Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Najda
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Najda » 23 maj 2015, 23:46

R32 je napisao/la:Sto se tice diploma nije sigurno priznato isto. Kod mene kod oca, svi sto su imali diplome sa privatnih, sto su imali skole bilo kakve sa privatnih i sl. sve istjerali il nista nisu priznali, neke zaveli samo kao da imaju 8 razreda jer nista privatno ne priznaju. ( jest da je svabo vlasnik )

Dok su mi ocu priznali sve sto je imao na drzavnom cak i poslije nesto sto je se naknadno skolovavao. I u dosta jacih firmi jos je tako.

A za Gratz, i ja se vec neko vrijeme razmisljam da tamo prebacim, iako zavrsavam drugu godinu ovdje, ne mogu docekati da bar tamo idem na master studij i sl.
Jel računaš možda ove travničko-kiseljačke privatne ili IUS, Burch, SSST itd? :)

Graz je mjera fakat, da je samo zdravlja..
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 maj 2015, 23:56

u čemu je problem sa IUSovim fakultetom? porediti ga sa travničkim nema smisla

svi zapeli nesto za privatne fakultete, i svima ista spika

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 23 maj 2015, 23:58

Problem je u forumasima koji dodju tu nesto komentarisati, a prvu godinu upisuju vec peti put. :rol:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 maj 2015, 00:02

@FaraonTM to je to onda, nisma bio siguran.

A @Najda nisam siguran, ali 99% su ovi Travnicko-Kiseljacki, Bijeljinski... sto kazes i takvi. IUS, Burch... su ipak na visokom nivou, te se ne mogu s ovima uporediti, kod njih placas, i ucis. Dok kod "ovih" zna svako kakva je situacija.

I da, za Gratz je pravo povoljno, tamo ti je bitno sam oda imas dovoljno novca na racunu, godinu placas 750 eura, ako skupis određeni broj bodova preko zadaca, vjezbi i nesto polozis vraca ti se sav novac. Imas pravo i na određeni posao, s tim da ih se dosta snađe, pa radi i po dva posla, dosta ih konobarise u vecernjih satima, te radi drugi posao za vikend i sl.
Mia San Mia

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 24 maj 2015, 00:05

uschtipak je napisao/la:Problem je u forumasima koji dodju tu nesto komentarisati, a prvu godinu upisuju vec peti put. :rol:
Prvih pet je najteze, kad upises drugu onda je lakse..... :bih:
Sreca pa je Ojler mlad umro...

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 maj 2015, 00:06

Otkud sad 5? :mrgreen: , zar nije po zakonu da mozes 3 puta samo, odnosno 4 puta od prosle godine ici na jednu godinu.
Mia San Mia

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 24 maj 2015, 00:09

R32 je napisao/la:Otkud sad 5? :mrgreen: , zar nije po zakonu da mozes 3 puta samo, odnosno 4 puta od prosle godine ici na jednu godinu.
Ma kod nas to Vaha govori, i zar te kasnije ne prebace u vanredne poslije 3 godine

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 maj 2015, 00:10

Ne, onaj ko je redovan nema sanse da pređe u vanredne studente. Nit moze obrnuto.
Mia San Mia

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 24 maj 2015, 00:12

R32 je napisao/la:Ne, onaj ko je redovan nema sanse da pređe u vanredne studente. Nit moze obrnuto.
Nisam znao za to....

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 24 maj 2015, 00:25

Ma lupih to 5. :rol:

Sta znaci vanredan? Je l' to samofinansirajuci?

Vjerovatno nije. :zzz:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 24 maj 2015, 00:34

QUARESMA 18<<< je napisao/la:u čemu je problem sa IUSovim fakultetom? porediti ga sa travničkim nema smisla
svi zapeli nesto za privatne fakultete, i svima ista spika
problem je samo što je globa za ove uslove, a ne nudi ništa spektakularno u odnosu na neki drugi fakultet, koji možeš platiti.. jeftinije je studij u Grazu, a mnogo je napredniji. Kod nas samo napuhano. Isto kao i onaj novi studentski dom Emiran.

Usput, zanima me zašto u većini slučajeva djeca bogataša (a znam ih bruku) biraju da studiraju na tako tim fakultetima koji su "privatne" prirode, pa čak i ako nemaju veze s usmjerenjem koje su odabrali tj. uopće ih to ne zanima??
Jel to stvar prestiža dati 10k za godinu ili??
R32 je napisao/la: A @Najda nisam siguran, ali 99% su ovi Travnicko-Kiseljacki, Bijeljinski... sto kazes i takvi. IUS, Burch... su ipak na visokom nivou, te se ne mogu s ovima uporediti, kod njih placas, i ucis. Dok kod "ovih" zna svako kakva je situacija.

I da, za Gratz je pravo povoljno, tamo ti je bitno sam oda imas dovoljno novca na racunu, godinu placas 750 eura, ako skupis određeni broj bodova preko zadaca, vjezbi i nesto polozis vraca ti se sav novac. Imas pravo i na određeni posao, s tim da ih se dosta snađe, pa radi i po dva posla, dosta ih konobarise u vecernjih satima, te radi drugi posao za vikend i sl.
A vjerujem da je travničko-kiseljački. Imam jarana, kaže ide na taj tamo.. i konta dobit će posao u državnoj firmi :mrgreen:
Isplatnije nego ovaj prestiž kod nas 10x. Još naučiš švapski, a švabe cijene dobre radnike i studente.. pih :tokralju: :tokralju:
MrWhite je napisao/la:
uschtipak je napisao/la:Problem je u forumasima koji dodju tu nesto komentarisati, a prvu godinu upisuju vec peti put. :rol:
Najteže je moj MrWhite kad svi hoće da trpaju nos u tuđa vnago pa ne znaju ni razloge zašto neko "obnavlja", ako bi se u tom slučaju mogla nazvati situacija u kojoj si primoran nastaviti fakultet tamo gdje si ga napustio. Al' dobro.. sreća pa imamo mahalu željnu spuštalgina, da nam sve objasni, a ta ista mahala uopće nema uvid u postignuto za samo jedan i po' semestar studija.
Kad napreduješ do pozicije PR Managera studentske asocijacije, to nije bezveze :bih: a neko ima 20k postova i naloge na 50 foruma
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 24 maj 2015, 00:38

Najda je napisao/la:
MrWhite je napisao/la:
Najteže je moj MrWhite kad svi hoće da trpaju nos u tuđa vnago pa ne znaju ni razloge zašto neko "obnavlja", ako bi se u tom slučaju mogla nazvati situacija u kojoj si primoran nastaviti fakultet tamo gdje si ga napustio. Al' dobro.. sreća pa imamo mahalu željnu spuštalgina, da nam sve objasni.
Ma znam ja to dobro jbg, nego ustipak napisala ovu frazu pa se sjetih ass Matematike imao je ovo obicaj reci.....Ma mahala ko mahala ne vrijedi ni da se pravdas, samo okrenes glavu i ko ih j.e.b.e.....

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 24 maj 2015, 00:39

Najteze je prvo pomesti ispred svojih vrata pa onda kuditi tudja. :kafa:
LANET OLSUN!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 24 maj 2015, 00:44

MrWhite je napisao/la:Ma znam ja to dobro jbg, nego ustipak napisala ovu frazu pa se sjetih ass Matematike imao je ovo obicaj reci.....Ma mahala ko mahala ne vrijedi ni da se pravdas, samo okrenes glavu i ko ih j.e.b.e.....
A fakat to često govori Vaha... :urnebes:

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 24 maj 2015, 00:57

Kakve veze ima koliko ko studira? Lako je pametovati po forumu i ne proći ni sekunde života, biti no lifer i živjeti na tuđim leđima čitav život.

Lično sam prekinuo fax zbog posla i isplatilo se. Sad em što je plata za bh. uslove bogovska, uskoro i završavam fax i upisujem drugi. Tako da, treba u svoj vrt gledati, a ne sputavati nekog jer nije bio u mogućnosti da se školuje.
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 24 maj 2015, 00:59

Da mi je malo tog posla :mrgreen:
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 maj 2015, 01:00

daj marku :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 24 maj 2015, 01:03

Najda je napisao/la:Da mi je malo tog posla :mrgreen:
:mrgreen: ti nijedne i javi Damiru za party na mene i insidera je sve :mrgreen: Može i ona doći, neću se ljutiti
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 24 maj 2015, 01:10

naše je da žene sredimo samo? dovest ću ti 5 žena odmah hahaha :mrgreen: prvo one iz Tite, one dobre, pa lagano ostale
ne znam za nju bas xd
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

scofield
Kontakt:

Post Postao/la scofield » 24 maj 2015, 02:11

Najda je napisao/la: @scofield na FSK uvijek ima prijemni iz matematike. Mislim da bude i pripremna nastava koja je koštala 200 KM kad sam ga ja ganjao
Mene samo zanima otprilike koje oblasti su na prijemnom iz matematike... Da li ima geometrije ili samo računanje i tako..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 100 gostiju.