QUARESMA 18<<< je napisao/la:u čemu je problem sa IUSovim fakultetom? porediti ga sa travničkim nema smisla
svi zapeli nesto za privatne fakultete, i svima ista spika
problem je samo što je globa za ove uslove, a ne nudi ništa spektakularno u odnosu na neki drugi fakultet, koji možeš platiti.. jeftinije je studij u Grazu, a mnogo je napredniji. Kod nas samo napuhano. Isto kao i onaj novi studentski dom Emiran.
Usput, zanima me zašto u većini slučajeva djeca bogataša (a znam ih bruku) biraju da studiraju na tako tim fakultetima koji su "privatne" prirode, pa čak i ako nemaju veze s usmjerenjem koje su odabrali tj. uopće ih to ne zanima??
Jel to stvar prestiža dati 10k za godinu ili??
R32 je napisao/la:
A @Najda nisam siguran, ali 99% su ovi Travnicko-Kiseljacki, Bijeljinski... sto kazes i takvi. IUS, Burch... su ipak na visokom nivou, te se ne mogu s ovima uporediti, kod njih placas, i ucis. Dok kod "ovih" zna svako kakva je situacija.
I da, za Gratz je pravo povoljno, tamo ti je bitno sam oda imas dovoljno novca na racunu, godinu placas 750 eura, ako skupis određeni broj bodova preko zadaca, vjezbi i nesto polozis vraca ti se sav novac. Imas pravo i na određeni posao, s tim da ih se dosta snađe, pa radi i po dva posla, dosta ih konobarise u vecernjih satima, te radi drugi posao za vikend i sl.
A vjerujem da je travničko-kiseljački. Imam jarana, kaže ide na taj tamo.. i konta dobit će posao u državnoj firmi
Isplatnije nego ovaj prestiž kod nas 10x. Još naučiš švapski, a švabe cijene dobre radnike i studente.. pih
MrWhite je napisao/la:uschtipak je napisao/la:Problem je u forumasima koji dodju tu nesto komentarisati, a prvu godinu upisuju vec peti put.

Prvih pet je najteze, kad upises drugu onda je lakse.....

Najteže je moj MrWhite kad svi hoće da trpaju nos u tuđa vnago pa ne znaju ni razloge zašto neko "obnavlja", ako bi se u tom slučaju mogla nazvati situacija u kojoj si primoran nastaviti fakultet tamo gdje si ga napustio. Al' dobro.. sreća pa imamo mahalu željnu spuštalgina, da nam sve objasni, a ta ista mahala uopće nema uvid u postignuto za samo jedan i po' semestar studija.
Kad napreduješ do pozicije PR Managera studentske asocijacije, to nije bezveze

a neko ima 20k postova i naloge na 50 foruma