BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 15 sep 2012, 10:37

Hoeness prestao minorizirati Dortmund

Uli Hoeness je odbacio ranije tvrdnje o statusu Borussie iz Dortmunda u svijetu fudbala

Bivši napadač Zapadne Njemačke, tvrdio je da je tim Dortmunda i dalje samo lokalni tim, dok je Bayern globalna sila.

Njegovom oponentu s druge strane, Hansu JoachimuWatzkeu se to baš i nije svidjelo, te da on nikada nebi obezvrjeđivao rad svojih rivala. Hoeness je to kasnije i shvatio, te je prema riječima Bilda kazao:

''Nikada neću obezvrijediti sav dobar posao koji je Dortmund napravio''.
Za zivot cijeli!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 sep 2012, 14:43

Evo nam Gotzea u prvih 11 ali opet ne sa Reusom koji je ostao na klupi...Kevin u prvih 11.
Vjerovatno je tu i ova mala povreda Reusa imala ulogu...valja utorak opet igrati.

Bender na klupi poslije duge pauze...

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 15 sep 2012, 15:20

Ajmo uzeti tri boda 8-)
Nece biti lagana tekma,u to sam siguran,Guzen je sve samo ne losa ekipa!Mada ako rano utrpamo gol mozemo se nadati i visocijoj pobjedi,vidjet cemo...
Drago mi je sto je Kuronja u prvih 11,ali steta sto nije sa svojim "ljubavnikom" ,bio bi to sex :lol:

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 15 sep 2012, 15:31

bit će mislim laganini 3 boda i 3 gola u mreži crvenih,nije to ona ekipa leverkuzena koja je vedrila i oblačila BL-om ;)

e sad idemo gledati tekmu :D :D :D :D :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 sep 2012, 16:02

Kadlec odigrao glavnu ulogu kod gola i zasluzenu prednost BVB-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 sep 2012, 16:18

Solidna igra BVB-a u prvom poluvremenu i ubjedljivo vodstvo od 2:0. Strijelci su bili Hummels i Kuba.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 sep 2012, 16:22

Kako smo samo opasni kad se protivnik bar malo otvori...samo nam je problem taj prvi gol protiv ekipa koje se brane sa 9-10 igraca.
Gundo igra fino,dao je par ekstra lopti na pocetku za Schmelzera kad smo stvorili 2 dobre prilike...Gotzea ima na cijelom terenu al' zato Kevina nigdje :D
Nadam se da je ovo prvi mec u sezoni bez primljenog gola.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 sep 2012, 16:22

Rutinsko hendlanje zasad. Odbrana dosta sigurnija no u prethodna dva meca. Lewat ocajan, bez obzira na pre-assist. :roll: KG po vec ustaljenom obicaju ne postoji. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 sep 2012, 16:25

Hare_BvB je napisao/la:Rutinsko hendlanje zasad. Odbrana dosta sigurnija no u prethodna dva meca. Lewat ocajan, bez obzira na pre-assist. :roll: KG po vec ustaljenom obicaju ne postoji. :lol:
Extra igramo...
Hare fino zboris , nek si izasao na pravi put !
Pocni stedit Kagawa je glaba :lol:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 sep 2012, 16:26

Očekiv'o sam neizvjesniju utakmicu, kad ono čista dosada :mrgreen: . Apotekari se ne mogu sastat' s loptom.
Igramo kol'ko treba i idemo utrpat' još 1 ili 2 do kraja i okrenut' se ka Ajaxu... 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 sep 2012, 16:26

Hare_BvB je napisao/la:Rutinsko hendlanje zasad. Odbrana dosta sigurnija no u prethodna dva meca. Lewat ocajan, bez obzira na pre-assist. :roll: KG po vec ustaljenom obicaju ne postoji. :lol:
KG vec pretrcao 6 km za poluvrijeme. ;) ;) Ocito se dobro krece bez lopte i odlicno pokriva prostor. Hebiga svako ima svog miljenika i tako i Klopp.

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 15 sep 2012, 17:17

schwarcgelbfantom je napisao/la:bit će mislim laganini 3 boda i
3 gola u mreži crvenih
,nije to ona ekipa leverkuzena koja je vedrila i oblačila BL-om ;)

e sad idemo gledati tekmu :D :D :D :D :D
eeee šta sam vam govoriooooo :D :P

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 sep 2012, 17:38

Perfektna tekma...napokon bez primljenog gola...Lewandowski pogodio.

Slijedi Ajax :!:

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 15 sep 2012, 18:03

Laksa tekma nego sto sam mislio,3 komada bez primljenog,odlicno!!!
KG neprimjetan,jeste puno pretrcao(najvise) ali opet je to lose,nista s loptom nije uradio...
Da ne nabrajam za svakog posebno(vecina su bili odlicni i strasno dobro odradili tekmu),samo bih(nakon i mojih i vasih kritika) pohvalio Schmelleta za danas!Mislim da je solidno odigrao,nadam se da to znaci da ce u nastavku sezone pruzati bolje partije ;)
Okrenuti se LP i Ajaxu,idemo uzeti 3 boda da se mozemo cumu nadati 8-)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 sep 2012, 18:44

Poslali Muju i tri majmuna space shuttleom u svemir. Baza sa Zemlje daje uputstva: Majmun br. 1, odbaci dodatne rezervoare! Majmun br. 2, provjeri gravitacijsko polje u letjelici! Majmun br. 3, odrzavaj stalan kurs. A ti Mujo, nahrani majmune i nista ne diraj!

Ovaj vic mi uvijek padne na pamet kad vidim naseg Smelea (ni Gross nije nista bolji) kad protrcava po lijevoj strani i hoce da ubaci loptu u 16. Ili da je sa distance opali po golu. Mislim, trudi se on, ali se vidi da ne umije. Pa mi padne na pamet kako mu Klop ne kaze: Smele ti samo trci, udaraj protivnicke igrace i pokusavaj uzeti loptu, a kad treba sutati ili ubaciti samo je dodaj najblizem do sebe. Nahrani najlizeg do sebe i nista ne diraj :D
Vec drugu tekmu zaredom protivnici nam zatvore Pisonjinu desnu stranu, a na lijevoj ostave propuh. Vide ljudi da ovaj nas sa trakicom oko glave ne umije.

Leverkuzen danas ne prepoznatljiv, tanki pravo. A mi iako smo dobili 3-0, po meni nismo bas nesto pretjerano pokazali. Dok nismo dali gol nista nismo uradili, osim onog Gundinog proigravanja Smelea iako nam se lever od samog pocetka nudio da ih nabijemo. Na kraju krajnje neozbiljni, umjesto da natrpamo apotekare, mi se glupiramo :x

I Klop mi nije jasan sto drzi Lewu cijelu tekmu. Ili ubaci Schiebera da se uigrava sa timom ili stavi Reusa da igra u napadu umjesto Lewe, pa da imamo uigranu i tu kombinaciju.
Zato Gotze svakom novom tekmom sve vise i vise odusevljava. Kakva lakoca igranja :o 8-)
Dok je Kuba usao u nekakvu ludu formu i tek mi sad ne izgleda smijesan naslov iz Poljskih novina od prije nekoliko godina kada su za njega tvrdili da je poljski Luis Figo :)

Uglavnom masina se zahuktava i ne treba se sekirati sto smo samo 3-0 pobijedili, a ne sa vecom razlikom :mrgreen:

amerosm je napisao/la:Evo npr. po meni je Vasa uprava napravila ogromnu gresku sto Vas uspjeh nije iskoristila na Azijskom trzistu. Hebote zivot kada smo mi uspjeli uzeti 5 miliona € i potpisati dva sponzorska ugovora za sedam dana u Juznoj Koreji, onda ste Vi mogli uzeti duplo vise novca s obzirom na duplu krunu i uz to napraviti neku kooperaciju sa jednim klubom iz Azije gdje bi pronasli novog Kagawu.
Ja sam isto misljenja da smo trebali od kagawe napraviti medijsku bombu i onda uzimati lovu lopatom iz Azije. Odes u Japan i odigras prijateljsku sa kagawinim bivsim klubom, plus dovedes na klupu ili u drugi tim nekog Koreanca, pa dogovoris tekmu sa All star Japanske ili Korejske lige i u tim tekama ovu dvojicu maximalno forsiras. Pa ponudis njihovim firmama da ti budu sponzori, a da zauzvrat kagawa za njih snima reklame... Ispocetka to bude ispod cijene ili samo da se pokriju troskovi puta u Japan, ali kasnije kad ih navuces, onda pocne lova da kapa ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 16 sep 2012, 20:53

O utakmici Reus, Piše i Kuba.... 8-)
[youtube][/youtube]

31 and counting..... slikaslikaslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 sep 2012, 23:13

amerosm je napisao/la:KG vec pretrcao 6 km za poluvrijeme. ;) ;) Ocito se dobro krece bez lopte i odlicno pokriva prostor. Hebiga svako ima svog miljenika i tako i Klopp.
Ekipa je najbolje izbalansirana s Kevinom u timu, stoga ce on skoro uvijek biti starter protiv ozbiljnijih ekipa. Uostalom, u subotu uopce nije bilo "propuha" po lijevoj strani kao npr. u Nurnbergu. Presing je za klasu bio bolji.

Moram jos jednom odbranu phvaliti. Odavno nisu odigrali bolji mec. Forma je dignuta u pravi cas.

Okrecemo se Ajaxu. Pobjeda je pod moranje. Protivno mojim ranijim zeljama, mozda je i steta sto prvu ne igramo s uzdrmanim Realom. :mrgreen: Prizeljkujmo "nulu" na Bernabeu i prvo mjesto nakon utorka. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 16 sep 2012, 23:17

Ajax je idealna prilika za 3 boda, pa onda uvezat i pobjedu protiv HSV-a
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 17 sep 2012, 08:42

Sto se tice lige u najgorem mogucem trenutku idemo Hamburgu, vec imaju 3 poraza, trener pred otkazom...igraju kuci
znaci uradit ce sve sto je moguce samo da barem uzmu bod...
Ja bi sad prije da igramo protiv bayerna nego protiv ovih !!!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 17 sep 2012, 11:06

HzBvB je napisao/la:Sto se tice lige u najgorem mogucem trenutku idemo Hamburgu, vec imaju 3 poraza, trener pred otkazom...igraju kuci
znaci uradit ce sve sto je moguce samo da barem uzmu bod...
Ja bi sad prije da igramo protiv bayerna nego protiv ovih !!!
Ova ti je na mjestu ;)
Bice zahebano,ali sta je tu je,svakako u narednom periodu cemo igrati svako 3-4 dana,i trebaju sad pokazati od cega su napravljeni(nasi igraci).
Ici utakmicu po utakmicu,sad se okrenuti Ajaxu,dati sve od sebe,uzeti tri boda i da se mozemo nadati necemu,u protivnom...male bi nam sanse bile za bilo sta!Vjerujem da mozemo napraviti dobar rezultat! 8-)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.