FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la VanBasten » 22 jan 2014, 23:35

Coach22 je napisao/la:Zna li iko od vas kad je snimak utakmice na MojaTV ?
u šemsnest do pet :)

u videoteci ti ej tekma uploadovana, nađi i pogledaj
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 23 jan 2014, 00:24

1L8F9C2 je napisao/la:
rammstein je napisao/la: a jbt
Travancic je doktor fudala samo mu prethodni trener nije dao da igra dovoljno a da zna svi smo se mogli uvjeriti. Ocekujem da ga Jarni spremi i da nam bude glavni igrac na proljece.
Na utakmici protiv Čelika je pokazao koliko zna,kada je ušao sa klupe onda čitavu igru je promjenio :D nadam se da će razbijati kod Jarnija :)

Grokok
Kontakt:

Post Postao/la Grokok » 23 jan 2014, 00:29

Travančić je extra dobar igrač. Međutim postoji jedan problem, a to je da on ako nastavi kao prije neće ništa biti. Pomoć mu ne može ni Musemić, a ni Jarni, ako on sam sebi ne pomogne, jedino tako. Ako je baš odlučio da trenira i posveti se Sarajevu, mogao bi napraviti finu karijeru. ;)
Kažu nemoj vode vruć, kod nas propuh ubija
igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija.

Coach22
Kontakt:

Post Postao/la Coach22 » 23 jan 2014, 00:32

Grokok je napisao/la:Travančić je extra dobar igrač. Međutim postoji jedan problem, a to je da on ako nastavi kao prije neće ništa biti. Pomoć mu ne može ni Musemić, a ni Jarni, ako on sam sebi ne pomogne, jedino tako. Ako je baš odlučio da trenira i posveti se Sarajevu, mogao bi napraviti finu karijeru. ;)
Ma samo da se smiri , da bude normalan dječak ,bio bi glavni definitivno :)
SRUSICE HORDE SVE KORDONE,SJEVER GINE ZA SAMPIONE
U BOJ SVI ZNAJTE DA SMO JACI,RUSE SVE VASI NAVIJACI
KAD JE TESKO TI NEMOJ STATI,DOBRO ZNAJ SVE CU TEBI DATI
DUSU,PONOS ZIVOT SVOJ,VJECNO S TOBOM SJEVER TVOJ
NA NA NA NA ....

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jan 2014, 00:45

sad sam gledao snimak utakmice s brotnjom ,utakmica nista specijalno za ocekivat .ono sto sam vidio dosta vise u ofanzivu idu baric i puzigaca nego prije i ovaj krsto ce biti sigurno pojacanje .loša stvar je puno su solirali vjerovatno svako hoce da se dokaze ,trebace dosta da se to uigra i timski da igramo .

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 23 jan 2014, 00:47

ako nije neko ranije postavio
[youtube][/youtube]

Trava odlican pogodak :D

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 23 jan 2014, 08:02

FK Sarajevo prvo preskače visoki zid profesionalizma
Ova činjenica je sasvim objektivna. Već par godina, iz navedenog kluba dolaze interesantne, smislene i razumne vijesti. FK Sarajevo je uspjelo, u vrlo kratkom periodu, da se odvoji od konkurencije i da pokida veze koje su vukle ovaj klub u blato prevara, laži i manipulacija.

slika

Funkcionisati u, nazovi profesionalnom, fudbalskom društvu Bosne i Hercegovine podrazumjevalo je potplaćivati sudije, strašiti delegate, manipulisati publikom, dizati kredite, neprijavljivati prihode, ne plaćati poreze, prikrivati iznose transfera, ne isplaćivati plate....

To loše društvo je živjelo samo za sebe. Ugledali su se jedan na drugoga, te uspjeli nemoguće. Najpopularniju igru na svijetu učinili su neinteresantnom, dosadnom i prljavom. Svaka im čast, za ove uspjehe baš se trebalo potruditi.

Mračna ekipa se svojski trudila. Trpali su pare u svoje džepove, tjerali publiku, uništavali našu sportsku mladost, isisavali pare iz društvenih preduzeća...

Rezulati su poražavajući:
- U dvadesetak najboljih klubova igra par prosječnih igrača (90% igrača uopšte na ulazi u kategorizaciju: prosječan,dobar,kvalitetan, vrhunski, svjetska klasa),

- Škole fudbala ne prate nove trendove trenažnih procesa, nema stručnih lica koja prate korak sa naprednim tehnologijama treninga (a tehnologija u savremenom profesionalizmu pravi odlučujuću razliku). Djeca nam odustaju od bavljenja sportom, nepotrebno se povrjeđuju, zanemaruju obrazovanje, uče da slušaju mračne priče i sanjaju da budu njen dio...

- Organizacija klubova (poslovni procesi, upravljanje, mandžment, planiranje, marketing...) nepoznanica je za većinu klubova.

- Ozbiljne kompanije, oglašivači i sponzori, kao glavni finansijeri, ne žele da ruše svoj kredibilitet i ugled sponzorirajući se na blatnjavim terenima, iza nepismenih trenera, u tom polumraku sporta i života.

- Utakmice posjećuje polupijana masa psovača. Više nema roditelja sa djecom, nema smijeha, nema optimizma, nema semafora, nema toaleta, nema fiskalnih računa za ulaznice.... sve je otjerano.

I zato su koraci Fudbalskog kluba Sarajevo značajni za profesionalni fudbal u ovoj zemlji. Oni su veliki i za FK Sarajevo ali i za sve nas. Ovo je početak stvaranja uspješne slike profesionalnog klubskog organizovanja.

U likovnoj umjetnosti svaka kvalitetna slika sagledava se izbliza, (ocjenjuje čistina linija, kontrast crne i bijele, kvalitet spajanja crta i mrlja, način i tehnika nanošenja boje), ali i iz daleka, sa distance, procjenjuje se efekat svijetla i sjene. Tako i ovu sportsku sliku možemo gledati iz dvije perspektive.

Gledajući je izbliza, slika koju slika FK Sarajevo, trenutno ostavlja utisak kvalitetne organizacije, gdje se sve slaže po redu i zaslugama. Čini se da kvalitet ima prostora da se dokaže.
Očigledno je da struka počinje da koristi nauku, da marketing pruža obje ruke i prema oglašivačima i prema publici, organi rukovođenja su složni, jer postoji definisana Vizija. Ova slika samo čeka navijače, omladinu, zaljubljenike, da bi bila potpuna.

Iz daleka gledano, ovo je putokaz za sve ostale profesionalne klubove, da se odvoje od bosanske prosječnosti, od životarenja, bezidejnosti, korupcije i primitivizma.
Uz jak profesionalni sport, i za amaterski dolaze bolji dani.

Vrijeme je došlo da mladi i sposobni preuzmu vođenje klubova. Stari lopovi neka idu u penzije.

Sportski DNK nam je sve što nam je ostalo od sporta. Ne dajmo da i on nestane.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 23 jan 2014, 08:11

Fini golovi Travancica, Velkoskog i Kovacevica, a Bilbija siguran iz penala. S obzirom koja je ovo faza priprema i po kakvim se terenima i uslovima treniralo, ovo je zadovoljavajuci rezultat. Prave utakmice uslijedice sigurno u Antaliji, sa pravim protivnicima i na kvalitetnijim terenima. Valja samo docekati nastavak prvenstva, cini se da ce ovo biti jedno od najzanimljivijih proljeca.
#divovi

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 23 jan 2014, 08:36

Pa sad uzmes npr. Derbi ,utakmica koja se realno razlikuje od ostalih zbog pritiska , tenzija itd. Pa kad vidis kad je Travancic usao osjetila se razlika ima on to u fudbalskom dijelu , moze ciniti tu razliku radi svoje brzine i ljevice, al zna se sta je njegov problem ...
Jedini veci potencijal u FKS je Handzic koji je malo mladji , al isto treba jos raditi na sebi. Dok Radovac isto dobar , al je on 96 , druga pozicija i nerealno ih usporedjivati , al Radovac puno radi na sebi sto je njemu opet plus veliki. Ma ima Sarajevo mogucnosti da napravi od ovih igraca nesto , cak da napravi ko Dinamo digne im cijenu. Sad samo to treba raditi....

Samo nesto kontam najtezu konkurenciju ima Radovac koji ima na svojoj poziciji Cimirota (isto mlad i dobar igrac) ,Bisanovica( Koji je nelojalna konkurencija) Dzakmica (koji nece ja mislim vise igrati ) i eventualno Kovacevic koji ce tu konkurisati jos. Sad po meni ako se igra sa dva zadnja Radovac-Cimirot i jednostavno vremenom ce doci i ta sigurnost , dok ako se igra protiv jacih protivnika npr. kvalifikacije EL , ili LP sta vec bude , Kovacevic-Cimirot/radovac to sad vec u bi trebalo po treninzima da odluci Jarni. Jer je Kovacevic dosta defanzivniji igrac...

I jos nesto od Jagodica smatram da nije OK da on sad ako je imao nekih nesuglasica sa Travancicem uvezi odlaska iz Celika , izostavlja sa spiska U21. Ako pogledamo repku za Travancica ima mjesta definitivno...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 jan 2014, 09:15

Ne kazem da ovaj nije dobar igrac i da ne treba igrati za mladu repku, ali ako ga vec nije zvao, zasto bi ga VEC sada (po tebi) trebao zvati, nakon jedne pripremne protiv kluba sa dna tabele 2 f.lige?

A iskren da budem, odavno tendeciozniji, huskacki, podcjenjivacki, subjektivniji, gluplji, vansustinski, nelogican tekst nisam vidio od ovog gore sto je meni se cini doboj postavio...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 23 jan 2014, 09:19

Baja_Zvjerka je napisao/la:Ne kazem da ovaj nije dobar igrac i da ne treba igrati za mladu repku, ali ako ga vec nije zvao, zasto bi ga VEC sada (po tebi) trebao zvati, nakon jedne pripremne protiv kluba sa dna tabele 2 f.lige?

A iskren da budem, odavno tendeciozniji, huskacki, podcjenjivacki, subjektivniji, gluplji, vansustinski, nelogican tekst nisam vidio od ovog gore sto je meni se cini doboj postavio...
Nije na osnovu ove tekme , gledajuci ostale mlade reprezentativce i tekme u PL kod Husrefa , objektivno ima mjesta ... sad da li u pocetnih 11 to nije moje , al na spisku 22 mlada U21 igraca ima mjesta.. Hebo jedan gol nije to mjerilo , al pogledaj derbi kako je njegovim ulaskom u drugom poluvremenu igra sarajeva probudila . vec cini mi se da je tu Jagodic neobjektivan . On je morao razgraniciti Celik i repku...

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 23 jan 2014, 09:20

Veldin Muharemovic " Lede " trebao bi potpisati danas ili sutra za nas...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 23 jan 2014, 09:22

pastore je napisao/la:Veldin Muharemovic " Lede " trebao bi potpisati danas ili sutra za nas...
Daj ne furaj, gdje cemo njega uzeti. Predobro da bi bilo istinito. Moras nam malo vise informacija, odakle takvo saznanje?
#divovi

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 jan 2014, 09:33

Buba00 je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Ne kazem da ovaj nije dobar igrac i da ne treba igrati za mladu repku, ali ako ga vec nije zvao, zasto bi ga VEC sada (po tebi) trebao zvati, nakon jedne pripremne protiv kluba sa dna tabele 2 f.lige?

Nije na osnovu ove tekme , gledajuci ostale mlade reprezentativce i tekme u PL kod Husrefa , objektivno ima mjesta ... sad da li u pocetnih 11 to nije moje , al na spisku 22 mlada U21 igraca ima mjesta.. Hebo jedan gol nije to mjerilo , al pogledaj derbi kako je njegovim ulaskom u drugom poluvremenu igra sarajeva probudila . vec cini mi se da je tu Jagodic neobjektivan . On je morao razgraniciti Celik i repku...
Ako ga vec nije zvao tokom kvalifikacija u prisloj godini, onda nek se pokaze i zvace ga... A to sto kazes za derbi, ja cu ti samo reci da ne kakis jer u toj utakmici Sarajevo nije napravilo skoro nista, a logicno je da ce igra zivnuti, jer je igrac prednjeg reda, ali ono najbitnije je da je ta "svjezina" u igri, o kojoj pricas, dosla jer je usao sa klupe nakon sto su ostali vise od 1h trcali ko konji, nije tu tesko napraviti razliku ako znas iole malo bolje igrati lopte... Po MOM misljenju jos se nije uozbiljio, fudbalski sazrio, solira malo previse, izlasci, kafana a u Sarajevu nije bio standardan ni blizu, vecinom je to klupa bila, pa kad ne ide da unese malo te svjezine o kojoj pricas, a kvalitetan igrac, za reprezentacije, nosi igru i u svom klubu...

@mustafa, zasto? Nije to stari Lede, po meni on ne bi imao mjesta u vasoj startnoj postavi
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 23 jan 2014, 09:39

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Buba00 je napisao/la:

Ako ga vec nije zvao tokom kvalifikacija u prisloj godini, onda nek se pokaze i zvace ga... A to sto kazes za derbi, ja cu ti samo reci da ne kakis jer u toj utakmici Sarajevo nije napravilo skoro nista, a logicno je da ce igra zivnuti, jer je igrac prednjeg reda, ali ono najbitnije je da je ta "svjezina" u igri, o kojoj pricas, dosla jer je usao sa klupe nakon sto su ostali vise od 1h trcali ko konji, nije tu tesko napraviti razliku ako znas iole malo bolje igrati lopte... Po MOM misljenju jos se nije uozbiljio, fudbalski sazrio, solira malo previse, izlasci, kafana a u Sarajevu nije bio standardan ni blizu, vecinom je to klupa bila, pa kad ne ide da unese malo te svjezine o kojoj pricas, a kvalitetan igrac, za reprezentacije, nosi igru i u svom klubu...

@mustafa, zasto? Nije to stari Lede, po meni on ne bi imao mjesta u vasoj startnoj postavi
Ok ja imam svoje misljenje ti svoje ... Ni Hodzic nije bio standardan a realno jel zasluzio mjesto medju 11 u U21 iako je mladji (GLEDAJUCI KVALITET) ???

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 jan 2014, 09:47

moustapha je napisao/la:
pastore je napisao/la:Veldin Muharemovic " Lede " trebao bi potpisati danas ili sutra za nas...
Daj ne furaj, gdje cemo njega uzeti. Predobro da bi bilo istinito. Moras nam malo vise informacija, odakle takvo saznanje?
-
Zadnja izmjena: Head, dana/u 23 jan 2014, 10:29, ukupno mijenjano 1 put.
1946

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 23 jan 2014, 09:47

Baja_Zvjerka je napisao/la: @mustafa, zasto? Nije to stari Lede, po meni on ne bi imao mjesta u vasoj startnoj postavi
Lede je kod nas bio na desnom beku i u to vrijeme bio odlican, vrhunac forme je imao kada smo dobili Genka njegovim golom. Kasnije mu to donijelo i transfer u Belgiju.
Kasnije je poceo da igra u veznom redu i to danas, vrlo uspjesno igra u Olimpicu. Vrlo vazan kotac je on za vukove, a kod nas je ta pozicija pokrivena neiskusnimi igracima i Dzakmicem na kojeg ne mozemo racunati zbog povrede. Mislim da bi svojim iskustvom i znanjem vrlo lako upao u pocetni sastav, a transfer bio bio nevjerovatan, jer bi uzeli igraca direktnom konkurentu za vrh tabele.
Sumasumarum, Lede je pojacanje svakoj ekipi iz Premier Lige.
Zadnja izmjena: moustapha, dana/u 23 jan 2014, 10:30, ukupno mijenjano 1 put.
#divovi

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 jan 2014, 10:15

moustapha je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la: @mustafa, zasto? Nije to stari Lede, po meni on ne bi imao mjesta u vasoj startnoj postavi
Lede je kod nas bio na desnom beku i u to vrijeme bio odlican, vrhunac forme je imao kada smo dobili Genka njegovim golom. Kasnije mu to donijelo i transfer u Belgiju.
Kasnije je poceo da igra u veznom redu i to danas, vrlo uspjesno igra u Olimpicu. Vrlo vazan kotac je on za vukove, a kod nas je ta pozicija pokrivena neiskusnimi igracima i Dzakmicem na kojeg ne mozemo racunati zbog povrede. Mislim da bi svojim iskustvom i znanjem vrlo lako upao u pocetni sastav, a transfer bio bio nevjerovatan, jer bi uzeli igraca direktnom konkurentu za vrh tabele.
Sumasumarum, Lede je pojacanje svakoj ekipi iz Premier Lige.[/quote]
Ovakav Lede je stvarno pojacanje, lik igra u zivotnoj formi i mozak je ekipe Olimpica. Lede je vase dijete, gradska raja, meni licno drag. Nikad nije zasmrdilo od njega nista.
Pravi transfer bi to bio za vas a slabite vukove drama.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

High

Post Postao/la High » 23 jan 2014, 10:46

Istina je za Ledeta. Postoji obostrano interesovanje. Vidjet ćemo krajnji ishod.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 23 jan 2014, 10:51

A niko da kaze izvor, odakle je potekla ta infromacija. Ne sumnjam ja da postoji obostrani interes, ali opet, tu je Nijaz koji vjerovatno trazi neku odstetu.
Zadnja izmjena: moustapha, dana/u 23 jan 2014, 10:55, ukupno mijenjano 1 put.
#divovi

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, fks74, keli, Tatamata1946 i 60 gostiju.