Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sveti
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Sveti » 03 maj 2018, 13:38

babino je napisao/la:
Sveti je napisao/la:Ako lewa vrijedi 100, dzeko vrijedi 500 mil
da ne pretjerujemo, spustiti cemo na 300 zbog godina :D
Brate strasno je koliko je dzeko potcijenjen
naprijed rejal

memija38
Kontakt:

Post Postao/la memija38 » 03 maj 2018, 17:29

Sveti je napisao/la: Brate strasno je koliko je dzeko potcijenjen
Vjerovatno najpotcjenjeniji igrac u ovim ligama petice vec godinama. Stvarno je zalosno kad ga ljudi porede sa jednim Mandzom (bez ikakve uvrede prema Mandzi koji je dokazan sampion i veliki boraz) a oni uopste nisu na istoj frenkvenciji.

Babuka jednostavno je takva klasa da ovakvu ojebinu od ekipe je sposoban sam nositi na grbaci i odvesti do polufinala LP. Covjek sve radi na terenu. Svaka bozija lopta ide na njega, on je taj koji daje golove, on je taj koji otvara prostor ostalim saigracima, on je taj koji razigrava, stvarno je nevjerovatno u kakvu je klasu Dzeko izrastao. A izgleda sto je stariji to je bolji.

Sta bi tek bilo da je otiso u Bayern a ne u Man City.... kakva bi to tek historija bila.

U ovom trenutku sigurno u top 5 cistih devetki na svijetu. Nemoguce je nabrojati 5 boljih.

Ovaj covjek kad se oprosti treba proglasiti ne dan nego cijelu godinu zalosti. Ne samo nasa drzava nego i kompletan Balkan nece dugo dugo imati ovakvu klasu vise.
STEVIE GERRARD

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 maj 2018, 17:53

memija38 je napisao/la: Ovaj covjek kad se oprosti treba proglasiti ne dan nego cijelu godinu zalosti. Ne samo nasa drzava nego i kompletan Balkan nece dugo dugo imati ovakvu klasu vise.
Mislis napadaca ovakvog nece imati?
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

memija38
Kontakt:

Post Postao/la memija38 » 03 maj 2018, 17:56

marconato je napisao/la:
memija38 je napisao/la: Ovaj covjek kad se oprosti treba proglasiti ne dan nego cijelu godinu zalosti. Ne samo nasa drzava nego i kompletan Balkan nece dugo dugo imati ovakvu klasu vise.
Pa da. Klasu u napadu. To sam mislio. Izvinjavam se. :thumbup:
STEVIE GERRARD

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 maj 2018, 18:05

memija38 je napisao/la: Pa da. Klasu u napadu. To sam mislio. Izvinjavam se. :thumbup:
Džeko je postavio visoku ljestvicu, medjutim, nikad se ne zna... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

memija38
Kontakt:

Post Postao/la memija38 » 03 maj 2018, 18:08

marconato je napisao/la:
memija38 je napisao/la: Pa da. Klasu u napadu. To sam mislio. Izvinjavam se. :thumbup:
Džeko je postavio visoku ljestvicu, medjutim, nikad se ne zna... ;)
Pa naravno, hipoteticki govorim. Uvijek postoji sansa da se sutra tamo negdje u Zajecaru rodi novi Ronaldo Fenomeno. Ali sanse za to su veoma male priznaces. ;)

U 3 od 4 najjace lige u Evropi je covjek dao 50+ golova. Mislim ono, ne treba nista vise dodati.
STEVIE GERRARD

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 maj 2018, 18:19

marconato je napisao/la:
Moze se reci napadaca jer je Dzekson po vokaciji upravo to. Ali da bi bili do kraja koncizni jos od vremena Dejana Savicevica ne postoji igrac sa Balkana koji je toliko vitalan za momcad kvalitete Rome. Tadasnji Milan je bio kvalitetniji i to znacajno nego danasnja Roma pa je ipak Dejo davao stih i donosio trofeje tom timu. Ipak Milan je mogao i bez njega. Nesto slicno kao sto moze i Juve bez Pjane. Makar u okvirima Talijanskog prvenstva.
Za razliku od toga danasnja Roma je bez Edina klub koji ni u Italiji ne bi bio medju 4 momcadi a ne u LP-a. Odavno Balkan nije dao nogometasa o kojem je njegov klub i reprezentacija tako ovisna kao sto je to Edin Dzeko.
Nadam se da me razumijes Marconato.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 maj 2018, 18:35

@dubrovnik

Slažem se, samo bih tu još dodao Vidića i Modrića, ne treba spominjati kakvi su to klasni igrači (bili, u Vidarinom slučaju) i koliko su igrali/igraju važnu ulogu za Manchester United i Real Madrid.

Edit: Možda Vidić i Modrić nisu toliko krucijalni za svoje reprezentacije, al' to je jednim dijelom zbog pozicija koje igraju, drugim dijelom zato što pored njih, njihove zemlje imaju više kvalitetnih igrača.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

High

Post Postao/la High » 03 maj 2018, 18:41

BelminM23 je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:nega ga uzima bilo ko, samo da to bude sad i za što više para!!! :mrgreen:
I onda se ovakvi ne stide reći da je Željezničarovo dijete, a ne naše.
Kad ga ukopaju, ovakvi će htjeti na njemu zaraditi. BUDI ŽELJO! :lolno:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 maj 2018, 18:47

Raonffa je napisao/la:@dubrovnik

Slažem se, samo bih tu još dodao Vidića i Modrića, ne treba spominjati kakvi su to klasni igrači (bili, u Vidarinom slučaju) i koliko su igrali/igraju važnu ulogu za Manchester United i Real Madrid.
Vidic je bio clan najboljeg stoperskog para na svijetu u svoje vrijeme a Luka je vazan kotac najboljeg kluba na svijetu ali je po meni njihova vaznost za te klubove nemjerljiva Dzekovoj vaznosti za Romu. Pa ostavi Luku na klupi i mislis da ce Real biti puno losiji. Zasigurno nece. Jedino Ronaldo ima slican uticaj u Realu kao Edin u Romi. Bez njega oni postaju 30% losiji tim. Slicno mislim i o Vidicu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 maj 2018, 18:50

dubrovnik je napisao/la:

Vidic je bio clan najboljeg stoperskog para na svijetu u svoje vrijeme a Luka je vazan kotac najboljeg kluba na svijetu ali je po meni njihova vaznost za te klubove nemjerljiva Dzekovoj vaznosti za Romu. Pa ostavi Luku na klupi i mislis da ce Real biti puno losiji. Zasigurno nece. Jedino Ronaldo ima slican uticaj u Realu kao Edin u Romi. Bez njega oni postaju 30% losiji tim. Slicno mislim i o Vidicu.
A dobro to je zato što su Real i United dosta igrački kvalitetniji od Rome i imaju solidnu zamjenu za većinu igrača, pitanje je da li bi Džeko bio nezamjenjiv u tim klubovima. Igrao je u Cityju koji je itekako mogao bez njega, bio je bitan igrač al' ne toliko krucijalan.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 maj 2018, 18:59

Raonffa je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

A dobro to je zato što su Real i United dosta igrački kvalitetniji od Rome i imaju solidnu zamjenu za većinu igrača, pitanje je da li bi Džeko bio nezamjenjiv u tim klubovima. Igrao je u Cityju koji je itekako mogao bez njega, bio je bitan igrač al' ne toliko krucijalan.
Da to jest istina da su United i Real kvalitetniji od Rome. City je bio pogreska a ja se ne sjecam da je jedan klub imao vise napadaca top klase nego City u vremenu Edina Dzeka. Mislim da je on zadnje 2 sezone bolji igrac nego sto je ikad bio. Cak i nego u Wolsburgu kada je osrednjeg Bundesligasa doveo do titule. Edin je ove godine bio kljucan igrac u svim pobjedama Rome i nevjerovatno je sazrio kao igrac.
Kao Ibraka u svojim najboljim danima. Sa ovakvom formom i igrama (LP) bi nesumnjivo bio glavni igrac svakog kluba u Evropi. U Romi je institucija.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 maj 2018, 19:02

dubrovnik je napisao/la:

Vidić i Modrić su itekako vazni za svoje klubove, cak bih rekao top 3 igraca Utd-a i Reala.
Jos vise to dobija na znacaju kad imas za cinjenicu da je Real sada i u proteklih par god. i United tada (malo manje, tj posle Barce) bili potpuno dominantni klubovi planete.

Cinjenica je da je Roma potpuno drugi nivo sa Džekom, tj. on joj daje drugu dimenziju, ali i dalje je to samo Roma, nije ni Juve, a kamoli tadasnji United ili proteklih godina dominantni Real... ;)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 maj 2018, 19:05

dubrovnik je napisao/la: Da to jest istina da su United i Real kvalitetniji od Rome. City je bio pogreska a ja se ne sjecam da je jedan klub imao vise napadaca top klase nego City u vremenu Edina Dzeka. Mislim da je on zadnje 2 sezone bolji igrac nego sto je ikad bio. Cak i nego u Wolsburgu kada je osrednjeg Bundesligasa doveo do titule. Edin je ove godine bio kljucan igrac u svim pobjedama Rome i nevjerovatno je sazrio kao igrac.
Kao Ibraka u svojim najboljim danima. Sa ovakvom formom i igrama (LP) bi nesumnjivo bio glavni igrac svakog kluba u Evropi. U Romi je institucija.
Pa sve je to istina samo ti kažem da su njih trojica tu negdje, stavi Vidića i Modrića u Romu, bili bi sigurno najvažniji igrači ekipe.

A opet je to malo nezgodno jer nisu ista pozicija, on je napadač i obično su najcijenjeniji igrači u fudbalu upravo napadači, ljudi i vole fudbal zbog napadača i golova, i uvijek se o njima najviše raspravlja.

Al' nebitno, ostajem pri tome da su njih trojica najbolji igrači iz Ex Yu u zadnjih 20ak godina.

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 03 maj 2018, 19:07

Vidić je kraće trajao na vrhunskom nivou, Modrić je jedini koji može u isti rang sa Edinom, od ove ''nove'' generacije s Balkana, ostali ne mogu u isti koš, ali eto što se tiče prajma igračkog i Vidić je taj nivo.

Blizu su Rakitić, Matić, Pjanić, Srna, Ivanović, Kolarov, Mandžukić i još pokoji, ali niko od njih nije klasa ove gore trojke.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 03 maj 2018, 19:07

Da Dzeko na kraju sezone ode u Real sta mislis ko bi bio vazniji on ili Modric ?
Mislim da bi isao svake sezone na 40 golova
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 maj 2018, 19:09

marconato je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

Vidić i Modrić su itekako vazni za svoje klubove, cak bih rekao top 3 igraca Utd-a i Reala.
Jos vise to dobija na znacaju kad imas za cinjenicu da je Real sada i u proteklih par god. i United tada (malo manje, tj posle Barce) bili potpuno dominantni klubovi planete.

Cinjenica je da je Roma potpuno drugi nivo sa Džekom, tj. on joj daje drugu dimenziju, ali i dalje je to samo Roma, nije ni Juve, a kamoli tadasnji United ili proteklih godina dominantni Real... ;)
Da to je meni potpuno jasno i slazem se sa tim.
To jest samo Roma i upravo u tome je velicina naseg Edina. Potreban je bio Skomina da ga zaustavi da ne bi slucajno napravio problem i velikom Realu. Da je kojim slucajem Roma imala malo realnijeg trenera i malo bolje sudjenje Dzekson bi igrao u Kievu. A to nije lako postici sa ovakvim timom. Moras priznati. Od Reala se to ocekuje uvjek. I Maradona je postao legenda a igrao je samo u Napoliu. Sala mala.
Dzekson je nas Maradona a neka se drugi svojima hvale. :) :) :)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 maj 2018, 19:10

Osam godina u Unitedu, 300 utakmica za taj klub, bio kapiten tog kluba, višestruki šampion Engleske, osvajač Lige prvaka, realno to i nije malo vremena na vrhunskom nivou.

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 03 maj 2018, 19:12

200 utakmica takmičarskih, 8 godina, ali prvu nije imao zapaženu ulogu, Džeko je na vrhunskom nivou evo već deseta godina, a igrati će još barem 2-3, pet godina razlike nije malo.

MikeToreno
Kontakt:

Post Postao/la MikeToreno » 03 maj 2018, 19:15

Ekipa Yuge sa trenutnim rosterom. :ljepota:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 15 gostiju.