BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Kakve su nam ove mlađe selekcije? Ima li neki mladić da bi mogao eksplodirati u seniorima?
-
- Kontakt:
Nevjerovatan uspjeh naše reprezentacije.
Čvrsto, stabilno, bez imalo straha, iako se primjetila nervoza , što je i razumljivo s obzirom na važnost utakmice.
Emocije koje sam imao od jučer nisam imao od 2014 i nastupa fudbalera i rukometaša na svjetskim prvenstvima. Hvala im na tome.
Protiv Poljske, kao i protiv Gruzije imamo 40% šanse. Nisu fizički jaki kao Grci, ali su dosta brži i pokretljiviji, pokušati će igrati na tranziciju, trčati nam u leđa.
Ako uspijemo izdržati fizički 3/4 u egalu, mislim da ćemo onda biti mentalno spremni za pobjedu
Čvrsto, stabilno, bez imalo straha, iako se primjetila nervoza , što je i razumljivo s obzirom na važnost utakmice.
Emocije koje sam imao od jučer nisam imao od 2014 i nastupa fudbalera i rukometaša na svjetskim prvenstvima. Hvala im na tome.
Protiv Poljske, kao i protiv Gruzije imamo 40% šanse. Nisu fizički jaki kao Grci, ali su dosta brži i pokretljiviji, pokušati će igrati na tranziciju, trčati nam u leđa.
Ako uspijemo izdržati fizički 3/4 u egalu, mislim da ćemo onda biti mentalno spremni za pobjedu
Samo da se izvinem Nihadu. Ne vrijeđam nikoga po forumima ni u životu. Ovo gdje piše 'gad' je trebalo da bude sad, omaklo se pri pisanju.UtdBiH21 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 10:24Tacno mu se vidi na faci da mu je krivo sto smo prosli , znao je ismijavat poslije Spanije i Italije al zato zadnje dvije samo opravdanja ili Janis nije igro ili losa Gruzija da hocemo proci i Poljake valjda ne bude imao vise izgovora al smrad bi opet nasao opravdanje nekoTele33 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 10:15Joj i mene je Nihad tu iznerviro, gad isponizava Gruzijce fol epski loši bili. Činjenica je da smo brutalnu odbranu igrali većim dijelom utakmice, posebno ispod koša.Ghuraba je napisao/la: ↑05 sep 2025, 05:18
Daj ba Lumani, ne moze to bez tebe. Nadam se da ces naci nacin da odes i u Rigu, jer utakmice reprezentacije nisu iste s tobom i bez tebe.![]()
Sto se tice Adisa, ja mu nikad nisam trazio primjedbe koje se ticu parkete. Naravno, bude gresaka uvijek - nema trenera koji ih ne napravi, ali on od samog dolaska pokazuje da zna sta radi kad su pripreme utakmica u pitanju. Ako nekad nesto i pogrijesi (primjer taktika protiv Spanije), on u hodu uci i ispravlja te stvari. S druge strane, ubijedjen sam da ne postoji trener koji bi izvukao iz nasih igraca vise nego sto on izvlaci (pogotovo od Atica i Vrabca) i koji na ovakav nacin uspije da iskoristi Robersona i pogotovo Nurkica.
Medjutim, i sad nakon ove pobjede, i nakon potencijalno osvojenog Eurobasketa (), ponovit cu da mi se ne svidja njegov angazman oko prosirivanja trenutnog rostera. Tu je nedovoljno posvecen od prvog dana i produkt toga je ovaj krnjavi roster na Eurobasketu. Mrsko mi se ponavljati sta i kako je mogao, Mello i ja smo o tome pisali bar 10 puta dosad.
Btw, pustih maloprije Djedovica, reko bas da vidim sta prica sad nakon sto smo se plasirali. Kaze frajer, ovakvi Gruzijci bi imali problema i protiv Kipra.Samo kaze da smo dijeli lopte i zapoceli napad, dobili bi utakmicu jer su oni bili takvi kakvi su bili.
Samo nek je umanjiti nasu pobjedu, iako on lafo nesto cestita i hvali nase. Za Shengeliju govori da je igrao za nas, a nasi ga brutalno ustopali.
Samo naprijed Saraj'vo!
Ako prođemo dan odmora manje i to je loše...
Za Maka mogu razumiti, mati mu srbijanka, još odrastao u Tuzli gdje postoje ljudi da im je draže jesti srpska go*na nego spomenuti Bosnu u smislu države ali da Benjamina Teletovića ode igrati za Srbiju to bi mi baš bilo 'wtf'...
Obojica će igrati za BIH

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 05 sep 2025, 14:15, ukupno mijenjano 1 put.
A interesuje me koji je Musa po broju poena za repku? Ovo što je Teletović objavio.
-
- Kontakt:
Musa ima 107 poena na Eurobasketu.
Mozda bi cak zavrsio i na drugom mjestu, da je nastupio na ovom EB.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pošto si ti u ovome full, ko su zaista igrači koji bi za 4 godine mogli biti u konkurenciji? Ima li takvih na vidiku sad? Tipa je li taj Novak Manojlović fakat takav talenat da se može očekivati solidan nivo? Jan Bulajić? Klještan? Pa eto i taj Benjamin? I koliko je ovaj Hrelja fakat talenat?
Ovi Mutići, Pjanići, Sikiraši, Lončari vjerovatno nisu nivo da ikad budu od koristi. Amsal Delalić, može li on šta? Harun Zrno?
Realno je da u odnosu na ovih 12 sada u narednim ciklusima nema Halilovića ni Robersona. Arslanagić i slični će svakako brzo otpasti u procesu.
I bilo bi dobro skuckati i finu ekipu od ovih ne NBA i ne EL igrača, jer se i Turska i Srbija mogu dobiti u kvalifikacijama u takvim okolnostima.
- Beduin
- Kontakt:
Jeb.la te cijela Tuzla i Tuzlanski kanton u usta pogana.
Prvo pogledajmo koji sve danasnji politicari iz reda srpskog/hrvatskog naroda su rodom iz Sarajeva i sta rade protiv drzave, a onda pogledajmo jednog Todorovica koji svaku nadu pobjedu slavi srcanije nego mnogi ovdje veliki bosnjaci, ili Gojkovic o mnogi drugi bili oni reprezentativci ili ne.
Heej, on Tuzlu uzima u ovom kontekstu pored svih drugih gradova. Da je rijec o nenapretku grada, infrastrukturi, zagadjenom zraku, putnom saobracaju, smrdljivoj rijeci Jali, nepotizmu u drzavnim firmama pa imamo o cemu diskutovati i kukati, ali o multikulturalnom zivotu i osjecaju pripadnosti ovoj zemlji ti pokusavas ismijavati Tuzlu. J3bem te u tu glupu glavu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
zaostrog je napisao/la: ↑05 sep 2025, 14:22Pošto si ti u ovome full, ko su zaista igrači koji bi za 4 godine mogli biti u konkurenciji? Ima li takvih na vidiku sad? Tipa je li taj Novak Manojlović fakat takav talenat da se može očekivati solidan nivo? Jan Bulajić? Klještan? Pa eto i taj Benjamin? I koliko je ovaj Hrelja fakat talenat?
Ovi Mutići, Pjanići, Sikiraši, Lončari vjerovatno nisu nivo da ikad budu od koristi. Amsal Delalić, može li on šta? Harun Zrno?
Realno je da u odnosu na ovih 12 sada u narednim ciklusima nema Halilovića ni Robersona. Arslanagić i slični će svakako brzo otpasti u procesu.
I bilo bi dobro skuckati i finu ekipu od ovih ne NBA i ne EL igrača, jer se i Turska i Srbija mogu dobiti u kvalifikacijama u takvim okolnostima.
Hrelja može postati dobar igrač ,onaj euro step protiv Španije je dokaz da tu nešto ima. Amsal sve zavisi kako napreduje preko bare moze u oba pravca

Pjanić je dobro pojacanje ,može 5-6 godina biti od koristi.
Ove mlade ne znam ,rano je još o njima a pozitiva je kada ih Misko uzme, znači tu nešto ima.
Musa ima 708 koševa u zvaničnim utakmicama (17,7 po utakmici u prosjeku).19vendetta87 je napisao/la: ↑05 sep 2025, 14:21Musa ima 107 poena na Eurobasketu.
Mozda bi cak zavrsio i na drugom mjestu, da je nastupio na ovom EB.
Ne postoje egzaktni podaci na jednom mjestu za ranije, ali trebalo bi da je prestigao Teletovića (koji ima oko 700) i da je iznad samo Nenad Marković koji ima 840 (prosjek 19,5 po utakmici).
Dakle:
Nenad Marković, 43 utakmice, 840 poena (1993-2001)
Džanan Musa, 40 utakmica, 708 poena (2015-)
Mirza Teletović, 53 utakmice, cca 700 poena (2003-2016)
I pisali smo već o tome, ali smo zaboravili - Adin Vrabac je s ovim nastupima na Eurobasketu postao igrač s najviše nastupa za reprezentaciju BiH. U periodu od kako je prvi put pozvan, pa do danas, propustio je samo 7 utakmica (zapravo je neke bio na klupi, bez minutaže, pa mu neko i računa kao statistiku i to).
Zrni vec 22 godine a tek ce sad igrati prvu sezonu college. Nije mi to neki talent, mislim za Evropske uslove bi mogao biti igrac rotacije/starter, ali nista sad spektakularno. Ovaj Andrej Acimovic ima 19 godina i igrat ce u Indiani, sto je vrlo dobar college za kosarku, imaju legitimne sanse za march madness, tako da on ima daleko vise sanse da bude dratan u nba. Ali eto sumnjate da nece igrati za Bosnu.zaostrog je napisao/la: ↑05 sep 2025, 14:22Pošto si ti u ovome full, ko su zaista igrači koji bi za 4 godine mogli biti u konkurenciji? Ima li takvih na vidiku sad? Tipa je li taj Novak Manojlović fakat takav talenat da se može očekivati solidan nivo? Jan Bulajić? Klještan? Pa eto i taj Benjamin? I koliko je ovaj Hrelja fakat talenat?
Izvadi bombonu iz usta dok pricas 
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
dodji da vidis kako gulimo kozu takvim ko sto si ti
Dosta igrača se afirmiše sredinom dvadesetih. Pogotovo jer kod nas nema sistema koji bi im pomogao ranije pa ih povrede uspore i sl. Tako da treba bit u kontaktu s ovim momcima i pratit ih. Ja vjerujem da cemo od Zrne i Amsala barem dobit jednog finog sutera kroz 3-4 godine, ako ništa za drugu petorku i 15tak minuta po utakmici. Sad je najviše do njih.alemsa je napisao/la: ↑05 sep 2025, 14:36Zrni vec 22 godine a tek ce sad igrati prvu sezonu college. Nije mi to neki talent, mislim za Evropske uslove bi mogao biti igrac rotacije/starter, ali nista sad spektakularno. Ovaj Andrej Acimovic ima 19 godina i igrat ce u Indiani, sto je vrlo dobar college za kosarku, imaju legitimne sanse za march madness, tako da on ima daleko vise sanse da bude dratan u nba. Ali eto sumnjate da nece igrati za Bosnu.zaostrog je napisao/la: ↑05 sep 2025, 14:22Pošto si ti u ovome full, ko su zaista igrači koji bi za 4 godine mogli biti u konkurenciji? Ima li takvih na vidiku sad? Tipa je li taj Novak Manojlović fakat takav talenat da se može očekivati solidan nivo? Jan Bulajić? Klještan? Pa eto i taj Benjamin? I koliko je ovaj Hrelja fakat talenat?
Samo naprijed Saraj'vo!
Pa ako bude dobar cetalj nece igrati za BiH. Tako da je nebitan. A Teletovica babo moze gurat u mladjim kategorijama. Kasnije ce nestati jer nije neki potencijal.alemsa je napisao/la: ↑05 sep 2025, 14:36Zrni vec 22 godine a tek ce sad igrati prvu sezonu college. Nije mi to neki talent, mislim za Evropske uslove bi mogao biti igrac rotacije/starter, ali nista sad spektakularno. Ovaj Andrej Acimovic ima 19 godina i igrat ce u Indiani, sto je vrlo dobar college za kosarku, imaju legitimne sanse za march madness, tako da on ima daleko vise sanse da bude dratan u nba. Ali eto sumnjate da nece igrati za Bosnu.

Za Mak budemo vidili... Ako ne griješim savez nije dao neko objasnjenje zašto se nije odazvao na poziv, makar ja nisam upratio...
Ko spominje multi kulti, napisano 'postoje ljudi' - pojedinci, manjina, određene političke elite, koje treba marškati na svakom koraku kada se vide u gradu.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Kaunas, VensanKasel i 49 gostiju.