BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 10 sep 2012, 22:13

adnan24 je napisao/la: Bio sam ja na tekmi...prvi put da gledam igraca BvB-a uzivo :D
Ne moraš se hvalit' da si bio na tekmi :mrgreen: :P . Viđen si na Jugu... :D
____________________________________________________________________________________________

Ovo je spisak igrača registrovanih za LP:

1 - Roman Weidenfeller
20 - Mitchell Langerak
33 - Zlatan Alomerovic
21 - Oliver Kirch
22 - Patrick Owomoyela
24 - Chris Löwe
26 - Lukasz Piszczek
27 - Felipe Santana
29 - Marcel Schmelzer
30 - Koray Günter
8 - Ilkay Gündogan
10 - Mario Götze
11 - Marco Reus
16 - Jakub Blaszczykowski
19 - Kevin Grosskreutz
28 - Mustafa Amini
32 - Leonardo Bittencourt
44 - Ivan Perišic

_________________________________________________________________________________________

Sven Bender bi mogao sutra da zaigra za BVB U23 u prijateljskoj utakmici protiv Al - Shababa (Saud. Arabija).
Napokon dobre vijesti, jer trebat' će nam Svenče itekako u tekmama koje slijede.

Schmelle bi mogao zaigrati protiv Austrije.
slika

I ponovo Gotzeus.... :lol:
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 sep 2012, 22:34

amerosm je napisao/la: Ja nisam nazalost stigao na utakmicu, a bilo je sigurno lijepo vidjeti neke standardne igrace iz Bundesligaskih klubova.
Nisam ni ja. Dobro da je dolazila A reprezentacija Njemačke vjerovatno bi još veće napore uložio, jer kad se sjetim da sam išao na onu prijateljsku kad je Elf gostovao a većina naših navijača tad našu repku zbog saveza bojkotovalo, pa tribine bile poluprazne :lol:
A et navijači BVB-a su imali danas šta vidjet, prije svega Leitnera, pa et to im je bila utjega za poraz naše repke, koja se stvarno dobro držala.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 sep 2012, 22:42

effe_sa je napisao/la:
amerosm je napisao/la: Ja nisam nazalost stigao na utakmicu, a bilo je sigurno lijepo vidjeti neke standardne igrace iz Bundesligaskih klubova.
Nisam ni ja. Dobro da je dolazila A reprezentacija Njemačke vjerovatno bi još veće napore uložio, jer kad se sjetim da sam išao na onu prijateljsku kad je Elf gostovao a većina naših navijača tad našu repku zbog saveza bojkotovalo, pa tribine bile poluprazne :lol:
A et navijači BVB-a su imali danas šta vidjet, prije svega Leitnera, pa et to im je bila utjega za poraz naše repke, koja se stvarno dobro držala.

Jedino bi me SMRT mogla sprijeciti da ne odem na tekmu da je bio u pitanju Elf. I ja sam bio na toj utakmici, na istocnoj tribini i dobro se sjecam kisa je padala i znam da se Salihamidzic tada zakacio sa Wörnsom i obojca su dobili crveni karton i naravno scena na kraju prvog poluvremena kada Kahn na centru igralista hebe Völleru zobg postavke sve po spisku. :lol: :lol:

Eto navijaci BVB-a pored Leitnera su imali priliku vidjeti Sobiech-a, koji je trenutno na posudbi u Fürthu.

Ja mislim da je @adnanu bilo najteze kada ga je Leitner zabio. Svi oko njega psuju, a on se suti i u sebi se raduje. :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 sep 2012, 22:54

amerosm je napisao/la:@ adnan24
je si li bio na juznoj tribini tamo gdje je bio onaj transparent BVB-a. :D :D Kakav je bio osjecaj vidjeti igraca iz vlastitog kluba uzivo ? Za mene licno se taj osjecaj ne moze opisati rijecima, a imao sam priliku svoj klub gledati u Splitu. Ja nisam nazalost stigao na utakmicu, a bilo je sigurno lijepo vidjeti neke standardne igrace iz Bundesligaskih klubova.

Bio sam veoma blizu juzne tribine,ali ipak na istoku :lol:

Osjecaj cudan kao i svaki put kad vidis nekog koga si puno puta vidio na TV-u...sad posebno jer je bio na protivnickoj strani...iako moram priznati da sam pratio svaki njegov potez,pa makar mi bilo i drago kad mu uzmu loptu :D
U svakom slucaju nema nista bolje nego uzivo pogledati kvalitetne igrace a danas je takvih bilo na obje strane.
Semir bvb je napisao/la:Ne moraš se hvalit' da si bio na tekmi :mrgreen: :P . Viđen si na Jugu... :D

Pa ne moram:D A bio je blizu mene jedan covjek u dresu BvB-a-...i to ovaj noviji Evonik-ov-kontam da ga sacekam negdje poslije ali ipak sam odustao... :D
amerosm je napisao/la:Ja mislim da je @adnanu bilo najteze kada ga je Leitner zabio. Svi oko njega psuju, a on se suti i u sebi se raduje. :lol: :lol:

Malo poslije gola kazem drugu evo vidis sta je igrac Borusije...a nije primjereno da kazem sta mi je odgovorio :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 sep 2012, 01:36

amerosm je napisao/la:Ne znam sta krivite momka, samo iskoristio prostor koji su mu ponudili Zolotic i Besic - Kloppova skola. :D
Iskvarcani kepec je simulator i varalica. Pravi spanjolski djak. :evil: Bez obzira na talenat, ne volem ga. Daleko mu kuca bila.

Kad smo vec kod Besica, veci dio tekme je objasnjavao neke stvari Rudyu i kepecu. ;)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 sep 2012, 01:47

Hare_BvB je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Ne znam sta krivite momka, samo iskoristio prostor koji su mu ponudili Zolotic i Besic - Kloppova skola. :D
Iskvarcani kepec je simulator i varalica. Pravi spanjolski djak. :evil: Bez obzira na talenat, ne volem ga. Daleko mu kuca bila.

Kad smo vec kod Besica, veci dio tekme je objasnjavao neke stvari Rudyu i kepecu. ;)
I Besic bas zakazao kada je bilo najpotrebnije, odnsno njega i Zolotica nije bilo tu da zatvore sredinu i tako Leitneru onemoguce onaj udarac.

Ko da gledam. Posljednje kolo grupne faze LP-a, BVB pobjeda protiv Oil Citya vodi u naredni krug takmicenja, a Leitner sam izlazi pred Harta i pogadja, a nakon posljednjeg zvizduka sudije @hare ga stavlja na avatar. :D :D

Ne znam, ali meni je Leitner jedan od drazih igraca u BL. Prosao je tezak put dok je dosao do BVB-a i tu se dalje nastavlja boriti za svoju poziciju, ukoliko je na klupi ne pravi probleme, daje maksimum za svoj tim, nije mu potrebna medijska paznja, slava ga nije pokvarila itd itd.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 sep 2012, 22:39

Reus pogodio za 1-0 pa izasao zbog povrede :twisted: Gotze igrao 45 minuta.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 sep 2012, 23:51

Reus, Kuba (opet penal) i Perišić su bili strijelci za svoje reprezentacije. Nadamo se da s Reusom nije ništa ozbiljnije... :twisted:

BVB U23 je pobijedio Al-Shababa 2:0. Bender je igrao preko 60 min. pod budnim okom Jurgena Kloppa. Vrlo je moguće da će Sven biti u kadru protiv Apotekara. :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 sep 2012, 00:36

Zbog ovih povreda ne volim da nasi igraci igraju za svoje reprezentacije :evil: . Neka ih sa Klopom dok je reprezentativna pauza.

Inace u novoj FIFI 2013, u demo verziji se moze igrati sa BVB-om, Sitijem, Arsenalom, Juventusom i Milanom 8-)

I navijaci bajerna mogu pronaci nesto za sebe u ovoj demo verziji. Mogu uzeti bajern i igrati na turniru "Kvada, karpuza i pipun 2012", koji se odrzava u Visicima kod Capljine :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 12 sep 2012, 01:38

Kuba se raspuca izgleda da smo napokon pronasli ko ce pucat penale iako bi licno ja dao Reusu ili Gotzeu da pucaju ... Kuba je ja mislim u zivotnoj formi prejak je puca od snage i samopouzdanja mogao bi ove godine bit odlican u nasem dresu ...

Perisic je dosta dobro odigrao protiv Belgije i cak je zabio jos ... Dakle uzlazna putanja se nastavlja ono protiv Nurnberga ne treba zamjerit tu je cak Hummels bio los :) ...

Reus ga zabi i to da valja majstorski gol bgm pokazao je opet svoju klasu, i kako se cini izgleda da lagana pocinje cementirat svoj status u ELFU sto znaci da ce bit uvijek u prvih 11 ... Schmelle se prosto i nacisto gubio na lijevoj strani ali ruku na srce i kod Lahma je puho propuh na sve strane ... Tako da bi to ipak malo prepisao Lowu jer odbrana Elfa je bila bruka i ova pobjeda je bila vise sretna nego spretna ... Gotze je positgao takodje opet gol al ofsajd steta i to velika jbg ... Valjda s Reusom nije nista ozbiljno Low je rekao da mu je na poluvremenu noga otekla i da je imao bolove ...

Lewandovski Robert nastavlja da posti ovo vec lagano ali sigurno zabrinjava .. Vidi se da to nije onaj Lewy kojeg smo gledali prosle sezone nema golova ali sto je najgore nema ni one igre koja ga krasila prosle god a bgm ni tolike zelje i zalaganja ... Nadam se da ce procepit sad protiv Leverkusena abd ... Red bi bio da zabije ne smijem ni pomisljat sta cemo ako on zakaze ove sezone . Ma da iskreno ne vjerujem mislim da ce procepit da je samo pitanje vremena, nije on sad igrac koji je imo srece i kojeg je islo ...

Usput smo zaradili jos i 1.8 mio Eura od Uefe za igrace koji su nastupali na EP . Lagano :) ...

Sanatana ponovo poceo trenirat sa ekipom trebao bi bit u sastavu za Bayer, inace ova povreda traje oko 2 sedmice ali mrki se brzo oporavio :) ...

Karte za mec protiv Ajaxa rasprodate 65 829 karata je prodato i s time je stadion rasprodat . Jer kako je poznato Uefa ne dozvoljava vise gledoca na nas stadion kad su internacionalne utakmice upitanju . Sto znaci mjesta gdje se stoji nece bit samo stolice ...

Na vjecnoj tabeli Champions League smo na 16 mjestu :( ...

Borussia Dortmund
7 ucesca u LP 59 Utakmica 27 Pobjeda 14 Remia 18 Izgubljenih i Gol razlika od 81:66 95 bodova ..

Eh eto to je nas omjer u Ligi prvaka i dajboze da ga ove god popravimo ...
BvB Echte Liebe !!!

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 12 sep 2012, 01:42

Bayer za vikend mora pasti, u toj utakmici kiksa ne smije biti
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 12 sep 2012, 11:02

Kuba zabio i asistiro...Zabio iz penala,a srusen je Pisonja ;)
Perisa dobro odgrao i upisao se! 8-)
Reus zabio,nadajmo se da nije nista ozbiljno kad je u pitanju povreda!
Sve u svemu,dobar nastup nasih,mada Lewa predugo ne daje gol,gledo sam pregled imao je 2-3 suta ali nista...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 sep 2012, 12:31

Ma Schmelzer je pravo los...nije ovaj mec sa Austrijom izuzetak.Ne kontam sta se desava s njim,bio je odlican prije 2 sezone a sad iz utakmice u utakmicu sve slabiji...definitivno nas najgori igrac u prvih 11.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 12 sep 2012, 13:36

adnan24 je napisao/la:Ma Schmelzer je pravo los...nije ovaj mec sa Austrijom izuzetak.Ne kontam sta se desava s njim,bio je odlican prije 2 sezone a sad iz utakmice u utakmicu sve slabiji...definitivno nas najgori igrac u prvih 11.
Ne umije.... :idea: 8-) isto ko i njegov jaran ispred njega !
Vrlo jednostavno...!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 sep 2012, 16:02

Ma to stoji al' dosad su bar na neke druge nacine kompenzirali svoje neznanje...a u zadnje vrijeme sa Schmelzerom se poigravaju i nekakvi prosjecni igraci.Lako je meni za Greuskreutza,na njegovoj poziciji bruka odlicnih igraca.

P.S.Reus spreman za Leverkusen

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 sep 2012, 17:07

adnan24 je napisao/la:Ma Schmelzer je pravo los...nije ovaj mec sa Austrijom izuzetak.Ne kontam sta se desava s njim,bio je odlican prije 2 sezone a sad iz utakmice u utakmicu sve slabiji...definitivno nas najgori igrac u prvih 11.
Schmelzer je oduvijek bio los igrac - to govorim ima vec dvije godine - ali su odlicne partije BVB-a te njegove nedostatke pokrivali, a uz to je imao u defenzivnim zadacima odlicnu pomoc od Grosskreutza.

Jednostavno na trzistu nema trenutno kvalitetnih lijevih bekova, a ono sto vrijedi je ruku na srce za Vas nedostizno i sto se odstete i finansija tice.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 12 sep 2012, 18:36

Kupiti Salihovica i staviti na Schmelletovu poziciju,nije nista losiji u odbrani,bolji u napadu,ima bolji centarsut i sut(neuporedivo)... :D
Jeste zahebancija sto pisem ali sto da ne,da se ja pitam(kao sto ne pitam)...a vjerovatno i ne kosta puno,skuplji je Schmelle od njega na trzistu ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 sep 2012, 18:45

Schmelle je daleko od loseg igraca, ali problem je sto je on svoj vrhunac dozivio prije dvije sezone. ;) U Elfu je zasad teska provala i cisto sumnjam da ce mu Jegulja ponovo ukazati povjerenje.

Pribojavam se tekme s Guzenom, mislim da su igraci vec mislima na tekmi s Ajaxom. :?

PS: Eh da je Salihagu. Dvije muhe jednim udarcem. Taman im dat iskvarcanog i nes' silinga. :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 sep 2012, 19:01

Reus spreman za Apotekare... 8-)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 sep 2012, 19:49

Evo mogućeg sastava protiv Apotekara:

slika

Vjerujem da će ipak Gotze napokon zaigrat' od početka i to umjesto Kevina. 8-)

Evo zadnjih 10 međusobnih susreta:

slika

Što se tiče Hoenessa i njegovih izjava u vezi nas, šta reći..... seljak ostaje seljak. Nije dovoljno samo rumenilo da se postane seljakom. Treba bit' i seljak u duši... :lol: 8-)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.