Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
Care nemoj da se ljutis ali po tvojoj logici ispade da mi lose igramo zato sto Alexis igra dobro.
I jos nas poredis sa Lejkersima i gomilom istrosenih igraca...
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I jos nas poredis sa Lejkersima i gomilom istrosenih igraca...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
Ne mozes ovo reci.rambo16 je napisao/la: Meni ovaj Arsenal liči na Lakerse (ko prati košarku zna o čemu pričam).
Alexis je Kobe Bryant a Arsenal tone sve dublje

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Ne u kontekstu istrošenoti (mada Arsenal ima itekako istrošenih,loših,precijenjenih etc etc kao i Lakersi) nego u kontekstu da jedan igrač zaista ima fenomenalne statistike,dok klub izgleda smiješno.
Alexis je SEBIČAN igrač. To kvari atmosferu u ekipi.
Uporedite Ezela i njega (stil igre). Ezel pravi druge boljima (Ramiz procvjeto sa Ezelom,a sad djeluje ko istrošena baba),dok Alexis zaista igra dobro ali to timu u konačnici ne donosi puno toga (ala Kobe )
Uporedite Ezela i njega (stil igre). Ezel pravi druge boljima (Ramiz procvjeto sa Ezelom,a sad djeluje ko istrošena baba),dok Alexis zaista igra dobro ali to timu u konačnici ne donosi puno toga (ala Kobe )
A.F.C. Bournemouth!
malo je reć da pretjeruješ...
Alexis ima daleko najviše key passes na utakmicama.
Alexis ima daleko najviše key passes na utakmicama.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
OK.
Alexis je kralj univerzuma,golgeter,asistent,key paser,razigravač,motivator. . .i sve to u momentu kad Arsenal igra najgoru sezonu u posljednje 32 godine.
Ali to je Wengerova krivica i krivica svih drugih osim Alexisova.
Jer tobože gdje ćeš za nešto krivit Alexisa. Pa čovjek daje golove a i trči.
Alexis je kralj univerzuma,golgeter,asistent,key paser,razigravač,motivator. . .i sve to u momentu kad Arsenal igra najgoru sezonu u posljednje 32 godine.
A.F.C. Bournemouth!
Prvo jedan igra dobro, drugi ne. Ne mozes porediti.rambo16 je napisao/la:Ne u kontekstu istrošenoti (mada Arsenal ima itekako istrošenih,loših,precijenjenih etc etc kao i Lakersi) nego u kontekstu da jedan igrač zaista ima fenomenalne statistike,dok klub izgleda smiješno.
Stvarno mi nije jasno na osnovu cega si zakljucio da je sebican igrac.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Cime se pucas rambo ? 

Čekaj ti hoćeš da kažeš da je Alexis kriv što Arsenal igra ovako loše?rambo16 je napisao/la:OK.
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Hoću da kažem da previše mrcvari loptu i da ne čini igrače oko sebe boljima,nego naprotiv. . .
A.F.C. Bournemouth!
Ima podosta istine u ovome sto Rambo pise.
Alexis se ne uklapa u ovaj stil igre, koji forsira Profesor, koliko god to nekome cudno zvucalo, odnosno koliko god taj neko bio zaslijepljen individualnom kvalitetom Alexisa.
Eh sad, kakav bi on bio kad bi se pokusao prilagoditi ekipi, ili ne daj boze, ekipa njemu.. o tome ne bih.
Alexis se ne uklapa u ovaj stil igre, koji forsira Profesor, koliko god to nekome cudno zvucalo, odnosno koliko god taj neko bio zaslijepljen individualnom kvalitetom Alexisa.
Eh sad, kakav bi on bio kad bi se pokusao prilagoditi ekipi, ili ne daj boze, ekipa njemu.. o tome ne bih.

Tužno je bilo one noći,
kad sam saznao za njih..
sto šezdeset grobova u Liska ulici..
Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
gledajući grobove iz Liska ulice..
MUSVDG
kad sam saznao za njih..
Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
MUSVDG
Na kraju će šatro genijalci doći do zaključka da je Alexis taj koji je kriv za ovakve igre Arsenala i da istog se treba što prije riješiti.
Kakva racionalizacija.

Kakva racionalizacija.

- OnlyUnited
- Kontakt:
Covjek dao 8 golova, upisao 2 asist, mislim, uradio ono sto se od njega trazi. Problem je 15 primljenih, te sto poslije Sancheza nema igraca koji bi preuzeo vazniju ulogu u ofanzivi. Losa defanziva je donijela gubitak bodova. Neshvatljiv poraz od Swansea, gdje je protivnik u tri minute okrenuo utakmicu. Prosipanje bodova protiv Hulla, Tottenhama,... Mislim, sta ljudi ocekuju od Alexisa? Manje sebicnosti, vise dodavanja...

Tesko da mogu pomoci jedan Alexis, Rooney, Di Maria, kada veci dio ekipe cini bukovina...
Welbecka, Cazorlu,... ni Messi ne moze uciniti boljim igracima.

Tesko da mogu pomoci jedan Alexis, Rooney, Di Maria, kada veci dio ekipe cini bukovina...
Welbecka, Cazorlu,... ni Messi ne moze uciniti boljim igracima.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Nemoj ti Fustang o donosenju zakljucaka Tita ti. Procitaj samo taj svoj 

Tužno je bilo one noći,
kad sam saznao za njih..
Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
MUSVDG
kad sam saznao za njih..
Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
MUSVDG
-
- Kontakt:
svaki igrac svjetske klase koij je ujedno glavni igrac ekipe ima suvinle kontakte, spominjes tu Suareza lika koji u Liverpoolu majci rodjenoj ne bi dodao loptu pa cak i kad je imao bruku asistencija prosle godine opet je driblao i bio sebican i normalno je to jer je najbolji igrac koji jedini pravi razliku a to je i Alexis kod nas.rambo16 je napisao/la:Kakvo je to pitanje?
Alexis nije sam kreator tih golova tako da stiPu tu priču "da nije njega,Arsenal bi grcao na dnu"
Momak mora shvatit da je fudbal timska igra.
Nije ni čudo što je Liverpool sa Suarezom zgrtao sve pred sobom dok mi sa Alexisom tonemo sve niže.
Čovjek napravi u svakom napadu najmanje 2 suvišna kontakta. Naravno da on trči da to ispravi,ali gdje je svrha?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
-
- Kontakt:
Pa naravno, sta to on jos treba da radi? Da presjeca sanse na sredini terena umjesto defanzivnog veznog kojeg nema? da igra stopera umjesto retardiranog lijevog beka na toj poziciji? Ionako u nedostatku Ozila on i tu poziciju glumi pa se izvlaci i daje one pasove kao npr. kad je Oxa izbacio 1 na 1 sa De Geom i na utakmicama prijasnjim milion pta ej dao dobar pas iza odbrane Welbecku, Oxu, Gibbsu...rambo16 je napisao/la:OK.
Pricas o Alexisu a ne pricas o takticaru i strucnjaku koji 3 godine ne dovodi defanzivnog veznog, koji je usao u sezonu sa 2 stopera, koji igra nakaradne formacije gdje nekad nema krila nego sve veznjaci, lika kojem je drvo Sanogo ispred Joela Campbella. Covjek koji nam je u 2 godine priredio debakla i blamaza za 3 zivota. On je u dosegao svoj limit u daanasnjem fudbalu a to je 4 eventualno 3. mjesto u ligi i prolazak u osminu finala LP i njemu nema dalje to niej dovoljno za Arsenal i mora otici.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Smijesno je ovo, ali bas smijesno. Decko je procitao Wengerovu izjavu o Alexisu i sada to zeli ovdje na neki nacin da preznetuje i dokaze kako je to tako.
Arsenal tone vec godinama i svaka godina je losija od one prije. Nema to veze sa Alexisom. Izgubis od jedva sastavljenog Uniteda, mislim da je bilo i navijaca u prvih 11 kod njih.
Uhljup vise nema nikakvu igru. Nema ni obraza. Nije ovo prvi put da je izgubio od Uniteda, u posljednjih 16 utakmica je pobijedio samo jednu. To je ipak bolje jer od Mourinhovog Chelsea nije nijednu, od 12.
Pricati sada da je Alexis razlog sto je u Arsenalu nesto truhlo je za smijati se ili za plakati. Vise ovo drugo.
Jos porediti Ozila, veznjaka, pleja, sa jednim krilnim napadacem koji radi ono sto treba da radi i to radi FANTASTICNO. Naravno da ce od Ozila ovisiti drugi, sto je i logicno zbog njegove pozicije.
I naravno da ce Alexis da trci, daje golove i ponekad asistira. To i jeste uloga jednog krilnog napadaca!
Arsenal tone vec godinama i svaka godina je losija od one prije. Nema to veze sa Alexisom. Izgubis od jedva sastavljenog Uniteda, mislim da je bilo i navijaca u prvih 11 kod njih.
Uhljup vise nema nikakvu igru. Nema ni obraza. Nije ovo prvi put da je izgubio od Uniteda, u posljednjih 16 utakmica je pobijedio samo jednu. To je ipak bolje jer od Mourinhovog Chelsea nije nijednu, od 12.
Pricati sada da je Alexis razlog sto je u Arsenalu nesto truhlo je za smijati se ili za plakati. Vise ovo drugo.
Jos porediti Ozila, veznjaka, pleja, sa jednim krilnim napadacem koji radi ono sto treba da radi i to radi FANTASTICNO. Naravno da ce od Ozila ovisiti drugi, sto je i logicno zbog njegove pozicije.
I naravno da ce Alexis da trci, daje golove i ponekad asistira. To i jeste uloga jednog krilnog napadaca!
Samo trenutno taj Alexis nam je i prvi asistent sa 2 asistencije a jos malo decembar. Eee a Arsenal u pitanju, klub gdje smo godinama dominirali na tom aspektu.
Inace ova me prica podsjeca na onu jednu epizodu TBBT kada ono dvoje Volvitz i njegova zena okrive Raza za svoje bracne nesuglasice a samo zato sto im je sugerisao njihove mane.
Alexis se mozda i nije uklopio, Ozil nije, Ramsey se od ove ne uklapa... ko jeste?
Wenger ove sezone toliko dominira sa formacijama i zamislima da se vise niko ne uklapa u ekipu sem Szczesnya a ne bih se iznenadio da i njega gurne na desnog beka u buduce.
Inace ova me prica podsjeca na onu jednu epizodu TBBT kada ono dvoje Volvitz i njegova zena okrive Raza za svoje bracne nesuglasice a samo zato sto im je sugerisao njihove mane.

Alexis se mozda i nije uklopio, Ozil nije, Ramsey se od ove ne uklapa... ko jeste?
Wenger ove sezone toliko dominira sa formacijama i zamislima da se vise niko ne uklapa u ekipu sem Szczesnya a ne bih se iznenadio da i njega gurne na desnog beka u buduce.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
Koliko je arsenal ove sezone zabio golova u zadnjih 5 min utakimice ??
20Airwaves je napisao/la:Koliko je arsenal ove sezone zabio golova u zadnjih 5 min utakimice ??
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Ako ti moraš da čitaš izjave da bi zaključio neke stvari,ja ne moram. Copy?SamoZeljo je napisao/la:Smijesno je ovo, ali bas smijesno. Decko je procitao Wengerovu izjavu o Alexisu i sada to zeli ovdje na neki nacin da preznetuje i dokaze kako je to tako.
Druga stvar je što vi u Alexisu vidite Cristiana Ronalda protiv kog se ništa ne smije reći jer daje golove i pored toga što je ekipa zabila više golova prošle sezone nego ove. Znači ekipa je bez Alexisa igrala napadački bolje,Logika!
Boli me qrac i za Wengerom i za Alexisom,ali momak evidentno pretjeruje sa držanjem lopte
Protok lopte u prošloj sezoni je bio perverzan. Sad i ne postoji jer Alexis uzme loptu kod jedne korner zastavice i ode do druge.
Ezel se savršeno uklopio. Imao je pad prošle sezone jer nije navikao da igra u onom ritmu oko Božića. Poslije su ga povrede syebale,ali momak je pružio u onoj polusezoni mnogo dobre partije. Od Ramiza je napravio Zidane-a!Gunner4 je napisao/la: Alexis se mozda i nije uklopio, Ozil nije, Ramsey se od ove ne uklapa... ko jeste?
Ne,on ne "glumi" tu poziciju. On igra tu poziciju. On zaista igra AMC ma koliko to tebi čudno zvučalo.BigBigBang je napisao/la: Ionako u nedostatku Ozila on i tu poziciju glumi pa se izvlaci i daje one pasove kao npr. kad je Oxa izbacio 1 na 1 sa De Geom i na utakmicama prijasnjim milion pta ej dao dobar pas iza odbrane Welbecku, Oxu, Gibbsu...
Ta pozicija zahtjeva izuzetno brzo oslobađanje lopte. Alexis to nikad nije uradio!
@Only United. Očekujem od Alexisa da ne drži loptu 3 svjetlosne godine u nogama. Ja nikad nisam gledao takav Arsenal. Jedan Henry je znao s loptom više nego što će Alexis ikad znati,pa nikad u životu nije mrcvario loptu.
I ti stavljaš u istu rečenicu Cazorlu i Welbecka. Cazorla takođe' zna sve s loptom i takvom igraču ne treba Messi.
Welbeck je druga priča. Njega bi jedino Messi i Ronaldo mogli razigrat!
A.F.C. Bournemouth!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.