Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bundesliga
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Bundesliga » 15 avg 2025, 16:38

invincible1921 je napisao/la:
15 avg 2025, 16:29
Necu dalje samo cu ti ovo rec...ne vjeruj generalima poslije bitke.

Ako ti neko napravi PL koja dodje u tvoje mjesto i kaze ti sta se sprema, a ti ih otjeras sa pricom da ti ne trebaju oni da te zavadjaju sa srbima...pa onda ti dodju srbi za par sedmica i sve vas pobiju...bgm nemos krivit tu osobu nego bi trebao kriviti sebe. Ja cu ti sad naves 10 ovakvih slucajeva, od licnog okruzenja i sudbina pa sirom BiH... ali jbg nece dns niko rec "Bio sam budala..." najlakse je aliju krivit za svoju kratkovidnost i kukavicluk....ne mislim naravno na tebe nego govorim generalno.

Za drugi "poslijeratni" dio posta se slazem
Pa imaš dokumentovano sve, nemaš šta vjerovati ili ne vjerovati ikome. Je li Alija rekao "Mirno spavajte, rata neće biti?" Jeste. Je li puštao tzv JNA da napušta kasarne i odvozi oružje četnicima? Jeste. Je li naređivao ABiH da se preda oružje? Jeste. Je li pregovarao s njima kada je ABiH bila u prednosti? Jeste. Naravno da je po istočnoj Bosni bilo slučajeva gdje ljudi nisu htjeli da se naoružavaju, i nisu htjeli u vojsku. Ali je bilo više onih što su htjeli, ali nisu imali nikakvog oružja ni podrške. Bilo po 30 ljudi na 2 lovačke puške, municije gotovo da nisu ni imali. Ko će biti najviše kriv nego predsjednik države? Ja, eto kriv tamo neki Mujo iz Bratunca što je čitava država bila totalno nespremna za ono šta se desilo. Nije kriv predsjednik :rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 16:52

Bundesliga je napisao/la:
15 avg 2025, 16:38
invincible1921 je napisao/la:
15 avg 2025, 16:29
Necu dalje samo cu ti ovo rec...ne vjeruj generalima poslije bitke.

Ako ti neko napravi PL koja dodje u tvoje mjesto i kaze ti sta se sprema, a ti ih otjeras sa pricom da ti ne trebaju oni da te zavadjaju sa srbima...pa onda ti dodju srbi za par sedmica i sve vas pobiju...bgm nemos krivit tu osobu nego bi trebao kriviti sebe. Ja cu ti sad naves 10 ovakvih slucajeva, od licnog okruzenja i sudbina pa sirom BiH... ali jbg nece dns niko rec "Bio sam budala..." najlakse je aliju krivit za svoju kratkovidnost i kukavicluk....ne mislim naravno na tebe nego govorim generalno.

Za drugi "poslijeratni" dio posta se slazem
Pa imaš dokumentovano sve, nemaš šta vjerovati ili ne vjerovati ikome. Je li Alija rekao "Mirno spavajte, rata neće biti?" Jeste. Je li puštao tzv JNA da napušta kasarne i odvozi oružje četnicima? Jeste. Je li naređivao ABiH da se preda oružje? Jeste. Je li pregovarao s njima kada je ABiH bila u prednosti? Jeste. Naravno da je po istočnoj Bosni bilo slučajeva gdje ljudi nisu htjeli da se naoružavaju, i nisu htjeli u vojsku. Ali je bilo više onih što su htjeli, ali nisu imali nikakvog oružja ni podrške. Bilo po 30 ljudi na 2 lovačke puške, municije gotovo da nisu ni imali. Ko će biti najviše kriv nego predsjednik države? Ja, eto kriv tamo neki Mujo iz Bratunca što je čitava država bila totalno nespremna za ono šta se desilo. Nije kriv predsjednik :rol:
Brate vidim da ti namjere nisu lose, ali veze ti nemas.Da su stvari tako proste rat bi bio gorov za mjesec dal nasa pobjeda dal njihova.

Pogledo si sefera i njegovu pricu i mislis da si svijet otkrio. Kunete se u Izeta, Hajru, Zajku i ine borce koji su se i dan danas se prema pomenu Alije odnose sa najdubljim postovanjem, a istovremno pljujete tog covjeka.... necu fkt dalje, evo ima ovih i istocnih i zapadnih jedva ce docekat da pljujete zajedno po Aliji... :bih: odrasti ces jednog dana i shvatit sta pricas...do tad zivio :bih:
=\_1921_/=

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 avg 2025, 16:59

I šta si rekao? Gdje su argumenti? Ja sve što sam rekao je argumentovano, samljeo sam te argumentima. Ti valjaš gluposti, nemaš pojma, ovo, ono. Nemaš nikakvih argumenata. Ne znaš kako se vodi diskusija. Idi krivi Hrvate i Srbe i za ove vrućine, to ti najbolje ide. Ti nećeš nikad odrasti, tebi je bitno samo da je Bošnjak, musliman, pa može biti i najgori čovjek na planeti. Tipična ona vehabijska spika, puna usta Allaha, a samo gleda kako da te zajebe.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 avg 2025, 17:16

Odakle ovaj iz reda nepoznatih ubaci rahmetli prvog predsjednika Bosne i Hercegovine u pricu?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 avg 2025, 17:18

Prvog predsjednika BiH ovdje na temi nije niko spomenuo.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 avg 2025, 17:32

@Avenija
I ne očekujem da ljudi ograničenog intelektualnog kapaciteta shvate takvo nešto. Ne zamjerim ti. Tebi i ovome iznad je samo bitno ime i prezime, vjeroispovjest, nacionalnost. Bošnjaci trebaju biti ponosni na ljude kao što su Nanić, Dudaković - to su bili sposobni ljudi, koji su voljeli ovu zemlju.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 17:39

Pa ti da si bio na nanicevom mjestu ti bi otiso za Abdicem :rol: :rol: :rol:
=\_1921_/=

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 15 avg 2025, 17:59

NoDi80 je napisao/la:
15 avg 2025, 13:52
A sto se tice muse provokator i on
Nema od inata nista
Ko jos klanja u Sirokom?
Pa tamo Bosnje i Srbi ne mogu igrati fudbal
Tamo ne treba ni ici, a ne treba ni poslovati s njima
Kladionice, zeks donere, mepas, kabeli, feal to sve zabraniti i nek rade po svojim zabitima
Sve firme iz Sirokog zabraniti i problem rijesen
To im je najveci pencilin, vidjeli bi kako bi kmecali sto ne mogu raditi po Sarajevu, a nadam se i ostalim gradovima u kojiama su Bosnie vecina

Eto vam eufor dosao tamo u jablanicu, a kad treba s dodikom se obracunati tad nece da se mijesaju
Bojkot firmi iz Hercegovine no. 234
:tokralju: :rol:

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 15 avg 2025, 19:29

feniksptica je napisao/la:
15 avg 2025, 15:33
Srbe treba vise cijeniti, ljudi ti u brk kazu da bi nas istrijebili da mogu, glgedas da zivis u suzivotu s njima al si na oprezu i to je to.

Ovi ti prodaju pricu, al im je san slican.

Nego petak, kraj sedmice. Dobru mezu, hladno pice i uzivat bolan :bih:
OK sve, vidiom raspojasali ste se svi lijepo i bistrite politiku ali otkud sad ovo da Srbi tvrde da bi istrijebili bilo koga da mogu? Razumijem da se na stvari gleda u generalnom ključu, i da kroz medijske narrative prica se spusti na lični nivo koja veze sa vezom nema. Ovaj najglasniji je spomenuo kako mu je Lukavica prijatna i kako su ljudi ljubazni, ali da ipak generalna njihova politika i emotivno stanje nije u skladu sa 'nasom pričom' te je njihova ljubaznost izgleda bezvrijedna.
Ako se spustite na nivo realnih odnosa ljudi rade zarađuju druže se a teme koje nemaju rjesenja pametnije je da se puste. Jer dok pričamo o životu možemo biti ljudi i nas odnos je dobar. Čim se uvede država, kako bi trebalo, šta misliš o 92 ili 45 ili 1878.. Tu neke kolektivne ideje preuzimaju i tu nema realnih ljudi. A u Bijeljini Janji, Doboju, Tuzli I Sarajevu i Sarajevu neki ljudi ne pricaju te price žive srećnije zivote i imaju lijep ljetni dan.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 avg 2025, 19:38

huupmil je napisao/la:
15 avg 2025, 19:29

OK sve, vidiom raspojasali ste se svi lijepo i bistrite politiku ali otkud sad ovo da Srbi tvrde da bi istrijebili bilo koga da mogu? Razumijem da se na stvari gleda u generalnom ključu, i da kroz medijske narrative prica se spusti na lični nivo koja veze sa vezom nema. Ovaj najglasniji je spomenuo kako mu je Lukavica prijatna i kako su ljudi ljubazni, ali da ipak generalna njihova politika i emotivno stanje nije u skladu sa 'nasom pričom' te je njihova ljubaznost izgleda bezvrijedna.
Ako se spustite na nivo realnih odnosa ljudi rade zarađuju druže se a teme koje nemaju rjesenja pametnije je da se puste. Jer dok pričamo o životu možemo biti ljudi i nas odnos je dobar. Čim se uvede država, kako bi trebalo, šta misliš o 92 ili 45 ili 1878.. Tu neke kolektivne ideje preuzimaju i tu nema realnih ljudi. A u Bijeljini Janji, Doboju, Tuzli I Sarajevu i Sarajevu neki ljudi ne pricaju te price žive srećnije zivote i imaju lijep ljetni dan.
Pa zato sto je jasno da se kao narod slazete i branite kako politiku tako i djela 90ih. A to za Bosnjacki narod znaci genocid. U politickom diksordu/diskusiji koji/a se desavao/la prije rata, mozda je svako imao svoje statove, to je politika (citaj hiljadu zasto-hiljadu zato). Medjutim ono sto se desavalo od 92-95, da niste kao narod rekli "da slagali smo se sa Radovanom (nebitno) politikom prije rata, medjutim sta je on sproveo u djela tokom rata se ne mozemo slagati". To vi nikad niste uradili nego ste isli da branite, negirati, ponistavate, izjedancavate i ostalo. Ako si shvatio, shvatio si. Mislim da je jasno

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 avg 2025, 19:45

huupmil je napisao/la:
15 avg 2025, 19:29
feniksptica je napisao/la:
15 avg 2025, 15:33
Srbe treba vise cijeniti, ljudi ti u brk kazu da bi nas istrijebili da mogu, glgedas da zivis u suzivotu s njima al si na oprezu i to je to.

Ovi ti prodaju pricu, al im je san slican.

Nego petak, kraj sedmice. Dobru mezu, hladno pice i uzivat bolan :bih:
Dok ne skupite muda i osudite politiku istrebljenja 90ih imst cemo isto misljenje. :bih:

Al svakako za suzivot, samo maximalan oprez :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 15 avg 2025, 20:12

Dobro, ja nisam bio nikakav arhitekta tih planova. I mislim da je uzaludno da upet ulazimo u prezvakane price. Kada do rata dodje svi učesnici gube, pogotovo mali narodi kakvi smo svi - što se i dokazalo.
Malo veće sile su agitovale i potpaljivale sukobe medju zavadjenim stranama.

Ja mogu reći i znam i vidio sam sa Srpske strane da ljudi nerado idu protiv svojih komšija, ali politika i mašinerija koja pravi javno mnenje je mnogo snažna.
Tek je ta mašina uništena sa postojanjem ovog stepena povezivanja neta i društvenih mreža. Vi na primjeru medijske mašine Informera i sličnih u Srbiji možete vidjeti koliko je zeznuto, bez društvenih mreža protesti ne bi imali ni promil šanse jer bi mejnstrim fabrikovao informacije i kanalisao procese.

Ali sagledajte sa strane srpske politike. Srpska komponenta je dva vijeka i milione života uložila u Jugoslaviju i formiranje jake države na prostoru koja govori naš jezik. Na kraju država je bila jako slaba. I zato je i pukla a neki drugi su se time koristili. I na zapadu i na istoku. Svako je zgrabio što je mogao. To je sudbina slabih.
Na kraju smo završili ovako, u procesu smanjivanja i nestajanja krive i jedni druge.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 avg 2025, 20:52

huupmil je napisao/la:
15 avg 2025, 20:12
Dobro, ja nisam bio nikakav arhitekta tih planova. I mislim da je uzaludno da upet ulazimo u prezvakane price. Kada do rata dodje svi učesnici gube, pogotovo mali narodi kakvi smo svi - što se i dokazalo.
Malo veće sile su agitovale i potpaljivale sukobe medju zavadjenim stranama.

Ja mogu reći i znam i vidio sam sa Srpske strane da ljudi nerado idu protiv svojih komšija, ali politika i mašinerija koja pravi javno mnenje je mnogo snažna.
Tek je ta mašina uništena sa postojanjem ovog stepena povezivanja neta i društvenih mreža. Vi na primjeru medijske mašine Informera i sličnih u Srbiji možete vidjeti koliko je zeznuto, bez društvenih mreža protesti ne bi imali ni promil šanse jer bi mejnstrim fabrikovao informacije i kanalisao procese.

Ali sagledajte sa strane srpske politike. Srpska komponenta je dva vijeka i milione života uložila u Jugoslaviju i formiranje jake države na prostoru koja govori naš jezik. Na kraju država je bila jako slaba. I zato je i pukla a neki drugi su se time koristili. I na zapadu i na istoku. Svako je zgrabio što je mogao. To je sudbina slabih.
Na kraju smo završili ovako, u procesu smanjivanja i nestajanja krive i jedni druge.
Sve i da je mozda tako (stranci ovi oni), nije stranac lansiro granate po pijacama, Kapiji, Srebrenici i ostalo. Vi kao narod ne zelite da se ogradite od toga, to je poenta. Evo i da su neke budale upale u Srebrenicu i pobile taj narod, eto nesto im prevrnulo u glavi, ko je organizovao bagere, kamione, skole, fabrike gdje ce ti ljudi biti strijeljani, to je sistematski uradjeno od strane te politike/vrha. Ovo (bageri, kamioni, lokacije) 100% potvrdjuju da je to fakt. Vi se niste ogradili od tog nego idete nije toliko, nije genocid, kopaju zive itd itd itd. I onda krivis (ne ti nego opcenito), sto Bosnjak misli da bi mu sutra isto uradio da budes u prilici. Budite i vi malo realni.

tiketoke
Kontakt:

Post Postao/la tiketoke » 15 avg 2025, 20:59

U iducem velikom sukobu u Europi, katolici ce zajednicki hrliti na ostale nekatolike , silom prilika Bosnjaci i Srbi ce biti u istim redovima. Cudesno i nevjerovatno, ali nimalo nerealno.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 avg 2025, 21:14

slika

:bow: :bow: :bow:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 15 avg 2025, 21:31

Gledam ovo na Aljasci.

S jedne strane Putin, KGBovac i politicki genijalac, Lavrov i Ushakov kao heavy weight kategorija diplomatije i vanjske politike. Sve skupa prekaljeni politicari i visoko inteligentni ljudi.

S druge strane Trump s pola mozga i Steve Witkof, golfer i ulagac u nekretnine :rol: . Onaj treci i nekako.

Allahu dragi

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 avg 2025, 22:52

Surreal je napisao/la:
15 avg 2025, 21:14
slika

:bow: :bow: :bow:

slika

:bih:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 avg 2025, 23:03

Kajzer10 je napisao/la:
15 avg 2025, 21:31
Gledam ovo na Aljasci.

S jedne strane Putin, KGBovac i politicki genijalac, Lavrov i Ushakov kao heavy weight kategorija diplomatije i vanjske politike. Sve skupa prekaljeni politicari i visoko inteligentni ljudi.

S druge strane Trump s pola mozga i Steve Witkof, golfer i ulagac u nekretnine :rol: . Onaj treci i nekako.

Allahu dragi
:D

Još im fali glumac, predsjednik Ukraine :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 avg 2025, 23:17

Al puca na ulicama Beograda,svega mi ko ratna zona.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 avg 2025, 23:26

L-Train je napisao/la:
15 avg 2025, 23:17
Al puca na ulicama Beograda,svega mi ko ratna zona.
Puca i u Jajcu u dvorištu džamije.

https://www.facebook.com/share/v/167MX9o8ec/

Dok ustastvo divlja gore nego za vrijeme NDH sarajevski mediji se bave Musom.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 58 gostiju.