huupmil je napisao/la: ↑15 avg 2025, 20:12
Dobro, ja nisam bio nikakav arhitekta tih planova. I mislim da je uzaludno da upet ulazimo u prezvakane price. Kada do rata dodje svi učesnici gube, pogotovo mali narodi kakvi smo svi - što se i dokazalo.
Malo veće sile su agitovale i potpaljivale sukobe medju zavadjenim stranama.
Ja mogu reći i znam i vidio sam sa Srpske strane da ljudi nerado idu protiv svojih komšija, ali politika i mašinerija koja pravi javno mnenje je mnogo snažna.
Tek je ta mašina uništena sa postojanjem ovog stepena povezivanja neta i društvenih mreža. Vi na primjeru medijske mašine Informera i sličnih u Srbiji možete vidjeti koliko je zeznuto, bez društvenih mreža protesti ne bi imali ni promil šanse jer bi mejnstrim fabrikovao informacije i kanalisao procese.
Ali sagledajte sa strane srpske politike. Srpska komponenta je dva vijeka i milione života uložila u Jugoslaviju i formiranje jake države na prostoru koja govori naš jezik. Na kraju država je bila jako slaba. I zato je i pukla a neki drugi su se time koristili. I na zapadu i na istoku. Svako je zgrabio što je mogao. To je sudbina slabih.
Na kraju smo završili ovako, u procesu smanjivanja i nestajanja krive i jedni druge.
Sve i da je mozda tako (stranci ovi oni), nije stranac lansiro granate po pijacama, Kapiji, Srebrenici i ostalo. Vi kao narod ne zelite da se ogradite od toga, to je poenta. Evo i da su neke budale upale u Srebrenicu i pobile taj narod, eto nesto im prevrnulo u glavi, ko je organizovao bagere, kamione, skole, fabrike gdje ce ti ljudi biti strijeljani, to je sistematski uradjeno od strane te politike/vrha. Ovo (bageri, kamioni, lokacije) 100% potvrdjuju da je to fakt. Vi se niste ogradili od tog nego idete nije toliko, nije genocid, kopaju zive itd itd itd. I onda krivis (ne ti nego opcenito), sto Bosnjak misli da bi mu sutra isto uradio da budes u prilici. Budite i vi malo realni.