Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Nego @Majstor, ti rece Sead tvoj velicanstveni ce igrati za BIH,a on dvoguzicnjak kao i IZmet Hajrovic.
Kicker print:
Auf Schalke ist er der Aufsteiger der letzten Wochen: Sead Kolasinac (19), der auch im Champions-League-Achtelfinale gegen Galatasaray überzeugte, in der Doppelrolle als Linksverteidiger und Sechser zudem seine Vielseitigkeit bewies. Der nächste Karrieresprung steht nun bevor: Nach kicker-Informationen soll das Top-Talent mit bosnischen Wurzeln am Freitag erstmals im Kader von U-21-Bundestrainer Rainer Adrion (59) fürs Länderspiel in Tel Aviv auftauchen. Der Test am 24. März bildet die Generalprobe für die EM im Juni. Kolasinac werden gute Chancen eingeräumt, auf den letzten Drücker noch das Ticket zu lösen. Dabei hatte der Defensiv-Allrounder vor einiger Zeit mangels erkennbarer Perspektiven beim DFB sogar noch einen Wechsel zum bosnischen Verband erwogen. Dieser wäre allerdings schon an formalen Voraussetzungen gescheitert – und ist jetzt nicht mal mehr eine theoretische Überlegung wert.
Kicker print:
Auf Schalke ist er der Aufsteiger der letzten Wochen: Sead Kolasinac (19), der auch im Champions-League-Achtelfinale gegen Galatasaray überzeugte, in der Doppelrolle als Linksverteidiger und Sechser zudem seine Vielseitigkeit bewies. Der nächste Karrieresprung steht nun bevor: Nach kicker-Informationen soll das Top-Talent mit bosnischen Wurzeln am Freitag erstmals im Kader von U-21-Bundestrainer Rainer Adrion (59) fürs Länderspiel in Tel Aviv auftauchen. Der Test am 24. März bildet die Generalprobe für die EM im Juni. Kolasinac werden gute Chancen eingeräumt, auf den letzten Drücker noch das Ticket zu lösen. Dabei hatte der Defensiv-Allrounder vor einiger Zeit mangels erkennbarer Perspektiven beim DFB sogar noch einen Wechsel zum bosnischen Verband erwogen. Dieser wäre allerdings schon an formalen Voraussetzungen gescheitert – und ist jetzt nicht mal mehr eine theoretische Überlegung wert.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Ne znam što Šehića spominješ kad momak nije dobio poziv ? Druga stvar čuj Burić odlično branio za mladu repku, Šehić nije bio ni blizu njegaNeutral je napisao/la:Smiješno je da Burić nije tu kao drugi golman. Zovu nakve polovnjake kao Avdukić i Šehić. Burić , odlično branio za mladu repku, Šehić nije bio ni blizu njega. Ali eto, po Papetu Poljska liga je skoro kao naša![]()
Ako izgubimo Kolašinca onda je jedini krivac savez za to. Momak je izjavio da želi igrati za BiH, ali Pape voli gledati Milan-Barcu i ismijavati momka što bi pješe došao kada bi dobio poziv.

Ako nam je pozicija 3 golmana problem, blago se nama.
DRUG NEBI TI PUNCA
Tačno je da nisam dobio poziv Hitzfelda za kvalifikacioni susret protiv selekcije Kipra. Uopšte ne znam jel još uvijek mogu mijenjati reprezentaciju. Ukoliko bi mogao, odmah bi uzeo Bosnu i Hercegovinu."santos je napisao/la:Nije u pitanju vojni rok on je proslo kolo pauzirao zbog kartona a 03.03 je igrao do 68 min.kao i prethodne tekme i uglavcnom je izlazio iz igre pri kraju
http://www.transfermarkt.co.uk/en/izet- ... 74996.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ovo je rekao za jedan nas Portal
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Ma sikter za misa! NE TREBA NAM!TMovac je napisao/la:Tačno je da nisam dobio poziv Hitzfelda za kvalifikacioni susret protiv selekcije Kipra. Uopšte ne znam jel još uvijek mogu mijenjati reprezentaciju. Ukoliko bi mogao, odmah bi uzeo Bosnu i Hercegovinu."santos je napisao/la:Nije u pitanju vojni rok on je proslo kolo pauzirao zbog kartona a 03.03 je igrao do 68 min.kao i prethodne tekme i uglavcnom je izlazio iz igre pri kraju
http://www.transfermarkt.co.uk/en/izet- ... 74996.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ovo je rekao za jedan nas Portal
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
bagrcavi je napisao/la:Ne znam što Šehića spominješ kad momak nije dobio poziv ? Druga stvar čuj Burić odlično branio za mladu repku, Šehić nije bio ni blizu njegaNeutral je napisao/la:Smiješno je da Burić nije tu kao drugi golman. Zovu nakve polovnjake kao Avdukić i Šehić. Burić , odlično branio za mladu repku, Šehić nije bio ni blizu njega. Ali eto, po Papetu Poljska liga je skoro kao naša![]()
Ako izgubimo Kolašinca onda je jedini krivac savez za to. Momak je izjavio da želi igrati za BiH, ali Pape voli gledati Milan-Barcu i ismijavati momka što bi pješe došao kada bi dobio poziv.Pa jadan ne bio po tebi ispade Burić u najmanju ruku Buffon, plus Šehić ima više nastupa za U21 reprezentaciju ako ćemo i to gledati.
Ako nam je pozicija 3 golmana problem, blago se nama.
Naravno da je Burić Buffon za Šehića, ali eto mora da si navijač Željezničara. Ko je god gledao oba golmana zna koliko je Burke bolji golman.

Avdukić 2 golman

Ja ti kažem da mi je svejedno ko će biti i drugi i treći golman u reprezentaciji, ali stalno prozivanje Šehića mi je počelo ići na qrac.Sad nije ni dobio poziv ti ga prozivaš.Ako je Burić toliko dobar što nije otišao iz Lecha ? Što ne dobije poziv za repku ? Što se mene tiče nek' pozovu Adilovića i Nurkovića ko drugog i trećeg golmana sve dok je Asmir Begović zdrav.
DRUG NEBI TI PUNCA
wtf? Ako sam dobro shvatio nesto je na kraju receno da je propala ideja da igra za BiH i da vise nema ni teoretske sanse za to, o cemu je tacno rijec?emir79 je napisao/la:Nego @Majstor, ti rece Sead tvoj velicanstveni ce igrati za BIH,a on dvoguzicnjak kao i IZmet Hajrovic.
Kicker print:
Nisam nikad ucio njemacki nego samo sa tv-a pa i nisam siguran u ono sto sam procitao

Moze on kod nas igrati, al za Elf nema sanse...Principatus je napisao/la:Kolasinac sa Zahirovicem na ledjima moze izbiti Vrsajevica glavom van terena.barsa77 je napisao/la: Nema ni kod nas,može uči desetak minuta da glavom izbija ako vodimo![]()
bagrcavi je napisao/la:Ja ti kažem da mi je svejedno ko će biti i drugi i treći golman u reprezentaciji, ali stalno prozivanje Šehića mi je počelo ići na qrac.Sad nije ni dobio poziv ti ga prozivaš.Ako je Burić toliko dobar što nije otišao iz Lecha ? Što ne dobije poziv za repku ? Što se mene tiče nek' pozovu Adilovića i Nurkovića ko drugog i trećeg golmana sve dok je Asmir Begović zdrav.
Ne prozivam ga drug. Drag mi je svaki igrač iz BiH, u to možeš biti siguran. No, ako je iko oštećen nepozivanjem makar na neko okupljanje onda je to Burić.
baš pokazuješ svoju ljubav prijatelju.Zovu nakve polovnjake kao Avdukić i Šehić. Burić , odlično branio za mladu repku, Šehić nije bio ni blizu njega.

Već sam ti u ranije posto rekao svoje mišljenje o 2. i 3. gomanu repke, ali ne bi škodilo pozvati i Burića, jer poziv u reprezentaciju može puno pomoći igraču.
DRUG NEBI TI PUNCA
dadnan je napisao/la: wtf? Ako sam dobro shvatio nesto je na kraju receno da je propala ideja da igra za BiH i da vise nema ni teoretske sanse za to, o cemu je tacno rijec?
Nisam nikad ucio njemacki nego samo sa tv-a pa i nisam siguran u ono sto sam procitao
Rijeci hvale za nastupe protiv galate.Auf Schalke ist er der Aufsteiger der letzten Wochen: Sead Kolasinac (19), der auch im Champions-League-Achtelfinale gegen Galatasaray überzeugte, in der Doppelrolle als Linksverteidiger und Sechser zudem seine Vielseitigkeit bewies.
Slijedeci stepen njegove karijere slijedi: prema informacijama kickera, trebao bi dobiti poziv za u21 tekmu koja se igra u tel-avivu. Taj test 24.03. bi trebao biti generalna proba za evropsko prvenstvo u junu.Der nächste Karrieresprung steht nun bevor: Nach kicker-Informationen soll das Top-Talent mit bosnischen Wurzeln am Freitag erstmals im Kader von U-21-Bundestrainer Rainer Adrion (59) fürs Länderspiel in Tel Aviv auftauchen. Der Test am 24. März bildet die Generalprobe für die EM im Juni.
Ima dobre sanse da u poslijednjem trenutku dobije pozivnicu za prvenstvo. Zbog nedostatka perspektivi u DFB razmisljao je cak prelazak u NSbiH. To je zbog formalni uslova propalo i vise ne vrijedi razmisljanja...Kolasinac werden gute Chancen eingeräumt, auf den letzten Drücker noch das Ticket zu lösen. Dabei hatte der Defensiv-Allrounder vor einiger Zeit mangels erkennbarer Perspektiven beim DFB sogar noch einen Wechsel zum bosnischen Verband erwogen. Dieser wäre allerdings schon an formalen Voraussetzungen gescheitert – und ist jetzt nicht mal mehr eine theoretische Überlegung wert.
Nerazumijem o kojim formalnostima se radi. Nikad nije igrao za A-repku. A neznam kakve formalnosti mu nebi dozvolile promjenu "civilnog" drzavljanstva, jedino njegove vlastite (da li i koliko to zeli?). Naravno, morao bi se odreci njemackog posto u ovom slucaju ne postoji mogucnost za dvojno...
To finish first, first you have to finish.
Majstore imas sta reci za kolssinca povodom poziva za u-21 swabie
Majstore cekamo te da nam kazes o cemu se ovdje radi. Hajd sto ce igrat za u21 svabe ali ovo da je propalo sve oko Bosne, to nije tako trebalo da bude, nismo se tako dogovorili!
- Principatus
- Kontakt:
Nego najbolji su mi ovi eksperti sto pricaju o "sjedenju na dvije stolice".
On zasad je samo na jednoj, stolici DFB-a, sto se tice ove druge, tu mu je potencijalnom selektoru tesko ga na TV pogledati iako dobiva pare za to, a kamoli rijeci promijenuti sa njim ili ti ga posjetiti. U svakoj drugoj reprezentaciji bi za samu takvu izjavu dobio otkaz, no kod nas se jos nadju oni koji ce sa svojom jakom interpretacijom cak naci mudrosti u rijecima Susica, navijaca Barcelone.
Ovaj poziv za U21 je samo logican redoslijed pametnih scouta i moze biti uvertira za poziv u A reprezentaciju.
On zasad je samo na jednoj, stolici DFB-a, sto se tice ove druge, tu mu je potencijalnom selektoru tesko ga na TV pogledati iako dobiva pare za to, a kamoli rijeci promijenuti sa njim ili ti ga posjetiti. U svakoj drugoj reprezentaciji bi za samu takvu izjavu dobio otkaz, no kod nas se jos nadju oni koji ce sa svojom jakom interpretacijom cak naci mudrosti u rijecima Susica, navijaca Barcelone.

Ovaj poziv za U21 je samo logican redoslijed pametnih scouta i moze biti uvertira za poziv u A reprezentaciju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Sve dok ne vidim neki video zapis kako iz svojih usta govori za koga ce igrati vise nista ne vjerujem.Novinske clanke je lako manipulirati.Svako svasta moze napisati.Neki portali kojima nije izvor Avaz su prenijeli info da je momak predao papire za dobijanje BH drzavljanstva.Sad ako je to istina ne razumjem zasto ganja nase drzavljanstvo ako nema namjeru igrati za nas.I ako dobije nase drzavljanstvo,a nema namjeru igrati za nas moze ga imati godinu danan.Po Njemackom zakonu mozes imati dvojnu drzavljanstvo do svoje 21 godine zivota.Nakon toga se mora odluciti za 1.A nije jos tolika faca da mu Njemacka dozvoli da ima oba.Tako da hebe lud zbunjenogdadnan je napisao/la:wtf? Ako sam dobro shvatio nesto je na kraju receno da je propala ideja da igra za BiH i da vise nema ni teoretske sanse za to, o cemu je tacno rijec?emir79 je napisao/la:Nego @Majstor, ti rece Sead tvoj velicanstveni ce igrati za BIH,a on dvoguzicnjak kao i IZmet Hajrovic.
Kicker print:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Principatus je napisao/la:Nego najbolji su mi ovi eksperti sto pricaju o "sjedenju na dvije stolice".
Čovjek objasnio, ipak je ovaj forumaš stari lisac

@bagrcavi
Pokazao sam ljubav rekavši da je Jasmin Bolji od Ibrahima.
- Principatus
- Kontakt:
@Neutral
Pa care ustvari je to sam Susic najljepse objasnio, niko drugi to nemoze tako jasno objasniti:
Dakle nesto kao: "Ja Safet Susic, selektor BiH, koji dobiva platu za tu istu poziciju cuo sam, da je jedan od najperspektivnijih, potencijalnih igraca odigrao dobro u Champions League protiv Drogbe. Igrac koji igra pozicije na kojim nam toliko skripi da bi mogli zaplakati, i koje nam pokrivaju naprimjer igraci iz Bijeloruske lige. Dok je jedan dio javnosti i budala medju navijacima gledao tu utakmicu, jer obozavaju reprezentaciju, meni kao selektoru je to bilo trosenje vremena i ne interesuje me uopste, dakle divio sam se Messiju."
Pa care ustvari je to sam Susic najljepse objasnio, niko drugi to nemoze tako jasno objasniti:
Znam da ce neki dobiti orgazam pri samim rijecima majstora, ali mogu donekle da ih razumijem. Jer u ove dvije recenice je uspio da sastavi citavu pamet svijeta. Nemozes sebi biti siguran, koja recenica je elegantnija. Ono sa Barcelonom ili "cuo sam da je odigrao...".Kako ocjenjujete igru Seada Kolašinca u Ligi prvaka?
- Nisam gledao tu utakmicu, već Milan - Barcelona (2:0). Međutim, čuo sam da je odigrao dobro.
Dakle nesto kao: "Ja Safet Susic, selektor BiH, koji dobiva platu za tu istu poziciju cuo sam, da je jedan od najperspektivnijih, potencijalnih igraca odigrao dobro u Champions League protiv Drogbe. Igrac koji igra pozicije na kojim nam toliko skripi da bi mogli zaplakati, i koje nam pokrivaju naprimjer igraci iz Bijeloruske lige. Dok je jedan dio javnosti i budala medju navijacima gledao tu utakmicu, jer obozavaju reprezentaciju, meni kao selektoru je to bilo trosenje vremena i ne interesuje me uopste, dakle divio sam se Messiju."
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Čitao sam sve to druže. I dalje mi nije jasno kako je neko tako limitiran dobio pravo da vodi reprezentaciju kao što je Bosna i Hercegovina. Sada će navaliti na mene navijači Sarajeva, jer je ipak Safet bio majstor u fudbalu, a to što je kao trener limitiran je nebitno.
Da, BiH je prva na tabeli kraj velesile u obliku Grčke, te veoma jakih Slovaka. Nebitno je što imamo igrače kao Džeko, Vedo, Pjanić, Miske, Spahić itd. Trener je maestro, trener svih trenera koji daje izjave kao da je u nekoj kafani a ne selektorskoj poziciji.
No dobro, pobijedi li se Grčka, to nije radi igrača, nego radi taktike trenera. Daj loptu Pjaniću, a ja, Miralem je povrijeđen, daj loptuo Misketu pa šta on uradi.
Da, BiH je prva na tabeli kraj velesile u obliku Grčke, te veoma jakih Slovaka. Nebitno je što imamo igrače kao Džeko, Vedo, Pjanić, Miske, Spahić itd. Trener je maestro, trener svih trenera koji daje izjave kao da je u nekoj kafani a ne selektorskoj poziciji.
No dobro, pobijedi li se Grčka, to nije radi igrača, nego radi taktike trenera. Daj loptu Pjaniću, a ja, Miralem je povrijeđen, daj loptuo Misketu pa šta on uradi.

-
- Kontakt:
bolje se upitaj da niti ti mozda malo limitiran, pogotovo u bontonu!Neutral je napisao/la:Čitao sam sve to druže. I dalje mi nije jasno kako je neko tako limitiran dobio pravo da vodi reprezentaciju kao što je Bosna i Hercegovina. Sada će navaliti na mene navijači Sarajeva, jer je ipak Safet bio majstor u fudbalu, a to što je kao trener limitiran je nebitno.
Jao kakve se gluposti ovdje pišu .
Svađate se i jadikujete oko trenera , a sami znate da ništa ne možete promjeniti , i ono šta bude , biće . Ne možete natjerati Papeta da popriča i navuče Seada niti bilo kojeg drugog igrača da igra za nas , ne možete ubrzati njihov proces nabavljanja potrebnih papira za igranje u našoj reprezentaciji . Šta kukate više kao da nam je na klupi neki debil iz pi*ke materine .
Svađate se i jadikujete oko trenera , a sami znate da ništa ne možete promjeniti , i ono šta bude , biće . Ne možete natjerati Papeta da popriča i navuče Seada niti bilo kojeg drugog igrača da igra za nas , ne možete ubrzati njihov proces nabavljanja potrebnih papira za igranje u našoj reprezentaciji . Šta kukate više kao da nam je na klupi neki debil iz pi*ke materine .
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, bhfanatic14, CAGarfia, Cwirek, edvaE2, Google Adsense [Bot], invincible1921, legendarnadruga, Micron, zastitaIdentiteta i 64 gosta.