Teze je trpati u Engleskoj. Npr. do sad su samo Ronaldo i Shearer utrpali 31 gol, mada ja ne sumnjam da bi Ronaldo i Messi isli tamo do 40. Sad je vise izgrađen kao igrac u najboljim je godinama i tim mu je vise poredjen nego sto je to bio u Manchesteru.Saurman je napisao/la:Primera je Meka za napadače,tamo svaki iole dobar špic trpa redovno.Ronaldo npr je samo jednom prešo brojku od 30 golova u Engleskoj.
Zlatna lopta 2013
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Zlatna lopta 2013
-
- Kontakt:
Cinjenica je da Ronaldo u Engleskoj nije bio bas takav monstrum, Suarez ce npr. hladno presisati njegovu najbolju sezonu u Engleskoj. Isto kao sto ni Messi ne bi mogao bolje cak za njega mislim da bi u Engleskoj karijeru imao poput RVP, tesko bi sastavljao sezonu bez povreda.let3 je napisao/la:e baš si našo monstruma poput Ronalda uzimati za primjerSaurman je napisao/la:Primera je Meka za napadače,tamo svaki iole dobar špic trpa redovno.Ronaldo npr je samo jednom prešo brojku od 30 golova u Engleskoj.![]()
A nije ti teza na mjestu.evo npr. Michu, nigdje na mapi nije bilo u Primeri, u Vallecanu....došao za siću u EPL i tamo postao glavni strijelac (među prva tri)
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
pa dobro, ali treba pogledati malo i koncepiju timova u kojima je igrao.
U Realu gotovi svi igraju za njega, cak i Benzema koji je nominalno špic igrac. Tamo ima punu slobodu, koju obilato korisiti. Rezultati su veliki broj golova.
U Unitedu je bio u drugacijoj koncepciji igre, mada je i tamo zabijao nemilice.
A igraci u engleskoj se češće povrijeđuju jer je veca potrošnja, igraju na više frontova, imaju nekakvih bezveznih kupova tipa Carling, gdje im se ekipe dodatno troše.
U Realu gotovi svi igraju za njega, cak i Benzema koji je nominalno špic igrac. Tamo ima punu slobodu, koju obilato korisiti. Rezultati su veliki broj golova.
U Unitedu je bio u drugacijoj koncepciji igre, mada je i tamo zabijao nemilice.
A igraci u engleskoj se češće povrijeđuju jer je veca potrošnja, igraju na više frontova, imaju nekakvih bezveznih kupova tipa Carling, gdje im se ekipe dodatno troše.
Ronaldo je u Madridu mnogo bolji igrac nego sto je bio u Unitedu. Jeste oslabio je u driblinzima i agilnosti ali je stariji, iskusniji i nenormalno je napredovao kao goalscorer, daleko je konkretniji pred golom nego u Engleskoj gdje je plesao oko lopte. Citav tim mu je podredjen i on to obilato koristi.
@BigBigBang i to si zakljucio kako, gledanjem u kasike ? Messi 3 pune godine igrao bez povrede ali eto u Engleskoj bi bio RvP.
@BigBigBang i to si zakljucio kako, gledanjem u kasike ? Messi 3 pune godine igrao bez povrede ali eto u Engleskoj bi bio RvP.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”
-
- Kontakt:
Prvo, Ronaldo mozda jeste bolji igrac nego sto je bio u Unitedu ali bas da je napredovao toliko da umjesto 20-30 golova zabija 50-60 po sezoni tu pricu ne pusim tu je evidentna razlika izmedju tvrdoce i jacine ekipa izmedju dvije lige. U Unitedu uopste nije bio toliko slabiji nego sada, ali sad je samo iskusniji i veci je rutiner.Korinov je napisao/la:Ronaldo je u Madridu mnogo bolji igrac nego sto je bio u Unitedu. Jeste oslabio je u driblinzima i agilnosti ali je stariji, iskusniji i nenormalno je napredovao kao goalscorer, daleko je konkretniji pred golom nego u Engleskoj gdje je plesao oko lopte. Citav tim mu je podredjen i on to obilato koristi.
Messi jeste igrao 3 godine bez povrede ali u Spaniji bi sigurno i RVP igrao i vise bez povrede, jer ipak za tijelo je nebeska razlika kad igras ritam srijeda subota sa decembra na januar dok se u ostalim ligama igraci odmaraju i oporavljaju oni ne samo da igraju nego igraju jos u pojacanom ritmu. Naravno cvrsca igra u defanzivi i ostri startovi kao i vremenske prilike dodatno uticu na ozlijede igraca, to sve upucuje na to da igrac kao Messi se ne bi bas tamo naigrao lopte. Koliko god ja volio sto u Engleskoj nema pauze ipak treba priznati da je to otezavajuca okolnost Engleskim ekipama kad nastupaju u Evropi jer sve ekipe iz liga petica igraju veliki broj meceva ali mnogo im znaci 2-3 sedmice pauze usred sezone tako da su tu Englezi u podredjenom polozaju u odnosu na ostatak Evrope.
Jesu podređeni po tom pitanju, to je tacno, ali za to su sami kriviBigBigBang je napisao/la:Prvo, Ronaldo mozda jeste bolji igrac nego sto je bio u Unitedu ali bas da je napredovao toliko da umjesto 20-30 golova zabija 50-60 po sezoni tu pricu ne pusim tu je evidentna razlika izmedju tvrdoce i jacine ekipa izmedju dvije lige. U Unitedu uopste nije bio toliko slabiji nego sada, ali sad je samo iskusniji i veci je rutiner.Korinov je napisao/la:Ronaldo je u Madridu mnogo bolji igrac nego sto je bio u Unitedu. Jeste oslabio je u driblinzima i agilnosti ali je stariji, iskusniji i nenormalno je napredovao kao goalscorer, daleko je konkretniji pred golom nego u Engleskoj gdje je plesao oko lopte. Citav tim mu je podredjen i on to obilato koristi.
Messi jeste igrao 3 godine bez povrede ali u Spaniji bi sigurno i RVP igrao i vise bez povrede, jer ipak za tijelo je nebeska razlika kad igras ritam srijeda subota sa decembra na januar dok se u ostalim ligama igraci odmaraju i oporavljaju oni ne samo da igraju nego igraju jos u pojacanom ritmu. Naravno cvrsca igra u defanzivi i ostri startovi kao i vremenske prilike dodatno uticu na ozlijede igraca, to sve upucuje na to da igrac kao Messi se ne bi bas tamo naigrao lopte. Koliko god ja volio sto u Engleskoj nema pauze ipak treba priznati da je to otezavajuca okolnost Engleskim ekipama kad nastupaju u Evropi jer sve ekipe iz liga petica igraju veliki broj meceva ali mnogo im znaci 2-3 sedmice pauze usred sezone tako da su tu Englezi u podredjenom polozaju u odnosu na ostatak Evrope.

Citav fudbalski svijet ima prvenstvo i samo jedan kup, samo englezi izmišljaju nekakve kupove da se obrne što više para. Cak su dali ime jednog kupa po sponzorima, a ne vide da tim miki maus kupovima kompromitiraju najstariji Kup na svijetu FA.
Dakle, tu "opterecavajucu okolnost" koju navodiš, su englezi sami sebi nametnuli.
-
- Kontakt:
Nije to bas tako, Liga kup se igra od 1960-e godine, tada fudbal nije bio biznis kao sto je danas tako da sigurno taj kup nije osnovan sa ciljem da se zaradjuje lova preko tv prava a i vala zarada od tog kupa ni za osvajaca nije neka ali tradicija se postuje i igra se. I Francuzi imaju taj liga kup ali imaju i pauzu...
BigBigBang je napisao/la:Prvo, Ronaldo mozda jeste bolji igrac nego sto je bio u Unitedu ali bas da je napredovao toliko da umjesto 20-30 golova zabija 50-60 po sezoni tu pricu ne pusim tu je evidentna razlika izmedju tvrdoce i jacine ekipa izmedju dvije lige. U Unitedu uopste nije bio toliko slabiji nego sada, ali sad je samo iskusniji i veci je rutiner.Korinov je napisao/la:Ronaldo je u Madridu mnogo bolji igrac nego sto je bio u Unitedu. Jeste oslabio je u driblinzima i agilnosti ali je stariji, iskusniji i nenormalno je napredovao kao goalscorer, daleko je konkretniji pred golom nego u Engleskoj gdje je plesao oko lopte. Citav tim mu je podredjen i on to obilato koristi.
1.Dakle u EPL-u je zabio 30 golova, dok je u Primeri 46 puta pogadjao u svojoj najboljoj sezoni. Mislim da je ovakav napredak itekako moguc, najvise zbog cinjenice da je postao dosta bolji igrac i da cijeli tim radi za njega, u Unitedu nije imao ni blizu povlastice kakve uziva u Madridu. Skladno sa mogucnostima i godinama.
2.Meni to uopste ne upucuje da se Messi ne bi naigrao lopte u Engleskoj, stavise, misljenja sam da bi zabijao ili jednako kao u La ligi ili cak i vise jer su spanci takticki jaci od engleza. Ako cemo vec nagadjati ..
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”
-
- Kontakt:
zabio 30 golova u najboljoj sezoni vec naredne zabio 15 dok u Spaniji konstantno 40+...
ma messi bi zabio 100 golova u Premiershipu
Koja je to taktika spanskih klubova? Izgubiti od Barcelone i Reala manje od 5 razlike? 

Ne mozes ti normalnu diskusiju voditi. Jes' eto to im je taktika. Pa kad Arsenal moze od Uniteda 8 razlike, od Citya 6 golova primit zasto ne rekli bi zlobnici ..
Treca ekipa Primere bi bez problema osvojila EPL.
Treca ekipa Primere bi bez problema osvojila EPL.

Korinov de ne lupaj gluposti ziv bio. Pa **** im taktiku takvu kad ih barca i real pune po 4-5 razlike, ko god gleda tekme vidi da je jedina tatktika-autobus.
Kako znas da to isto ne bi radili u Engleskoj ? Ja u Primeri vidim 3 ekipe koje bi mogle osvojiti EPL bez vecih problema.Ahonen je napisao/la:Korinov de ne lupaj gluposti ziv bio. Pa **** im taktiku takvu kad ih barca i real pune po 4-5 razlike, ko god gleda tekme vidi da je jedina tatktika-autobus.
Ja sam vidio Madrid ove sezone dosta puta nadigran od strane buranije iz Spanije, ali eto bice da je taj EPL nesto nevidjeno ..
Zar Paja prije par postova ne rece da ta kvazi takmicenja u Engleskoj igraju druge ekipe ?
Ne vidim razliku izmedju 38 kola u Engleskoj naspram 38 u Spaniji ili Italiji.Lige se prakticno zavrse sve u 10 dana tako da taj mit o nekom stalnom igranju moze prodavati po temama EPL-a.
Posebno mi je smijesno izmisljeni mit o nekoj zustrini u EPL-u.Podatak da 95% lige cine igraci koji su dosli iz Primere,Bundeslige,Francuske lige , Serija A je protuargument za bilo kakvu raspravu na tu temu.Pa covjece isapde samo se u Engleskoj igra grub fudbal , samo u toj ligi igraci se povrijede.
Evo kad smo kod Messija da napomenemo da covjek po utakmici primi jedno 3-4 mesarska starta i on se nadje pricati da bi vjerovatno bio drugi RvP u Engleskoj
Naredna stanica je strasni Suarez za kojeg vjeruju da ce zabiti 40-tak golova u ligi ali to analitiracri sa ovog foruma ne mogu reci za Messija jer je Suarez valjda bolji igrac
Siguran sam da bi Messi u Engleskoj zabijao i vise golova nego li u Spaniji.Krampe i fizikalci nikada nisu imali iole sanse da zaustave Messija , nego se to radi ekipno i kolektivno , jedan igrac Messija ne moze ustopati makar bila rijec o Maldiniju iz najboljih dana
Btw : Zamolio bih Paju da nam kaze ime boljeg napadaca u Premiershipu od Negreda ako izostavimo Suareza i Aguerra kao nedodirljive
Ne vidim razliku izmedju 38 kola u Engleskoj naspram 38 u Spaniji ili Italiji.Lige se prakticno zavrse sve u 10 dana tako da taj mit o nekom stalnom igranju moze prodavati po temama EPL-a.
Posebno mi je smijesno izmisljeni mit o nekoj zustrini u EPL-u.Podatak da 95% lige cine igraci koji su dosli iz Primere,Bundeslige,Francuske lige , Serija A je protuargument za bilo kakvu raspravu na tu temu.Pa covjece isapde samo se u Engleskoj igra grub fudbal , samo u toj ligi igraci se povrijede.

Evo kad smo kod Messija da napomenemo da covjek po utakmici primi jedno 3-4 mesarska starta i on se nadje pricati da bi vjerovatno bio drugi RvP u Engleskoj

Naredna stanica je strasni Suarez za kojeg vjeruju da ce zabiti 40-tak golova u ligi ali to analitiracri sa ovog foruma ne mogu reci za Messija jer je Suarez valjda bolji igrac

Siguran sam da bi Messi u Engleskoj zabijao i vise golova nego li u Spaniji.Krampe i fizikalci nikada nisu imali iole sanse da zaustave Messija , nego se to radi ekipno i kolektivno , jedan igrac Messija ne moze ustopati makar bila rijec o Maldiniju iz najboljih dana

Btw : Zamolio bih Paju da nam kaze ime boljeg napadaca u Premiershipu od Negreda ako izostavimo Suareza i Aguerra kao nedodirljive

Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
ma zabijao bi vraga vise u engleskoj. u engleskoj bi sigurno imao vise tezih utakmica nego u spaniji, u spaniji teze utakmice barce su real i atletico , do ove sezone i atletico je bio kanta za nabijanje i realu i barci. treba biti realan i priznati da bi puno teza gostovanja bila evertonu, arsenalu, cityju, chelseaju, tottenhamu, newcastleu , unitedu pa i southamptonu. vi ste ti koji pravite mit o toj primeri, a sociedad koji je bio kanta za nabijanje poluraspalom unitedu, leverkusenu i shakhtaru je na sestom mjestu odnosno skoro rame uz rame sa villarealom i bilbaom koji su cetvrti i peti.
mozda su rame uz rame sa cityjem, arsenalom i chelseajem( mada bi ja u nekom dvomecu uvijek isao na pobjedu ove tri ekipe) i sigurno bi bili u uzem krugu favorita al' je preglupo reci da bi to uzeli bez problema...
atletico bi bez problema uzeo EPL?Korinov je napisao/la:Kako znas da to isto ne bi radili u Engleskoj ? Ja u Primeri vidim 3 ekipe koje bi mogle osvojiti EPL bez vecih problema.Ahonen je napisao/la:Korinov de ne lupaj gluposti ziv bio. Pa **** im taktiku takvu kad ih barca i real pune po 4-5 razlike, ko god gleda tekme vidi da je jedina tatktika-autobus.
Ja sam vidio Madrid ove sezone dosta puta nadigran od strane buranije iz Spanije, ali eto bice da je taj EPL nesto nevidjeno ..

mozda su rame uz rame sa cityjem, arsenalom i chelseajem( mada bi ja u nekom dvomecu uvijek isao na pobjedu ove tri ekipe) i sigurno bi bili u uzem krugu favorita al' je preglupo reci da bi to uzeli bez problema...
Cinjenica da je United dobio 1 od 2 utakmice protiv Sociedada golom iz offsajda , tu ne vidim apsolutno nikakvo nabijanje
Jedina ekipa koja ih je nabila je bio Shakhtar u zadnjem kolu.Danak neiskustvu su platili a ne cvjeta im ni u Spaniji od pocetka sezone, neki dan ih je Villareal satro sa 5 komada u mrezi tako da ta prica ne pije puno vode...
San Mames je jedno od najtezih gostovanja u Evropi , Villareal kuci igra nevjerovatno dobro , ko god ih je gledao ove godine zna o cemu je rijec.Dobili su Reala kuci a realno su bili za 3 gola bolji tim.
O Atleticu i njihovoj snazi ne treba puno ni pricati , oni su se davno dokazali
Te neke Newcastlle ,Totenhame i Evertone ostavi za diskusiju sa mitomanima jer te ekipe nisu vrijedne paznje.To sto Everton dobije United na OT ne govori o snazi Evertona nego o sramoti Uniteda

Jedina ekipa koja ih je nabila je bio Shakhtar u zadnjem kolu.Danak neiskustvu su platili a ne cvjeta im ni u Spaniji od pocetka sezone, neki dan ih je Villareal satro sa 5 komada u mrezi tako da ta prica ne pije puno vode...
San Mames je jedno od najtezih gostovanja u Evropi , Villareal kuci igra nevjerovatno dobro , ko god ih je gledao ove godine zna o cemu je rijec.Dobili su Reala kuci a realno su bili za 3 gola bolji tim.
O Atleticu i njihovoj snazi ne treba puno ni pricati , oni su se davno dokazali

Te neke Newcastlle ,Totenhame i Evertone ostavi za diskusiju sa mitomanima jer te ekipe nisu vrijedne paznje.To sto Everton dobije United na OT ne govori o snazi Evertona nego o sramoti Uniteda

Da, sociedad je bio kanta za nabijanje. ne znam kako drugacije nazvati ekipu koja osvoji 1 bod i zabije 1 gol u 6 utakmica.
villareal je realom odigrao 2-2 , ne znam otkud ti to da su ih pobijedili i da igraju kuci strasno , a omjer 5-3-2, to je sve samo ne "nevjerovatno dobro"
zbog cega to everton newcastle nisu vrijedni paznje a ovi bilbao, villareal jesu?
villareal je realom odigrao 2-2 , ne znam otkud ti to da su ih pobijedili i da igraju kuci strasno , a omjer 5-3-2, to je sve samo ne "nevjerovatno dobro"
zbog cega to everton newcastle nisu vrijedni paznje a ovi bilbao, villareal jesu?
Moja greska , u toj utakmcii je Villareal toliko bolji bio da sam i rezultat zaboravio...
Nisu Villareal ili Bilbao nista vrijedniji paznje vise od Evertona ili Totenhama ali kada vec pricate o jakim ekipama iz neke lige molim da te ekipe momentalno iskljucite iz rasprave.
U Engleskoj top ekipe su City,Chelsea i donekle Arsenal.Ostatak lige je sasvim solidan, s'tim da je taj krem lige slabiji od krema u Spaniji
Nisu Villareal ili Bilbao nista vrijedniji paznje vise od Evertona ili Totenhama ali kada vec pricate o jakim ekipama iz neke lige molim da te ekipe momentalno iskljucite iz rasprave.
U Engleskoj top ekipe su City,Chelsea i donekle Arsenal.Ostatak lige je sasvim solidan, s'tim da je taj krem lige slabiji od krema u Spaniji

-
- Kontakt:
E hajmo redom...slijepcima sve trebas crtati ili jednostavno ne zele da vide nije isto igrati 38. kola sa pauzom i bez pauze to svaka budala vidi ali ljubitelji primere ne vide u tome problem, dok Englezi igraju srijeda subota bez pauze Spanci prave pauzu pa onda nakon odmora tamo nekad na proljece odigraju srijede subote. Kad jos na to dodas kup vise tj. liga kup kojeg istina ne igraju glavni igraci ali i oni to zaigraju u fazi kad im tim dodje do zavrsnice tamo negdje od polufinala ili ako se potrefi da se igra derbi u ranijoj fazi.Johny je napisao/la:Zar Paja prije par postova ne rece da ta kvazi takmicenja u Engleskoj igraju druge ekipe ?
Posebno mi je smijesno izmisljeni mit o nekoj zustrini u EPL-u.Podatak da 95% lige cine igraci koji su dosli iz Primere,Bundeslige,Francuske lige , Serija A je protuargument za bilo kakvu raspravu na tu temu.Pa covjece isapde samo se u Engleskoj igra grub fudbal , samo u toj ligi igraci se povrijede.![]()
Evo kad smo kod Messija da napomenemo da covjek po utakmici primi jedno 3-4 mesarska starta i on se nadje pricati da bi vjerovatno bio drugi RvP u Engleskoj![]()
Naredna stanica je strasni Suarez za kojeg vjeruju da ce zabiti 40-tak golova u ligi ali to analitiracri sa ovog foruma ne mogu reci za Messija jer je Suarez valjda bolji igrac![]()
![]()
Tvoj podatak o 95% igraca iz ostalih liga petica u Engleskoj je naravno lazan, ne znam da iko ko ima mozga vjeruje u takvu glupost.
3-4 mesarska starta ma 15-16 mesarskih startova kao npr kod onog gola protiv Getafea juce prolazi Messi oni amateri stoje ni da potrce

U Engleskoj bi ligi uvijek uzeo prije masinu Suareza nego Messija, a Suarez je cini mi se sa reprezentacijom dosta uspjesniji igrac cak je u Argentini kao najbolji igrac vodio Urugvaj do Copa Americe, Messi gola zabio nije, vjerovatno je Urugvaj dosta jaci od Argentine pa losi Messiju saigraci. Ali nema veze zato je stopere Getafea sve predriblao i zabio.
Ma joj naravno da bi zabijao u ENgleskoj i vise tu nema dileme, dokazali ste to neoborivim argumentima

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.