Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

NoDi80
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la NoDi80 » 15 avg 2025, 13:49

Nista cudno Siroki Brijeg svakako zaostalo nacionaisticko mjestu u kojem drugaciji ne mogu ni fudbal igrati
Samo ne ici tamo, ne poslaovati i zabraniti sve njihove kladionice po Sarajevu, Zenici, Tuzli..
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 15 avg 2025, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 13:49

chily-rz je napisao/la:
15 avg 2025, 13:32
invincible1921 je napisao/la:
15 avg 2025, 13:12
chily-rz je napisao/la:
15 avg 2025, 12:42
Šta treba sad zabraniti ljudima u Travniku, Zenici, Sarajevu ili Tuzli da praktikuju katoličanstvo? Ono, ne može vas milja na misu, ovo je naš grad ili šta ? Jel to ta logika ? Jel to pravac u kojem treba ici ovo društvo?

Ne podržajem tjeranje inata i ovaj masovni povod za Široki ali daj ako već ima potrebu nek se napravi dzamija tamo pa nek ljudi ne moraju na ulici molitvu obavljat.
Kako ne kontas, samo oni mogu zabranjivat i odredjivat. Ti ne mozes. On ce u sred Sarajeva odrzat misu zlocinicma iz ww2 s cim se nece slozit ni dosta hrvata, a ti ne mozes ni klanjat.

Eto iz Zenice si prohodaj kroz SB. Omjer Bosnjaka i Hrvata je sigurno bar 70/30 u korist Bosnjaka. Medjutim nema zaseoka dje se ne slave zlocinci i Hb nema bandere dje nisu okacili zastavu...i onda posto su u manjini ufate te na foru "Mi smo za suzivot pa eto kacimo i slavimo, ali evo mozete i vi kacit ljiljane"...stvori ti narativ da je on tebi dopustio nesto a ako ti njemu nesto osporis ma koliko bilo pogresno to njegovo ispasce da rusis nekakav suzivot..koji se ogleda u tome da on tebe ustvari vrijedja i nipodastava...

E onda otidji malo po hercegovini dje je 50/50 ili su oni relativna vecina...tu ne da nema suzivota nego doslovno su se potrudili da apsolutno nista ne ukazuje da to nije 101% hrvatska zemlja i da samo njima pripada...tu se i postovanje bilo cega nehrvatskog,pa i drzavna neutralna zastava smatra najgorom provokacijom....

Ova zemlja ce bit bolje mjesto kad se uvede nulta stopa na njeno rusenje, pa makar ono bilo i umotano u tri celofana.

Kada Bosnjaci i ljudi drugih nacija kojima je stalo do ove drzave shvate da suzivot nije da trpis nekoga dok te on omalovaza, prijeti i nipodastava....

To je jedini put koji bosnjaci imaju ako misle
da opstanu i da opstane BiH.

Ne kazem da je najispravniji, ali drugog nacina nema
Znam ja to dobro drug, za razliku od ovih škutora što se pozivaju na nekakvu krnju Bosnu ja sam svako malo u Bosovaci, Vitezu, Žepču ili Travniku, Kiseljaku, svugdje možeš vidjeti i zastave Hrvata u ovoj državi i nikom ne smetaju, svugdje križevi i crkve i nikom ne smetaju jer zna se, tebi tvoja vjera, meni moja i sve pet.

Svako ko je i malo razuman zna i zašto je ovako kako jeste, Hrvati odavno služe Vatikanu(Briselu)i kao takvi u očima Evrope su dobri kakvi god da su jer će služiti njihovim interesima. Čitava historija je vezana uz nekog, dal Vatikan ili Ugari ili Švabe, davno su se počeli voditi onom "veži konja gdje ti aga kaže". S druge strane Bosna je uvijek bila slobodarska zemlja gdje su se prihvatali drugi i drugačiji pa zato je i ostalo zabilježeno da su mnogi " heretici" po mišljenju još tada korumpiranog Vatikana završili u Bosni. Ostalo je i zabilježeno da su slali križare u Bosnu i pokušavali na silu prevoditi u Katoličanstvo.

Mogu oni nas prozivati protektoratom ali oni su još veći i to dokazuju svojim sluganstvom cionistima,.S druge strane imaš primjer slobodarske Slovenije koja se ne boji stvari nazvati pravim imenom, u mojim očima su Slovenci itekako porasli.
S obzirom sta oni zele predstaviti sa tim zastavama, i kako se ponasaju prema nama, mozda bi nam konacno trebale poceti smetati....
=\_1921_/=

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 avg 2025, 13:52

A sto se tice muse provokator i on
Nema od inata nista
Ko jos klanja u Sirokom?
Pa tamo Bosnje i Srbi ne mogu igrati fudbal
Tamo ne treba ni ici, a ne treba ni poslovati s njima
Kladionice, zeks donere, mepas, kabeli, feal to sve zabraniti i nek rade po svojim zabitima
Sve firme iz Sirokog zabraniti i problem rijesen
To im je najveci pencilin, vidjeli bi kako bi kmecali sto ne mogu raditi po Sarajevu, a nadam se i ostalim gradovima u kojiama su Bosnie vecina

Eto vam eufor dosao tamo u jablanicu, a kad treba s dodikom se obracunati tad nece da se mijesaju
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 15 avg 2025, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 14:04

Otelo je napisao/la:
15 avg 2025, 13:36
Mi od 1453. nemamo svoju državu i nemamo uopšte nacionalni identitet i sve je nešto na silu. Osmanlijama si bio bitan jer si išao da gineš za njihove interese, a onda kasnije si svakako građanin drugog reda i musliman sa velikim M i to se jednostavno vidi, 500 godina si nebitan i ne bi zapravo ni postojao da nije bila Tite koji je progurao nekako da se u Jugoslaviju uđe kao republika, a ne autonomna pokrajina.

Možemo se mi hvaliti da smo multikuturni i multietični i svašta nešto, ali te je to dovelo do toga da u svojoj državi budeš građanin drugog reda, a jesi jer ne možeš ni jedan zakon progurati dok se ne aminuje iz Zagreba i Beograda i moraš nešto dati zauzvrat.
Slazem se donekle ali merhametlukom i misleci kako smo eto moralni i fini necemo nista promjenit....

BiH je bila u ovim granicama manje vise kao pokrajina i u OC I AU I U JUGI...ako cemo mak na konac nek mi oni pokazu hrvatsku i srbiju do 20st da vidmo kolika je bila? On haj sto nece da to prizna nego ce urdno pokusat da te ubjedi da mu pripada i taj tvoj dio tj BiH
=\_1921_/=

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 15 avg 2025, 14:11

15 avg 2025, 13:49
chily-rz je napisao/la:
15 avg 2025, 13:12

Kako ne kontas, samo oni mogu zabranjivat i odredjivat. Ti ne mozes. On ce u sred Sarajeva odrzat misu zlocinicma iz ww2 s cim se nece slozit ni dosta hrvata, a ti ne mozes ni klanjat.

Eto iz Zenice si prohodaj kroz SB. Omjer Bosnjaka i Hrvata je sigurno bar 70/30 u korist Bosnjaka. Medjutim nema zaseoka dje se ne slave zlocinci i Hb nema bandere dje nisu okacili zastavu...i onda posto su u manjini ufate te na foru "Mi smo za suzivot pa eto kacimo i slavimo, ali evo mozete i vi kacit ljiljane"...stvori ti narativ da je on tebi dopustio nesto a ako ti njemu nesto osporis ma koliko bilo pogresno to njegovo ispasce da rusis nekakav suzivot..koji se ogleda u tome da on tebe ustvari vrijedja i nipodastava...

E onda otidji malo po hercegovini dje je 50/50 ili su oni relativna vecina...tu ne da nema suzivota nego doslovno su se potrudili da apsolutno nista ne ukazuje da to nije 101% hrvatska zemlja i da samo njima pripada...tu se i postovanje bilo cega nehrvatskog,pa i drzavna neutralna zastava smatra najgorom provokacijom....

Ova zemlja ce bit bolje mjesto kad se uvede nulta stopa na njeno rusenje, pa makar ono bilo i umotano u tri celofana.

Kada Bosnjaci i ljudi drugih nacija kojima je stalo do ove drzave shvate da suzivot nije da trpis nekoga dok te on omalovaza, prijeti i nipodastava....

To je jedini put koji bosnjaci imaju ako misle
da opstanu i da opstane BiH.

Ne kazem da je najispravniji, ali drugog nacina nema
Znam ja to dobro drug, za razliku od ovih škutora što se pozivaju na nekakvu krnju Bosnu ja sam svako malo u Bosovaci, Vitezu, Žepču ili Travniku, Kiseljaku, svugdje možeš vidjeti i zastave Hrvata u ovoj državi i nikom ne smetaju, svugdje križevi i crkve i nikom ne smetaju jer zna se, tebi tvoja vjera, meni moja i sve pet.

Svako ko je i malo razuman zna i zašto je ovako kako jeste, Hrvati odavno služe Vatikanu(Briselu)i kao takvi u očima Evrope su dobri kakvi god da su jer će služiti njihovim interesima. Čitava historija je vezana uz nekog, dal Vatikan ili Ugari ili Švabe, davno su se počeli voditi onom "veži konja gdje ti aga kaže". S druge strane Bosna je uvijek bila slobodarska zemlja gdje su se prihvatali drugi i drugačiji pa zato je i ostalo zabilježeno da su mnogi " heretici" po mišljenju još tada korumpiranog Vatikana završili u Bosni. Ostalo je i zabilježeno da su slali križare u Bosnu i pokušavali na silu prevoditi u Katoličanstvo.

Mogu oni nas prozivati protektoratom ali oni su još veći i to dokazuju svojim sluganstvom cionistima,.S druge strane imaš primjer slobodarske Slovenije koja se ne boji stvari nazvati pravim imenom, u mojim očima su Slovenci itekako porasli.
S obzirom sta oni zele predstaviti sa tim zastavama, i kako se ponasaju prema nama, mozda bi nam konacno trebale poceti smetati....
Ako se spustiš na njihov nivo onda nema razlike između nas a ja ne želim da budem fašista i da mi smetaju drugi i drugačiji, nemam ja problem da u Zenici neko bude hrvat i katolik ali biću realan i reci da "ustaša" više nema u istoj hvala Bogu, što je ostalo hrvata živi u miru i suživotu.

Meni ni narodnost ni nacionalnost ne znači ništa ako je to nešto nakaradno i naopako, ne gradi se na takvim postavkama ni jedan identitet. Kad vidim vlast koja je ogledalo naroda vidim korupciju, kriminal, nepotizam, bahatost i lopovluk, vidim letargiju, nezainteresiranost i javašluk, vidim ljude koji se više ne druže pa nije ni čudo što se teško šta mijenja ovdje. Jedino na šta se možemo ponositi danas je taj antifašizam, to što ne slavimo poremećene umove i ne crtamo im grafite.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 avg 2025, 14:21

Centre forward je napisao/la:
15 avg 2025, 12:25
Svi ovi što bi palili od Dubrovnika do Varaždina se ubijaju od Jane i Ožujskog pilsnera. Ja vidio, niko mi nije prič'o.

Za kladionice, sva predstavništva koja su locirana tamo gdje su locirana i masu drugih stvari smo krivi isključivo mi, a ne neko drugi. To što smo nepismeni, zaostali, bez ideje i vizije smo opet krivi samo MI. Treba prestat' da krivca tražimo u drugima, to nam je nacionalni sport.
Sve ispravno napisano.

Da im ta fašistička okupirana teritorija ostane bez 2-3 milijarde KM godisnje druga bi se priča pričala.

Sve je do nas, do PROSJECNOG probosanskog covjeka koji nikada nicemu nije učen ni školovan. Tjerano u fabrike, rudnike, termoelektrane, zeljezare i ostalu prljavu industriju 100+ godina. Ubjedilo te da si narodni heroj ako imas veću lopatu i ako se nagutas vise ugljene prašine. :mrgreen:

Tek ovdje narod treba da se opameti **** mu glupi tokmak Alija Sirotanović sve :D

Zavrsen je tender, milijardu KM iz budzeta FBIH za put Mostar- Široki- Hrvatska dok se od Sarajeva i Zenice do Tuzle ide konjskim kolima. Ukinuli i voz do Tuzle. :bow: Preko milion stanovnika :bow:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 15 avg 2025, 14:32

15 avg 2025, 14:04
Otelo je napisao/la:
15 avg 2025, 13:36
Mi od 1453. nemamo svoju državu i nemamo uopšte nacionalni identitet i sve je nešto na silu. Osmanlijama si bio bitan jer si išao da gineš za njihove interese, a onda kasnije si svakako građanin drugog reda i musliman sa velikim M i to se jednostavno vidi, 500 godina si nebitan i ne bi zapravo ni postojao da nije bila Tite koji je progurao nekako da se u Jugoslaviju uđe kao republika, a ne autonomna pokrajina.

Možemo se mi hvaliti da smo multikuturni i multietični i svašta nešto, ali te je to dovelo do toga da u svojoj državi budeš građanin drugog reda, a jesi jer ne možeš ni jedan zakon progurati dok se ne aminuje iz Zagreba i Beograda i moraš nešto dati zauzvrat.
Slazem se donekle ali merhametlukom i misleci kako smo eto moralni i fini necemo nista promjenit....

BiH je bila u ovim granicama manje vise kao pokrajina i u OC I AU I U JUGI...ako cemo mak na konac nek mi oni pokazu hrvatsku i srbiju do 20st da vidmo kolika je bila? On haj sto nece da to prizna nego ce urdno pokusat da te ubjedi da mu pripada i taj tvoj dio tj BiH
Bili su i oni pod nekim, ali su opet nekako očuvali nacionalni identitet, pogotovo jer ga niko nije gušio i govori da nisu Hrvati i Srbi, nego da su Katolici i Pravoslavci, kao što su nas ****. Mi smo izgubili Sutorinu zbog nekih nesposobnih likova koji su vjerovatno htjeli da nekom budu dobri.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 14:34

chily-rz je napisao/la:
15 avg 2025, 14:11
15 avg 2025, 13:49
chily-rz je napisao/la:

Ako se spustiš na njihov nivo onda nema razlike između nas a ja ne želim da budem fašista i da mi smetaju drugi i drugačiji, nemam ja problem da u Zenici neko bude hrvat i katolik ali biću realan i reci da "ustaša" više nema u istoj hvala Bogu, što je ostalo hrvata živi u miru i suživotu.

Meni ni narodnost ni nacionalnost ne znači ništa ako je to nešto nakaradno i naopako, ne gradi se na takvim postavkama ni jedan identitet. Kad vidim vlast koja je ogledalo naroda vidim korupciju, kriminal, nepotizam, bahatost i lopovluk, vidim letargiju, nezainteresiranost i javašluk, vidim ljude koji se više ne druže pa nije ni čudo što se teško šta mijenja ovdje. Jedino na šta se možemo ponositi danas je taj antifašizam, to što ne slavimo poremećene umove i ne crtamo im grafite.
Nisam ni ja, niti je 95% bosnjaka...ali ono izvlace ono najgore iz nas, onaj dio koji nismo znali da je tu.

Ne kazem da trebas ganjat hrvate po zenici i udarat..evo na primjeru Sarajeva, moje misljenje pa nek me razapne ko hoce....dokle ja u bar pola drzave ne mlgu gledat BiH u dresu BiH, neces vala ni ti u sred sarajeva navijat za hrvatsku u dresu hrvatske ili mi se sepurit zastavom..kraj price
=\_1921_/=

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 avg 2025, 14:42

Upravu si kad su bili drugi u svijetu SP u fudbalu u Rusiji svaki kafic u Zenici imao kao i u Sarajevu ili nekoliko ljudi u dresu Hrvatske ili zastave, gledalo se u baštama na otvorenom. Kada padne gol to se orilo i naši slavili zajedno. U Sarajevu kolona slavila autima duz cijelog grada. I evo dokle nas je to dovelo.

Sjećam se jednog predavanja kad Sidran reče Bošnjacima trebaju dvije glave, jednu kad mu odfikare da drugom moze tek razmisljati.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 15:02

avenija je napisao/la:
15 avg 2025, 14:42
Upravu si kad su bili drugi u svijetu SP u fudbalu u Rusiji svaki kafic u Zenici imao kao i u Sarajevu ili nekoliko ljudi u dresu Hrvatske ili zastave, gledalo se u baštama na otvorenom. Kada padne gol to se orilo i naši slavili zajedno. U Sarajevu kolona slavila autima duz cijelog grada. I evo dokle nas je to dovelo.

Sjećam se jednog predavanja kad Sidran reče Bošnjacima trebaju dvije glave, jednu kad mu odfikare da drugom moze tek razmisljati.
Pa ja sam dozivio da se zamalo nismo pobili u sred sarajeva jer ovima zasmetalo sto smo navijali za argentinu..eto dje smo dosli

Mate ce te prebit u Sirokom jer si u dresu Bosne i onda ce najnormalnije sebi dat za pravo da dodje u Sarajevo u dresu Hrvatske

Mi mislimo da ispadamo nekakve moralne vertikale a ustvari ispadamo jade kojima radi ko sta pozeli
=\_1921_/=

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 avg 2025, 15:33

Srbe treba vise cijeniti, ljudi ti u brk kazu da bi nas istrijebili da mogu, glgedas da zivis u suzivotu s njima al si na oprezu i to je to.

Ovi ti prodaju pricu, al im je san slican.

Nego petak, kraj sedmice. Dobru mezu, hladno pice i uzivat bolan :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 avg 2025, 15:36

Alija vam je potpisao sve to, možete svirati qrcu, niko nam nije kriv do "naših" nesposobnih, korumpiranih vođa.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 15:38

Bundesliga je napisao/la:
15 avg 2025, 15:36
Alija vam je potpisao sve to, možete svirati qrcu, niko nam nije kriv do "naših" nesposobnih, korumpiranih vođa.
Alija doslovno NIJE to potpiso..alija potpiso zakone ove drzave koji se ne postuju. Naprimjer kad smo kod SB, ljudi imaju grb kantona i policija nosi oznake KOJE SU IM ZABRANJENE zakonom..koji je kako ti kazes Alija potpiso.

Ta prica je samo jos jedan od mitova kojima su vas zatrovali
=\_1921_/=

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 avg 2025, 15:47

Jest potpisao, kad je potpisao Dejton. Sad imaš Srbe i Hrvate od kojih dosta ovu državu i ne smatra svojom. A to što ti ne poštuju zakone ti je kriva opet vlast i ustav koji ti kaže da bez Hrvata ne možeš formirati Federalnu vladu. Još im i legitimni promijenio izborni zakon u njihovu korist. A opet se na kraju vraćamo na Dejton koji ti omogućava miješanje Srbije i Hrvatske u unutrašnje stvari BiH. Sve ce spinovati i lagati u svoju korist i korist "njihovog" naroda. Pa će tako uticati na OHR, na EU, kao što su i do sada. Doslovno su Hrvati izlobirali Schmidta da bude VP. Uglavnom yebo nas je Alija, bolje da smo svi izginuli nego ovo sranje što je potpisao.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 15:55

15 avg 2025, 15:47
Jest potpisao, kad je potpisao Dejton. Sad imaš Srbe i Hrvate od kojih dosta ovu državu i ne smatra svojom. A to što ti ne poštuju zakone ti je kriva opet vlast i ustav koji ti kaže da bez Hrvata ne možeš formirati Federalnu vladu. Još im i legitimni promijenio izborni zakon u njihovu korist. A opet se na kraju vraćamo na Dejton koji ti omogućava miješanje Srbije i Hrvatske u unutrašnje stvari BiH. Sve ce spinovati i lagati u svoju korist i korist "njihovog" naroda. Pa će tako uticati na OHR, ns EU, kao što su i do sada. Doslovno su Hrvati izlobirali Schmidta da bude VP. Uglavnom yebo nas je Alija, bolje da smo svi izginuli nego ovo sranje što je potpisao.
Bgm meni nije, mi smo pod Alijom prvi put nakon 1000 godina sto smo ginuli za tudje, konacno ginuli i borili se za svoju drzavu..a ako je tebi bolje da si pogino, pa sta da ti kazem..ti pogini. Alija je u nemogucim uvjetima kao autsajder izuvko sto ovi danas ne mogu u 100 puta boljim kao favoriti da sacuvaju

Ne mozes ti krivit aliju jer se ne postuju pravila koja je potpiso...znaci sta sad ja potpisem da imamo ofsjad i ovi mi daju go iz ofsajda i kazu boli nas q,go je go... i to sam ja kriv?

Kontradiktoran si sam sebi, priznajes da oni ne postuju zakone i spreman si se pomirti s tim...a ustvari ti smeta.. ? To se moze itekako promjenit samo se nece nikad promjenit ovakvom pricom i narativom...

Kazes koji ne postuju drzavu, znaci trebo ih je sve S i H pobit ili protjerat?
=\_1921_/=

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 15 avg 2025, 16:10

Izvuk'o je da su Srbi prvi puta prešli Drinu u historiji. Vjerovatno je to dogovorio na onom ručku sa Dobricom Ćosićem '93.

Nemam ništa protiv njega, al' on je školski primjer osobe koja je zalutala na mjesto na kojem nikada nije ni trebala bit'.

Bosnu je spasila naša Armija sa vrhunskim vojnim vrhom na čelu. Manite se mitomanije.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 15 avg 2025, 16:10

Užitak je čitati ovu patnju. Lijep pozdrav s plavog Jadrana :bih:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 avg 2025, 16:12

De bgt nemoj se provaljivati. Alija je bio vjerovatno najnesposobniji predsjednik u historiji čovječanstva. Kad god je neprijatelju odgovaralo on je pregovarao s njima. Čovjek koji je rekao "mirni budite, rata neće biti" ti sposoban jel? A ovi za mjesec krenuli sa zločinima po istočnoj Bosni. Pogledaj malo dokumentarce i generale ABiH šta pričaju, šta je Sefer pričao o Aliji. Ako je ko bio merhametli, onda je to bio on, kad vec pricate o tom merhametu. Predavali oružja, kasarne po njegovim nadređenima jbt.

Naravno da mi smeta kad se ne postuju zakoni, ako ih ja postujem treba ih svako drugi postovati. A opet razumijem da nije tako jednostavno, ovima si kroz Dejton omogućio da te drze za jaja pri formiranju vlasti. Dao si im teritoriju, koja iako u sastavu Federacije ima njihove kantone. Pa ti je SDA 25 godina krala, sarađivala s njima, a ovamo usta puna Allaha, a samo prevara, korupcija i licna dobit. Pa onda ovi danas sto nisu bili u stanju uhititi Dodika 5 mjeseci jbt, da nije sankcija međunarodne zajednice ne bi se ni predao. I onda isplati onu pišljivu godinu kao iz šale. Može se promijeniti, ali znaš kako, ili puškom (što naravno niko ne želi), ili protestima masovnim što opet narod ne želi jer je lijen. Nije nam niko kriv, krivi smo sami sebi.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 avg 2025, 16:23

Alija sina nije sposoban bio napravit makar poluosobom, a da bude neki veliki drzavnik. :rol:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 16:29

15 avg 2025, 16:12
De bgt nemoj se provaljivati. Alija je bio vjerovatno najnesposobniji predsjednik u historiji čovječanstva. Kad god je neprijatelju odgovaralo on je pregovarao s njima. Čovjek koji je rekao "mirni budite, rata neće biti" ti sposoban jel? A ovi za mjesec krenuli sa zločinima po istočnoj Bosni. Pogledaj malo dokumentarce i generale ABiH šta pričaju, šta je Sefer pričao o Aliji. Ako je ko bio merhametli, onda je to bio on, kad vec pricate o tom merhametu. Predavali oružja, kasarne po njegovim nadređenima jbt.

Naravno da mi smeta kad se ne postuju zakoni, ako ih ja postujem treba ih svako drugi postovati. A opet razumijem da nije tako jednostavno, ovima si kroz Dejton omogućio da te drze za jaja pri formiranju vlasti. Dao si im teritoriju, koja iako u sastavu Federacije ima njihove kantone. Pa ti je SDA 25 godina krala, sarađivala s njima, a ovamo usta puna Allaha, a samo prevara, korupcija i licna dobit. Pa onda ovi danas sto nisu bili u stanju uhititi Dodika 5 mjeseci jbt, da nije sankcija međunarodne zajednice ne bi se ni predao. I onda isplati onu pišljivu godinu kao iz šale. Može se promijeniti, ali znaš kako, ili puškom (što naravno niko ne želi), ili protestima masovnim što opet narod ne želi jer je lijen. Nije nam niko kriv, krivi smo sami sebi.
Necu dalje samo cu ti ovo rec...ne vjeruj generalima poslije bitke.

Ako ti neko napravi PL koja dodje u tvoje mjesto i kaze ti sta se sprema, a ti ih otjeras sa pricom da ti ne trebaju oni da te zavadjaju sa srbima...pa onda ti dodju srbi za par sedmica i sve vas pobiju...bgm nemos krivit tu osobu nego bi trebao kriviti sebe. Ja cu ti sad naves 10 ovakvih slucajeva, od licnog okruzenja i sudbina pa sirom BiH... ali jbg nece dns niko rec "Bio sam budala..." najlakse je aliju krivit za svoju kratkovidnost i kukavicluk....ne mislim naravno na tebe nego govorim generalno. Danas su svi pametni i znaju sta je i kako trebalo, a kad je trebalo bili su slicajni prolaznici i po podrumima.

Za drugi "poslijeratni" dio posta se slazem
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 60 gostiju.