Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

bagrcavi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la bagrcavi » 25 sep 2013, 23:35

onaj pitar zayebo Luciu Kimani sa ovim šprintom, ona ne bi došla do kraja, izgubila bi se negdje na terenu
DRUG NEBI TI PUNCA

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: $: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 sep 2013, 23:36

fredi je napisao/la: Najavljena je balvan revolucija pod tvojom starom
Toliko o podmanjačkom nivou komunikacije 8-)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 sep 2013, 23:37

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Neutral je napisao/la: @Bagrcavi

Ne pogađa ali mi ide na živce ovo što se upravo dešava nakon utakmice. Predstavljaju Sarajevo (grad) kao neko selo i iznose notorne laži.
Jel ti smeta ovo samo u vezi Sarajeva, ili ti smeta kad inace ovakvi i mediji predstavljaju neku sredinu kao ''ovo'' ili ''ono'' i iznose lazi?

Smeta mi sve što nije u skladu sa pravilima i zakonom države BiH. Samo u nas nisu prihvatili prijedlog zakona o sportu jer se i dalje slobodno može bez kazne negirati država BiH na tribinama. Nekome to i dalje odgovara, pametan si, znaš i sam kome ;)
TMmanija2012 je napisao/la:Treba onog hordasa pripremati za OI 2016..jes usitnio zadnjih 20 metara :lol:
:mrgreen:
bagrcavi je napisao/la:onaj pitar zayebo Luciu Kimani sa ovim šprintom, ona ne bi došla do kraja, izgubila bi se negdje na terenu
:mrgreen:
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 25 sep 2013, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 25 sep 2013, 23:38

Meni je jedino zao ako bude derbi bez publike..a ko ce dobiti bodove svejedno mi..a realno Borcu idu bodovi.

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 25 sep 2013, 23:42

DukeOfWellington je napisao/la:
fredi je napisao/la: Najavljena je balvan revolucija pod tvojom starom
Toliko o podmanjačkom nivou komunikacije 8-)
Sa covjekom ljudski a sa...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 sep 2013, 23:44

Neutral je napisao/la:
Neutral je napisao/la: @Bagrcavi

Ne pogađa ali mi ide na živce ovo što se upravo dešava nakon utakmice. Predstavljaju Sarajevo (grad) kao neko selo i iznose notorne laži.
Jel ti smeta ovo samo u vezi Sarajeva, ili ti smeta kad inace ovakvi i mediji predstavljaju neku sredinu kao ''ovo'' ili ''ono'' i iznose lazi?

Smeta mi sve što nije u skladu sa pravilima i zakonom države BiH. Samo u nas nisu prihvatili prijedlog zakona o sportu jer se i dalje slobodno može bez kazne negirati država BiH na tribinama. Nekome to i dalje odgovara, pametan si, znaš i sam kome ;)
Nisi mi odgovorio na pitanje.
Znaci, po toj logici, ako tebi netko ''ne odgovara'', odnosno ako imas osjecaj da ti netko ''negira drzavu'', onda je u redu da se ta sredina ili grad predstavlja po volji kako hoce i umije te generalizira, no questions asked, dok za ''patriotski nastrojene'' gradove ne vrijede ista pravila samo zato sto po defaultu ''ne negiraju drzavu''?
Nema mi sta odgovarati ili ne odgovarati, isti mi je vrag, drzava ne funkcionira, nije egalitarna i treba temeljitu restrukturu, to su cinjenice, a sad ako se tebi trazi po tribinama pojedince koji je negiraju (sad, ovisi na koji nacin, i to bi trebao pojasniti) i iz kojih osobnih ili kolektivnih razloga, ti slobodno trazi, ali ponovno fulas poantu.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 25 sep 2013, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 25 sep 2013, 23:44

Sutra u 2 promjene na tabeli na prvo mjesto nakon ovog kola izbija Sarajevo
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 sep 2013, 23:45

fredi je napisao/la: Sa covjekom ljudski a sa...
Dakako. Ja sam odavno sugerisao administratoru foruma da mu nije pametno da dopušta da se po ovom forumu okuplja svakakav polusvijet, ja kako znam forum za polusvijet postoji i to na slijedećem linku:

http://banjalukaforum.com/index.php

Ali se pomenuti administrator ne slaže se mnom i smatra da je na ovom forumu dobrodoš'o i polusvijet. Njegov forum - njegova pravila.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 sep 2013, 23:47

Naravno, ja sam pristran jer u Sarajevu, Zenici, Mostaru (istok), Tuzli itd ne negiraju državu u kojoj žive. Halali!

Nema tu ne odgovara, odgovara. Svi su pred zakonom isti ali u nas to nije tako.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 sep 2013, 23:49

Neutral je napisao/la:Naravno, ja sam pristran jer u Sarajevu, Zenici, Mostaru (istok), Tuzli itd ne negiraju državu u kojoj žive. Halali!

Isto kao sto bi svi pred zakonom trebali biti jednakopravni i sve ostalo, pa u nas nije tako.

Znas i sam sta sam htio reci. Glupa ti je prica zato sto mediji, celnici drugih klubova, ljudi, itd., itd., jedva docekaju da nesto izgeneraliziraju i predstave na svoj nacin. I onda ovako ''neutralni'' se nadju to braniti time da napadaju druge ili pravdaju grijesima drugih. Svojih, naravno, nikad nemamo.
...Život za Široki...

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 25 sep 2013, 23:51

Hajmo malo uozbiljiti temu..mrznja RS VS FEDERACIJA ostavite..ovdje imamo problem nekoliko nafuranih likova uletili na teren sa bakljama.Dokle vise trpiti ovakve tipove?Ovo se moze desiti svakom klubu,po meni ovo nisi navijaci svoga kluba..oni su dusmani.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 sep 2013, 23:56

@Aleks

Zaključati dok se ne donese odluka :)

U toku sutrašnjeg dana biće održane vanredne sjednice Takmičarske i Disciplinske komisije koje će odlučiti kojim rezultatom će biti registrovan derbi devetog kola Premijer lige između Sarajeva i Borca, te kakvu će kaznu snositi sarajevski klub kao organizator utakmice.

Inače, predsjednik Takmičarske komisije je Rudolf Marić (Posušje), a članovi su Milorad O. Lale (Istočno Sarajevo), Sejdo Zukanović (Tešanj), Franjo Smoljo (Kupres), Ljupko Marjanović (Banjaluka) i Mirsad Džuzdanović (Živinice). Prvi čovjek Disciplinske komisije je Meho Alibašić, a članovi su Vlado Rogić, Goran Kosorić, Mehmed Spaho, Mladen Ćorluka i Radivoj Lazarević.

8-)

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 26 sep 2013, 00:01

Neutral je napisao/la:Naravno, ja sam pristran jer u Sarajevu, Zenici, Mostaru (istok), Tuzli itd ne negiraju državu u kojoj žive. Halali!

Isto kao sto bi svi pred zakonom trebali biti jednakopravni i sve ostalo, pa u nas nije tako.

Znas i sam sta sam htio reci. Glupa ti je prica zato sto mediji, celnici drugih klubova, ljudi, itd., itd., jedva docekaju da nesto izgeneraliziraju i predstave na svoj nacin. I onda ovako ''neutralni'' se nadju to braniti time da napadaju druge ili pravdaju grijesima drugih. Svojih, naravno, nikad nemamo.
Jeste eto nije egalitarna država, Hrvati su ugroženi na svakom koraku, katolici se mole po pečinama jer ih bijesni muslimani proganjaju, u Sarajevu je med i mlijeko, svi rade i nikoga nema na birou, a u Širokom ljudi prestali kupovat Mercedese i prešli na Audi koliko ih je ubila ta neravnopravnost.. Dajte ba više i Bogu ste dosadili sa tom majorizacijom, vi ste u ovoj državi u istoj situaciji kao i svi ostali, samo što bi se po vama ta ravnopravnost trebala izraziti u nekoj etnički čistoj, hrvatskoj enklavi, trećem entitetu ili ga nazovi kako god hoćeš, a to možete nastaviti sanjati. ;)
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 26 sep 2013, 07:14

Probisvjet je napisao/la:Za sve je to kriva politika i siromastvo. To jednom nijemcu, austrijancu, dancu.... ne treba.
Nisu ti dobri primjeri. Primjeri koje trazis su Svicarska, Belgija. Belgija doduse ima dosta problema, pa mozda i vise od BiH, al ipak uspijeva na puno visoj razini egzistirati bez obzira na netrpeljivost.
U Svicarskoj se zna, Nijemac zna da je Nijemac, Talijan da je Talijan, a Francuz Francuz, znaju sta je njihove i zna se koji dio je njihov, ima dijelova koji egzistiraju tocno tako da bi se zakleo da zivis u tim domicilnim drzavama i da nema pogovora, ali, isto tako se zna poredak i red i zna se da je bilo tko drugi dobrodosao dok god uvazava ''domaceg'', jer zna se da se nema sta pisnuti pripadnicima razlicitih naroda i bez obzira sto je on ponosan na svoje i to ce uvijek isticati i forsirati, on zna da mu to nitko ne moze oduzeti niti da ce mu se takvo sto osporavati i samim time je u komotnoj situaciji, sretan i zadovoljan i okrece se bitnijim stvarima u zivotu, odnosno poslu, obitelji, zivljenju tog istog zivota, ali kvalitetno. U nas to osporavanje i pljuvanje dodje kao ''dobar dan'', posrati se po svemu sto netko drugi jest, pod nekom desetom krinkom ili s nekakvom deluzijom teznje za unitaristickom drzavom koja nikad ne moze i ne smije zazivjeti. Naravno, dodaj k ovome razvijenu drzavu i ostvarenje svih svojih osobnih, ljudskih, nacionalnih, vjerskih i inih prava i sloboda, dobijes primjer kakav dobijes u Svicarskoj, a nasuprot tome dobijes BiH, gdje vise od polovice mladih nema niti ce imati u naznaci posao, gdje ima jedino buducnost u siromastvu, bijedi i nezadovoljstvu, a filuje ga se od strane njegovih ''vodja'' da je toboze patriot ili nesto deseto i da mu je to jedino bitno u zivotu i da ga pritom ''ovi drugi'' u tome sprijecavaju, i jos se netko kao pita gdje je problem.
U potpunosti se slazem. Kod nas prvo treba rijesiti problem zatucanosti i nepismenosti. Mora ovdje biti komsija sretan da bi bio i ti sretan.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 sep 2013, 11:04

bordograd je napisao/la:

Jeste eto nije egalitarna država, Hrvati su ugroženi na svakom koraku, katolici se mole po pečinama jer ih bijesni muslimani proganjaju, u Sarajevu je med i mlijeko, svi rade i nikoga nema na birou, a u Širokom ljudi prestali kupovat Mercedese i prešli na Audi koliko ih je ubila ta neravnopravnost.. Dajte ba više i Bogu ste dosadili sa tom majorizacijom, vi ste u ovoj državi u istoj situaciji kao i svi ostali, samo što bi se po vama ta ravnopravnost trebala izraziti u nekoj etnički čistoj, hrvatskoj enklavi, trećem entitetu ili ga nazovi kako god hoćeš, a to možete nastaviti sanjati. ;)
Ne treba tebi nikakav treci entitet da imas institucionalnu zastitu vitalnih nacionalnih interesa (sto u BiH ne postoji), pravo na vlastitu politicku volju i institucionalnu zastitu iste, odnosno biranje vlastitih predstavnika bez preglasavanja i podobnosti kategorije ''gradjanskih'' stranki, egalitarnu zastupljenost u vodecim strukturama drzavnih sluzbi, pravo na vlastiti TV kanal, medije i sve ostalo sto imaju cak manjine u Europi, kamoli konstitutivne nacije, no to je Bosna i Hercegovina, a Hrvate upravo i drzi to sto su ekonomski najjaci, inace bi situacija bila kudikamo manje bezazlena. ;)
Ali, nebitno, imas PP ako zelis ekonomsko-politicku disekciju strukture i situacije u FBiH pa strukturalno i u BiH kao cijelini, to mi je uza specijalizacija, a to jel nekome ili ''i Bogu vise dosadno'' ne znaci da je ista manje cinjenicno tocno, jer jest.

Vratimo se temi.
...Život za Široki...

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 26 sep 2013, 12:52

Svaka cast fudbalskom savezu na fer presudi !!!
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 sep 2013, 15:43

Odluka ipak očekivana, znači ništa od zapaljive retorike danas. Šteta.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 sep 2013, 15:55

ne znam samo na koji nacin je sarajevo ocekivalo bodove :? njihovi navijci napravi izgred jasno ko dan 3 boda brocu cuj nisu htjeli da izacu pa ne bi ni ja izaso ,prvo sta da su opet uletili i onda bi opet trebo igrat pa nije ovo mahala portiv mahale nego liga koja je bar donekle ozbiljna ,a i na kraju krajeva sto bi se borio za 3 boda kad znam da cu ih dobit ako ne izadjem,fer i postena odluka ne znam sta ste imali uopste da raspvljrate.
=\_1921_/=

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 sep 2013, 15:57

DukeOfWellington je napisao/la:Odluka ipak očekivana, znači ništa od zapaljive retorike danas. Šteta.
Da :lol:

Sarajevo treba ovih 8.000KM uručiti ovim atletičarima i njihovim roditeljima.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 sep 2013, 15:59

Ma tesko je tu meni bilo povjerovati da ce dati Sarajevu bodove, odnosno taj famozni zapisnik gdje su ove kao pozvali da nastave utakmicu. Ne vjerujem bas u takav zapisnik, ali eto, moze svasta biti.
Doduse nekako mi iluzorno bilo ocekivati da bi itko izasao ponovno kad su vec ovi demonstrirali da im ne mogu garantirati sigurnost i shodno tome su iskoristili situaciju i mudro sacekali svoja 3 boda. Vjerujem da bi apsolutno ista stvar bila i da se utakmica igrala u Banja Luci, a da su uloge bile zamijenjene, niti bi FK Sarajevo izaslo na teren, niti bi Borac dobio bodove. Samo bi ipak vjerujem u jednom slucaju bio rijec o ''par pojedinaca koji stete svom klubu'', a u drugom ''sovinisticko-fasisticki ispad i poziv na linc od strane kompletnog stadiona'', al to je realnost s kojom svaki prosjecni BH gradjanin zivi svakodnevno, sve dok se ''oni drugi'' ne uvjere da nista, ali bas nista bolji nisu, ali ajde, ako se nekome da zavaravati da tu postoje nekakve razlike i razlicitosti, it's a free country.
Kako god, ocekivani epilog ovog slucaja, po meni.
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.