33.000.000 €
Lijepo se radilo u ovom prelaznom roku, transferi su rađeni u 2 bloka.Prvo su u veoma kratkom periodu došli Toure,Alberto,Aspas i Mignolet i onda dan prije deadlinea Moses,Sakho i Ilori.
Ostaje žal što se nije dovelo to "veliko pojačanje".Treba da raduje činjenica što je Rodgers zaista ciljao na odlične igrače.Prvo Mkhitarjan, onda Costa i na kraju Willian.Postoje špekulacije da je Liverpool jučer poslao ponudu i za Matu, ali je Chelsea odbio.Međutim, mene malo zabrinjava što su sva velika pojačanja zaobišla Liverpool
Na sreću, klub je na vrijeme našao zamjene za velika pojačanja i upotpunio ekipu na gotovo svim dijelovima terena.Po mom mišljenju, tanki smo jedino na poziciji centralnog veznog gdje imamo samo 4 igrača od kojih najmanje 2 igrača moraju biti u XI.Nadajmo se da neće biti povreda, suspenzija i sl. i da će ih forma služiti.
Na kraju, mišljenje.Mislim da će ključan biti period do kraja januarskog prelaznog roka, ako se do tada uspijemo boriti sa ostalim konkurentima mislim da ćemo na kraju i biti u TOP4.U januaru sa eventualno još nekim pojačanjem u zavisnosti od situacije, možemo se ravnopravno boriti sa svima.Realno, Chelsea, City i Tottenham imaju kompletniji rooster od našeg dok smo sa Unitedom i Arsenalom tu negdje.
Dakle, ako do januara uspijemo zadržati priključak za vodećima šanse su ogromne za TOP4.
Post jeste opširan, ali mislim da će oni koji ga budu čitali, naći mnoge informacije i zanimljivosti o svemu što već znaju, samo na jednom mjestu
GK - Mignolet, Jones, Ward
CB - Sakho, Agger, Toure, Skrtel, Ilori, Coates
RB - Johnson, Wisdom, Kelly
LB - Enrique, Cissokho
DM - Lucas, Allen
CM - Gerrard, Henderson
AM - Coutinho
SMF - Moses, Sterling, Ibe, Alberto
CF - Sturridge, Suarez, Aspas
Dakle ekipu sačinjavaju 26 igrača na koje Rodgers može apsolutno ozbiljno računati, isključujući povrede, suspenzije i sl.Tu se još mogu dodati omladinci, koji će uglavnom igrati za U21 tim :
stoperi - Sama, L.Jones
bekovi - Flanagan, McLaughlin
napadači - Yesil, Morgan, Sinclair
Zapravo to su svi igrači koji već imaju svoj broj na dresu u prvom timu Livepoola.
Nešto o prelaznom roku :
Došli su :
Kolo Toure - free transfer
Luis Alberto - 8.000.000 €
Simon Mignolet - 10.500.000 €
Iago Aspas - 8.200.000 €
Aly Cissokho - loan 1.000.000 €
Mamadou Sakho - 21.000.000 €
Tiago Ilori - 7.500.000 €
Victor Moses - loan 1.000.000 €
Total: 57.200.000 €
Otišli su :
Danny Wilson - free transfer
Petar Gulacsi - free transfer
Andy Carroll - 17.500.000 €
Jonjo Shelvey - 6.000.000 €
Jay Spearing - 1.500.000 €
Stewart Downing - 6.000.000 €
Dani Pacheco - free transfer
Fabio Borini - loan 2.000.000 €
Michael Ngoo, Suso, Conor Coady, Pepe Reina, Krisztian Adorjan, Jack Robinson, Oussama Assaidi - loan
Total: 33.000.000 €
Lijepo se radilo u ovom prelaznom roku, transferi su rađeni u 2 bloka.Prvo su u veoma kratkom periodu došli Toure,Alberto,Aspas i Mignolet i onda dan prije deadlinea Moses,Sakho i Ilori.
Ostaje žal što se nije dovelo to "veliko pojačanje".Treba da raduje činjenica što je Rodgers zaista ciljao na odlične igrače.Prvo Mkhitarjan, onda Costa i na kraju Willian.Postoje špekulacije da je Liverpool jučer poslao ponudu i za Matu, ali je Chelsea odbio.Međutim, mene malo zabrinjava što su sva velika pojačanja zaobišla Liverpool

Na sreću, klub je na vrijeme našao zamjene za velika pojačanja i upotpunio ekipu na gotovo svim dijelovima terena.Po mom mišljenju, tanki smo jedino na poziciji centralnog veznog gdje imamo samo 4 igrača od kojih najmanje 2 igrača moraju biti u XI.Nadajmo se da neće biti povreda, suspenzija i sl. i da će ih forma služiti.
Na kraju, mišljenje.Mislim da će ključan biti period do kraja januarskog prelaznog roka, ako se do tada uspijemo boriti sa ostalim konkurentima mislim da ćemo na kraju i biti u TOP4.U januaru sa eventualno još nekim pojačanjem u zavisnosti od situacije, možemo se ravnopravno boriti sa svima.Realno, Chelsea, City i Tottenham imaju kompletniji rooster od našeg dok smo sa Unitedom i Arsenalom tu negdje.
Dakle, ako do januara uspijemo zadržati priključak za vodećima šanse su ogromne za TOP4.
Post jeste opširan, ali mislim da će oni koji ga budu čitali, naći mnoge informacije i zanimljivosti o svemu što već znaju, samo na jednom mjestu

"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Postoji i ta mogucnost, ali nesto ne vjerujem da ce preci na tu formaciju za stalno, to mi je vise nekako za malo teze utakmice.OTNYS_YNWA je napisao/la:A sta je sa 3-5-2 formacijom?
itd.
F.K. Željezničar
Liverpool F.C.
Liverpool F.C.
Nije nužno za teže, ali u toj formaciji bi morao izbaciti krilo, nekog igrača tipa Moses/Aspas iz prve postavenummaLFCŽ je napisao/la:Postoji i ta mogucnost, ali nesto ne vjerujem da ce preci na tu formaciju za stalno, to mi je vise nekako za malo teze utakmice.OTNYS_YNWA je napisao/la:A sta je sa 3-5-2 formacijom?
itd.

Klopp for the kop!
Haris Arapović, neka ti dragi Allah podari Džennet.
Evo zavrsio se i ovaj prelazni rok, nisam prezadovoljan moglo je i bolje, ali je sasvim pristojno odradjen.
Pojacanja su na prvi pogled kvalitetna i potencijalno WC igraci. Start sezone je odlican, ne pamtim bolji. Taktika se dosta promijenila u odnosu na proslu sezonu kada je bilo pravilo da kada zabijemo prvi go, uvalimo im jos barem 2-3 gola. Sada visok tempo u prvom poluvremenu i ako povedemo (sto se dosad desavalo) igra se na kontru. Dosad je moglo tako, ali kao sto fera rece, sta kada Liverpool primi prvi go???
Druga stvar koja mi se ne svidja je da smo u prve tri utakmice zabili 3 gola, i sva 3 je zabio Daniel.
Jos mi se jedno pitanje mota po glavi, da li bi mogao ovaj Ilori igrati na poziciji zadnjeg veznog???
Pojacanja su na prvi pogled kvalitetna i potencijalno WC igraci. Start sezone je odlican, ne pamtim bolji. Taktika se dosta promijenila u odnosu na proslu sezonu kada je bilo pravilo da kada zabijemo prvi go, uvalimo im jos barem 2-3 gola. Sada visok tempo u prvom poluvremenu i ako povedemo (sto se dosad desavalo) igra se na kontru. Dosad je moglo tako, ali kao sto fera rece, sta kada Liverpool primi prvi go???
Druga stvar koja mi se ne svidja je da smo u prve tri utakmice zabili 3 gola, i sva 3 je zabio Daniel.
Jos mi se jedno pitanje mota po glavi, da li bi mogao ovaj Ilori igrati na poziciji zadnjeg veznog???
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Sakhove kopačke, na svakoj 2,500 kristala

Klopp for the kop!
- the scouser
- Kontakt:
Dan kad je @Admir_Sa bio zadovoljan LiverpoolomAdmir_Sa je napisao/la:cista desetka za transfere kada je u pitanju odlazak iz kluba ili na posudbe, fakat se rodzers rješio žive buranije u vidu kerola, shelvija, downinga, borinija...
nije loš ni dolazak igraca, mada se pozicija zadnjeg veznog morala pojacati. popunjavanje odbrane extra prošlo i tu bi trebali biti najzadovoljniji

Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
Solidno odrađen prelazni rok, ja zadovoljan.Početak sezone fantastičan, samo treba tako nastaviti poslije pauze. 

Divovi 1946
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
@keno94
Zar ti stvarno mislis da nasi igraci nisu sposobni preokrenuti rezultat?
Takticki je sve drugacije postavljeno, sve zavisi od toga da li prvi povedemo, ili prvi primimo gol.
Zar ti stvarno mislis da nasi igraci nisu sposobni preokrenuti rezultat?

Odlican je takticki pristup u ove tri utakmice, bez srljanja, sem protiv Stokea, kada smo morali brat bratu zabiti 5 komada. Protiv Aston Ville je bilo rezervisano, ipak je to tesko gostovanje, a protiv Utd zna se, odlicno je bilo sto smo im posle gola prepustili posed, jer oni sa tim posedom nisu znali sta ce.keno94 je napisao/la:Evo zavrsio se i ovaj prelazni rok, nisam prezadovoljan moglo je i bolje, ali je sasvim pristojno odradjen.
Kada LFC prvi primi gol, jednostavno ce se igrati napadacki kao i pre, mislim vrlo je jednostavno i logicno, necemo se povuci, i mi takav napadacki fudbal itekako znamo igrati, samo sto smo i ranije zbog losih odbrana kiksali upravo zbog tog srljanja, protiv jacih ekipa. A sada smo i doveli defanzivce koji ce svojim kvalitetom dodati stamenost nasoj pa moze se reci "kriticnoj" odbrani, jer nikad ne znas kada ce Martin ili Agger kiksnuti.
Kao sto rekoh, zal je sto protiv Stokea nismo nabili gol razliku, ali jbg. Protiv Ville i Utd, nisi mogao ni ocekivati nekakvo nabijanje, a kamoli i 3 boda protiv Utd.
Mogao bi Ilori na zadnjeg veznog, s obzirom da je poprilicno brz, i tehnicki odlican, cak stavise, to je odlicna ideja, mada videcemo prvo kakav je mali pa tek onda...
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
I meni se cini da je Illori doveden kao DMF. Toure, Agger, Skrtel i Sakho su stoperi. 

- RodgersBOSS
- Kontakt:
Prosle sezone bilo nam je potrebno cak 8 utakmica da osvojimo 9 bodova.Ove sezone 9/9 bodova.
Prosle sezone nam je u prvih 12 utakmica mreza mirovla samo 3 puta.Ove sezone 3/3 clean sheeta.
U zadnjih 17 sluzbenih utakmica imamo ucinak od:11 pobjeda,5 remija(Notts County je ovdje uracunat) i samo 1 poraz,a iz tih utakmica smo izasli 10 puta sa netaknutom mrezom.
Nismo izgubili sluzbene utakmice od 16 marta i do sljedece utakmice(16. septembra) ce biti tacno pola godine kako smo ne porazeni.
U zadnjih 38 ligaskih utakmica,sto je jedna sezona,osvojilo smo 69 bodova-70+ je dovoljno za LP.Ako bi se poredili sa proslogodisnjim prvakom Unitedom u 2013 godini to bi izgledalo ovako:LFC 42 boda(43 postignuta i 17 primljenih golova uz 12 clean sheetova),United 44 boda(40 postignutih golova i 17 primljenih uz 10 clean sheetova).
Poredeci 2012 godinu i 2013 napredak je jasan.2012 je osvojeno 46 bodova,a 2013,u kojoj nas ceka jos 18 utakmica,42 boda.
Sta reci osim napredak!
Naravno,ovo je sve super pod uvjetom da se i dalje napreduje,a kako se cini to ne treba dovoditi u pitanje jer kako vrijeme odmice mi sve vise i vise rastemo.
Ovi oboreni rekordi sigurno nisu slucajnost i sreca.
Prosle sezone nam je u prvih 12 utakmica mreza mirovla samo 3 puta.Ove sezone 3/3 clean sheeta.
U zadnjih 17 sluzbenih utakmica imamo ucinak od:11 pobjeda,5 remija(Notts County je ovdje uracunat) i samo 1 poraz,a iz tih utakmica smo izasli 10 puta sa netaknutom mrezom.
Nismo izgubili sluzbene utakmice od 16 marta i do sljedece utakmice(16. septembra) ce biti tacno pola godine kako smo ne porazeni.
U zadnjih 38 ligaskih utakmica,sto je jedna sezona,osvojilo smo 69 bodova-70+ je dovoljno za LP.Ako bi se poredili sa proslogodisnjim prvakom Unitedom u 2013 godini to bi izgledalo ovako:LFC 42 boda(43 postignuta i 17 primljenih golova uz 12 clean sheetova),United 44 boda(40 postignutih golova i 17 primljenih uz 10 clean sheetova).
Poredeci 2012 godinu i 2013 napredak je jasan.2012 je osvojeno 46 bodova,a 2013,u kojoj nas ceka jos 18 utakmica,42 boda.
Sta reci osim napredak!

#LFC are top of the league at the end of a completed weekend of matches for 1st time since 11th January 2009.
#LFC have only started with 3 wins and 3 clean sheets on two previous occasions – 1893-94 and 1961-62.
#LFC are on the best run of clean sheets (3) of all 98 teams in Europe's big five leagues in 2013/14.
Ovi oboreni rekordi sigurno nisu slucajnost i sreca.
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.
Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.
Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.
Ja mislim da je za vas najbolje igrati ovako :Thunder93 je napisao/la:Ne znam, meni se nekako u prva dva kola stvarno svidjela igra ToureaRA. je napisao/la:Šta mislite ko ce nam sada biti stoperski tandem![]()
Sakho-Agger ?
Napad ~ Moses-Sturrdige-Suarez![]()
A i nezgodno bi bilo (možda) da su nam oba stopera ljevaci, međutim, ne vjerujem da bi platili preko 15 miliona za igrača koji će sjediti na klupi. Ipak je jedan Fabio Borini.
Ups, nije, tu je i Allen. Uglavnom, ovako bi to trebalo izgledati, po meni:
---------------Mignolet------------------
Glen-----Sakho-----Agger-----Enrique
-----------Lucas----Gerrard------------
Henderson-----Coutinho-------Moses
---------------Sturridge----------------
Ili, u nekoj formaciji s tri stopera:
--------------Mignolet------------------
----Toure----Agger----Sakho----------
Glen-----------------------------Enrique
--------------Lucas----------------------
Gerrard------Coutinho---------Moses
-------------Sturridge------------------
Naravno, uvijek je tu opcija da Toure zaigra na poziciji zadnjeg veznog kad ne bude Lucas spreman![]()
---------------Mignolet------------
Glen------Ager--------Šako-----Enrike--------
-------Henderson---Lukas----Stivi--------
---------------------Kutinjo--------------
----------Mozes/Staridž--------Sule (

Eh ovi napadači i ne bi bili klasični sto se vidjelo i u dosadasnjim tekmama. Staridž se dosta izvacio po loptu na krilo,aspas isto tako. Sredina jaka, 2 trkača i 1 genije .Samo molite Goga da vas povrede zaobiđu i imate respektabilnu ekipu, sto trenutno i dokazujete.

eh konacno da imamo solidnu i klupu

Raúl: "Bit ću vječno zahvalan za sve ovo što su mi priredili. Osjećao sam se kao igrač Reala. Iker mi je dao vrpcu, Cristiano dres... Svi su se ponašali kao da sam i dalje igrač Reala. Osjećao sam se kao u debiju protiv Atletico Madrida."
-------------Mignolet
---Johnson-Toure-Agger-Enrique
----------Gerrard-Lucas
-----Moses-Suarez-Coutinho
------------Sturridge
Po meni, bez obzira sto je Cou najbolji u sredini, najbolje sto mozemo ponuditi.
---Johnson-Toure-Agger-Enrique
----------Gerrard-Lucas
-----Moses-Suarez-Coutinho
------------Sturridge
Po meni, bez obzira sto je Cou najbolji u sredini, najbolje sto mozemo ponuditi.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
Kakav Moses, Henderson je zacementirao mjesto na RMF 
Moses će igrati dok se ne vrati Suarez, a onda postaje back-up.
Enrique i Suarez
Johnson i Henderson
Coutinho i Sturridge
Odbrana definitivno Toure i Agger.

Moses će igrati dok se ne vrati Suarez, a onda postaje back-up.
Enrique i Suarez
Johnson i Henderson
Coutinho i Sturridge
Odbrana definitivno Toure i Agger.

Ja te volim, volim Željo..
moses ti je desno krilo aggerynwa a i ne može igrat ispred rize trenutno nikako
.
samo da ostanu svi zdravi i kod vas i kod nas do medjusobnog duela. biće to odmor za oči utakmica
, samo se valjda ne povučete ko ko sad što ste radili

samo da ostanu svi zdravi i kod vas i kod nas do medjusobnog duela. biće to odmor za oči utakmica

Vođa zna.
Squad numbers confirmed for new signings: Sakho 17, Moses 12 and Ilori 26.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.