FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Adnel
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Adnel » 11 maj 2010, 19:04

Jedan trofej je u kući, a moguće je da ponovimo Barcelonu iz 2009. Zašto spominjem Barcelonu? Zato što je posao koji smo napravili s njom prošlog ljeta izvor naše nade danas. Sjećam se kako sam pisao dvije kolumne koje su se ticale teme Ibrahimovića, što direktno, što indirektno. Mnogi su plakali za Ibrom, a ja sam tvrdio da radimo odličan posao. U drugoj sam pak hvalio sjajan prijelazni rok koji smo mogli ostvariti isključivo zbog prodaje Šveđanina.

Gdje smo devet mjeseci kasnije? Ibrahimović je tada javno govorio: “Odlazim iz Intera kako bih osvojio Ligu prvaka, to ću napraviti s Barcelonom.” Moratti je replicirao: “Nerijetko se ljudi pokaju za svoje odluke. Kamo sreće da osvojimo Ligu prvaka bez Ibrahimovića.” Baš tako. Polufinale te iste Lige prvaka, Inter na “svemirce” – Ibrahimović ponovno bez Lige prvaka! Barca nije uspjela ponoviti prošlogodišnje uspjehe, a ni prvenstvo još nije osigurano. Zero tituli? Malo vjerovatno, ali moguće. Osvojio je već tri trofeja, a to je začinio iznimno glupom izjavom: “U Barceloni sam tek šest mjeseci, a osvojio sam više nego u tri godine s Interom”. Analizirajmo: europski Superkup (jedna utakmica, minimalno 50% šanse za naslov), španjolski Superkup (isto), te klupsko Svjetsko prvenstvo (mininalno 25% šanse, ali realno 70% šanse).

Ibra je bio toliko sretan prije devet mjeseci, ne zaboravimo ono ljubljene Barcinog grba već na predstavljanju. Danas? Zamislite, danas je spreman vratiti se u Juventus. Ima li taj čovjek uopće više obraza?

Inter je u međuvremenu za Ibrahimovića dobio ogromne novce, te Samuela Eto’oa. Od novaca su se kupili Sneijder, Lucio, Milito i Thiago Motta. Inter je bio 15 milijuna Eura u plusu. Prvi put u 15 godina vlasništva Morattija. Mourinho je dobio sve što je želio i od toga stvorio ovo što imamo danas – pobjednika Kupa, finalistu Lige prvaka i vodećeg u prvenstvu kolo prije kraja.
Samo jedan klub Velež Mostar

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 12 maj 2010, 22:17

Adnel je napisao/la:Jedan trofej je u kući, a moguće je da ponovimo Barcelonu iz 2009. Zašto spominjem Barcelonu? Zato što je posao koji smo napravili s njom prošlog ljeta izvor naše nade danas. Sjećam se kako sam pisao dvije kolumne koje su se ticale teme Ibrahimovića, što direktno, što indirektno. Mnogi su plakali za Ibrom, a ja sam tvrdio da radimo odličan posao. U drugoj sam pak hvalio sjajan prijelazni rok koji smo mogli ostvariti isključivo zbog prodaje Šveđanina.

Gdje smo devet mjeseci kasnije? Ibrahimović je tada javno govorio: “Odlazim iz Intera kako bih osvojio Ligu prvaka, to ću napraviti s Barcelonom.” Moratti je replicirao: “Nerijetko se ljudi pokaju za svoje odluke. Kamo sreće da osvojimo Ligu prvaka bez Ibrahimovića.” Baš tako. Polufinale te iste Lige prvaka, Inter na “svemirce” – Ibrahimović ponovno bez Lige prvaka! Barca nije uspjela ponoviti prošlogodišnje uspjehe, a ni prvenstvo još nije osigurano. Zero tituli? Malo vjerovatno, ali moguće. Osvojio je već tri trofeja, a to je začinio iznimno glupom izjavom: “U Barceloni sam tek šest mjeseci, a osvojio sam više nego u tri godine s Interom”. Analizirajmo: europski Superkup (jedna utakmica, minimalno 50% šanse za naslov), španjolski Superkup (isto), te klupsko Svjetsko prvenstvo (mininalno 25% šanse, ali realno 70% šanse).

Ibra je bio toliko sretan prije devet mjeseci, ne zaboravimo ono ljubljene Barcinog grba već na predstavljanju. Danas? Zamislite, danas je spreman vratiti se u Juventus. Ima li taj čovjek uopće više obraza?

Inter je u međuvremenu za Ibrahimovića dobio ogromne novce, te Samuela Eto’oa. Od novaca su se kupili Sneijder, Lucio, Milito i Thiago Motta. Inter je bio 15 milijuna Eura u plusu. Prvi put u 15 godina vlasništva Morattija. Mourinho je dobio sve što je želio i od toga stvorio ovo što imamo danas – pobjednika Kupa, finalistu Lige prvaka i vodećeg u prvenstvu kolo prije kraja.
Ma genijalan potez, cak je i Mou izjavio da samo budala ne bi bila zadovoljna transferom. Tada je svaka lopta morala ići na Ibru, protivnicima bilo lakše-zatvore Ibru i kraj, a sada, sada funkcionišemo kao pravi tim, i da, zašto nebi mogli do 3. trofeja.

PAZZA INTER
Pazza Inter amala!!

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 12 maj 2010, 22:34

da!!!! prodaja Ibre je najbolji potez Intera zadnjih godina.., I poslije toliko ulozenih novaca u tim, velikih i propalih transfera ove godine se sve poslozilo tako da je tu i kvalitet i kvantitet....jos kad bi ligu prvaka uzeli to bi bila kruna svega....Inter je zasluzio da osvoji ligu prvaka a ponajvise Il capitano Zanetti....GRANDE INTER!!!!!!

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 14 maj 2010, 10:43

Tekst: Totalsport

Prema posljednjim izvještajima brojni navijači Nerazzurra su već počeli kampirati ispred prodavaonice karata u ulici Massaua u Milanu te su iz tog razloga gradske vlasti osigurali adekvatnu medicinsku intervenciju u slučaju nužde, kao i pokretne zahode.

Od 5000 preostalih ulaznica, njih 4000 rezervirano je za vlasnike godišnjih karata Intera, a 1000 za članove Udruge navijača.

Jedna će osoba moći kupiti maksimalno jednu ulaznicu, i to samo za gotovinu u rasponu cijene od 155 do 225 eura

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 maj 2010, 12:44

Eto'o prijetio ubistvom djevojci koja nije željela abortus?

Jedna djevojka iz Senegala prijavila je Samula Eto'oa, napadača Intera da joj je prijetio ubistvom ako ne izvrši abortus

Senzacionalna vijest jutros je odjeknula Italijom. Jedna djevojka iz Senegala prijavila je Samula Eto'oa, napadača Intera da joj je prijatio ubistvom ako ne izvrši abortus. Ona je dodala da se sa Kameruncem upoznala jesenas i da su nakon nekog vremena vodili ljubav, nakon čega je ostala u drugom stanju.

«Želio je da izvršim abortus, što nisam htjela jer mi to ne dopušta vjera. Ne želim da ubijem svoje dijete», izjavila je za italijanske medije, a potom dodala:

«Pozvao me 2. maja i prijetio da će me ubiti i da ima već četvoro dece i da mu nije potrebno još jedno. Skrenuo mi je pažnju da je Kamerunac, da oni takve stvari rješavaju silom, i da nisu mekani kao Senegalci”, riječi su djevojke.

Već su se javile organizacije za zaštitu žena koje traže da Eto’o bude priveden i ispitan, a da djevojka dobije zaštitu zbog prijetnji.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 14 maj 2010, 13:46

Ma ovo je jos jedan u nizu brojnih sex skandala. Novinari pisu svasta, sad da li je to istina ili ne, sve je u tome da se vise zaradi, imali u tome istine, dokazace se, ali iskreno mislim da je ovo jos jedna u nizu izmisljotina :o
Pazza Inter amala!!

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 16 maj 2010, 11:29

da je danas uzeti sienu sa sto manje problema da nam se niko ne povrijedi , bojim se ostre igre siene jer im je to jedina sansa da naprave nesto , jer igraci intera moraju razmisljati o madridu .
pobjeda i svi zdravi i spremni za finale FORZA INTER

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 16 maj 2010, 15:31

samo da napomenem da nas el prezidente Massimo Moratti danas puni 65 godina!!!!!!!!!!!

hajmo duplo slavlje!!!!!!!
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 16 maj 2010, 16:59

Čestitam, nadam se da se na Scudettu nece zaustaviti :)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 16 maj 2010, 17:05

Cestitke interovcima na petoj uzastopnoj tituli...sta reci drugi ,nego nastavak dominacije u italiji.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 16 maj 2010, 17:05

CAMPIONI D'ITALIA SIAMO NOI !!!!!!!!!!! FORZA INTER ! hvala na cestitkama :D
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 16 maj 2010, 17:08

hvala, hvala na cestitkama!!!!! ajmo i ostali hehe :-D Zasluzeno iako u zadnjem kolu tek scudetto....sta reci GRANDE INTER ! ! !

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 16 maj 2010, 17:09

Cestitam Interu na osvojenoj tituli.
Vidimo se u Madridu...
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 maj 2010, 17:17

Čestitke na tituli. Realno, bilo bi iznenađenje da je neki drugi tim osvojio Seriu A. Puno sreće u finalu CL.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 16 maj 2010, 17:25

Hvala na cestitkama...Jose placeee,nadam se da je zbog toga sto je sretan,a ne zbog toga sto se oprastaaa...JOSE UNO DI NOI !
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Sevillista<
Kontakt:

Post Postao/la Sevillista< » 16 maj 2010, 17:28

Pomalo bezveze drugo poluvrijeme al eto, čestitam na osvojenoj tituli!
Un club un de ciudad, VAMOS SEVILLA!
Arsenal je samo klubić ljubomoran na uspješne kolege Man UTD, Chelsea, Liverpool, Blackburn... Bojkot Facebook!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 maj 2010, 17:32

Čestitke na osvojenoj 18. tituli. A sad pravac Madrid! Navijaću za vas.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 16 maj 2010, 19:11

evo direktno doček sa Piazza Duomo
http://videochat.gazzetta.it/index_Live01.shtml
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 16 maj 2010, 19:14

uzeli ste scudeto , sada vam je na redu madrid. bez osvojene lige prvaka titula serie a bi bila ko nesoljena janjetina

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 16 maj 2010, 19:20

AMALA PAZZA INTER AMALA...SHANPIONEEEEE 18 TI PUT...VAMOS A MADRID
Pazza Inter Amala

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.