NK Jedinstvo Bihać
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Jedinstvo Bihać
Uhh uhh, hajde jos malo!!!
- BIHfAnatiC86
- Kontakt:
To su sve rekla-kazale price i od toga 99,9% nema nista... ali eto pred nama je kao i uvijek...
Treba se okrenuti realnijim stvarima i gledati kako namaknuti neku marku u klub, trebali bi ljudi u klubu razmisliti o aktivnostima na stadionu u toku utakmice i kako pored ulaznice jos malo zaraditi od publike...
Treba se okrenuti realnijim stvarima i gledati kako namaknuti neku marku u klub, trebali bi ljudi u klubu razmisliti o aktivnostima na stadionu u toku utakmice i kako pored ulaznice jos malo zaraditi od publike...
-
- Kontakt:
BIHfAnatiC86 je napisao/la:To su sve rekla-kazale price i od toga 99,9% nema nista... ali eto pred nama je kao i uvijek...
Sta ima zaraditi od publike, dodje ti max 500 ljudi na stadion, sta to mozes ponuditi da zaradis neke pare, to je sve neka sitna zarada koja se jedva i primjeti, treba nam neko jak, neko ko ce uloziti, ko ce rijesiti sve, grad ne moze sigurno, ali privatnika imas pun grad, gdje su sad?
Takvim radom možeš samo tapkati u mjestu u.najboljem slučaju, ako do.sada.nisi uvidio gdje jenglavno problema kluba onda..BIHfAnatiC86 je napisao/la:To su sve rekla-kazale price i od toga 99,9% nema nista... ali eto pred nama je kao i uvijek...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
A koji to privatnik u Bihaću može izdvojiti za Jedinstvo 500k godišnje. Zar ne shvatate da je ulaganje u Jedinstvo i općenito u nogomet u BiH neprofitabilno. Da bi Jedinstvo stalo na noge i krenulo u pozitivnom smijeru treba ti po meni u startu između 2-3 miliona.nebeskasila je napisao/la:BIHfAnatiC86 je napisao/la:To su sve rekla-kazale price i od toga 99,9% nema nista... ali eto pred nama je kao i uvijek...
Sta ima zaraditi od publike, dodje ti max 500 ljudi na stadion, sta to mozes ponuditi da zaradis neke pare, to je sve neka sitna zarada koja se jedva i primjeti, treba nam neko jak, neko ko ce uloziti, ko ce rijesiti sve, grad ne moze sigurno, ali privatnika imas pun grad, gdje su sad?
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Sa budjetom od pola miliona do 700 000 bi igrao PLBiH bez problema. Druga je stvar sto je Husic poklopio 2\3 utakmica one godine pa je potrosio 3 mil za ulazak u PL.
SNSa je napisao/la:Sa budjetom od pola miliona do 700 000 bi igrao PLBiH bez problema. Druga je stvar sto je Husic poklopio 2\3 utakmica one godine pa je potrosio 3 mil za ulazak u PL.
Ne govorim ja o ulasku u PL ligu, nego da bi se stvari postavile na pravo mjesto, a sa budžetom od 700k ne možeš igrati PL odnosno možeš al biti kanta za nabijanje, a osim toga te god. Jedinstvo je vreću para bacilo na utakmice, al bilo prošlo, nebitno. Dakle, da se riješe dugovi, stadion, naprave pomoćni tereni sa umjetnom i prirodnom travom, uspostavi kvalitetan OP sa stručnim i kvalificiranim trenerima i sl. pa tek tada možeš razmišljati o PL, a da bi se sve to realiziralo treba ti min. 2 milona.
-
- Kontakt:
Treba sigurno 2 3 miliona , stadion nam je ruglo, terene ni nemamo, sve je u lošem stanju, i nama PL sad ni ne treba, ne vidim samo zasto da udjemo, da nas nabijaju i da ulazimo u jos veci dug. Kakve su price sa ovim arapima ?
-
- Kontakt:
Ako se ne varam, Radnik iz Bijeljine je sa dosta manjim budžetom osvojio kup BiH.xxh2o je napisao/la:SNSa je napisao/la:Sa budjetom od pola miliona do 700 000 bi igrao PLBiH bez problema. Druga je stvar sto je Husic poklopio 2\3 utakmica one godine pa je potrosio 3 mil za ulazak u PL.
Ne govorim ja o ulasku u PL ligu, nego da bi se stvari postavile na pravo mjesto, a sa budžetom od 700k ne možeš igrati PL odnosno možeš al biti kanta za nabijanje, a osim toga te god. Jedinstvo je vreću para bacilo na utakmice, al bilo prošlo, nebitno. Dakle, da se riješe dugovi, stadion, naprave pomoćni tereni sa umjetnom i prirodnom travom, uspostavi kvalitetan OP sa stručnim i kvalificiranim trenerima i sl. pa tek tada možeš razmišljati o PL, a da bi se sve to realiziralo treba ti min. 2 milona.
Radnik sa budzetom od 500 000KM uzeo kup. Kad se stvari postave na svoje mjesto sve se moze. Ja se slazem da prvo trebamo srediti infrastrukturu, u i okolo kluba pa tek onda pricati o necemu. Ne treba se zalijatati u PL ali sa budzetom od 500 000 KM sto nije daleko od dogovora sa investitorom i gradonacelnikom mi mozemo sledece godine ganjati PL. Plus sto jos covjek na taj budzet je obecao gradnju trening centra ako mu izadje nacelnik u susret sa nekom zemljom kako sam upucen. Vidjet cmo brzo ce se saznati.
Sve je moguće, al ja u tu priču ne vjerujem iz razloga što bi to značilo da su bukvalno svi igrači igrali za minimalac od 372 KM(u to vrijeme, sad je povećan čini mi se oko 410 KM ne znam za RS) ili nisu uopće imali nikakvih primanja, a sam Petrović je imao platu sigurno preko 5000 KM, a gdje su ostali troškovi prevoz, smještaj, stanarine itd. Dakle NEMOGUĆESNSa je napisao/la:Radnik sa budzetom od 500 000KM uzeo kup. Kad se stvari postave na svoje mjesto sve se moze. Ja se slazem da prvo trebamo srediti infrastrukturu, u i okolo kluba pa tek onda pricati o necemu. Ne treba se zalijatati u PL ali sa budzetom od 500 000 KM sto nije daleko od dogovora sa investitorom i gradonacelnikom mi mozemo sledece godine ganjati PL. Plus sto jos covjek na taj budzet je obecao gradnju trening centra ako mu izadje nacelnik u susret sa nekom zemljom kako sam upucen. Vidjet cmo brzo ce se saznati.
Hocemo pokusati naci racunicu?xxh2o je napisao/la:Sve je moguće, al ja u tu priču ne vjerujem iz razloga što bi to značilo da su bukvalno svi igrači igrali za minimalac od 372 KM(u to vrijeme, sad je povećan čini mi se oko 410 KM ne znam za RS) ili nisu uopće imali nikakvih primanja, a sam Petrović je imao platu sigurno preko 5000 KM, a gdje su ostali troškovi prevoz, smještaj, stanarine itd. Dakle NEMOGUĆESNSa je napisao/la:Radnik sa budzetom od 500 000KM uzeo kup. Kad se stvari postave na svoje mjesto sve se moze. Ja se slazem da prvo trebamo srediti infrastrukturu, u i okolo kluba pa tek onda pricati o necemu. Ne treba se zalijatati u PL ali sa budzetom od 500 000 KM sto nije daleko od dogovora sa investitorom i gradonacelnikom mi mozemo sledece godine ganjati PL. Plus sto jos covjek na taj budzet je obecao gradnju trening centra ako mu izadje nacelnik u susret sa nekom zemljom kako sam upucen. Vidjet cmo brzo ce se saznati.
25 igraca po 1000KM, 10 mjeseci se placaju plate. 250 000. Petrovic 5000KM, to je 60 000. U Bijeljini se mize stan bas dobar rentati za 150 KM x 10 (neces svima rentati stanove a i po dvojica , trojica su u jednom stanu) 1500 x 12 = 18 000, prevoz sa sponzorom dogoori iole ozbiljna uprava, pripreme sa sponzorom dogovori iole ozbiljna uprava... To je ukupno 328 000. Nek trosak omladinske skole godisnji 20 000KM. Nek je 20 000 na cistacice, odrzavanje terena, knjigovodju, oruzare i ostale uposlene na taj nacin, nek je struja, voda, grijanje, i ostqle potrepstine 12 000 KM (maximalno) to je ukupno 380 000KM. Pa ti skontaj i dodaj jos rashoda ako mislis da ima. Sigurno sam nesto i zaboravio, ali za neometan rad kluba sa 500 000 u nasoj ligi se glat moze opstati, cak i uci u sada ovu ligu 6, samo kada se stvari postave na svoje mjesto.
Eto nadji mi jos stvari koje sam zaboravio, nek se placa i gen direktor, sportski direktor i jos tih funkcija opet te 500 000 glat pokrije. Sad mi ti baci racunicu kako to nije dovoljno?
Nije kad.se.uzima ispod stola, izmišljaju se. Računi, pravne fiktivne.firme.i.dobavljači 

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
1) Godina ima 12 mjeseci pa prema tome ako plata se plaća za svih 12 mjeseci osim ako svi/većina igrača ne potpiše ugovor na 10 mjeseci(300k minimum)SNSa je napisao/la:Hocemo pokusati naci racunicu?xxh2o je napisao/la:Sve je moguće, al ja u tu priču ne vjerujem iz razloga što bi to značilo da su bukvalno svi igrači igrali za minimalac od 372 KM(u to vrijeme, sad je povećan čini mi se oko 410 KM ne znam za RS) ili nisu uopće imali nikakvih primanja, a sam Petrović je imao platu sigurno preko 5000 KM, a gdje su ostali troškovi prevoz, smještaj, stanarine itd. Dakle NEMOGUĆESNSa je napisao/la:Radnik sa budzetom od 500 000KM uzeo kup. Kad se stvari postave na svoje mjesto sve se moze. Ja se slazem da prvo trebamo srediti infrastrukturu, u i okolo kluba pa tek onda pricati o necemu. Ne treba se zalijatati u PL ali sa budzetom od 500 000 KM sto nije daleko od dogovora sa investitorom i gradonacelnikom mi mozemo sledece godine ganjati PL. Plus sto jos covjek na taj budzet je obecao gradnju trening centra ako mu izadje nacelnik u susret sa nekom zemljom kako sam upucen. Vidjet cmo brzo ce se saznati.
25 igraca po 1000KM, 10 mjeseci se placaju plate. 250 000. Petrovic 5000KM, to je 60 000. U Bijeljini se mize stan bas dobar rentati za 150 KM x 10 (neces svima rentati stanove a i po dvojica , trojica su u jednom stanu) 1500 x 12 = 18 000, prevoz sa sponzorom dogoori iole ozbiljna uprava, pripreme sa sponzorom dogovori iole ozbiljna uprava... To je ukupno 328 000. Nek trosak omladinske skole godisnji 20 000KM. Nek je 20 000 na cistacice, odrzavanje terena, knjigovodju, oruzare i ostale uposlene na taj nacin, nek je struja, voda, grijanje, i ostqle potrepstine 12 000 KM (maximalno) to je ukupno 380 000KM. Pa ti skontaj i dodaj jos rashoda ako mislis da ima. Sigurno sam nesto i zaboravio, ali za neometan rad kluba sa 500 000 u nasoj ligi se glat moze opstati, cak i uci u sada ovu ligu 6, samo kada se stvari postave na svoje mjesto.
Eto nadji mi jos stvari koje sam zaboravio, nek se placa i gen direktor, sportski direktor i jos tih funkcija opet te 500 000 glat pokrije. Sad mi ti baci racunicu kako to nije dovoljno?
2)Petrovic 60k, minimalno jedan pomoćni trener i jedan trener golmana minimalno bruto 1000KM, dakle godišnje 24 000 KM,
3) Pored nabrojanih imaš u klubu još najmanje 10 ljudi koje moraš zaposliti(trener pionira, kadeta, juniora, sportski direktor, oružar itd) i ako uzmeš da svirade za minimalac to ti je bruto 610 KM mjesečno po osobi X 10=6100 mjesečno X12= 73 300 KM
4) Pripreme ljetne odnosno zimske malo koji klub ima ugovorene od sponzora(ja ne znam ni za jedan u BiH), al hajde uzećemo neki minimum i reci da ne koštaju više od 40 000 KM (a koštaju i puno više)
5) Prenoćište u hotelu ili gdje već ako ideš na neko dalje gostovanje ( minimalno 30 000 KM godišnje )
6) Organizacija utakmice 15 domaćih utakmica( osiguranje, policija, hitna pomoć, vatrogasci) ccccc 15 000KM(a košta puno više) za sezonu ne računajući kup BiH/RS( primjera radi 2 policajca u u kantonalnoj ligi samo da se pojave koštaju 120 KM poutakmici),
7)Struja, voda, telefon/internet, održavanje terena košta minimalno 2000 KM mjesečno X 12 mjeseci =24 000KM
8) Neplanirani troškovi poput žuti i crvenih kartona, kazne zbog propusta u organizaciji utakmice itd. min 30 000KM godišnje.
9) Stanarina kako si već spomenuo, uećemo tih tvojih 18 000 KM + ishrana
10. itd da ti ne nabrajam dalje koliko tu trokova još ima počev od omladinske lige, organizacije kluba itd.
Dakle ovo nabrojano preko 560 000 KM i to minimalni troškovi uzeti u obzir.
Po tvojoj prici imali smo odron od ekipe i panj za trenera pa kupili svaku utakmicu nikog nismo mogli pobjediti posteno.SNSa je napisao/la:Sa budjetom od pola miliona do 700 000 bi igrao PLBiH bez problema. Druga je stvar sto je Husic poklopio 2\3 utakmica one godine pa je potrosio 3 mil za ulazak u PL.

malo realnosti drug.
Sezona kada smo usli u PL potroseno je oko 900 000 ...
Od toga skoro pola je Ciro uzeo....
A gdje je sto je rjeseno par tuzbi,isplaceno par igraca,neki dobavljaci. ..
Ukoliko se ne pravi novi dug,moze se opstati u PL sa 400 000 godisnje...
Ali ulazak kosta i slazem se da potencijalni investitor mora racunati na pocetni trosak od 1,5 miliona.
Znaci dugovi napad na PL i td....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Xxh20 brate ti sve haman udupla, raspitaj se na koliko su trenutni igraci prijavljeni i da rade ugovor o djelu. Dakle drzavi se placa 20% na platu. Ja ne znam odakle toliki troskovi, ja sam jedino zaboravio kartone staviti. Da ne pricam da mi ne mozemo i ne bi trebali davati tolku platu treneru sa pomocnicima. Ipet ti kazem da sa nasim standardom zivotu u Bihacu sa 500 000 i da raspitaj se slobodno kako se placa u federalnoj i na koliko mjeseci i onda stavi sve ostale klubove i njihovu urednost placanja tih ugovora pa onda stavi nas, kakvu bi dobili cistocu sa tim nekim investitorom.
@solinas ma da se ne lazemo druze, poklopili ste citavu drugu polusezonu, ali helem bilo pa proslo, pa nasi su vam prodali neke tekme. Nejse
Ponavljam sa 500 000 siguran sam da se moze svadta uraditi. Ali ne namecem misljenje, slazem se da bi sa jos vecom investicijom gdje se mozemo ugovorom zastititi mozemo puno toga sa pravim ljudima u upravi.
@solinas ma da se ne lazemo druze, poklopili ste citavu drugu polusezonu, ali helem bilo pa proslo, pa nasi su vam prodali neke tekme. Nejse
Ponavljam sa 500 000 siguran sam da se moze svadta uraditi. Ali ne namecem misljenje, slazem se da bi sa jos vecom investicijom gdje se mozemo ugovorom zastititi mozemo puno toga sa pravim ljudima u upravi.
Po tvojoj priči sa 450k ste ušli u PL. Jeste al u k...solinas je napisao/la:Po tvojoj prici imali smo odron od ekipe i panj za trenera pa kupili svaku utakmicu nikog nismo mogli pobjediti posteno.SNSa je napisao/la:Sa budjetom od pola miliona do 700 000 bi igrao PLBiH bez problema. Druga je stvar sto je Husic poklopio 2\3 utakmica one godine pa je potrosio 3 mil za ulazak u PL.![]()
malo realnosti drug.
Sezona kada smo usli u PL potroseno je oko 900 000 ...
Od toga skoro pola je Ciro uzeo....
A gdje je sto je rjeseno par tuzbi,isplaceno par igraca,neki dobavljaci. ..
Ukoliko se ne pravi novi dug,moze se opstati u PL sa 400 000 godisnje...
Ali ulazak kosta i slazem se da potencijalni investitor mora racunati na pocetni trosak od 1,5 miliona.
Znaci dugovi napad na PL i td....
Na koji način misliš da se sa 400k može opstati u PL. Jedino igrači da igraju džaba i da oru po terenu.
Ja ti objašnjavam za Radnik da nema teoretske šanse da je sa budžetom od 500k osvojio kup.SNSa je napisao/la:Xxh20 brate ti sve haman udupla, raspitaj se na koliko su trenutni igraci prijavljeni i da rade ugovor o djelu. Dakle drzavi se placa 20% na platu. Ja ne znam odakle toliki troskovi, ja sam jedino zaboravio kartone staviti. Da ne pricam da mi ne mozemo i ne bi trebali davati tolku platu treneru sa pomocnicima. Ipet ti kazem da sa nasim standardom zivotu u Bihacu sa 500 000 i da raspitaj se slobodno kako se placa u federalnoj i na koliko mjeseci i onda stavi sve ostale klubove i njihovu urednost placanja tih ugovora pa onda stavi nas, kakvu bi dobili cistocu sa tim nekim investitorom.
Što se tiče troškova ili si vrlo mlad ili ne gledaš realno stvari.
Janjoš kad je bio trener u Jedinstvu imao mjesečno 5000KM.
Trenutno velika većina klubova u prvoj ligi "životari" i gleda kako da izgura sezonu. Što se tiče Jedinstva ako teži napretku neće zaključivati ugovore o djelu ili ti amaterske već profesionalne. osim toga mislim da se sad plaća puno veći porez za ugovor o djelu nego što je prije bilo(bile su neke izmjene bar mislim). Pojedini igrači u Jedinstvu imali platu po 1000KM mjesečno + na ruke su dobijali 4-5 hiljada za polusezonu.
-
- Kontakt:
pa ja slazem se sa tobom gore...sad je nedelja ta bitna ako se dogovori sa tim ljudima mozemo gledati na svjetlu buducnost kluba ako ne onda komotno mozemo pricati o selidbi u nizi rang
Ako je Dudak kriv,onda je Una slana
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Ljudi moji sve je na Bišćanima, na ljudima koji žive u gradu i koje zanima klub tj. njegov napredak, trenutna uprava, navijači i svi ostali simpatizeri trebaju sada stati uz klub i razmisliti o ovom što se trenutno nudi, jako dobro razmisliti jer do sad se propsutilo par prilika, možda je ovo zadnji voz i sad treba biti hladne glave. Bitno je da je podrška tu i da je zdrava atmosfera u i oko kluba, bez dodira sa politikom i paćenicima koji su godinama sputavali Nk Jedinstvo, to je sve što se traži, znači suradnja sa ljudima koji imaju namjeru da ponude nešto novo tu. Sve će biti lakše ako se uspostavi sistem kakav treba da bude.
-
- Kontakt:
Pozdrav malo čitam i dobra vam je pozitiva...budžet je imala zvijezda i preko milion ali nije to problem... Najveci je kad startas nemaš to na računu odmah... Nego kroz godinu to legne ako nema čovjeka koji će zavlaciti ruku u svoj džep i dijeliti pare svoje na pozajmicu nema od tog ništa.... Radnik ima krstajica isto...sloboda imala azmira.... Mladost Kakanj ima onog što radi lijekove... Olimpic gracica i td.....i tako prodje par godina i ti se ljudi zasite kao i kod nas jer to nije pravi put.... Ako nemozes napraviti svoje igrače i prodavati i uzimat love....a rezultati osvojit kup to je trošak veliki i naravno zadovoljstvo.... Nemoze se živit od ulaznica.... Mi smo skoro prodali igrača za 30000 km lijep je to osjećaj.... I to je pravi put ako nemozes od mladih selekcija napravit dovedi mladog iz druge sredine afirmisi prodaj itd....zivi i dalje a nedovodit polovnjake ma znate sve to.... Pozdrav za bihac
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.