Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Mozambik
Kontakt:

Re: Real Madrid CF (oficijelna tema)

Post Postao/la Mozambik » 27 sep 2017, 01:27

Cuj Ronaldovom NEZALAGANJU

Ronaldu se svasta moze prigovoriti ali nikad nezalaganje na jednoj utakmici

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 27 sep 2017, 01:34

Zar CR prošle sezone nije donio najviše bodova svojim golovima ili sam ja nešto pogriješio?

Liga nije osvojena radi 2-3 igrača, već radi cijelog rostera, apsolutno svi su imali uticaj na osvajanje, svi su imali bitnih golova.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 27 sep 2017, 01:42

ma ono, ne treba meni video da znam kako je igrao i sta je radio, pogledao sam vjerovatno svaku tekmu i reala i barce, i ja puno vise pratim kretanje igraca bez lopte i pojedinacno sta koji igrac radi na terenu nego ono globalno gledanje utakmice kao sto vecina radi, mene vise zanimaju detalji i sitnice jer je nogomet izgubio onu car sto je nekad imao.
A te sitnice o kojima sam pricao sa Ronaldom su stvari koji prosjecni gledatelj nece primjetiti, bez obzira na broj utakmica koji pogleda, bas danas neki lik na twitteru sto je sportski novinar pise da je Ronaldo naucio da se adaptira po vaznosti utakmice, ono 2god kasni, ja i jos dosta kolega na jednom forumu pisemo o tome detaljno svako malo, a ovaj sto je zaduzen da zaradjuje i pise o nogometu, kao strucnjak sta li, treba mu 2god da neke stvari primjeti, jos kasnije napise da messi to isto ne radi jer zamisli, nema vise taj luksuz zbog saigraca.
Mislim halo panju, Messi se pali-gasi svaku tekmu, mijenja stil igre i pronalazi sta je bitno u datoj tekmi, a zrtvuje druge dijelove igre kao sto je defanziva il trka bez lopte, al eto, mozda ce za 2-3god skontati da i Messi to isto radi.

Sto se tice konkretno tog videa i te situacije, clutch situacija, bitna utakmica, liga prvaka, finish sezone, kao sto sam napisao, mentalni aspekt igre kod Ronalda opet u igri, pokriva rupu, motivise suigraca da se vrati nazad, lopta se oduzima, on vidi prazan prostor i sansu za gol, iskoristi to i zabije gol.
Nije to nikakva povijest il nesto novo il nevidjeno, napisao sam to gore iznad, a ti si doslovno izvadio primjer videa za to, al ajd, ovako ce ovi statisticari mozda shvatiti o cemu pricam.

Ovakve stvari se ne mogu izvadit iz tekmi protiv Celte iz kupa il tako nekih utakmica u la ligi, da je Ronaldo smatrao da je vazno, vjerovatno bi, al posto je dobilo negativnu ocjenu od njega, zaboli ga cuna za rupu.

Igracki IQ je cudo danas, sve vise i vise igraca zanemari taj aspekt igre pa tek u 28oj godini shvataju osnove igre, al zato sa 16 izlaze nabildani i spremni da pojedu Kolo Tourea.

@Mozambik
tko mu prigovara nezalaganje? Ja ga hvalim po tome sto ja naucio razlikovati sta je bitno, sta ne, zalaganje il nezalaganje, koga briga, ima bruka utakmica u kojim je setao cijelu tekmu, istrcao 2 kontre od centra do 16m, opucao 5-6x jer je dobio loptu na rub 16m i niko ga nije cuvao jer pobogu nije bio opasnost po gol sve do tog trenutka.

Koliko utakmica je bilo u kojima nije izasao iz 16m protivnika, samo cekao na ubacaje Carvajala, Marcela, Modrica, Kroosa il Isca?
Ovo nije nikakvo pljuvanje po njemu, jednostavno pametna raspodjela energije.

Ja cu Ronalda uvijek zugati za simuliranja i failove od dribligna i pogodjene 33 redove tribina iz slobodnjaka il koljena igraca u zivom zidu, kontas, to su mu mane u igri, al toliko nebitne za njegovu efikanost u igri da je to smijesno.
Al opet ce raja doci i izvadit 343534 golova zabijenih i dribling protiv Piquea 2013. kao dokaz da zna driblati.

@anon
pogrijesio si, uprati tribinu i one grafove il video o napadacima i bitnosti golova, ronaldo trpa protiv svih ekipa, al je mrtvi prosjek po vaznosti golova, tj. u trenutku kad se zabio gol, jel se lomi tekma il ne, Belotti, Messi su tito sto se toga tice, Lewandowski i Lukaku ublehasi, dok je Ronaldo neki prosjek, jos kad se penali izbace, Ronaldo je malo ispod prosjeka.

Opet, nikakvo zuganje na Ronalda, samo cinjenice, poz momci, odo spavat

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 27 sep 2017, 01:45

Rona se probudio u pravom trenutku. Da nije, vjerovatno bi batalili ligu. Isto tako, da ga nisu pokrivali ostali igrači do januara kad je bio beskoristan, također ne bi vidjeli lige. Real je osvojio ligu kao tim, malo Ramos, malo Morata,malo Isco, malo Kazo, malo Rona. Samo što Rona na kraju kupi nagrade i hvalospjeve.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 sep 2017, 02:06

Blejzer10 je napisao/la:Rona se probudio u pravom trenutku. Da nije, vjerovatno bi batalili ligu. Isto tako, da ga nisu pokrivali ostali igrači do januara kad je bio beskoristan, također ne bi vidjeli lige. Real je osvojio ligu kao tim, malo Ramos, malo Morata,malo Isco, malo Kazo, malo Rona. Samo što Rona na kraju kupi nagrade i hvalospjeve.
To je to.

Sve što sam ja govorio je to da je Ronaldo u kontinuitetu dobar ili iznad prosjecan citav drugi dio, A NE SMO OD APRILA.
O tome da je bio loš do januara, iz ovih ili onih razloga, se svi slazemo.

Kakva li sudbina, ne mogu da vjerujem haha.
Ti sa tribine.hr su mi bili interesantni jedno vrijeme.Upravo sam ih smanjio ili ti ga prestao sa gledanjem kad su u graf sa vaznosti golova uvrstili samo jednu sezonu dok su npr u grafu vezanom za velicine ekipa kojima ko zabija uzeli zadnjh 6 sezona i naravno dobili rezultate da su Messi i CR tu bare bare.Iskreno nelogicno totalno, imaju sve podatke, kad su vec htjeli da se prave pametni uzeti veci uzorak za oba grafa i cao.Da su tako uzeli daleko bi od prosjeka bio CR, kad je u pitanju vaznost golova.
Plus naravno, nisu uvrstili LP nigdje.Razumijem da ne mogu u taj graf vezano za velicinu ekipe jer ne igraju svi to takmicenje, ali za vaznost gola su mogli uvrstiti i LP bez problema.

Sve što ja govorim da je Ronaldo sad igrac šesnesterca, klasični golgeter.Več se dokazao kao jedan od overall najboljih igraca ikad, kao jedan od najboljih driblera ikad,kao jedan od najbrzih ikad a sad se vec duzi period dokazuje kao klasični igrač koji treba dat gol bez da trci odbranu.Driblanje svodi na minimum, samo kada baš mora i kada je bitno, ima on to jos u sebi i moze ako nije precesto.Znaci igru svoditi na trku u prazan prostor, izvlacenje od defanzivaca, nalazenje na pravom mjestu u pravom vremenu i naravno egzekucija.
On i kao takav je jedan od najboljih na svijetu i nema potrebe da se od njega više očekuje nešto drugo.
Ako hocete da gledate Real i vidite driblinge isl fokusirajte se na Isca, Marcela, Modrica i Asensia.

Znači vi koji se bavite nekim sitnicama, gledate tekmu kako mi ostali ne gledamo, koji trazite te neke stvari komotno prestanite u slucaju CR-a vec trazite iskljucivo realizaciju šansi, te naravno koliko cesto ulazi u šanse ali kroz kretnju bez lopte isl, što manje na dribling.I to radite bez da mu ista zamjerate ili da ocekujete drugacije jer je on vec svoje dokazao.
Za mene ne mora više predriblat nikog u zivotu, ali nek svaku tekmu zabije 2 gola kao danas.Ubaci se ispred štopera pa je ljevom rutinski potkopa, prati igru pa istrči kontru u kojoj probije golmana i naravno rešeta glavom kad god je moguce.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 27 sep 2017, 08:12

pa po realizacijama sansi je poprilicno los, a ulazak u sanse je i odraz ekipe, a ne samo individualca, ne mozes usporedit broj prilika u kojim se Ronaldo nadje i broj sansi u kojima se Belotti nadje, Real kao ekipa ce imati troduplo veci broj prilika, a Ronaldo ima nestvaran broj promasenih, negdje sam naletio na te brojeve.
Ma nebitno, nemam zivaca da objasnjavam ljudima koji ne zele da shvate

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 27 sep 2017, 09:05

de mi ziv bio reci, jel po tebi Ronaldo igra podjednako dobro u ligi prvaka i u La Ligi?

A ovo sto si napisao da je jedan od najboljih driblera ikad cu ignorirati da si napisao, svakim postom pokazujes koliko malo znas.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 27 sep 2017, 11:05

MElloo je napisao/la: Da nije bilo golova Ramosa i Morate mi lige vidjeli ne bi ni prosle sezone.
Bravo. To vrijedi jos za pet igraca barem. Ukljucujuci Balea.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 27 sep 2017, 12:10

Ronaldo je Bog ovog Madrida.
Covjek ce uskoro 32 godine napunit a nabija hejtere na q kao i sa 24.
Inace sinoc jos jedan mit busted .
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 27 sep 2017, 13:36

madridist je napisao/la:Ronaldo je Bog ovog Madrida.
S Ronaldom nikad nismo uzeli back to back titule Primere. Ako se ove sezone to ne desi vrijeme je za rastajanje.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 27 sep 2017, 14:06

Kawhi je napisao/la:
S Ronaldom nikad nismo uzeli back to back titule Primere. Ako se ove sezone to ne desi vrijeme je za rastajanje.
Mozda bas ne za rastanak ali ako ne uzmemo ligu, nesto ce se ozbiljno morat u napadu uradit.
Neko ce morati doc

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 27 sep 2017, 14:08

Kawhi je napisao/la:
S Ronaldom svake godine imamo 90+ bodova, koliko smo puta imali prije njega?
Da se liga moze kao prije osvajati sa 75 osvajali bi je svake godine, i meni je on liga 2007. najdraza ali ti bezveze uzdizes tu generaciju koja nije ni blizu ovima ali bas ni blizu, Roma i Lpool su nas razvaljivali :facepalm: :facepalm:
Ove 3 lp vrijede vise nego 10 takvih liga u slabasnoj konkurenciji, a Ronaldo neka ostane sve dok trpa nemam nikakvih problema s njim puno je naprvio za klub :salut: :salut:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 27 sep 2017, 14:19

LP je nebitno takmičenje koje treba uzimati tek kad uspostaviš dominaciju u svojoj ligi. Ako je cijena za b2b lige to da nas Roma i Lpool razvaljuju neka bude tako.
Naravno, da cijena nije takva, nego imamo generaciju koja ne shvata da treba ozbiljno ući u svaku tekmu nego im je važnije da ih svi hvale što osvoje LP preko Rome, Wolfsburga, Citya i penala. Al oni biraju utakmice pa u sezoni u kojoj treba braniti ligu ulazimo sa -7 jer je važnije potrošiti se protiv Apoela na ESB, nego protiv Betisa.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 27 sep 2017, 14:32

Kawhi je napisao/la:LP je nebitno takmičenje koje treba uzimati tek kad uspostaviš dominaciju u svojoj ligi. Ako je cijena za b2b lige to da nas Roma i Lpool razvaljuju neka bude tako.
Naravno, da cijena nije takva, nego imamo generaciju koja ne shvata da treba ozbiljno ući u svaku tekmu nego im je važnije da ih svi hvale što osvoje LP preko Rome, Wolfsburga, Citya i penala. Al oni biraju utakmice pa u sezoni u kojoj treba braniti ligu ulazimo sa -7 jer je važnije potrošiti se protiv Apoela na ESB, nego protiv Betisa.
Glupost.
Pa ova generacija osvaja uvjerljivo najvise bodova u ligi sad ce opet zaredat pobjede i bit ce se na kraju na tih 90 bodova jbg mozda barca opet osvoji, ali ako uzmemo klempu boli me racku, naravno da je liga odlican trofej ali LP je pojam i uvije se tome mora teziti.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 sep 2017, 14:37

Šta sve nece covjek procitat
Prvo kako je igrac sa najvise gola u sebi mozda ikada igrac koji puno promašuje.Nadam se da šuteve sa 20 metara, ili neke teške prilike glavom gdje je uvijek vjerovatnije da neces zabit nego hoces, ne racunas pod prilike koje promaši.Samo ti vjeruj grafovima i statistikama, ja vjerujem svojim očima, a to je da je Real tri puta opasnija ekipa sa dobrim Ronaldom u špicu.Ekipa koja se 3 puta manje pati oko zabijanja kad je on tu.
Dva gola koja je covjek jucer zabio haman pa niko na svijetu ne bi.Prvi gol suprotnom nogom, gdje se moralo savršeno kretati i završiti.Drugi go je prica za sebe tek...

Onda drugo, kaze LP nevazno takmicenje...

Odjavljujem se, mozda i konacno.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 27 sep 2017, 14:54

Vi se našli ubjeđivati sa Kawhiem starim trollerom. :urnebes:
Pa Kawhiu je Pablo Laso odličan trener :urnebes:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 sep 2017, 15:25

Dok je svijeta i vijeka LP ce biti najvaznije klupsko takmicenje.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 27 sep 2017, 15:35

L-Train je napisao/la:Dok je svijeta i vijeka LP ce biti najvaznije klupsko takmicenje.
Klub kao Real treba ici na sve a ne cuvat se za **** LP

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 27 sep 2017, 15:37

Cekaj malo.
Ko ovdje koga yebe u zdrav mozak?
Koji klub u Spaniji ima ubjedljivo najvise osvojenih liga?
Koji klub u Europi ima najvise osvojenih LP.
Koja je poenta ove rasprave gore ili se zelimo stropostati u blato u kojemu se culesi valjaju mastajuci da se fudbal igra od 2006-te.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 sep 2017, 15:42

madridist je napisao/la:
Što si neurozan? :problem: Ljudi samo konstatuju da je 1/4 na 3/4 velika mrlja za ovu generaciju. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.