Olimpik Sarajevo

mrzim_ulizice
Kontakt:

Re: Olimpik Sarajevo

Post Postao/la mrzim_ulizice » 26 okt 2009, 01:41

cestitke olimpiku svaka cast

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 26 okt 2009, 15:10

Odigrane utakmice Olimpikove lige malih šampiona

http://www.****/cms/index.php?id=0,664,0,0,1,0

Odličan ambijent dosta djece i roditelja gledalaca, sve u svemu stvarno pozitivan primjer odgoja omladine

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 26 okt 2009, 18:18

Mala zvijezda Olimpikove Lige malih šampiona

Adnan Raonić

http://www.****/cms/index.php?id=0,665,0,0,1,0

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 29 okt 2009, 09:21

Juce je na zapadnoj tribini stadiona Grbavica morala reagovati policija. Izgleda da je direktor Olimpika, kako kazu (brko neki) napao nekog pa je poslije tog napada jos dobio mare od istog. Kad je dobio mare onda je jos izbacen sa stadiona. Inace, pored njega su sjedili i predsjednik Gracic i Trener Glavas ali ni jedan od njih dvojice navodno nije reagovao da stane na stranu direktora. Kakav je to klub i njegov direktor kad odu kao gosti da gledaju utakmicu i onda prave belaj ... :?

Kako cuo tako i napisao ... 8-)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 29 okt 2009, 09:53

ma neke frke je bilo, navodno je bivši novinar OBN-a, Edin Avdić došao pijan na utakmicu i počeo da vrijedja direktora i rukovodstvo Olimpika. Došlo je do nekog koškanja, ali ništa ozbiljno. Medjutim nemoguce je da je tu bio i Glavas jer je on tek kasno sinoc dosao iz njemacke gdje je isao da posjeti porodicu. I direktor Olimpika nije izbacen nego je nakon raszgovora sa policijom nastavio gledati meč sa zapadne tribine. A da usput odgovorim na tvoje pitanje kakav je klub olimpik: mlad klub, tek je ove sezone usao u premijer ligu, ali je vec uspio pomrsiti racune nekim mnogo "vecim" klubovima iz ove nase napacene zemlje. eto :D
Sretno Olimpiče u nedjelju....

NK_CELIK
Lokacija: Sjedim na gajbi piva u redu za ulaz na prepuno Bilino Polje
Kontakt:

Post Postao/la NK_CELIK » 29 okt 2009, 09:57

Ma dobar je Olimptik, mlad i perspektivan mahalski klub..Nadam se samo da nece prezivjeti pola proljeca kao neki drugi klubovi tog tipa (Dzerzelez, NK Zenica i slicno)....

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 29 okt 2009, 10:02

....
Zadnja izmjena: jalijas, dana/u 29 okt 2009, 10:06, ukupno mijenjano 1 put.

NK_CELIK
Kontakt:

Post Postao/la NK_CELIK » 29 okt 2009, 10:04

jalijas je napisao/la:i bas ti iz celika da se javis...
ne sjecam se, koliko je ono bilo na bilinom?
Za godinu dana ce vam taj rezultat kao poster visiti u klupskim prostorijama (ako ih uopste i imate)..Istorisjki uspjeh........ :D :D

Nisam ba dosao da provociram, nije mi tobila namjera, no ti navalio ko lud...Garant nisi dobro spavao....

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 29 okt 2009, 10:04

jalijas je napisao/la:ma neke frke je bilo, navodno je bivši novinar OBN-a, Edin Avdić došao pijan na utakmicu i počeo da vrijedja direktora i rukovodstvo Olimpika. Došlo je do nekog koškanja, ali ništa ozbiljno. Medjutim nemoguce je da je tu bio i Glavas jer je on tek kasno sinoc dosao iz njemacke gdje je isao da posjeti porodicu. I direktor Olimpika nije izbacen nego je nakon raszgovora sa policijom nastavio gledati meč sa zapadne tribine. A da usput odgovorim na tvoje pitanje kakav je klub olimpik: mlad klub, tek je ove sezone usao u premijer ligu, ali je vec uspio pomrsiti racune nekim mnogo "vecim" klubovima iz ove nase napacene zemlje. eto :D
Nema tu nikakave srece zna se sta ce biti u nedelju...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 29 okt 2009, 10:05

ma nisam ni ja bas svadjalacki raspolozen...hehehe
evo brisem post da se ne svadjamo nego da sirimo bratstvo i jedinstvo. imamo prostorije, hvala na pitanju...
:D :mrgreen:

NK_CELIK
Kontakt:

Post Postao/la NK_CELIK » 29 okt 2009, 10:16

Ma naravno..Moramo biti jaki i slozni i otvoriti oci....Nema smisla da se mi kacimo bezveze, neko odmah trlja ruke sa tim....Ja podrzavam zdravu konkurenciju, volim svoje ali bih zelio da imamo jaku ligu, jake timove i naravno dobro ogranizovane navijace iz svih klubova...Da na svakoj utakmici bude minimalno 20.000 ljudi, da nasa liga moze svake sezone izbaciti 4-5 igraca u velike timove, da sa tim dobijemo isto toliko reprezentativaca svake sezone......
Eh i ja puno zelim, a administracija Saveza se seli na MSN....hahahahahaha

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 29 okt 2009, 10:38

ova informacija je 100% tacna i 100% provjerena:
Sinoc je na utakmici na Grbavici vidjen Nijaz Gracić, iz najuzeg rukovodstva zelje ponudjeno mu je da preuzme zelju, odnosno da bude predsjednik zelje, i da u narednu sezonu zeljo i olimpik budu fuzionisani, odnosno da udju u narednu sezonu kao jedan klub. Koliko sam upucen, a vjerujte da sam itekako upucen Gracic nije o0dbacio ovu ideju, te je razgovore o fuzionisanju ova dva kluba prolongirao za decembar, odnosno za prvenstvenu pauzu!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 29 okt 2009, 10:48

jalijas je napisao/la:ma neke frke je bilo, navodno je bivši novinar OBN-a, Edin Avdić došao pijan na utakmicu i počeo da vrijedja direktora i rukovodstvo Olimpika. Došlo je do nekog koškanja, ali ništa ozbiljno. Medjutim nemoguce je da je tu bio i Glavas jer je on tek kasno sinoc dosao iz njemacke gdje je isao da posjeti porodicu. I direktor Olimpika nije izbacen nego je nakon raszgovora sa policijom nastavio gledati meč sa zapadne tribine. A da usput odgovorim na tvoje pitanje kakav je klub olimpik: mlad klub, tek je ove sezone usao u premijer ligu, ali je vec uspio pomrsiti racune nekim mnogo "vecim" klubovima iz ove nase napacene zemlje. eto :D
bio sam na zapadnoj tribini ,glavas nije bio, bio je gracic sa prijateljima nekim, ne znam sta je tacno bilo samo zanm da je neki brko psovao oca Avdicu(ovom je nedavno otac preminuo) i doslo je do tuce izmedju brke i avdije to jednio znam sta je bilo prije toga stvarno ne znam
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 29 okt 2009, 11:59

NK_CELIK je napisao/la:Ma naravno..Moramo biti jaki i slozni i otvoriti oci....Nema smisla da se mi kacimo bezveze, neko odmah trlja ruke sa tim....Ja podrzavam zdravu konkurenciju, volim svoje ali bih zelio da imamo jaku ligu, jake timove i naravno dobro ogranizovane navijace iz svih klubova...Da na svakoj utakmici bude minimalno 20.000 ljudi, da nasa liga moze svake sezone izbaciti 4-5 igraca u velike timove, da sa tim dobijemo isto toliko reprezentativaca svake sezone......
Eh i ja puno zelim, a administracija Saveza se seli na MSN....hahahahahaha
hahaha...cuj minimalno 20 000... pa imamo samo olimpijski stadion koji prima vise od 20 000 ;)
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 30 okt 2009, 20:16

Uz par pojačanja Olimpik se može uspustiti u borbu za Evropu

Zorana Rajovića, ljubiteljima fudbala u našoj zemlji ne treba posebno predstavlljati. Oni koji iole prate fudbalska dešavanja znaju o kakvom se igraču radi. Igrao je za Zrinjski i Glasinac u Premijer ligi, a u međuvremenu je igrao i za Hajduk iz Kule. U Olimpiku se snašao, prema njegovim riječima, više nego odlično.

- Na dobre stvari se nije teško navići. Naišao sam na odličan prijem, kako predsjednika, uposlenih u klubu tako i od saigrača. Olimpik je jedan stabilan, organizovan klub što pokazuju i rezultati koje postižemo u zadnje vrijeme. Mislim da imamo dobar tim, te uz par pojačanja u zimskom prelaznom roku na pozicijama na kojima smo deficitarni, smatram da se možemo upustiti u borbu za izlazak u Evropu naredne godine, rekao nam je Rajović.

Rajović se povratkom u Bosnu i Hercegovinu iznenadio poboljšanjem kvaliteta lige.

- Evidentno je da je kvalitet na većem nivou nego je to prije bio. Mislim da najviše uticaja na to ima činjenica da se kvalitet suđenja također popravio. Ipak mislim da prostora za napredak ima još, te da sudije još više moraju da vode računa da se ova liga ne igra zbog njih te da sa njihovim napretkom napreduje i kvalitet lige.

Rajović nije prošao pripreme sa Olimpikom, ali ga to ne smeta previše da pokaže igru na zavidnom nivou.

- Kasno sam se priključio timu i trebalo mi je vremena da uđem u sistem igre mog novog tima. Osjeti se da nisam prošao pripreme sa saigračima, ali mislim da sam se uklopio i da će to biti još i bolje kako prvenstvo bude odmicalo. Brzo će i zimska pauza tako da se nadam da će na proljeće to izgledati još i puno bolje, iskren je Rajović.

U nedjelju Olimpik igra utakmicu sa gradskim rivalom Željezničarom. Formalno Olimpik je na ovom susretu domaćin iako se igra na Željinim stadionu.

- Bit će kao u onoj Balaševićevoj pjesmi, ko je domaćin, a ko je bio gost. Zna se da će Željo imati maksimalnu podršku navijača na ovom "gostovanju", ali mislim da je naša forma u usponu, da imamo kvalitet, te sam mišljenja da možemo doći do dobrog rezultata u ovom meču, kaže Rajović.

Njegove lične ambicije su da što bolje odigra u nastavku sezone te da svojim golovima pokuša da obezbijedi što bolji plasman Olimpika u tekućoj sezoni.

http://www.****/cms

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 09 nov 2009, 20:08

Vlatko Glavas vise nije trener Olimpıka...

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 09 nov 2009, 21:03

Zasto?

Pa ima dobar ucinak.....nije valjda problem dva poraza?

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 nov 2009, 22:36

Schlager je napisao/la:Zasto?

Pa ima dobar ucinak.....nije valjda problem dva poraza?
Igracima kasne plate,tuzakanje po sudu KS zbog postavljanja plakata itd...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 10 nov 2009, 01:35

Vlatko Glavaš odstupio sa klupe Olimpika

Svako kolo donese bar jednu smjenu trenera u Premijer ligi BiH. Nakon trinaeste runde dva stratega odlaze. Prvi je Nermin Hadžiahmetović, koji je nakon poraza Slobode na Tušnju podnio neopozivu ostavku, koja je prihvaćena. Danas je isto učinio i legendarni Vlatko Glavaš.

„Nisam više trener Olimpika. Žao mi je što se to desilo, ali presudile su neke stvari. Mi smo napravili veliki podvig s obzirom u kakvim smo uslovima radili. Ovom prilikom zahvalio bih se čelnim ljudima kluba, naročito predsjedniku Nijazu Graciću koji mi je omogućio da radim. Igrači zaslužuju posebne pohvale i želim im mnogo sreće u nastavku prvenstva“, kaže Glavaš za ...

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 11 nov 2009, 14:04

Edin Prljača novi trener Olimpika
Edin Prljača je od danas novi šef stručnog štaba Olimpika. Nakon iznenadnog odlaska Vlatka Glavaša, Uprava Olimpika nije čekala puno da riješi pitanje šefa struke.
Tek nekoliko dana nakon povratka iz Kine gdje je bio trener u klubu koji se takmiči u tamošnjoj Super ligi, Prljača je preuzeo Olimpik. U svojoj karijeri već je vodio klubove koji su se takmičili u našoj Premijer ligi.

Vodio je fudbalski klub Sarajevo, Travnik te se okušao i kao šef stručnog štaba u Igmanu iz Konjica. Zadnje dvije godine je proveo kao trener u Guangzhou koji se takmiči u kineskoj Super ligi.

Nakon potpisa ugovora sa Olimpikom izjavio je kako je prilično upoznat sa dešavanjima u Premijer ligi BiH, kao i klubu kojeg je preuzeo.

Pratio sam dešavanja u BiH preko interneta, ali i satelitske televizije, tako da sam prilično upoznat sa dešavanjim u našem fudbalu. Preuzeo sam ekipu pred sam kraj polusezone, ali ću dati sve od sebe da u posljednja dva kola vratim Olimpik na poziciju na tabeli na kojoj je bio prije ove posljednje serije loših rezultata. Upoznat sam sa igračkim kadrom kojim raspolažem i mislim da imam dobru ekipu. Ne znam u kakvoj su formi, ali pauza u prvenstvu zbog nastupa reprezentacije će mi dobro doći da dobijem pravu sliku, rekao je Prljača nakon potpisivanja ugovora.

Kaže kako sa predsjednikom Olimpika, Nijazom Gracićem, sarađuje već izvjesno vrijeme i kako su se oko detalja ugovora brzo dogovorili.

Ja sam prije 3 godine već proveo jedno vrijeme u Olimpiku, gdje sam došao zajedno sa predsjednikom Gracićem, a radio sam kao direktor Kluba. Sa predsjednikom imam odličnu komunikaciju i mislim da zajedno možemo napraviti dosta toga, rekao je Prljača.

Edin Prljača je potpisao ugovor na dvije godine, a prvi trening sa igračima Olimpika će odraditi sutra na stadionu Grbavica u 12 sati i 30 minuta.

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.