Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Licemjerje....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- QUARTERBACK
- Kontakt:
yebem mater manciniju i dovodjenju 63 napadaca i onu jednu titulu opet na guzove uzeo, kako bi volio da su imali normalnog trenera koji ne bi dovodio i teveza i balotelija i aguera i dzeku, necu nikad prezaliti to sto je mogao imati jos bolju karijeru u engleskoj u to sam siguran 1000%
- invincible1921
- Kontakt:
Dzeko je podrzao bilo koju akciju Zeljeznicara, sto puta rekao da je veliki navijac plavih sa Grbavice, cak je i jednom izjavio da ce karijeru zavrsiti u Zeljeznicaru, jedan od najmladjih koji su debitovali za Zelju , odigrao dosta tekmi s obzirom na godine pa cak i dao neke golove....ne znam sta jos treba da uradi pa da ga mozemo prisvajati?
Cinjenica je da nikad ne bi postao to sto jeste da nije otisao tako mlad, ali da je nas ...jeste.
Znam da vam je (pogotovo pitarima) vatra radi toga, ali sta cu vam ja
Cinjenica je da nikad ne bi postao to sto jeste da nije otisao tako mlad, ali da je nas ...jeste.
=\_1921_/=
U izboru je za igrača sedmice, ajmo se potrudit da uzme i ovo, a mogao bi i sportsport pogurati

When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
da nisam iz prve ruke cuo pricu povjerovao bih tiinvincible1921 je napisao/la:Dzeko je podrzao bilo koju akciju Zeljeznicara, sto puta rekao da je veliki navijac plavih sa Grbavice, cak je i jednom izjavio da ce karijeru zavrsiti u Zeljeznicaru, jedan od najmladjih koji su debitovali za Zelju , odigrao dosta tekmi s obzirom na godine pa cak i dao neke golove....ne znam sta jos treba da uradi pa da ga mozemo prisvajati?
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Dzeksona ne smijemo proglasavati svojinom Zeljeznicara iako je nesumnjiva njihova zasluga u njegovom nogometnom odrastanju. Glupo ga je i usporedjivati sa njegovim velikim prijateljem Mariom Mandzukicem na nacin da se Mandzu sa tim ponizava.
Edin je bogatstvo i svojina svakog navijaca BiH i pojedinci koji to umanjuju prave veliku gresku.
Makar kad je o ovom djelu foruma rijec. On je prvenstveno namjenjen navijacima nogometne reprezentacije BiH .
Edin je bogatstvo i svojina svakog navijaca BiH i pojedinci koji to umanjuju prave veliku gresku.
Makar kad je o ovom djelu foruma rijec. On je prvenstveno namjenjen navijacima nogometne reprezentacije BiH .
Edin svakako nije ničija svojina, al' ne vidim u čemu je problem isticati da je dečko dijete Želje i da je prve korake napravio na Grbavici? Niko i ne govori ništa više od toga, a sad što pojedinci zbog toga grizu muda, to je druga stvar dubrovničedubrovnik je napisao/la:Dzeksona ne smijemo proglasavati svojinom Zeljeznicara iako je nesumnjiva njihova zasluga u njegovom nogometnom odrastanju. Glupo ga je i usporedjivati sa njegovim velikim prijateljem Mariom Mandzukicem na nacin da se Mandzu sa tim ponizava.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma meni to nije krivo jer je to u sustini fakat. Vjerujem da svi znamo da je Zeljeznicar maticni klub naseg kapetana ali imam osjecaj da se stalnim naglasavanjem njegovih korijena na temu prenose neki navijacki sukobi sa tema PL i to ovdje nije dobro. Tema Dzeka, Pjane i slicnih igraca bi nas trebale ujedinjavati a ne svadjati jer su oni bogatsvo nase ekipe. Zar ne bi bilo glupo pisati da su 2 glavna igraca reprezentacije u sredini iz Istocne BiH a da Sarajevo tu nije nicim pridonijelo. Mislim na Pjanu i Besica. Pretjerano naglasavanje takvih stvari uvjek dovodi do sukoba.Raonffa je napisao/la:Edin svakako nije ničija svojina, al' ne vidim u čemu je problem isticati da je dečko dijete Želje i da je prve korake napravio na Grbavici? Niko i ne govori ništa više od toga, a sad što pojedinci zbog toga grizu muda, to je druga stvar dubrovničedubrovnik je napisao/la:Dzeksona ne smijemo proglasavati svojinom Zeljeznicara iako je nesumnjiva njihova zasluga u njegovom nogometnom odrastanju. Glupo ga je i usporedjivati sa njegovim velikim prijateljem Mariom Mandzukicem na nacin da se Mandzu sa tim ponizava.
Sto se mene tice daj boze da Zeljo proizvede makar jos 10 igraca kakav je Edin. Ja cu ih osobno gledat kao svoje i cestitat vam na tome. I biti zahvalan jer sam vam i na Edinu beskrajno zahvalan.
Naglašavanje njegovih "korijena" dolazi kao odgovor na padobranske provokacije pojedinaca, a oni znaju ko sudubrovnik je napisao/la: Ma meni to nije krivo jer je to u sustini fakat. Vjerujem da svi znamo da je Zeljeznicar maticni klub naseg kapetana ali imam osjecaj da se stalnim naglasavanjem njegovih korijena na temu prenose neki navijacki sukobi sa tema PL i to ovdje nije dobro. Tema Dzeka, Pjane i slicnih igraca bi nas trebale ujedinjavati a ne svadjati jer su oni bogatsvo nase ekipe. Zar ne bi bilo glupo pisati da su 2 glavna igraca reprezentacije u sredini iz Istocne BiH a da Sarajevo tu nije nicim pridonijelo. Mislim na Pjanu i Besica. Pretjerano naglasavanje takvih stvari uvjek dovodi do sukoba.
Sto se mene tice daj boze da Zeljo proizvede makar jos 10 igraca kakav je Edin. Ja cu ih osobno gledat kao svoje i cestitat vam na tome. I biti zahvalan jer sam vam i na Edinu beskrajno zahvalan.

Ali, istina je da se vi nekad prvi upalite. Totalno nepotrebno. Kvarite diskusiju, provlačite stvari koje su često nebitne u određenim trenucima, tjerate druge sa teme, koji nemaju vremena i živaca čitati natezanja na klupskoj razini.
Dobro dubrovnik reče, ovo je podforum reprezentacije, Edin dio reprezentacije, i to je to.
Džeko, sine bosanski, svaka ti čast! Ulice tvojim imenom se protežu cijelom domovinom!
Zaslužio si uspjeh i u LP, nadam se da je još čuda moguće. Sretno!
Dobro dubrovnik reče, ovo je podforum reprezentacije, Edin dio reprezentacije, i to je to.
Džeko, sine bosanski, svaka ti čast! Ulice tvojim imenom se protežu cijelom domovinom!

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
kad vidis da je post napisao neko poput alipasino, svrakino, semirsema...ne moras ni citati, znas sta je napisano haha
ali mi je vrh koment tipa sve je to lijepo, dobar si ti ali samo se prodaj jos jednom za dobre pare, mene samo to interesuje, odvratno.
ali mi je vrh koment tipa sve je to lijepo, dobar si ti ali samo se prodaj jos jednom za dobre pare, mene samo to interesuje, odvratno.
Kako Bado? Šta zapravo smatraš pod tim "prvi upalite", u kojem kontekstu?BaDa12 je napisao/la:Ali, istina je da se vi nekad prvi upalite. Totalno nepotrebno. Kvarite diskusiju, provlačite stvari koje su često nebitne u određenim trenucima, tjerate druge sa teme, koji nemaju vremena i živaca čitati natezanja na klupskoj razini.
Hajmo dovest babuku na prvo mjesto http://mvp.uefa.com/en/uefachampionsleague/results
MUSVDG
pa nisu senegalci Egipćani, moze se ovo stici ajmoooo lijepo vam je bilo gledati kako mlati barselonu, sad obavit svoj dio posla zauzvratEnigma je napisao/la:Hajmo dovest babuku na prvo mjesto http://mvp.uefa.com/en/uefachampionsleague/results
Zadnja izmjena: Moggi, dana/u 12 apr 2018, 15:14, ukupno mijenjano 1 put.
Zarathustra
Da je ostao u domacoj ligi danas bi igrao u Bosni iz Visokog. Najzasluzniji za njegov uspjeh je Teplice.
- Bazinga12345
- Kontakt:
Ma ne bi oni pisali al' prisiljeni su.babino je napisao/la:kad vidis da je post napisao neko poput alipasino, svrakino, semirsema...ne moras ni citati, znas sta je napisano haha

⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Najprije da naglasim da ne pripadam "ni ovima ni onima". Možda jedne više simpatišem, ali čisto jer mi je stadion bio bliže za otići nekad na utakmicu kad sam živjela u Sarajevu.Raonffa je napisao/la:Kako Bado? Šta zapravo smatraš pod tim "prvi upalite", u kojem kontekstu?BaDa12 je napisao/la:Ali, istina je da se vi nekad prvi upalite. Totalno nepotrebno. Kvarite diskusiju, provlačite stvari koje su često nebitne u određenim trenucima, tjerate druge sa teme, koji nemaju vremena i živaca čitati natezanja na klupskoj razini.

Neyse, you got the point. Volim utakmice, često je nebitno ko igra.
Nemam namjeru otvarati veliku diskusiju, mislim da je to što izvukoh @dubrovnikovo dovoljno. Uostalom, rekoh da su mnogi neutralci otjerani sa teme, pa tako i ja nemam živaca. Ali, da ne bude da mrzim ove ili one...
Gledaj, mi svi znamo da je Edin iz Sarajeva, da je trenirao po "našoj grbavičkoj šljaci", "naše dijete, uvijek plavo, nikad bordo"; znamo i da vama donosi pare i uvijek je donosio, znamo i da Želju voli, to dokazuje više nego iko. Ali, nema potrebe da se ovi navodi pišu na svakoj stranici bar jednom, i prije nego se "upale oni sa druge strane". Ne branim ja vama da izražavate svoju ljubav prema njemu, niti to iko ikome može zabraniti. Ali, potenciranje Želje kad se o Želji ne radi je besmisleno.
Ok, to jesu činjenice, jasno. Ali, da gol za tamo neki klub, koji više nema veze ni sa tobom ni sa mnom, ni sa Željom, što se piše "to je Željo, Željina škola, zna se čiji je" i slično? A, da ne spominjem da je otišao kao tinejdžer, nedovoljno razvijen i formiran kao igrač.
Diskusija na nivou petog razreda osnovne škole, kad smo svi nosili različite dresove, psovali Ronalda, voljeli Giggsa i/ili obrnuto, karikiram. Ok, sitne provokacije su uvijek simpatične kad dva tima igraju, pa se nađu dvije strane. Ali, Edin odavno nije aktivni dio tog tima, on je prerastao to, on je sad Edin svih nas. Time ne govorim da se on ne osjeća Željinim, već rekoh to; niti da ga vi ne smijete smatrati svojim, ali i za to postoji mjesto i teme.
Generalno, uplitanje klubova u reprezentaciju mi je grozno. "Željina škola", "vidi koliko nas ima na spisku" i slično mi je bezvezno. Pa, neće valjda Gomila iz Stijene dati najviše igrača, niti ima škole, ni uslova, ni dobrih trenera, ni prostora, a i niste možda za nju ni čuli.

A, da ne pričam koliko mi je degutantno kad počnu slati Džeku po kinezima, arapima, "ispraznila nam se kasa, haj Džeko, 'đe ćeš sad?".
To nije ljubav, to je interes.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
Vidi ovako, mislim da se previše potencira ta priča kako na ovoj temi ima "rata" između dva sarajevska kluba. Desi se to s vremena na vrijeme al' da je toliko često, ipak mislim da nije.BaDa12 je napisao/la: Najprije da naglasim da ne pripadam "ni ovima ni onima". Možda jedne više simpatišem, ali čisto jer mi je stadion bio bliže za otići nekad na utakmicu kad sam živjela u Sarajevu.Doduše, išla sam i na utakmice "ovih drugih" jer je stadion bio blizu firme gdje sam radila.
![]()
Neyse, you got the point. Volim utakmice, često je nebitno ko igra.
Nemam namjeru otvarati veliku diskusiju, mislim da je to što izvukoh @dubrovnikovo dovoljno. Uostalom, rekoh da su mnogi neutralci otjerani sa teme, pa tako i ja nemam živaca. Ali, da ne bude da mrzim ove ili one...
Gledaj, mi svi znamo da je Edin iz Sarajeva, da je trenirao po "našoj grbavičkoj šljaci", "naše dijete, uvijek plavo, nikad bordo"; znamo i da vama donosi pare i uvijek je donosio, znamo i da Želju voli, to dokazuje više nego iko. Ali, nema potrebe da se ovi navodi pišu na svakoj stranici bar jednom, i prije nego se "upale oni sa druge strane". Ne branim ja vama da izražavate svoju ljubav prema njemu, niti to iko ikome može zabraniti. Ali, potenciranje Želje kad se o Želji ne radi je besmisleno.
Ok, to jesu činjenice, jasno. Ali, da gol za tamo neki klub, koji više nema veze ni sa tobom ni sa mnom, ni sa Željom, što se piše "to je Željo, Željina škola, zna se čiji je" i slično? A, da ne spominjem da je otišao kao tinejdžer, nedovoljno razvijen i formiran kao igrač.
Diskusija na nivou petog razreda osnovne škole, kad smo svi nosili različite dresove, psovali Ronalda, voljeli Giggsa i/ili obrnuto, karikiram. Ok, sitne provokacije su uvijek simpatične kad dva tima igraju, pa se nađu dvije strane. Ali, Edin odavno nije aktivni dio tog tima, on je prerastao to, on je sad Edin svih nas. Time ne govorim da se on ne osjeća Željinim, već rekoh to; niti da ga vi ne smijete smatrati svojim, ali i za to postoji mjesto i teme.
Generalno, uplitanje klubova u reprezentaciju mi je grozno. "Željina škola", "vidi koliko nas ima na spisku" i slično mi je bezvezno. Pa, neće valjda Gomila iz Stijene dati najviše igrača, niti ima škole, ni uslova, ni dobrih trenera, ni prostora, a i niste možda za nju ni čuli.
A, da ne pričam koliko mi je degutantno kad počnu slati Džeku po kinezima, arapima, "ispraznila nam se kasa, haj Džeko, 'đe ćeš sad?".
To nije ljubav, to je interes.
Odigrao je neku noć maestralnu partiju protiv Barce, ovdje se moglo pročitati par komentara (među desetinama drugih koji su napisani tu noć) kako je to "Željina škola", "Grbavica, škola fudbala", "Dijete Želje" i sl. Eh sad, ako je problem napisati činjenicu da je Edin dijete Želje i da je prve korake napravio na Grbavici, onda imamo različito mišljenje o tome. Prije svega, ti komentari nisu upućeni da bi provocirali drugu stranu, jer da jesu bili bi napisani u tom dječijem fazonu "On je Željovac, kad će Sarajevo dati takvog igrača" ili sl. Niti se bordo navijači nešto pretjerano pale na to, valjda su svjesni da je dečko ponikao u Želji, i to je notorna činjenica slagao se ko sa tim ili ne.
Dakle, takvi komentari su čisti vid ponosa navijača Želje zbog naše škole fudbala koja je dala najviše reprezentativaca ovoj državi, što je isto tako činjenica, i ne znam zašto bi se iko osjećao isprovociranim ako se to par puta napiše na ovim temama?
Ako je ova rasprava počela konkretno zbog one moje slike što sam postavio, a kako molim te da reagujem kad neko iznad, iz čista mira, napiše parafraziram "Nisi ti Edine dijete Želje, ne daj da te svojataju, ti si Midin i Belmin". Objasni molim te sa kojim ciljem je napisan taj post i zašto ne odreagovati na njega u onom tonu kakvim je on i napisan?
A to koliko ko voli Džeku, kako gleda na njega i ostalo što je vezano za zadnji dio tvog posta, u to ne ulazim, to je mišljenje pojedinaca koji nemaju veze sa ovom diskusijom spominjanja Edina u kontekstu Željinog omladinca. Imaš takvih navijača Želje, navijača Sarajeva, navijača ostalih bh klubova, more neutralnih navijača koji su sve to pobrojano pisali u periodima karijere kada Džeku nije išlo.
Zato jer je mitska sintagma da je on Željino dijete. On je Belmino i Midhatovo dijete. Vi se njemu svakako najviše obradujete kad uberete koji milion na njemu - čista računica, korist i javašluk. Kvaziroditelji koji u djeci vide ček.
Još malo pa će prezentirati i mlijeko kojim su ga hranili u klubu i koje je, naravno, klupsko. Inače su te priče o klupskoj djeci obični profanluk. Sve je izgradio zahvaljujući sebi i svom radu, kao i svako drugi.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 24 gosta.