Chicago Bulls

Titova-Juga
Kontakt:

Re: Chicago Bulls

Post Postao/la Titova-Juga » 26 maj 2011, 00:49

dema je napisao/la:Jao danas neki tvrde da su zavrsili fax a pisu pobijeda,suju sto bi znacilo psuju itd.Aj sto uz to nazivaju druge malouminicima,jos se nadju da brane gay populaciju.Danas sve naopako lik voli decke ali ako mu kazes da ih voli onda moras platit kaznu,smijesno.Nekad je to bilo bruka i sramota a sad se te tetkice ponose jer nisu udure.Da mi je samo vidjet dijete izmedju 2 deckica koji se zarko vole.

Bravo brate moj... Bolje ni sam ne bih rekao.

Danas je obraz samo dzon !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 maj 2011, 04:17

mora se procitati :)...ebiga pomalo i tuzno, zbog toga kakvo je to naselje i kako dozivljavaju danas utakmice Bullsa i Rosa ...naravno nije tako samo tu, vec u citavom gradu je, a sam podatak evo da ovu seriju Bullsa i Miamia oboreni su svi rekordi gledanosti iz utkamice u utkamicu se obaraju rekordi..ponovo i u ove zadnje dvije utakmice takodjer je gledanost bila jos veca, u odnosu na ostale utakmice bilo kojeg sporta u USA.

West Englewood holds out hope for Rose, Bulls

slika

On the day after the Chicago Bulls lost their third playoff game against the Miami Heat, Damonte Pierson retreated to Murray Playground Park in West Englewood to work off his frustration.

In Wednesday's drizzling rain, Pierson dribbled his ball around puddles and forcefully bounced it against the backboard at the same neighborhood park where Bulls star and NBA MVP Derrick Rose played while growing up.

"I'm real mad that we lost," Pierson, 18, said of the Bulls. "Everybody here wants D-Rose to win … the Bulls to win. I want to see him get a ring."

There are no banners or murals celebrating Derrick Rose at Murray Park. There are no jerseys or portraits or paraphernalia hanging in the windows of the houses in this modest neighborhood that produced the Bulls point guard.

There are no public displays of affinity for Rose at nearby stores or public buildings.

But residents of the 7300 block of South Paulina Street, where Rose grew up, say they are proud of the man they fondly call "Pooh." And they show their enthusiasm in the way that really counts.

Whenever the Bulls play, the area's sidewalks and streets are empty because everyone is inside watching, said Jeremy Stewart.

"If you walk down the block, you can hear the screams — ooohs and aaahs for every play," he said.

"We watch every game. I watch every second, no matter what happens I watch the whole way through."

Although they live just 13 miles, or about a 25-minute drive, from the United Center, many of the residents on this stretch of South Paulina said they have never been to a Bulls game.

In this community plagued by crime and poverty, many residents can't afford to attend a game. Instead, the residents on this block of neat, colorful wood-frame houses with small yards head inside to watch the neighborhood boy on television.

Eugene McGraw, 20, said he doesn't have to visit the United Center to feel the energy of the Bulls. He says there's no better place to watch a Bulls game than piled up in front of the TV with family and friends.

"We set up for the game," he said, flashing a wide grin as he describes the scene. "It's like we're there, on the floor with them. We talk to the players, tell them what they need to do."

It's hard for Leora Clark, 74, to get excited about seeing Rose, she said. After all, she's seen him since he was a baby and considers him just another kid from the block.

"It's like my grandson," she said. "I don't think he's exciting, but I love him. It's the same with Derrick."

But Clark won't miss a Bulls game.

"They been giving my poor Derrick a hard time," she said of the Miami Heat. "They just knock him down."

For some in West Englewood, Rose's name has become a verb, Stewart said.

"The kids say, 'Can you Rose?' 'Put a Rose on him.'"

If you can Rose, it means you're fast and slick, electric and explosive, Stewart said. It's a Rose that gives fans faith that the Bulls can still win the best-of-seven series in which they trail three games to one. Game 5 is Thursday night at the United Center.

"We still have hope," Stewart said. "We can change history."
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 maj 2011, 04:29

I jos nesto, nemamo pravo da se ljutimo na Rosa , zbog sinocnje partije..on je covjek kojem nikad necu zamjeriti zbog poraza... ja sam ovdje pisao u toku utkamice, da je najbolje da uzme loptu i da suta i da radi nesto, jer ostatak ekipe je bio ko k i t a ofanzivno...lakse mi je gledati njega da fula, nego kada neko ko to radi konstantno citavu utakmicu.
Ljudi prvo treba razumjeti da je fakticki sam, kada su neku noc rekli ljudi da je Rose sada u situaciji, kakvoj je bio James dok je bio u Cavsima, zaista to nisu pogrijesili...ekipa nam ofanzivno ne moze nista nikome, a pogotov Miamiu nesto, dok smo defanzivno najbolja ekipa lige...Sjetimo se koliko je puta James gubio utakmice i nikada nije dosao do kraja, bas kao i Rose nocas... razlog naravno jer nije imao uz sebe ostatak ekipe koji ga je mogao pratiti... znaci i James je kroz ovo vec prolazio, pa mora proci i Rose...jer ovako je uglavnom dosta umorni, kada nema podrsku ostalih, posebno mislim na sutere iz nase ekipe...na kraju krajeva James je i ove sezone sa Wadom izgubio 8-9 utkamica u zavrsnici utkamice, od kojih je izgubio 3 od nas...ebiga u ovakvim utkamicama kao sinoc, kada imas Wada, Bosha , pa i Milera koji moze sutati, zaista ti je mnogo lakse doci do pobjede, jer znas da imas nekoga ko ti moze pomoci.

Glavu gore i idemo uzeti makar ovu jednu kuci i barem se oprostiti pobjedom i onda krenuti u pripreme za novu sezonu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 26 maj 2011, 06:56

Tribalian je napisao/la:Za moje Bullsovce ,jedna informacija,ako neko nije gledao film "Braca zauvek" ,ono Vlade Divac i Drazen Petrovic,sutra vece u 21 i 05 h, RTS 1. Nadam se da imate taj program,ko vec zeli da gleda taj film ,sem Titove Yuge :mrgreen: koji ako vec nije odgledao film,znam da ce ga gledati 100% :mrgreen:
ja sam ga odgledao jos prije mjesec. bio na hrt2, men se cini, il' je na rtl-u. nejs, uglavnom odgledalo je se.

to je jedan od onih filmova "sta bi bilo kad bi bilo". nesto o cemu mozemo samo sanjati. na zalost.
Postovanje treba zaraditi.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 maj 2011, 10:05

dema je napisao/la:Jao danas neki tvrde da su zavrsili fax a pisu pobijeda,suju sto bi znacilo psuju itd.Aj sto uz to nazivaju druge malouminicima,jos se nadju da brane gay populaciju.Danas sve naopako lik voli decke ali ako mu kazes da ih voli onda moras platit kaznu,smijesno.Nekad je to bilo bruka i sramota a sad se te tetkice ponose jer nisu udure.Da mi je samo vidjet dijete izmedju 2 deckica koji se zarko vole.
TAKO JE :!:
kad_kako je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Za moje Bullsovce ,jedna informacija,ako neko nije gledao film "Braca zauvek" ,ono Vlade Divac i Drazen Petrovic,sutra vece u 21 i 05 h, RTS 1. Nadam se da imate taj program,ko vec zeli da gleda taj film ,sem Titove Yuge :mrgreen: koji ako vec nije odgledao film,znam da ce ga gledati 100% :mrgreen:
ja sam ga odgledao jos prije mjesec. bio na hrt2, men se cini, il' je na rtl-u. nejs, uglavnom odgledalo je se.

to je jedan od onih filmova "sta bi bilo kad bi bilo". nesto o cemu mozemo samo sanjati. na zalost.
Ma dobro,gledacu da se setim nekih starih scena ,kad smo mnogo dominirali :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 26 maj 2011, 12:02

Post za 10 ;)
Allez

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 maj 2011, 17:07

Jel me ovo oci varaju ili ovo nocas tekma na "Sport klubu" :mrgreen:

"Zauvek braca" mislim da mozda nece biti iz ociglednih razloga,jer ce verovatno pustiti jedno 15 nekih dokumentaraca u vezi ovog hapsenja danas.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 maj 2011, 17:34

SaltCityAttack je napisao/la:sta ovo citam Pargo potpiso za Maccabi na 2 sezone :)...pa on je izgleda igrao za dvije ekipe ove sezone u evropi i za Bullse...ja ga vidjeo vazda na klupi u odjelu sjedi..pa hajde sretno mu i nek se ne vraca nama vise
u maccabiju mu je buraz, jeremy ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 26 maj 2011, 22:18

Tribalian je napisao/la:
TAKO JE :!:
kad_kako je napisao/la:

Ma dobro,gledacu da se setim nekih starih scena ,kad smo mnogo dominirali :mrgreen:
Ja se na zalost, ne sjecam mnogo reprezentativne kose bivse Juge. Sve sto znam, znam od oca, kojeg cesto upitam da mi isprica sta iz bivseg sporta, bilo da se radi u kosarki, fudbalu, itd... najdraze mi je kad prepricava meceve Bobe Zivoinovica. :D Ili kakve je on imao dogadjaje sa Celikom. :)

Stara populacija se barem ima cega sjecati. Mi, na zalost, nemamo nista.
Zadnja izmjena: kad_kako, dana/u 26 maj 2011, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 maj 2011, 22:26

Buraz mi smo sportska sila najveca !!!! Zemlja(Jugoslavija),22 miliona ljudi,a vise asova sportskih nego one zemlje sto imaju po 300 miliona.Boba Zivojinovic je bio dobar,ali moje najlepse secanje iz tog doba (van kosarke) je "Nasa mala Mo" :mrgreen: tj. Monika Seles .A Celik je imao dobre ekipe ,mada u tom fudbalu su nas stalno krali,zbog tog Yu perioda ostalo mi je to,kao i vecini ex yugoslovena,da vecno mrzim Spance (u sportovima ne ovako).Vidis te 1990-1991 tad je vredelo ziveti,bar meni je bilo lepo.Zvezda mi prvak evrope u fudbalu,fudbalska reprezentacija 5. na SP u Italiji,cak su morali da nas pokradu protiv Argentine sudija majmun dao sabanadzovicu polovinom prvog poluvremena crveni karton za neki glup faul nad maradonom :roll: ,u kosarci smo svetski i evropski prvaci,u vaterpolu isto,tad je pocela era Bullsa u NBA ,neverovatne partije MJ-a .....ma sve super i samo jednog dana ode sve u pm....

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 26 maj 2011, 22:36

Tribalian je napisao/la:Buraz mi smo sportska sila najveca !!!! Zemlja(Jugoslavija),22 miliona ljudi,a vise asova sportskih nego one zemlje sto imaju po 300 miliona.Boba Zivojinovic je bio dobar,ali moje najlepse secanje iz tog doba (van kosarke) je "Nasa mala Mo" :mrgreen: tj. Monika Seles .A Celik je imao dobre ekipe ,mada u tom fudbalu su nas stalno krali,zbog tog Yu perioda ostalo mi je to,kao i vecini ex yugoslovena,da vecno mrzim Spance (u sportovima ne ovako).Vidis te 1990-1991 tad je vredelo ziveti,bar meni je bilo lepo.Zvezda mi prvak evrope u fudbalu,fudbalska reprezentacija 5. na SP u Italiji,cak su morali da nas pokradu protiv Argentine sudija majmun dao sabanadzovicu polovinom prvog poluvremena crveni karton za neki glup faul nad maradonom :roll: ,u kosarci smo svetski i evropski prvaci,u vaterpolu isto,tad je pocela era Bullsa u NBA ,neverovatne partije MJ-a .....ma sve super i samo jednog dana ode sve u pm....
Znam da smo prije bili mocni u skoro svim timskim sportovima. Pogledam ovako kad god gdje ima sta iz starog sporta, krenuvsi od repezentativnih nastupa fudbalske rep. Moniku sam i sam rado pratio. Da je nije navijac Stefi, izbo 93, ona bi sada bila jedna od najboljih u tenisu svih vremena. Tad joj ni mocna Stefi Graf, nije mogla pera odbiti. Kad ih pocne dvorucnim forhendima i begendima ubijat, nisu znali gdje su.

[youtube][/youtube]

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 maj 2011, 22:40

Ma ono je strasno bilo,budaletina gadjala nozem devojku bzv. Covek debilcina.Inace kad se raspala YU,ona je presla za USA i nastupala kao njihova takmicarka,sto je i logicno,devojka je poreklom Madjarica iz Novog Sada,i nije zelela da se opredeljuje za "banana" drzave i svaka joj cast na tome.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 26 maj 2011, 23:46

Veceras po pobjedu,Kurt Thomas ce zaigrat i moze i ubacit par poena a i igrat strasnu odbranu a zna malo i provocirat i malo izbacit iz takta protivnicke igrace.Veceras bi i sudci trebali nadoknadit ono sudjenje iz Miamia a i da se jos para zaradi jer su ove tekme strasno gledane.Rose ,svo ocekuju da veceras napokon probije tu granitnu odbranu i da odigra onako kako je igrao do sad.Sretno im veceras i volio bi da dobiju.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 26 maj 2011, 23:48

Dobijamo ovo veceras, ali jos zalim zbog one katastrofalne zadnje akcije protiv miamija :cry:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 26 maj 2011, 23:49

Hajmo navijaci, sta ste se utisali?.Bullsi veceras smanjuju rezultat.U cetvrtak izjednacavaju dok u subotu proslavljaju titulu konferencijskog sampiona i ulazak u veliko finale,gdje ce samljeti Dallas sa 4-1.

BULLS
Chelsea F.C.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 26 maj 2011, 23:53

Blue_He4rt je napisao/la:Hajmo navijaci, sta ste se utisali?.Bullsi veceras smanjuju rezultat.U cetvrtak izjednacavaju dok u subotu proslavljaju titulu konferencijskog sampiona i ulazak u veliko finale,gdje ce samljeti Dallas sa 4-1.

BULLS
to ako se desi onda stvarno ja nebi nis pisao jedno 10 dana,jer nebi znao sta da napisem

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 maj 2011, 23:57

KK_Bosna je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:sta ovo citam Pargo potpiso za Maccabi na 2 sezone :)...pa on je izgleda igrao za dvije ekipe ove sezone u evropi i za Bullse...ja ga vidjeo vazda na klupi u odjelu sjedi..pa hajde sretno mu i nek se ne vraca nama vise
u maccabiju mu je buraz, jeremy ;)
slika na naslovnici je od Parga iz Bullsa , pa sam zato pomislio da se radi o njemu :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 27 maj 2011, 00:03

http://games.espn.go.com/nba/tradeMachi ... Id=3exz2hw

sta mislis salt o ovom plus jos npr uzet T Maca da nam mijenja Rose na playu te draftat nekog koji suta trice

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 maj 2011, 00:06

Nema nikakvog odustajanja i razocarenja sada.
Vec su nas Bullsi samim ovim ulaskom u finale obradovali, BAREM MENE. Presli su moja ocekivanja.
Steta tog zadnjeg napada, imali smo ih, ali idemo ovo uzet veceras u UCu.
NO GIVIN UP NOw !!!!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 27 maj 2011, 00:07

dema je napisao/la:
Blue_He4rt je napisao/la:Hajmo navijaci, sta ste se utisali?.Bullsi veceras smanjuju rezultat.U cetvrtak izjednacavaju dok u subotu proslavljaju titulu konferencijskog sampiona i ulazak u veliko finale,gdje ce samljeti Dallas sa 4-1.

BULLS
to ako se desi onda stvarno ja nebi nis pisao jedno 10 dana,jer nebi znao sta da napisem

Nemoj biti toliki pesimista,nije potrebno svjetsko cudo da se desi sad, zar ne?Uvjeren sam veceras u pobjedu.Utakmica u Miamiju ce biti tijesna i bez mnogo TO uz realno suđenje=trijumf.Sve su utakmice oni dobili Chicagovim greskama u presudnim trenutcima tj.nisu ni jednom razvalili Bullse.U prosloj utakmici Rose je trebao ici na prokleti ulaz i makar faul izvuci.
Chelsea F.C.

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.