Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

moj uzor-S.G
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la moj uzor-S.G » 15 avg 2025, 10:31

napoleon72 je napisao/la:
15 avg 2025, 09:40
Na stranu sve al fkt ne mogu da shvatim ljude koji klanjaju tako na javnim povrsinama. Smatram se za nekog ko dobro poznaje vjeru i vjerske propise. Imas namasko vrijeme koje traje 3-4 sata, a svakako da mozes i naklanjat. Imas more dzamija na svakom cosku, plus danas i skoro svi trzni centri itd imaju mesdzide. Na kraju krajeva, i u crkvi je legalno klanjat namaz, s tim da treba pazit da covjek nije direktno okrenut ka kipu ili ikoni. Na stranu to sto je jedan od preduslova za valjan namaz to da bude cisto mjesto gdje se klanja. Tesko da je to park gdje cuke pisaju i se.ru, ljudi pljuju i gaze, narkomani povracaju il sta vec ne. Ja licno smatram da takvs osobe malo previse zele da privuku paznju. Uvijek ima nacina da se namaz obavi unutar neka 4 zida. U porodici imam jednog imama, covjek koji ode i na sportski dogadjaj i neku manifestaciju, i na izlet i na more. Vrati se kuci i naklanja propusteno. Ovo je isti slucaj kao kad su oni prosle godine klanjali na Trebevicu i dobili kazne pa se zalili, pored 300 dzamija u Sarajevu mangupi stali nasred Trebevica da obavljaju namaz. Namaz se NE MORA obavit cim cujes ezan, imas namasko vrijeme do narednog ezana, a ako si u putu ili obavezama mozes i naklanjat i rijesen problem.
:crazy: :crazy: :crazy: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ne znas i nemoj tumacit vjerske propise.
ZZ

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 15 avg 2025, 10:46

U svakom slucaju ispravnije nego klanjat na psecem izmetu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 avg 2025, 10:49

ne može nikako biti ispravnije
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 15 avg 2025, 10:52

Posteno, svako ima svoje misljenje i tumacenje. Ja sam tako naucen i uvijek cu gledat da namaz obavim unutar 4 zida na cistoj podlozi a ne tamo gdje je neko pisao il prosipao alkohol il sta vec.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 15 avg 2025, 11:01

Reci tom imamu da od tog naklanjavanja nema nista. :yawn:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 15 avg 2025, 11:04

Ma ne pada mi na pamet da se raspravljam ovdje, samo kazem, meni licno je privlacenje paznje to klanjanje na svakom koraku. Vala ne znam u kojoj situaciji moras bit da ne mozes uci medju 4 zida i obavit namaz al et. Uzdravlje i cuvajte glave na ulicama, jbg.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 15 avg 2025, 11:12

Pa eto situacija da tvoj rodjak-imam ode na sportsku manifestaciju/izlet
ZZ

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 15 avg 2025, 11:14

Zavisi. Ne mogu ja znati klanja li neko da privuče pažnju ili se samo zatekao tu a vrijeme za taj namaz ističe. Ako je ovo prvo, onda on svakako od tog nema ništa pa i nije bitno.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 15 avg 2025, 11:24

moj uzor-S.G je napisao/la:
15 avg 2025, 11:12
Ja kazem da ga nikad nisam vidio da ispod tribine obavlja namaz, kao sto sam vidjao da ljudi rade. Da li nadoknadi kasnije ili stigne u pravo vrijeme do neke ciste prostorije to fkt ne mogu reci. Pogresno sam se izrazio gore sa "dodje kuci i naklanja". Ja sam samo misljenja da je jaaako rijetka situacija da nemas druge mogucnosti nego da stanes nasred puta i klanjas. To je kao ono za alkohol, da smijes popit ako ti je zivot ugrozen. Al to je bas izuzetna prilika da nemas apsolutno nista drugo nakon 2 sedmice dehidriranja.

Ne zelim da pametujem nikom ni da glumim alima nekog, al ja se nikad nisam doveo u takvu situaciju. Da se kroz cijelu drzavu vozis, neces vozit duze od 3 sata dok ne naletis na neki mesdzid gdje mozes regularno obavit namaz u njegovom pravom vremenu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 avg 2025, 11:39

1.7 milijardi KM je promet kladionica u FBIH. Svi znamo ko to uplacuje najvise i ja sam nekada. Većinom Bosnjaci. Koji vaze po čitav dan o klanjanju žene a ujutro ode u poslovnicu poslati pare za Čitluk i Grude. Pored toga poklopili su nas ekonomski, imaju duplo bolji zivotni standard i uzeli sva zastupništva preko lobija iz Hrvatske za sve jake uvozne robne marke i proizvode. Danas se bitka vodi ekonomijom i snagom ali treba jos vremena dok dodje period nacionalnog osvjestenja i buđenje Bosnjaka. Ima nas 56% trenutno a najugroženiji narod i najmanje zastupljen dok se šaka jada drzi strogo zajedno sa jasnom ideologijom.

slika

slika

Nista nismo naučili iz agresije od prije 30 godina. I za to su krivi NAŠI RODITELJI a ne neko drugi **** ih bratstvo i jedinstvo i merhametluk.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 avg 2025, 11:58

gaston je napisao/la:
15 avg 2025, 09:54
slika

Ramini navodno.
Ne znam zašto Fatmir ima potrebu da napada normalne SDA muslimane kao što je ovaj.

slika

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 15 avg 2025, 11:59

napoleon72 je napisao/la:
15 avg 2025, 11:24
moj uzor-S.G je napisao/la:
15 avg 2025, 11:12
Ja kazem da ga nikad nisam vidio da ispod tribine obavlja namaz, kao sto sam vidjao da ljudi rade. Da li nadoknadi kasnije ili stigne u pravo vrijeme do neke ciste prostorije to fkt ne mogu reci. Pogresno sam se izrazio gore sa "dodje kuci i naklanja". Ja sam samo misljenja da je jaaako rijetka situacija da nemas druge mogucnosti nego da stanes nasred puta i klanjas. To je kao ono za alkohol, da smijes popit ako ti je zivot ugrozen. Al to je bas izuzetna prilika da nemas apsolutno nista drugo nakon 2 sedmice dehidriranja.

Ne zelim da pametujem nikom ni da glumim alima nekog, al ja se nikad nisam doveo u takvu situaciju. Da se kroz cijelu drzavu vozis, neces vozit duze od 3 sata dok ne naletis na neki mesdzid gdje mozes regularno obavit namaz u njegovom pravom vremenu.
Ja ne znam sta je vise s ovom pricom kao treba se skoro skrivati da klanjas. Pa ako je namaz nekom provokacija taj te mrzi iz dna duše i ovako i onako. Sta mene briga sto covjek stoji negdje u cosku i pregiba se ako meni ne smeta uopste?

Bolje je normalno klanjati u dzamijama da se razumijemo, ali nije nikom zabranjeno da klanja i na livadi ako zeli, to nije razlog da ga se napada. Uostalom, van tih nekih 20-30 min oko namaza dzamije su vecinom zakljucane.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 15 avg 2025, 12:02

Jok, OVO je stanje za koje se trebamo borit. Yebes bratstvo, jedinstvo i merhametluk, daj nam BA da ratujemo

Da se u svijetu ratuje zbog Reddita i drugih foruma na kojima orgijaju takvi mongoloidi, ne bi bilo jednog dana mira na planeti. A sve ove sad provokacije hrvata su odgovor na debilni potez onog kozojeba, kojem je jedini cilj i bio da izazove ovako nešto.

Hrvati buu :silent: mi kmee :kuknjava: i problem riješen, jelde? Al u qrcu
Prema izjavama IZ BiH, klanjanje namaza na javnim mjestima dozvoljeno je jedino ako ne ometa druge i ako se nađe prikladan prostor. Klanjanje na ulici, benzinskoj pumpi ili tržnom centru smatra se nepraktičnim i neprimjerenim, i ne treba postati "parada vjere" .
A bošnjo je u fazonu 'Ako se ne takmičiš da budeš što veći vjernik, kakav si ti onda uopšte vjernik'
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 15 avg 2025, 12:10

Pola miliona tih velikih Hrvata je bilo na koncertu čovjeku koji je održavao iste u znak podrške ratnim zločincima, u po Neuma imaš grafit u čast ratnom zločincu.

Nema ni bratsva ni jedinstva s takvom retardacijom nit će kad biti.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 15 avg 2025, 12:15

VivaLaStella je napisao/la:
15 avg 2025, 12:02
Jok, OVO je stanje za koje se trebamo borit. Yebes bratstvo, jedinstvo i merhametluk, daj nam BA da ratujemo

Da se u svijetu ratuje zbog Reddita i drugih foruma na kojima orgijaju takvi mongoloidi, ne bi bilo jednog dana mira na planeti. A sve ove sad provokacije hrvata su odgovor na debilni potez onog kozojeba, kojem je jedini cilj i bio da izazove ovako nešto.

Hrvati buu :silent: mi kmee :kuknjava: i problem riješen, jelde? Al u qrcu
Prema izjavama IZ BiH, klanjanje namaza na javnim mjestima dozvoljeno je jedino ako ne ometa druge i ako se nađe prikladan prostor. Klanjanje na ulici, benzinskoj pumpi ili tržnom centru smatra se nepraktičnim i neprimjerenim, i ne treba postati "parada vjere" .
A bošnjo je u fazonu 'Ako se ne takmičiš da budeš što veći vjernik, kakav si ti onda uopšte vjernik'
Inace nas hrvati vole i neb nikad uradili nista slicno da im nije receno da ce doci neko klanjati u njihovom gradu. I

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 12:19

LavoviGabela je napisao/la:
15 avg 2025, 09:30
invincible1921 je napisao/la:
14 avg 2025, 17:43
LavoviGabela je napisao/la:
14 avg 2025, 17:37

Ne znam taj slučaj sta je sa dzamijom , ako ima papire bit ce napravljena, bar sa bogomoljama nije nikad bilo problema.
A sta će mo sa nelegalnim džamijama sto su napravljene recimo po Mostaru, hoćemo ih rušit ili :urnebes:
Naravno da ih nitko neće rušit, al eto uzimas sta tebi odgovara.

Sta mene briga hoće li muslimani sta dje kacit, nek kace sta hoće tamo dje žive.
Jes hvala Bogu napravljena je..al dok se nije napravila ljudi samo sto zaratili nisu. Prijetili, blokirali put, skrnavili itd

STA CE TU DZAMIJA?

Ovo za stolac si predpostavljam cuo?

Hocemo evo srusicemo iz sve nakon sto vi srusite sve vase nelegalno u Mostaru, sto je otprlike sve sto ima veze sa hrvatima..krst na humu, zvonik od 1000 metara, kazaliste, itd itd

Mi ne zivimo tamo dje zivimo nego zivimo u Bosni i Hercegovini koja garantuje vjerske slobode svima na cijeloj teriotriji. Briga je tebe itekako, mogu mislit kmeke o dzihadistima

haha ti glupko iz sarajeva znaš šta je lagalno u mostaru :urnebes:
pa evo i ta dzamija u neumu se proširila 40m2 na državnu zemlju i trenutačno je ne možeš legalizirati, znači nema papire, a tu pišeš svašta.

Sve to što si nabrojao ima valjane građ. dozvole, ne sekiraj se ti :bih:
Mene nije briga, mi vijekovima živimo sa bošnjacima i srbima. Dodji pa pitaj bošnjake iz Čapljine kako im je i šta je. :bih:
Imaš ispran mozak, al nisi jedini, nije džaba ona kako je nastao bosanac? **** medo bukvu :tralala:
Kao prvo Napusi mi se obrezane kare ujo...

Kao drugo zivite sa njima jer ih gledate kao nizu rasu i imace prava kolko im vi dozvolite, cim malo dignu glavu vi se pojavite da je sjecete

Kao trce vezano za post ..CRKVA NA KOJOJ JE ZVONIK
NAPRAVLJEN JE IZGUBILA ZASTITU KAO SPOMENIK.. jer izvorni zvonik je bio upola manji, znaci nema pi.cke da za to mozes dobit dozvolu ali vas vrili Topic ga je digo u nebo da zapisa teritoriju.
=\_1921_/=

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 15 avg 2025, 12:25

Svi ovi što bi palili od Dubrovnika do Varaždina se ubijaju od Jane i Ožujskog pilsnera. Ja vidio, niko mi nije prič'o.

Za kladionice, sva predstavništva koja su locirana tamo gdje su locirana i masu drugih stvari smo krivi isključivo mi, a ne neko drugi. To što smo nepismeni, zaostali, bez ideje i vizije smo opet krivi samo MI. Treba prestat' da krivca tražimo u drugima, to nam je nacionalni sport.

Postavlja se legitimno pitanje, koje sam onako samo površno dotakao, a to je koliko je ovaj put u Široki radi klanjanja namaza politički populizam ili istinski i duhovni nijet ljudi koji to organizuju ? Taj odgovor bi isto mnogo pokazao.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 avg 2025, 12:26

chily-rz je napisao/la:
15 avg 2025, 12:10
Pola miliona tih velikih Hrvata je bilo na koncertu čovjeku koji je održavao iste u znak podrške ratnim zločincima, u po Neuma imaš grafit u čast ratnom zločincu.

Vidi jednu stvar...percepcija hrvata je takva da oni imaju svoju teritoriju u BiH i oni su tu bog i batina..dezava BiH ne posotji. Oni su samo dio neke unije BiH, ali to i ne pije vode, oni mogu radir sta hoce dje su vecina...

Vidi drugu stvar Percepcija hrvata i suzivota sa bosnjacima je iduca:

- Gdje su Bosnjaci vecina sva moguca prava se hrvatima MORAJU dat, pa i pravo da ti vrijedjaju drzavu.
-Gdje su oni i relativna vecina tu ce Bosnjaci imat onoliko prava koliko bude milost hrvata da im daju

Banalan primjer ovog je taj da HVO je uredno postojao tamo i gdje je bilo 5% hrvata i niko im ga nije osporavo, dok su oni trazili da se ukine ARBIH tamo i gdje je 60% Bosnjaka

Vidi trecu i kljucnu stvar...Ovaj Musa i njegov preformans je njima najvise zasmetao iz razloga jer OTKUD PRAVO BOSNJACIMA DA UOPSTE SE BUNE NESTO? Kakvi su ovo sad momenti? BiH ce bit kolko mi budemo zeljeli a vi ima fa sutite i radite ono sto vam mi dozvolimo.

Vjeruj mi ta cinjenica da se neki narod kojeg oni kako to Bruno Stojic 93 rece smatraju "prljavim, nazadnim, zaostalim" ..NESTO HOCE SAM OD SEBE I DIZE GLAS? Sok i nevjerica

Evo slobodno nek me demantuju ovi uzepovci ako nije istina
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 15 avg 2025, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 15 avg 2025, 12:27

invincible1921 je napisao/la:
15 avg 2025, 12:26
chily-rz je napisao/la:
15 avg 2025, 12:10

Vidi jednu stvar...percepcija hrvata je takva da oni imaju svoju teritoriju u BiH i oni su tu bog i batina..dezava BiH ne posotji. Oni su samo dio neke unije BiH, ali to i ne pije vode, oni mogu radir sta hoce dje su vecina...

Vidi drugu stvar Percepcija hrvata i suzivota sa bosnjacima je iduca:

- Gdje su Bosnjaci vecina sva moguca prava se hrvatima MORAJU dat, pa i pravo da ti vrijedjaju drzavu.
-Gdje su oni i relativna vecina tu ce Bosnjaci imat onoliko prava koliko bude milost hrvata da im daju

Banalan primjer ovog je taj da HVO je uredno postojao tamo i gdje je bilo 5% hrvata i niko im ga nije osporavo, dok su oni trazili da se ukine ARBIH tamo i gdje je 60% Bosnjaka

Vidi trecu i kljucnu stvar...Ovaj Musa i njegov preformans je njima najvise zasmetao iz razloga jer OTKUD PRAVO BOSNJACIMA DA UOPSTE SE BUNE NESTO? Kakvi su ovo sad momenti? BiH ce bit kolko mi budemo zeljeli a vi ima fa sutite i radite ono sto vam mi dozvolimo.

Vjeruj mi ta cinjenica da se neki narod kojeg oni kako to Bruno Stojic 93 rece smatraju "prljavim, nazadnim, zaostalim" ..NESTO HOCE SAM SEBE I DIZE GLAS? Sok i nevjerica

Evo slobodno nek me demantuju ovi uzepovci ako nije istina
To je to. :salut:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: invincible1921, kraljttbvb, VivaLaStella i 17 gostiju.