FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

amertiger
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la amertiger » 29 apr 2010, 12:27

Prije svega:

Mes Que Un Club

A onda svim levatim sto pricaju o sudijama, kako vas stid nije, prvo spominjete celzi od prose godine, i samo geldate jednu utakmicu i ne sviran jedan cist penal, ostale situacije su procjene sudija, a nko ne gelda crveni karton koji je ballac trebo u prvoj na anou campu dobiti i penal na nou campu za barcu samo se hvatate druge utakmice.

Drugo za sinoc kako moze neko rec, zar ga niej stid da sudija pomaze barci, cuj svaki kontakt sa messiem faul, dva faula na njemu svirana, neko rece kaze iz aviona se vidjelo igranje rukom kod ponistenog gola Barce ja njemu kazem da pod hitno ode ocnom i sredi sebi neke tegle d stavi na oci, igranja rukom nije bilo, ali eto sta je tu je, spominju ofsajd iz kojeg je pique dao gol, a ne spominju militov gol za 3:1 u prvoj tekmi!!!

Kazu da motta nije zasluzi crveni karton, ili mu dao direktan ili mu dao drugi zuti svejedno svakako je crveni zato nek se poklope svi, Sergio jes glumio ali hvala Bogu svaki bi igrac u onakvoj situacij glumio zato opet se poklopite. Zuti sa julia Cesara zasluzen ono mu nie bila prva situacija nego 3-4 a sudija nije obavezan da ga upozori, a upozorio ga je da mu ne bi dao drugi zuti.

Totalni antifudbal Intera ali svaka im cast treba i to znati, ali treba znati da se fudbal ne igra onako i da se fudbal prije svega igra radi navijaca bar bi tako trebalo ali to je drua tema, sad tek vidim kolko je Real velik klub u odnosu na sve ostale klubove u svjetu, tu je i Man. Utd. jel oba ova kluba igraju fudbal i protiv malih a i protiv velikih a i protiv Barce i za to im kapa dole, igraju fudbal pa ko bolji nek pobjedi, sinoc nije prosla bolja ekipa nego ona koja se bolje snasla a u onakvoj pozicij kad se ekipa brani sa svih 11 pa onda sa svih 10 igraca ne moze se igrati, cak je Barca i stvorila odredjeni broj prilika koje na onakav bunker (koji jos igraju Travnik i eventulano Rudar iz prijedora) su i previse 3-4 situacije ali na zalost nisu uspjeli da zabiju dva gola zabili su jedan i to je to.

Jos bih da dodam da me je Pepe razocarao, daleko da sad pricam protiv njega ali iznosim misljenje da jeffren nije za Barce a kamoli za jednu utakmicu LP, trebao je Hanry-a uvesti moje misljenje pa sta bude bude, ali eto proslo je lako je sad poslje bitke biti general.

I jos da se izvinem za duzi post, ali morao sam prije svega jer ne mogu citati nebuloze koje pisu neki ne obrzovani likovi na ovom forumu (mislim na fudbalski ne obrazovane), ai zbog toga sto sam dobio ban jer su mene drugi vrijeđali!
Mes Que Un Club

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 29 apr 2010, 12:27

Barca je sama kriva, misle da mogu setajuci uci u gol, aha ''malo morgen''. :roll:

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 29 apr 2010, 12:38

Elmar je napisao/la:Barca je sama kriva, misle da mogu setajuci uci u gol, aha ''malo morgen''. :roll:

Imali su tri mogucnosti:

1. da pokusaju igrati svoju igru i sto ti kazes da izigraju odbranu Intera (sto su odabrali)
2. da pokusavaju sa centarsutevima ( gdje pored 4 stopre tesko ide) ili
3. da pokusavaju sa udarcim sa nekih 35-40 metara pa ako slucajno Julio Cesar pogrijsi ili da pogode pod devedesetku nekim ludim efejom tipa Carlosovoga protiv fracuza '98 cini mi se
Mes Que Un Club

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 apr 2010, 12:43

@amertigar
"A onda svim levatim sto pricaju o sudijama, kako vas stid nije, prvo spominjete celzi od prose godine....."

ko jaro prica o sudijama - pa bas ako citas vidis da niko to i ne spominje... Interu svaka cast...

p.s. cim sam vidio ovu prvu recenicu nisam vise ni citao tvoj post. neozbiljno ...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 29 apr 2010, 13:04

kurdt je napisao/la:
drop je napisao/la:A sad malo o utakmicu , pošto nema ovih hejtera.
Prvo , Inter nas je ubio defanzivom i odbranom :!: :!: ...realno,ljudi se odigrali perfektno 90 minuta bunker ali to ne može svako :!: !! jednostavno ne može jer kad-tad odbrana negdje pukne...ne mogu da vjerujem da su ovako odigrali odbranu :o :o ...gledao sam sa navijacima Barce tekmu, ali došli smo do komentara ako je Barcina napadacaka igra umjetnost onda je to i Interova odbrana sigurno...njihova odbrana je škola,analiza,udžbenik za druge - to treba znati,umjeti i imati igrace i trenera za tako nešto...momci su pokušavali,napadali citavu tekmu,izmjenili milion pasova,nabacili 100 centaršuteva ali odbrana gostiju armirani beton i nema price dalje.... drugo poluvrijeme smo doslovno igrali pred njihovim 16-ercom, imali posjed lopte oko 80% (cak je i Eto igrao odbranu -i to vrlo dobro u par navrata) ali jednostavno ne može...smorili su nas ko niti jedna ekipa dosad...nije bilo ni riješenja ni ideje kako da im damo gol...na kraju je ispalo da je Pique bolji centarfor od Zlatana...e **** ga ako smo spali na to da nam Pique mora davati :evil: ...Čelzi se slicno branio (i to na svom terenu i kad su imali igraca više ) pa su opet primili gol jer su imali pukotine, ali ovo nije normalno kakvu odbranu je veceras demonstrirao Inter i stvarno su zaslužili finale jbg.
Messi i Xavi glavni igraci - zatvoreni i blokorani...bokovi zatvoreni...ma nemam rijeci da opišem utiske nakon svega.
Izmjena Zlatan - Krkić mi je bila u pocetku nelogicna ali opravdana...Zlatan se nije vidio u oba meca doslovno i totalno me razocarao :oops:
Chelsea je trebao barci dati 5 komada na svom da je sudion objektivan sudac a ne onaj Ovrebo glavati

pa jel ovrebo kriv sto je drogba fulio onu 100000% sansu kad je sam na pas anelke izasao na valdesa

pun mi je kur... vise ovih gluposti
Por que ? Por que somos los mejores...

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 29 apr 2010, 13:06

Dosta je vise vasih kradja bilo lopovi ofirni idemo redom 2006 polufinale cist gol Shevchenka ponisten za prolaz, izjednacujuci gol Etoa u finalu iz ofsajda, min 2-3 penala cista za Chelsi dovoljan je bio jedan ali opet kradja prosle godine, ove godine gol iz ofsajda smijesan crveni Interu, i simuliranja igraca Barcelone i milion sitnih odluka u njihovu korist ipak ove godine ni to nije bilo dovoljno! Skupina simluatora koje guraju sudci prava je sramota sto su prosle godine oni bili prvaci ali sada ni to ne pomaze! Koliko su mali dokazali su sa onim prskalicama poslije utakmice hahaha jadnici vjerovatno se nisu nadali porazu ocekivali su jos jedan crveni i penal za njih :mrgreen:
Dio Arsenala

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 29 apr 2010, 13:21

evo kad se provociramo pa da i ja malo.. u tome sam poznat

Sinoć je "veliki" klub Barcelona pokazala kakav su skup padavičara, loših gubitnika, nekorektna đubrad skupa sa svim navijačima, vodstvom i dalje.
Evo par primjera (napadi na Mourinha i skandiranje do 4 ujutro Interovim igračima svugdje drugdje bi se osudilo, al to su "vanzemaljci" oni mogu sve. Onakvo izležavanje i bacanja Alvesa, Busquetsa i ostalih s Barcine strane je nepravednost, a kad Interovi igrači to rade odmah cijel stadion skoči i prigovara se sudiji.
I na kraju kraj utakmice.... e tu su pravi bijednici ispali kad ih se spustilo na zemlju nisam đubravije,ljigavije nepodnošenje poraza u životu vidio, prskalice, Valdes itd.
Sramite se !!! Možete igrat lijep nogomet, al ste najveća i najbezobraznija đubrad koja ne poštuje druge ekipe, navijače, trenera. Kao da ste sami u nogometu... Srami se MALA Barcelono...

iz srca vam želim da ne osvojite nijedan trofej ove godine jer ga ni ne zaslužujete...

Merda Barca
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 29 apr 2010, 13:28

Malo je reci da vam se smijem.Kakvi vi i vase provociranje,to mos' nekom drugom.

Puni mrznje prema Barci,pa jedva docekaju neki kiks,poraz da mogu svoju mrznju pokazati i 'istrest' se.Ne zamjeram vam,ipak Barcini uspjesi...
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

samo rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la samo rajvosa » 29 apr 2010, 13:32

Pep nije nikad trener po mom ukusu bio i njemu treba ovo ispadanje pripisati KAO I iBRI! Lik u dvije tekme nije dva pasa imao niti sut na gol.imao je samo 150 faulova u napadu,kakve su ono kombinacije ubacivati Krkica i Jefrena u onakoj bitnoj tekmi posebno ovog drugog,po meni trebao je krenuti sa Anrijem,Pedrom i Mesijem!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 29 apr 2010, 13:38

Neka nama Guardiole jos 100 godina.Ibra je svjestan da je odigrao lose,moram reci da je i mene razocarao,ali ne sumnjam ja u njega.Ipak je to klasa od igraca.Dao je i on neke veoma vazne golove.Samo polako.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

sin3x
Kontakt:

Post Postao/la sin3x » 29 apr 2010, 13:39

nidjo_barca je napisao/la:Malo je reci da vam se smijem.Kakvi vi i vase provociranje,to mos' nekom drugom.

Puni mrznje prema Barci,pa jedva docekaju neki kiks,poraz da mogu svoju mrznju pokazati i 'istrest' se.Ne zamjeram vam,ipak Barcini uspjesi...
ja mislim da je ipak suprotno da barca nije naucila gubiti.. inace valdez nebi onako postupio niti bi ljudi koji kontroislu stadion onako uradili ... da je arsenal izbacio barsu ja bih provocirao ali sada ja nemam potrebe jer mene to i ne interesuje ko god da osvoji ligu prvaka isto mi je.. naravno volio bih da vidim lijepu finalnu utakmicu prije svega a ostalo me ne interesuje... ni jedan igrac barse mi ne ide na zivce ali sergio jer tolika p***a to je za nepovjerovati i stvarno mi nije jasno sta on radi na terenu.. eto vi gledate te utakmice barse i sve pratite i sta on igra??? koju poziciju??? nit se vidi u odbrani niti u napadu...
It's not easy being Arsenal fan... but it's hard not to love this team

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 29 apr 2010, 13:40

Ne bih da se pravim pametan ali mislim da je Guardiola napravio nekoliko kljucnih gresaka.Zlatan jeste bio los,al opcija da se on izvede u 62 minuti je jos losija,to je igrac poteza i uvijek moze zabiti.Krkic je morao zamjeniti nekog drugog(Keita,Toure).Maxwell je trebao igrati od pocetka jer lijevi bek Barce kao da nije postojao !
12.9.2009.

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 29 apr 2010, 13:44

silenT. je napisao/la:evo kad se provociramo pa da i ja malo.. u tome sam poznat

Sinoć je "veliki" klub Barcelona pokazala kakav su skup padavičara, loših gubitnika, nekorektna đubrad skupa sa svim navijačima, vodstvom i dalje.
Evo par primjera (napadi na Mourinha i skandiranje do 4 ujutro Interovim igračima svugdje drugdje bi se osudilo, al to su "vanzemaljci" oni mogu sve. Onakvo izležavanje i bacanja Alvesa, Busquetsa i ostalih s Barcine strane je nepravednost, a kad Interovi igrači to rade odmah cijel stadion skoči i prigovara se sudiji.
I na kraju kraj utakmice.... e tu su pravi bijednici ispali kad ih se spustilo na zemlju nisam đubravije,ljigavije nepodnošenje poraza u životu vidio, prskalice, Valdes itd.
Sramite se !!! Možete igrat lijep nogomet, al ste najveća i najbezobraznija đubrad koja ne poštuje druge ekipe, navijače, trenera. Kao da ste sami u nogometu... Srami se MALA Barcelono...

iz srca vam želim da ne osvojite nijedan trofej ove godine jer ga ni ne zaslužujete...

Merda Barca
:shock: :shock: :shock:

jesi nas sad isprovocirao :o :o :o :o

MES QUE UN CLUB!!!!!!
Por que ? Por que somos los mejores...

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 29 apr 2010, 13:45

bparena je napisao/la:@amertigar
"A onda svim levatim sto pricaju o sudijama, kako vas stid nije, prvo spominjete celzi od prose godine....."

ko jaro prica o sudijama - pa bas ako citas vidis da niko to i ne spominje... Interu svaka cast...

p.s. cim sam vidio ovu prvu recenicu nisam vise ni citao tvoj post. neozbiljno ...

Prvo trebo bi ga procitati, a onda malo preveslati strnice jedno 5-6 unazad, ja sam i sinoc bio na ovom forumu poslje tekme kad su se javljali razni likovi i pricali o sudjenju i utakmicama sa celziom prose sezone, sinoc nisam mogao odgovoriti na to iz razloga stosam bio banovan jer su mene vrijeđali, tacnije jedan biser je men vrijeđao a ja dboio ban ali mani se toga, nego pogeldaj malo vise ovih stanica unazad i onda procitaj moj post pa mozemo pricati NEOZBILJNI
Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 29 apr 2010, 13:46

Puno je onih koji mrze Barcu,mozda i previse.Ali ima i tu istine,nisu naucili gubiti.Valdes je sinoc mozda pogresno procjenio situaciju.Mourinho je isao slaviti sa navijacima Intera,on je mislio nesto drugo vjerovatno,tako da...

Busquets-istina,voli on malo simulirat,ali mnogo je takvih igraca,a i mnogi bi u onoj situaciji isto postupili.Dosta osporavan igrac,ali neka njega.Dobar je on,barem po meni,a i dobar je Guardioli,ne bi bezveze igrao.Zna nekad u.srat bas,ali dobar je on.

Blaugrana

Mes Que Un Club

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 29 apr 2010, 13:54

Dosad nisam ništa želio pisati jer vidim ogroman broj provokatora, pogotovo onih kojih barca redovno guzi pa su dočekali svoje minute sreče. Ti Paja Patak mislim da si na ovoj temi čak i na ovom čitavom forumu nepotreban, tvoji komentari zaslužuju samo da odu na delete, ali tako je to kad neko ne želi ni sam sebi priznati da je Barca daleko ispred sviju.

A o Uefi nemam više ni riječi. Ove godine u ligi prvaka ja mislim da nije prošla ni jedna utakmica, bez katastrofalne greške sudije, a uz to govore kako jim tehnologija se ne svidja i ne žele je uvesti u fudbal. Moje mišljenje je, da upravo zbog toga, jer sudci na ovakom nivoju gdje su ekipe izjednacene dandanas imaju sve veči i veči utjecaj na utakmicu a njim je sve to šovbiznis i napravti takmičenjem što zanimljivijim. Sve više to ide iz sporta u šov i još malo pa čemo gledat ligu prvaka ko i wrestling, gdje se zna da je sve odlučeno ko prolazi.

Interu svaka čast, odigrali su za prolaz, borili su se svih 180 minuta i više i prošli u finale posle 40 godina. U finalu su dve ekipe koje su imale ogromno sreče da su prošle u knock-out fazu LP iako ne želim smanjiti zasluga Interu za prolaz, ali opet 30 tačnih dodavanja u 90 i kusur minuta, znači svake 3 minute su jednom pravilno oddali suigraču loptu je zamene osebno neki drugi sport a ne fudbal, ali šta češ sto ljudi sto čudi i neki izgleda ne gledaju fudbal zbog ljepote i uživancije, koja pruža upravo najbolja igra na svijetu.

A sad da komenarišem vaše izkomentarisane sudijske odluke.

Na prvoj utakmici Puyol dobio zasluženo žuti, iako bi morali zasluženo žuti dobiti i Maicon i Motta. Treči gol Milita je katastrofalna greška stranskog sudije, koji je bio 20m od ravne linije događanja. Drugi gol je sumljiv, prekršaj Motte nad Messijem je sigurno bio, vuko ga je Thiago za dres, ali sudija nije dosudio gdje je sevnula odlična kontra Intera. Po mojem mišljenju penal nad Alvesom je bio, kontakt je bio sa leđa, iako je Sneijder digao ruke i kao opozorio sudiju da neče da krši ali kontakt je u svakom primjeru bio i to se kazni penalom. Offsajd kojeg je sudija dosudio u korist Barce nad Militom, kad je istrčo sam pred gol Valdesa nije bio i to je još jedna velika greška onog morona.

Na drugoj utakmici je sudija puno sjecko igru, dozvolio na veliko krađu sekunda i minuta od strane Interovih igrača i još mi nije jasno kako je mogao produžiti prvo poluvrijeme samo 2 minute. Gol Piqueja jes sumljiv, iako još sam nisam vidio čistog snimka, jer ni odbrana Intera nije bila u ravnoj liniji, kako sam vidio je Muntari malo zaostao za ostalim braničima. A u 92 minuti je katastrofalna greška De Bleeckerja, ruka nije bila i ako bi bila Yaya si sa njom nije pomago da izkontrolira loptu tako da je gol Bojana sigurno regularan. A Motta je dobio zasluženo crveni, iako crveni direktan nije bio, al zato drugi žuti i to je ista stvar, tako da neznam šta se bunite.

Šta se tiče tekme sa Chelsejom neznam šta provocirate i uzdižete tenzije, nije Barca kriva za suđenje ko što nije ni Inter kriv za onakvo suđenje(čitaj UEFA). Za razliku od Intera je Barca i sa desetoricom napadala i stisnila Chelsea u njihov šestnesterac dok se Inter branio sa svih 10 igrača i pokazao nadgradnju največeg ubicu fudbala catenaccia. Ja mogu samo da sam ponosan na klub za koji navijam i igrače, jer su pokazali šta je fudbal i kako se ga igra i ispali su sa stilom. Liga prvaka je takmičenje gdje več godina nije sve na nivoju i svake godine bar s moje strane gledanja gubi regularnost i sportsku zanimljivost.

Robovlasnik
Kontakt:

Post Postao/la Robovlasnik » 29 apr 2010, 14:00

Prije utakmica ja i cimer ( inace fan Intera ) raspravljamo malo o sudjenju .... i stvarno pogodio sam sve :))))

Da se citiram malo : " U prvoj utakmici sudija ce tolerisati grubu igru Intera , nece im podjeliti previse zutih kartona i nijedan igrac koji bude imao zuti karton i bude u opasnosti da propusti revanse nece ga dobiti .... " i stvarno tako i bilo .... Neki zaboravljaju da je valjanje igraca intera pocelo jos u prvoj utakmici ;) ;) Antifudbaleri ...
A za uzvrat reko : " Ceka ih paklena atmosfera , ne gine im jedan crveni , samo zavisi ko ce ga dobiti Motta ili Samuel .... dobit ce i golman zuti zbog zadrzavanja , kao i jos poneki igrac kojem ne prijeti propustanje finalne utakmice , sudija ce pokusati da nadoknadi domacinsko sudjenje iz prve utakmice tako sto ce barci dosuditi par sitaucija koje u Milanu nikad nebi " .... i stvarno i to se obistini ..... Sve u svemu ako je inter ostecen za crveni barca je za cist go ( ruke nije bilo - ima fina izjava na goal.com - " greska sudije je bila svirati ruku u momentu kada odbrambeni igrac prilikom izbijanja lopte pogadja igraca na metar od sebe koji cvrsto i nepomicno drzi ruku na stomaku uz svoje tijelo " ) ..... sto se tice Mourinha rekao sam da nikad o njemu vise necu pricati .... portugalski seljak ostaje portugalski seljak .... on da Mancu vodi ??? da zamjeni gospodina Fergusona ? ma nikaad ..... on je obicni lajavac .... i kakve god imao nadimke .... On ce ostati "kurvin sin" ....

i da jos nesto .... Valdes - Pique - Pujol - Xavi - Iniesta - Messi - Buskets - Pedro - Jefren - Krkic ..... su djeca barce i spanci u ekipi .... a ja sinoc Italijana nisam vidio ..... zalosno ....
Onaj ko je rekao da nije važna pobjeda ili poraz, važno je učestvovati, vjerovatno je sam izgubio.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 29 apr 2010, 14:05

omgmessi je napisao/la:Dosad nisam ništa želio pisati jer vidim ogroman broj provokatora, pogotovo onih kojih barca redovno guzi pa su dočekali svoje minute sreče. Ti Paja Patak mislim da si na ovoj temi čak i na ovom čitavom forumu nepotreban, tvoji komentari zaslužuju samo da odu na delete, ali tako je to kad neko ne želi ni sam sebi priznati da je Barca daleko ispred sviju.

A o Uefi nemam više ni riječi. Ove godine u ligi prvaka ja mislim da nije prošla ni jedna utakmica, bez katastrofalne greške sudije, a uz to govore kako jim tehnologija se ne svidja i ne žele je uvesti u fudbal. Moje mišljenje je, da upravo zbog toga, jer sudci na ovakom nivoju gdje su ekipe izjednacene dandanas imaju sve veči i veči utjecaj na utakmicu a njim je sve to šovbiznis i napravti takmičenjem što zanimljivijim. Sve više to ide iz sporta u šov i još malo pa čemo gledat ligu prvaka ko i wrestling, gdje se zna da je sve odlučeno ko prolazi.

Interu svaka čast, odigrali su za prolaz, borili su se svih 180 minuta i više i prošli u finale posle 40 godina. U finalu su dve ekipe koje su imale ogromno sreče da su prošle u knock-out fazu LP iako ne želim smanjiti zasluga Interu za prolaz, ali opet 30 tačnih dodavanja u 90 i kusur minuta, znači svake 3 minute su jednom pravilno oddali suigraču loptu je zamene osebno neki drugi sport a ne fudbal, ali šta češ sto ljudi sto čudi i neki izgleda ne gledaju fudbal zbog ljepote i uživancije, koja pruža upravo najbolja igra na svijetu.

A sad da komenarišem vaše izkomentarisane sudijske odluke.

Na prvoj utakmici Puyol dobio zasluženo žuti, iako bi morali zasluženo žuti dobiti i Maicon i Motta. Treči gol Milita je katastrofalna greška stranskog sudije, koji je bio 20m od ravne linije događanja. Drugi gol je sumljiv, prekršaj Motte nad Messijem je sigurno bio, vuko ga je Thiago za dres, ali sudija nije dosudio gdje je sevnula odlična kontra Intera. Po mojem mišljenju penal nad Alvesom je bio, kontakt je bio sa leđa, iako je Sneijder digao ruke i kao opozorio sudiju da neče da krši ali kontakt je u svakom primjeru bio i to se kazni penalom. Offsajd kojeg je sudija dosudio u korist Barce nad Militom, kad je istrčo sam pred gol Valdesa nije bio i to je još jedna velika greška onog morona.

Na drugoj utakmici je sudija puno sjecko igru, dozvolio na veliko krađu sekunda i minuta od strane Interovih igrača i još mi nije jasno kako je mogao produžiti prvo poluvrijeme samo 2 minute. Gol Piqueja jes sumljiv, iako još sam nisam vidio čistog snimka, jer ni odbrana Intera nije bila u ravnoj liniji, kako sam vidio je Muntari malo zaostao za ostalim braničima. A u 92 minuti je katastrofalna greška De Bleeckerja, ruka nije bila i ako bi bila Yaya si sa njom nije pomago da izkontrolira loptu tako da je gol Bojana sigurno regularan. A Motta je dobio zasluženo crveni, iako crveni direktan nije bio, al zato drugi žuti i to je ista stvar, tako da neznam šta se bunite.

Šta se tiče tekme sa Chelsejom neznam šta provocirate i uzdižete tenzije, nije Barca kriva za suđenje ko što nije ni Inter kriv za onakvo suđenje(čitaj UEFA). Za razliku od Intera je Barca i sa desetoricom napadala i stisnila Chelsea u njihov šestnesterac dok se Inter branio sa svih 10 igrača i pokazao nadgradnju največeg ubicu fudbala catenaccia. Ja mogu samo da sam ponosan na klub za koji navijam i igrače, jer su pokazali šta je fudbal i kako se ga igra i ispali su sa stilom. Liga prvaka je takmičenje gdje več godina nije sve na nivoju i svake godine bar s moje strane gledanja gubi regularnost i sportsku zanimljivost.
jesi ti mozda nogometni sudija? :) ma sve je to tako, malo je sudija koje mogu odsuditi takvu utakmicu na nivou, (tenutno je bussaca daleko najbolji), u prvoj utakmici je bilo gresaka na stetu barce, a i sinoc je bilo cudno sudjenje, kod iskljucenja se nema sta prigovoriti, ali se sudija ocito prepao, pa je kasnije svirao sve, najobicnije duele je svirao u korist interove odbrane, a mislim da se u drugom poluvremenu efektivno nije igralo vise od 20 minuta, onakva valjanja i odugovlacenja, za nepovjerovati da se to desava u polufinalu lige prvaka, i onda neki slave mourinhovu taktiku....ali o svemu ovome ce se pricati jos koji dan, aonda ce inter igrai finale 22. maja, tako je to bilo i prosle godine.
Volim te Bosno!!!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 29 apr 2010, 14:10

jbga,oni koji vole i znaju sta je lijep i atraktivan fudbal,oni koji su zeljni uzbudjenja i senzacija cijenice Barselonu i njihovu trenutnu igru i bice im zao zbog ispadanja,kao sto je meni,a oni koji vole teatralnost i jeftine trikove te "americki fudbal",nek gedaju **** finale sa interom,pozdrav :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 29 apr 2010, 14:18

Robovlasnik je napisao/la:Prije utakmica ja i cimer ( inace fan Intera ) raspravljamo malo o sudjenju .... i stvarno pogodio sam sve :))))

Da se citiram malo : " U prvoj utakmici sudija ce tolerisati grubu igru Intera , nece im podjeliti previse zutih kartona i nijedan igrac koji bude imao zuti karton i bude u opasnosti da propusti revanse nece ga dobiti .... " i stvarno tako i bilo .... Neki zaboravljaju da je valjanje igraca intera pocelo jos u prvoj utakmici ;) ;) Antifudbaleri ...
A za uzvrat reko : " Ceka ih paklena atmosfera , ne gine im jedan crveni , samo zavisi ko ce ga dobiti Motta ili Samuel .... dobit ce i golman zuti zbog zadrzavanja , kao i jos poneki igrac kojem ne prijeti propustanje finalne utakmice , sudija ce pokusati da nadoknadi domacinsko sudjenje iz prve utakmice tako sto ce barci dosuditi par sitaucija koje u Milanu nikad nebi " .... i stvarno i to se obistini ..... Sve u svemu ako je inter ostecen za crveni barca je za cist go ( ruke nije bilo - ima fina izjava na goal.com - " greska sudije je bila svirati ruku u momentu kada odbrambeni igrac prilikom izbijanja lopte pogadja igraca na metar od sebe koji cvrsto i nepomicno drzi ruku na stomaku uz svoje tijelo " ) ..... sto se tice Mourinha rekao sam da nikad o njemu vise necu pricati .... portugalski seljak ostaje portugalski seljak .... on da Mancu vodi ??? da zamjeni gospodina Fergusona ? ma nikaad ..... on je obicni lajavac .... i kakve god imao nadimke .... On ce ostati "kurvin sin" ....

i da jos nesto .... Valdes - Pique - Pujol - Xavi - Iniesta - Messi - Buskets - Pedro - Jefren - Krkic ..... su djeca barce i spanci u ekipi .... a ja sinoc Italijana nisam vidio ..... zalosno ....
Sta ti vidovit...ma svjetska urota protiv barce,ne daju im da udju u finale,ja vjerujem u teoriju zavjere. Mozemo mi Mourinha mrziti ili voliti lik je strucnjak,doveli su ga u Inter da ih odvode do finala,on je to i uradio,na koji nacin dalo bi se pricati...na kraju krajeva to je posao kao i svaki drugi on ga obavlja!!
...nisu mogli da te ugase!!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.